banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 08:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Nov 2010, 00:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Словеначка Влада ће на молбу ЕУ именовати бившег предсједника Словеније Милана Кучана за медијатора у БиХ, сазнаје БХТ1.

Исти извор наводи да Кучан није именован за специјалног изасланика ЕУ или Европске комисије у БиХ, како је то синоћ јавила Телевизија Словеније, већ би на молбу ЕУ требало да понуди анализу стања у БиХ.

Словеначки премијер Борут Пахур потврдио је данас да би Кучан као специјални извјестилац могао да помогне и у доношењу новог Устава БиХ.

Телевизија Словенија јавила је, позивајући се на незваничне изворе, да је Кучан именован за специјалног изасланика те земље за БиХ и да је словеначкој влади функцију специјалног изасланика предложила ЕУ.

Исти извор наводи да би Кучан требало да буде званични представник Европске комисије или ЕУ, а дужност би обављао у Словенији.

Из Канцеларије високог представника ЕУ за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон данас нису жељели да коментаришу наводе словеначких медија да ће Кучан бити специјални представник ЕУ у БиХ.

На питање Срне да потвди или одбаци наводе словеначких медија, представник за штампу Ештонове је рекао да нема коментар.

О.Б.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=30788

Narodi i narodnosti BiH, vidite li da je Međunarodna Zajednica odlučila da nas vječito drži u klinču. Da im uopšte nije u interesu da ovo bude prosperitetno područje, nego šalje nekoga ko se već dokazao u zavadi pa vladaj. Pa umjesto da mu se sudi u Hagu, on će biti predstavnik EU.

Više bih volio da su nam poslali Stjepana Mesića, nego ovo slovenačko govno.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2010, 09:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
"Словеначки премијер Борут Пахур потврдио је данас да би Кучан као специјални извјестилац могао да помогне и у доношењу новог Устава БиХ."
Evropa puna strucnjaka i zakonodavaca, a nisu ni do danas osmisli sebi model po kojem bi EU bila funkcionalna, ali zato nama sole pamet. EU stoji na klimavim nogama, ali uvjek ima vremena da nama dobace koju sa visine.

Naravno da se protivim dolasku i ovog indijanca. Mislim da je bolje da mi sami nadjemo kompromis sa Muslimanima i Hrvatima, nego da nam EU govori kako cemo.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 21:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...ovde nam salju one kojiima fali malo do penzije...predlazem da im to mile dokupi da ne dolaze...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2010, 19:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Danas Kučan bio u BL kod Dodika, vjerovatno sebi pripremao teren. Nadam se da ga je Dodik poslao u tri lijepe slovenačke, kako samo on to zna.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2010, 19:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Предсједник Српске демократске странке Младен Босић изјавио је, током данашњег разговора са специјалним изаслаником Владе Словеније Миланом Кучаном, да БиХ може функционисати искључиво на бази Дејтонског мировног споразума, уз пуно уважавање принципа равноправности два ентитета и три конститутивна народа.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=31738

Vise nego jasno je da se oni nece smiriti dok nas skroz ne unesrece.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 15:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Osnovna dilema koja se danas postavlja u BiH jest može li se ona promjenama Daytonskog ustava transformirati u funkcionalnu državu i to po volji svih njenih građana ili se oni slažu sa sadašnjim stanjem koje prijeti dezintegracijom, glavna je poruka iz tzv. Kučanova izvješća, odnosno analize o stanju u BiH koju je za premijera Boruta Pahora sastavio bivši slovenski predsjednik Milan Kučan, prenosi u srijedu ljubljansko "Delo".

Nakon što je nekoliko mjeseci kontaktirao sa stranama u BiH u svojstvu posebnog izaslanika, bivši slovenski predsjednik sačinio je analizu stanja, koja je u utorak, u nazočnosti Kučana, premijera Pahora, te ministra vanjskih poslova predstavljena i na vanjskopolitičkom odboru slovenskog parlamenta, iza zatvorenih vrata i na zahtjev oporbenih stranaka desnog centra, tradicionalno nepovjerljivih prema Kučanu zbog njegova navodnog utjecaja na ljevicu i nakon što se povukao iz aktivne politike. S Kučanovim izvješćem Pahor je već upoznao i svoje međunarodne sugovornike.

Po pisanju "Dela", Kučan u izvješću "ne nudi rješenja, ali daje dijagnozu i analizu sadašnjih prilika u BiH". "Njegova je poruka da je odgovornost za BiH kao državu ne leži na međunarodnoj zajednici, nego na njenim građanima pred koje se postavlja pitanje koliko im BiH znači. To je ozbiljan izazov s kojim se se suočava BiH, to je jedino pravo pitanje", rekao je za list neimenovani sugovornik upoznat sa sadržajem Kučanova izvješća.

http://www.bljesak.info/content/view/70766/159/

Čova je samo sakupljao informacije, pa to nije zločin. :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 15:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ala smo se srozali nisko da nam Bečki konjušari dolaze pokazivati kako da živimo. Ali niže od poda se ne može srozati... :roll:

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 16:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...nisu morali njega da posalju...samo su trebali visiti na forumu s nama...cuj kuchan...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
nepokoreni je napisao:
Ala smo se srozali nisko da nam Bečki konjušari dolaze pokazivati kako da živimo. Ali niže od poda se ne može srozati... :roll:

ja kad vidim slovence kako se vozikaju po gradu pod zastavom eu policije muka me uhvati.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]