banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 04:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Jan 2010, 17:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
http://www.glassrpske.com/vijest/2/novosti/33471/cir/Srba-i-Hrvata-nema-u-sarajevskoj-policiji.html

Стварно ми није јасно како је уоште могуће функционисање неких институција са оваквом ситуацијом. Не сјећам се тачно, али мислим да већ има и више од 5 година како су промјењени Устави у БиХ и конститутивност дата свима на сваком педљу ове назови државе.

Чини ми се да ови наши лезилебовићи (мислим српски) у заједничким органима су ко нојеви. Чим виде неки проблем који је за њих нерјешив или тешко рјешив забијају главу у пијесак, тј. иду линијом мањег отпора. Зашто се борити против таквог нечег, кад сутра неће неког мог рођака запослити на неко добро мјесто. Боље ићи низ длаку им, а они нек освајају све што могу. ФУЈ!

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2010, 19:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
budimo realni, ali to da srba i hrvata nema u sarajevskoj policij je laž, ja znam neke od srba i hrvata u sarajevskoj policij.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2010, 19:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
budimo realni, ali to da srba i hrvata nema u sarajevskoj policij je laž, ja znam neke od srba i hrvata u sarajevskoj policij.

Па нико не тврди да их нема, али нема их онолико колико би их требало бити, а то је по попису становништва 1991. године, гдје су Срби чинили 31%. Сами крше своје законе, али нико није објаснио да ће се ти закони само примјењивати у Српској а у Федерацији не.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2010, 21:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Sinny je napisao:
mary juana je napisao:

Па нико не тврди да их нема, али нема их онолико колико би их требало бити, а то је по попису становништва 1991. године, гдје су Срби чинили 31%. Сами крше своје законе, али нико није објаснио да ће се ти закони само примјењивати у Српској а у Федерацији не.

A ti tvrdis da se u RS sprovode isti zakoni? Po kojem osnovu, imas neki dokaz ili onako odokativno?

Licno me raduje da se poteze ovo pitanje, jer smatram da treba pritiskati i buniti se , gdje god je moguce, kako u vezi obespravljenih Srba u Federaciji, tako i obrnuto...

Ima samo jedna mala zvrcka, a to je da vecina onih koji se biraju na vlast u RS, pustaju "niz vodu" Srbe koji se vracaju u podrucja van iste, dok je kod Bosnjaka obrnuto (barem verbalno). Mislim da je do vas koji glasate za likove koji po Radovanovom receptu Srbe vide samo u RS , a za ostatak ih nije briga. Po meni skroz pogresno, jer se na ovaj nacin zatire svaki trag ljudima koji su na podrucjima van danasnje RS ipak zivjeli vijekovima.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2010, 21:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
Sinny je napisao:
mary juana je napisao:

A ti tvrdis da se u RS sprovode isti zakoni? Po kojem osnovu, imas neki dokaz ili onako odokativno?
.

Одокативно????
Ко су потпредседници РС?
У Влади РС колико је министара несрба?
Ко је рецимо главни тужиоц РС?
итд итд итд
А кад се већ спомиње полиција, не могу ја рећи да је све готово, али преко 90% јесте. Све су патроле мјешовите, једино ситуација са начелницима и инспекторима је још незадовољавајућа (иако је 1000 година испред ФБИХ), али чисто из разлога што Бошњаци и Хрвати са високим звањима и школама полиције већ имају добро ухљебљење у Федерацији и не иде им се на несигурно.
Ситуација и у ФБиХ ће се промјенити јер се нови полицајци беру само из оних које заврше школе МУП-а (чини ми се да је једна у РС и једна у ФБиХ), гдје се строго држи до националне структуре једнаке оној из 1991. године.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2010, 17:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Зато нам фино треба попис као у свакој нормалној држави (ако се ова накарада може уопште назвати државом), па да се зна ко гдје како. А не овако попис 91, кад би Срби било досљедни вратили би се на 41, ако ћемо реално, па да видимо ко је гдје живио. Зашто ово кажем, ако је досљеднос у питању, односно треба да се утврди тачан број погинулих, протјераних и сл. то треба урадити и за вријеме другог свјетског рата. Не требам напомињати колико је Срба и гдје страдало, а злочин и до дан данас није ни приближно истражен. Треба бити реалан па признати да је то срамота српског народа...

Исто тако свима је јасно да се са повратком завршило, односно да се промјена становништва у наредним годинама може мјерити у 0.001%.

Свако види да је то око пописа становништа и расподјела позиција по фамозној 91-ој само једна обична фарса, која једино служи за страначка препуцавања.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2010, 17:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Gocias je napisao:
Зато нам фино треба попис као у свакој нормалној држави (ако се ова накарада може уопште назвати државом), па да се зна ко гдје како. А не овако попис 91, кад би Срби било досљедни вратили би се на 41, ако ћемо реално, па да видимо ко је гдје живио. Зашто ово кажем, ако је досљеднос у питању, односно треба да се утврди тачан број погинулих, протјераних и сл. то треба урадити и за вријеме другог свјетског рата. Не требам напомињати колико је Срба и гдје страдало, а злочин и до дан данас није ни приближно истражен. Треба бити реалан па признати да је то срамота српског народа...

Исто тако свима је јасно да се са повратком завршило, односно да се промјена становништва у наредним годинама може мјерити у 0.001%.

Свако види да је то око пописа становништа и расподјела позиција по фамозној 91-ој само једна обична фарса, која једино служи за страначка препуцавања.

То око пописа сам више пута на разним темема писао.
Испирање мозга са новонасталим називом нације није још готово и велики проценат у овом моменту би се изјаснио као Муслиман, то је бошњачком политичком врху веома познато и то је једини разлог што се с пописом одуговлачи.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]