banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 20:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Avg 2010, 22:00 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Srpskim vojnicima zbog Ramazana ne daju da jedu!
SKANDAL U ORUŽANIM SNAGAMA BIH
Slika

Srpskim vojnicima iz sastava Izviđačke čete 6. pešadijske brigade Oružanih snaga BiH, čije je sedište u kasarni „Manjača" pored Banjaluke, komanda je zabranila da jedu zbog ramazanskog posta njihovih bošnjačkih kolega!
Ugrožena prava... Srpski vojnici u BiH
Skandalozna naredba komande 6. pešadijske brigade, koja se inače nalazi u sastavu 3. pešadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH (baštini tradicije nekadašnje VRS) izazvala je ogorčenje srpskih vojnika izviđača. Oni za Press RS tvrde da im je sve do 19 časova, kada po islamskim verskim običajima počinje iftarska večera, bilo zabranjeno da u usta ubace i koricu hleba, kako ne bi povredili osećanja muslimanskih vernika!
Revoltirani izviđači otkrivaju da su u sredu od komande brigade i brigadnog generala Stamenka Novakovića dobili naredbu da po vrletima Manjače odrade izuzetno tešku i zahtevnu vojnu vežbu i da su u kasarnu stigli gladni „kao vukovi".

- Vojna vežba je počela u šest sati ujutro, a u kasarnu smo se vratili negde oko podne. Prethodnog dana, zbog ispraćaja u penziju nekolicine starijih kolega, komanda je nabavila dva jagnjeta i prase, kako bismo se svi zajedno počastili. Ipak, komandir naše Izviđačke čete kapetan Himzo Šabić zabranio nam je da bilo šta jedemo dok ne dođe vreme za iftar - pričaju za Press RS ogorčeni izviđači.
Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general Miladin Milojčić kaže za Press RS da ne veruje da se neko usudio da vojnicima Srbima nametne ramazanski post.
- Ako se ustanovi da je neki oficir grubo narušio pravila službe i nametnuo svoja verska pravila drugim vojnicima i oficirima, preduzeću sve neophodne mere - obećava Milojčić.
S druge strane, zamenik ministra odbrane BiH Živko Marjanac kaže za Press RS da će insistirati na žestokim sankcijama.
- Ako neko neće da jede 15 dana zbog svojih verskih ubeđenja, to je njegovo pravo. Niko, međutim, nema pravo da drugima nameće pravila svoje religije - kaže Marjanac.
http://novinar-novinar.blogspot.com/201 ... -daju.html

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2010, 22:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Vise su me poceli nervirati ovakvi naslovi "nisu nam dali da jedemo" pa taj ramazan traje skoro mjesec dana(ako se ne varam) i oni se sjetili to reci zadnji dan posta, nisu to neki balavci iz sirotista i domovima iz americkih filmova pa da ne smiju pisnuti o problemu, na kraju krajeva pobuna ima i u NATO snagama da ih nema u ovoj .ebenoj BiH, nek ih .ebu nek im ne daju jesti nek im kace islamske zastave na sator kad su BUDALE ponizne samo Srbe .ebu u tim OS ne kazu dzabe "udri krme dok je u blatu"

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2010, 22:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ма везе.. чуј да мени неко забрани да једем а ја нисам муслиман..
горе су те будале што су ћутале..
код мене су на послу муслимани јели све живо :D :D :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2010, 13:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Post je tek na sredini, a iftar nije u 19 sati , vec je malo kasnije,oko 20, s tim da je svaki dan ranije.
Ja postujem druge i ako neko posti, ja ga ni ne nudim da jede ili pije, cesto cekam iftar da jedem s jednim drugarom, zezeam se da i ja postim(mada jedem i prije toga :D ).
A oni su vece budale ako su to poslusali i nisu jeli. Ja sam naucen da slusam starije, po godinama i po rangu,ali mi niko ne bi mogao zabraniti da jedem i da pijem i to sto ja hocu - ja bi na njihovom mjestu sad u inat svaki dan jeo samo slaninu i svaki dan pekao po jedno prase, a oni ako su ovce onda neka ih sisaju.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2010, 14:14 
Administrator
Korisnikov avatar

Vi zaboravljate da je to vojska.U vojsci ne postojio opcija "pobune"....Za to slijedi kazna.Ako ti se ne sviđa zapovjed,kada je izvršiš možeš se žaliti.Jedino ako ta zapovjed dovodi tebe,tvoje "suborce" ili nekoga drugog u životnu opasnost (ne za vrijeme rata) postoji mogućnost da je odbiješ.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2010, 14:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Jedno pitanje za stariju raju, posto ja od vojske znam samo da sam otis'o na regrutaciju, obavio test, skino se pred cika doktorom go, i pokazao mu budalu stob rekao Pedja the boy,a rok ukinut.
Jel se u JNA pazilo i mazilo ko kako i sta jede, dal ima ramazan, post, il je mozda i vegan il je bilo eo ti pa jedi ak neces budi gladan. Ne znam stvarno a interesuje me.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2010, 16:11 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
sumnjam da se pazilo...al sad su druga vremena..

oruzane snage BiH, kapetan Himzo.. :lol: :lol: :lol: :lol: tuga..

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2010, 16:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Zoka, znam ja da je to vojska i da se naredbe, koliko god neke glupe i uzaludne bile, moraju izvrsavati. Ali ovdje je druga situacija, jeedva su vojsku nekako sastavili i tesko je to sve uopste zajedno drzati, one koji su su do juce preko nisana gledali, sada ocekuju da spavaju u istoj prostoriji i sada u toj i takvoj vojsci neko provodi nacionalisticke (da ne kazem nacisticke) metode. OK je ako neko kaze - sada je vjezba, sad vjezbamo da izdrzimo bez vode i hrane 3 dana, ali ako to neko sprovodi samo zato sto je povezano sa jednom vjerom - to je najmanje za necasni izgon iz vojske.
goci - mislim da se nije pazilo,jer je sve moralo da bude jednoobrazno,ali nije to bio toliki problem, jer je dosta muslimana(da ne kazem vecina) jela sve.
Mozda je zanimljivo, cuo sam od djeda koji je sluzio kraljevu vojsku da se tada pazilo da muslimani ne dobiju svinjetinu za jelo , a bili su i tada jako nezadovoljni svojim statusom i kao nepriznati...

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2010, 16:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
laoce je napisao:
ali ako to neko sprovodi samo zato sto je povezano sa jednom vjerom - to je najmanje za necasni izgon iz vojske.

Slazem se. Evo sad je bar profesionalna vojska, niko te ne tjera da ides, fino se podvuce da dok si u vojsci nema izvoljevanja po vjerskoj osnovi. Smijesno mi je da se uopste i tolerise taj ramazanski post ili bilo koji drugi. Kojem to oficiru treba gomila izgladnjelih vojnika? Ostani kod kuce pa posti do mile volje.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2010, 16:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Ovo je cista laz, jos jedna u nizu Pressa. Naravno da niko nemoze nikoga natjerati da nejede, a imam prijatelje koji su na Manjaci. Znaci dorucak je u 7h, rucak 14h, vecera 19h to se nikada nije mjenjalo. Naravno jedan dio vojnika bosnjaka posti (vecina ih neposti uopste) , ali to je njihova stvar. Predizborna kampanja uzima maha :o

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2010, 17:17 
Administrator
Korisnikov avatar

Nije press u pitanju.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2010, 18:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Nešto baš i ne vjerujem u ovu informaciju.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]