banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 00:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Avg 2010, 06:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vijesti/65176/Politicari-vjeruju-u-veliku-izlaznost.html

Citiraj:
Prema podacima Centralne izborne komisije BiH trenutno je registrovano 3.078.000 lica koja imaju pravo glasa, što je najveći broj glasača još od 2002. godine, a političke partije smatraju da će na opšte izbore, 3. oktobra, izaći i veći broj glasača nego prethodnih godina.

Maksida Pirić, portparol CIK BiH, je navela da je na opštim izborima 2002. godine bio registrovan 2.342.141 birač, od čega je glasalo 1.298.827 njih ili 55,5 odsto, a na lokalnim izborima 2004. godine biračko tijelo je brojilo 2.322.687, od čega je glasalo 46,8 odsto.

"Na opštim izborima 2006. godine bilo je registrovano 2.734.287, a glasalo 1.512.387 njih ili 55,3 odsto, a na lokalnim 2008. godine ukupno je bilo registrovano 3.024.127 od čega se na izbore odazvalo 1.671.977 ili 55,2 odsto", kazala je Pirićeva.

Ljudi moji imali ko da mi objasni kako moze u Bosni i Hercegovini da bude 3 miliona biraca?!?!?!?!

Pa 1990. godine je izaslo negdje oko 2,3 miliona. Gdje su sve te zrtve silnih genocida, ljudi koji su izbjegli daleko od BiH i ne zele da se vracaju?????

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 07:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Upravo.

- imali smo rat u kojem se tvrdi da je poginulo po miliona ljudi (nek bude da su duplo naduvali to je opet 250.000)
- imali smo polovinu stanovnistva koje je nagulilo u izbjeglistvo sirom svijeta (Kanada, Australija, Svedska, Danska, Norveska...) a malo ko se vratio
- iznad svega imamo mortalitet ubjedljivo veci od nataliteta u skoro svim regionima u bih

I sad nek mi neko objasni otkud milion ljudi vise, da nije trebalo praviti popis, i da nece biti debelog muckanja na izborima.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 07:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dobro se sjecam da smo se morali prijavljivati u izborne komisije i tamo dobijali mjesto gdje glasamo.
Jasno je meni da je polovina mrtvih popisana ponovo, ali zasto?
Pa vidite da je izlaznost jedva oko polovine. Tesko mrtvima ustati i izaci na izbore.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 07:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Izgleda da ekipa iz CIK-a ili smatra da u ratu nije ni izbliza bilo toliko zrtava i izbjeglica,
ili zivi u uvjerenju da smo zemlja opsteg (prevremenog) vaskrsenja.

Mozda sam stari paranoik, ali sve nesto imam osjecaj da mrtvi najvise vole Silajdzicevu Stranku za BiH,
a da ce u RS mahom glasati za ovaj novokomponovani DOS (vec smo vidjeli kako siroke koalicije lako krcme drzavu kad dodju na vlast)

Mora se prije izbora postaviti pitanje - ko su ti ljudi (to milionce viska)?
Dosta nam je glasanja na principima Slobe Milosevica, ZELIMO DA VIDIMO BIRACKE SPISKOVE!

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 11:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Interesantno je da su biracki spiskovi sve veci i veci, a broj stvarnih glasaca koji koriste to pravo sve manji i manji.

Mislim da oni ne vrse update tog spiska odnosno da ga samo dopunjuju novim punoljetnim gradjanima a oni koji umiru ostaju tamo.
Ne znam ni ko je duzan da ispise mrtvog covjeka sa spiska.
Pa nece niko da obilazi institucije razne da bi ispisao svoje recimo roditelje koji su umrli i slicno. To mora CIK sam da radi.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 17:05 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
seksalo se poslije 90-tih, a narod slabo imao para za kondome..

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 17:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Sinny je napisao:
Pa nece niko da obilazi institucije razne da bi ispisao svoje recimo roditelje koji su umrli i slicno. To mora CIK sam da radi.

To bi trebalo nekako po difoltu da se radi.Kada se izda umrlica,automatski da se obavjeste sve relevantne institucije,PIO,poreska uprava,CIK i sl....
Bitno da mene nema na spisku.Bio i više me nema.Gdje je da komisija da idem da se prijavim opet.'Oću nekome da pokvarim ćeif....

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
_zoka je napisao:
Sinny je napisao:

To bi trebalo nekako po difoltu da se radi.Kada se izda umrlica,automatski da se obavjeste sve relevantne institucije,PIO,poreska uprava,CIK i sl....
Bitno da mene nema na spisku.Bio i više me nema.Gdje je da komisija da idem da se prijavim opet.'Oću nekome da pokvarim ćeif....

kako te nema? ako imas CIPS licnu kartu, onda si automatski registrovan glasac. provjeri na izbori.ba gdje je tvoje glasacko mjesto.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]