banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 01:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Maj 2009, 23:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Citiraj:
Zabeležen je jedan incident - zadarska policija saopštila je da su u Benkovcu oštećena dva autobusa sa beogradskim, odnosno rumskim tablicama, koji su dovezli birače iz Srbije. Kako javljaju agencije, u autobusima nije bilo nikoga, a posledica napada su polupani prozori i materijalna šteta od oko 1.100 evra. Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac navodi za B92 da je reč o manjem incidentu. Na lokalnim izborima u Hrvatskoj glasa oko pet hiljada izbeglih Srba, koji su na glasanje otišli organizovano, što je dva puta više u odnosu na prethodne lokalne izbore održane 2005. godine. Najznačajnija politička snaga Srba u Hrvatskoj, Samostalna demokratska srpska stranka, koja sad ima tri poslanika u Saboru, očekuje da će osvojiti apsolutnu vlast u najmanje 22 opštine, a da će učestvovati u vlasti u još najmanje 30 opština i gradova, uglavnom u povratničkim područjima i u istočnoj Slavoniji. Inače, s obzirom da građani ovoga puta direktno glasaju za predsednika opština, gradonačelnike, župane i njihove zamenike, ukoliko nijedan kandidat ne dobije većinu glasova u prvom krugu izbora, za dve nedelje biće održan se drugi krug izbora, u koji idu dva kandidata sa najviše osvojenih glasova. Glasačka mesta će biti otvorena do 19 sati, a prvi nezvanični rezultati očekuju se već oko 21 čas. Procene uoči izbora pokaziavle su da će HDZ izgubiti vlast u većim gradovima Hrvatske.

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 23:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Meni više smeta što su Srbi na izbore izašli sa par stranki. Tu su se trebali dogovoriti.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 10:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Citiraj:
Izbori su u mnogim sredinama cementirali postojeće stanje, pa će tako Knin i dalje voditi Josipa Rimac iz HDZ-a, dok će njem zamenik biti Dragan Jerković iz SDS S-a.

Prema prvim rezultatima, SDSS je u održala većinu u najvećem broju opština u kojima je bila na vlasti ili u njoj učestvovala, a u nekima je uspela da uđe u opštinska veća.

Rezultati SDSS-a bili bi i bolji da im deo glasova nisu uzele konkurentske srpske stranke sačinjene, uglavnom, od disidenata iz SDS S-a koje nisu ostvarile nikakve rezultate, ni mandate osim u gradu Vukovaru i Plaškom u Lici.

Na petim lokalnim izborima u Hrvatskoj od sticanja nezavisnosti učestvovali su i Srbi, koji su pokušali da pobede ili učestvuju u vlasti u opštinama i gradovima, kao i da uđu u veća opština i gradova i skupštine županija u kojima do sada nisu bili zastupljeni.

Na izborima je glasalo i 5.000 Srba, građana Hrvatske s boravištem u Srbiji, koji su organizovano došli na izbore u stotinak autobusa.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 10:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jude uzele pare, umjesto da se udružuju pa natjeraju Hrvatsku da ih vrati kao konstitutivan narod oni se razjedinili... Prije rata (popis 1991) u sjevernom dijelu Dalmacije je bilo preko 90% Srba...

Citiraj:
Po popisu stanovništva iz 2001. Srba je 201.631 i čine 4,5% stanovništva Hrvatske. U odnosu na 1991. godinu, kada ih je bilo 581.663 i kada su u ukupnom broju stanovništva učestvovali sa 12,2% broj Srba u Hrvatskoj je smanjen za dvije trećine. Božićnim Ustavom iz 1990. godine Sabor Republike Hrvatske je srpskom narodu ukinuo status konstitutivnog naroda u Hrvatskoj.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 17:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Citiraj:
Beogradske autobuse sa glasačima iz Srbije presrelo je i zaustavilo oko pedesetak revoltiranih građana u Petrinji, baš u izbornoj noći, pa ih je policija preusmerila alternativim putem za Srbiju.

Udruženja nastala u Domovinskom ratu u Petrinji zaustavili su put glasačima iz Srbije, a posle intervencije policije, podigli su još veću galamu i vređali policijske službenike, preneo je Index.hr.

Policija je, na kraju, bila primorana da autobuse beogradskog autoprevoznika "Laste" preusmeri na alternativnu rutu.

Sa okupljenim građanima verbalno se sukobio i kandidat koalicije oko Socijademokratske partije za gradonačelnika Darinko Dumbović, na čiji je auto iz gomile doletela i staklena boca, ali incident nije prerastao u otvoreni fizički obračun.

Sličan incident se dogodio u nedelju kada su oštećena dva autobusa sa beogradskim odnosno rumskim registarskim oznakama, koji su dovezli birače iz Srbije na lokalne izbore u Hrvatsku.

Autobusi su bili parkirani u ulici Kralja Dmitra Zvonimira u Benkovcu, a na jednom od njih kamenom je oštećena oplata autobusa, dok je na drugom razbijeno jedno bočno staklo.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2009, 12:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Срамотно је то што ће у Обровцу и још неким пре рата скоро па чисто српским местима од сада на власти бити Хрвати.
Онај Пуповац је тешко продано ђубре.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2009, 11:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jel' gledao neko Utisak nedelje na temu Ima li smisla govoriti? Gosti su bili Janko Baljak, reditelj, Branislav Dimitrijevic, pomoćnik ministra kulture, Miljenko Jergović, pisac. Povod su bili izbori u HR i kamenovanje autobusa kojima su Srbi došli...

Citiraj:
Jergović: Ja sam večeras u hotelu gledao tu priču na dvije televizije i na, kako bi se reklo, televiziji, neću reći kojoj, ali iz Beograda, je rečeno da je strašno što su dva autobusa kamenovana – ja isto mislim da je strašno, a na hrvatskoj televiziji je rečeno, - danas je iz Srbije došlo pet tisuća ljudi, da glasaju u Hrvatskoj, iako žive u Srbiji. Mislim, zašto žive Srbiji? Šta im bi da odu u Srbiju? Zašto oni sad dolaze u Hrvatsku glasati? – o tome se ne govori. Njihovo glasanje je prošlo bez ikakvih incidenata, osim što su na dva autobusa u Benkovcu razbijena stakla. Mislim, vrlo zanimljivo koncipirana vijest, iz koje vi savršeno dobro možete iščitati, šta onaj koji koncipirao tu vijest i onaj koji je tu vijest stavio u svoj televizijski dnevnik, zapravo misli o toj stvari. Mislim, kad se razbije staklo u Benkovcu na dva Lastina autobusa, pa to i nije neki naročit problem. Samo ne znam kako se to uklapa u ovu kampanju, koju gledam po Beogradu, koja mi jako ide na živce, ali to je moja privatna stvar, sa ljetovanjem u Hrvatskoj. Ovi dirljivi pozivi srpskim turistima da idu u Hrvatsku, jer će im tamo biti super. Mislim, ja mislim da bi to puno bolje se moglo napraviti preko onih Alan Fordovskih anti-reklama, da se kaže ono, - Tamo vam se može dogoditi da vam izbuše gume. Tamo vam se može dogoditi da vam razbiju šofer šajbnu i da se kaže kako to nije ništa. A možda vam bude i super. I zaista, zaista možda im bude i super. Možda je nekima od ovih pet hiljada ljudi, koliko ih je navodno došlo autobusima, možda im je bilo super i možda su našli neki ključ i neku mogućnost da se vrate svojim kućama. I recimo, to je neka moguća dobra vijest, ako je neko danas pomislio da bi se ipak mogao vratiti svojoj kući...Jergović: U čemu je zapravo tu problem? Problem je u jednoj vrlo jednostavnoj stvari, hrvatska turistička zajednica poziva te ljude da dođu, zato što se sezona našla pred propašću i u opasnoj krizi. Zato što je recesija i sve ostalo, niko neće da dođe, hajdemo mi zvati Srbe. Mislim OK. Možda tu ima nekog onog toplog, nježnog bratstva i jedinstva, možda je sve to super, iako mislim, ne znam, šta ja znam, ne čini mi se baš, ali isto tako prije nekoliko mjeseci, jedva godinu dana, kad je u Zagrebu ubijen Ivo Pukanić, prvo što smo saznali i otkrili je, da ga je roknuo neki Srbin. Bože dragi, mislim ko bi drugi? Srbi su u tome naprosto vješti, profesionalci. Nije se znalo ko je taj Srbin, ali sigurno je Srbin i onda su vrlo ozbiljni političari, koji srećom nisu na vlasti, i vrlo ozbiljni novinari po novinama, krenuli predlagati da vratimo vize, jer ukoliko smo u bezviznom režimu, mislim doći će ti neki srpski kileri, naručeni i sve će nas jednog, po jednog pobiti. OK. To je bilo njihovo mišljenje tad, ali ja imam utisak da ti isti ljudi bi sad htjeli da im Srbi dođu, mislim ono, u Dalmaciju... zapravo, ne bi htjeli da im ni srpski turisti, niti bilo koji turisti da dođu u Dalmaciju, nego bi htjeli da oni uplate svoje aranžmane, a onda poslije ne moraju ni doći. Što zapravo, kako mi se čini i nije loša ideja. Mislim, divno je to ono, imati turiste koji će platiti stvar, a neće doći.

http://www.b92.net/info/emisije/utisak_nedelje.php

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]