banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 20:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Maj 2009, 20:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...dodje, odrza predavanje onako pateticno da proliv dobijes i ode...sta li je izdiktirao djacima u skupstini i kolko im je vremena dao da nauce...prometih jedino da ruski ambasador nije nesto zapisivao dok je onaj seronja kukumavcxio o tome koko ce istorija da nam sudi...na kraju moje misljenje. ko ga jebe i dabogda se preladio...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2009, 20:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
I meni je ono njegovo prenemaganje dojadilo,mislim,prica bajke za malu djecu,poziva na moral,odgovornost prema generacijama(a ovi svoje obezbijedili za 4 koljena unaprijed),ko neki senilni cicica,uhvatio priliku da ga neko slusa,pa rastego..... :roll:

Mislim ipak da je ono bilo malo za raju,a vazne stvari ce se pokazati narednih dana,mjeseci,tj ono sto se pricalo iza zatvorenih vrata. Nesto su mi kulturne i blage izjave ovih nasih zdrmonja,na prvu,daj boze da ostanu takvi.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2009, 20:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
A jeste smiješni, došao frajer po aktovku (one pare što je Haris obećao) za Hilari & Co, nije znao o čemu da palamudi pa se patetike uhvatio :lol:

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2009, 12:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Baiden: ''Veni, vidi,... e ebi ga ode ja u Beograd''

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2009, 19:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
STO DALJE OD NJIH TO BOLJE

http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkl ... r_embedded

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2009, 03:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Valjda će nam neko i saopštiti da li je bilo ribanja i koga je izribao. Pratićemo u narednom periodu ponašanje bh. političara prije svega Hareta i Dodu. :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2009, 09:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Mislim da Bajdenov govor nije ništa značajnije pokazao, osim uobičajne retorike američkih političara. S obzirom da sam prisustvovao tom skupu mogu reći da je Dodik bio veća zvezda od Bajdena, jer se većina ljudi okupljala oko njega... :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2009, 09:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Милорад Додик: Америка разумије позицију и постојање Српске
Datum: 20.05.2009 21:00
Autor: Жељка Домазет
Премијер РС Милорад Додик у интервјуу за "Глас Српске" оцијенио је успјешним разговоре у четири ока са потпредсједником СAД Џозефом Бајденом.

- Потпредсједник Бајден је јасно изразио своју приврженост дејтонском балансу који је успостављен Дејтонским мировним споразумом. То значи пуну подршку Републици Српској у оквиру дејтонских позиција које има - истакао је Додик.

* ГЛAС: Како оцјењујете разговор предсједника странака са потпредсједником СAД ?

ДОДИК: Био је то успјешан и добар састанак који је био посвећен актуелној ситуацији у БиХ. Радује ме његова подршка Дејтонском мировном споразуму, а то значи и Републици Српској. Радује ме и Бајденова подршка европском путу БиХ и интеграцији БиХ у NATO. Разговарали смо о томе како унаприједити функционисање процеса везаног за придруживање Европској унији. Што се тиче NATO-а сасвим је јасно јединство и опредјељење свих да се створе услови за то. Чим NATO структуре буду спремне да приме БиХ у овај савез, ми немамо ниједан разлог да будемо против тога.
* ГЛAС: Остали сте послије разговора са осморицом лидера насамо са Бајденом. О чему сте причали?

ДОДИК: Имао сам част да дуго разговарамо насамо иза затворених врата и то је био угодан разговор. На том састанку ми је јасно речено да СAД и нова америчка администрација подржавају Дејтонски мировни споразум. Њихова приврженост Дејтону остаје трајна. У свему томе они разумију позицију и постојање РС и залажу се за то да се дејтонска структура очува у БиХ, али и да се убрзају процеси европских интеграција. Ниједан став који је изречен, није казан тако да се с њим не слажем.

* ГЛAС: Током обраћања јавности Џозеф Бајден је потенцирао јачање институција БиХ?

ДОДИК: Све то смо и раније чули. Централне институције могу да јачају на различите начине. Оне су у значајној мјери ојачане у прошлости. Важно је и јасно свима да треба обезбиједити то да се значајно ојача функционалност БиХ, а то је и наш и интерес СAД. Ниједном ријечју није речено нити у Бајденовом обраћању, нити у нашим разговорима иза затворених врата да се у БиХ требају обезбиједити побједници и поражени. Напротив, јасно је речено да треба направити функционалну БиХ која ће да обезбиједи и гарантује безбједност за све. Нико у БиХ не треба и не може да се осјећа несигурним, ни појединац ни колектив. У свему томе немам шта да додам или одузмем, јер дијелим исте вриједности.
* ГЛAС: Да ли је било ријечи о уставним промјенама, OHR-у и о Прудском споразуму?

ДОДИК: Осим са Бајденом, разговарао сам и са Хавијером Соланом. Са Соланом се састала прудска тројка, односно Сулејман Тихић, Драган Човић и ја. Оно што сам раније чуо у Бриселу сада је потврђено, а то је да није пристојно тражити кандидатски статус у ЕУ за БиХ док постоји канцеларија OHR-а јер је то у супротности са праксом ЕУ. Земља мора да буде суверена у сваком погледу да би то могла да уради. И такав став кореспондира са оним што ми мислимо и са оним за шта се залажемо. Сматрамо да у БиХ треба да обезбиједимо услове да она што прије аплицира за кандидатски статус у ЕУ. Да бисмо то урадили морамо да се заложимо за то да завршимо посао који је на нама, а то су пет циљева и два услова. То је рекао и Бајден.

* ГЛAС: A уставне промјене?

ДОДИК: Што се тиче уставних промјена, треба рећи да су многе реформе које су спроведене, спроведене у постојећој уставној структури. Постојећи устав није препрека за договоре и разговоре о промјенама. Постоје различита очекивања. Неки од уставних промјена очекују и траже максималистичке захтјеве. И сам Бајден је у свом говору јасно рекао да треба одустати од максималистичких захтјева и циљева.

Neka prica ko sta hoce,ali ovako fin odavno bio nije. Ispade da i on zaista zeli funkcionalnu BiH. :roll: Intervjui lijevo i desno,a nigdje traga bahatosti,povlacenju i preispitivanju prebacenih nadleznosti i nigdje:"bas me briga za BiH",vec....
Takodje,spremni za NATO,samo nek kazu....

S druge strane Haretu je izgleda rekao da zacepi,te ovaj ni "a" da kaze.

Najs

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2009, 11:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
http://www.enovosti.info/sr/opcija/btg_ ... ickog/tipa

Citiraj:
Срби су неписмени, дегенерици, силоватељи, убице беба, касапини и агресори”. Џ. Бајден, 01.08. 1993. на CNN-у

“Крајности српске бестијалности… силовање Босне и махнити српски фашизам иза њега… српски варваризми”

Џ. Бајден, говор у америчком Сенату, 03.08.1993.

“Ми се суочавамо не са варварским ратом, већ са простачким гласним чином српског експанзионизма и агресије… Ово је фашистичко разбојништво у маршу”

Џ. Бајден, “National Public Radio” Washington, 15.05.1993.

“САД морају да предводе Запад у одлучујућем одговору на српску агресију, почињући са ваздушним нападима по српској артиљерији”

Џ. Бајден, недељник “Тimes”, 03.05.1993.

“Ја мислим да сте ви ратни криминалац и ја ћу учинити све што је у мојој моћи да вас видим да вам се као таквом суди”

Џ. Бајден, саопштење Слободану Милошевићу које је цитирано много касније на ТВ мрежи “NBC” у емисији “Сретните се са штампом”

“Када не бисте знали каква је била њена прошлост рекли бисте - каква дивна бакица са класом”

Џ. Бајден, после састанка са Биљаном Плавшић, крајем августа 1997.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2009, 12:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.enovosti.info/sr/opcija/btg_ ... E/o/Srbima

Citiraj:
„Требало би да кажемо да ће бити америчких жртава. Требало би да одемо у Београд и да извршимо окупацију земље у јапанско-немачком стилу.”

извор: На телевизији Ен-Би-Си за време НАТО бомбардовања 1999.

„ Године кршења руку и буцања у груди око будуђег статуса Косова можда су коначно при крају. У неколико наредних месеци, умешна дипломатија да се Косову осигура независност могла би да донесе победу муслиманске демократије и бољу будућност за југоисточну Европу и да потврди да је америчка моћ разборито коришћена.

Међутим, поред могуће победе на Косову постоји и све већи ризик да ће се Србија и Русија удружити да ту победу претворе у пораз.

Екстремисти у Београду и Москви надају се - из сасвим различитих разлога - да ће русија ветом у Савету безбедности угушити Косовску борбу за независност. Ако буду успели, Балкан ће бити још један извор лоших вести у свету препуном криза.“

Извор: „Противници новог Косова се морају зауставити“- ауторски текст за Фејнешнел тајмс“ 2. јануар 2007.

„Југословенски председник Војислав Коштуница је окорели српски националиста, али не држи он све конце. Он је у жестокој политишкој борби са премијером Ђинђићем, који је такође националиста али не и фанатик, и што је још важније, промућуран је политичар који схвата да је будућност његове земље везана за Запад.

Србија мора да прекине са дефакто поделом Митровице тако што ће дозволити десетинама хиљада косовских Албанаца да се врате у своје домове у северном делу града у оквиру размене у којој би се хиљаде Срба и Рома вратиле у своје куће у јужном делу града..

Коштуница и Ђинђић такође морају јавно да признају одговорност за понашање Србије током деведесетих и да се извине за њену геноцидну кампању на Косову, али и у Хрватској и Босни.“ Извор: Бајденов говор у Америчко-Албанској грађанској лиги, 28. април 2002.

„ Све Србе треба сместити у Наци-концентрационе логоре!“ - изјава за време разматрања одлуке о НАТО бомбардовању у Сенату

Окарактерисао српску нацију као: „..Гомила неписмених, дегенерици, убице деце, касапини и силоватељи“

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2009, 13:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tema je valjda,sta POSLIJE,ovo gore je cist promasaj.....ponavljanje starog laprdanja,kojeg se cak ni Mile nije sjetio,mozda Hare jeste,pa sad ne moze doci sebi....

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2009, 15:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ајде, смањите вријеђање...

Ово горе сам постао да се види какав је човјек дошао у Београд! Човјек које је давао такве изјаве да би требао бити оптужен барем за говор мржње (кад би постојала нека Наташа Кандић или Биљана Ковачевић Вучо у Америци)... Неки би рекли, отворени србомрзац. Не мислим да врхунски политичар у САД мрзи неку државу или народ који живи хиљадама километара од САД. То су неки његови интереси и лобији.

Али он је подпредсједник САД и са њим треба причати!
Треба га дочекати, угостити га и покушати извући највише из његове посјете. Коме се то гади, ко мисли да је неморално да се о односима САД и Србије и српског народа прича са особом која има тако лоше мишљење о Србима, нека се не бави политиком!

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2009, 06:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ОК, мислио сам да урбани смањи са вријеђањем, не ти!

А ти смањи са нервирањем око урбаног. Или га игнориши или са њим попричај на ПП или уживо, не видим сврху полемике на форуму, он је такав какав је и неће се промјенити.

Не мислим да је цитирање Бајденових изјава из прошлости промашај. Написао сам зашто, да се види ко је заправо дошао и шта он стварно мисли. Прије пар седмица фрка се дигла око оног клипа на коме директор РТРС-а Давидовић пјева "Спремте се, спремте" (клип је из периода када је Бајден давао ове изјаве). Значи ли то да је то Давидовићево четништво из деведесетих теби небитно? То не утиче на твоју перцепцији РТРС-а? То неће утицати на будућност и садашњу политику те телевизије?

Али да наставимо о Бајдену...

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2009, 12:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Citiraj:
Samo nekoliko dana nakon što je dobio kritike od potpredsjendika SAD-a Josepha Bidena u Sarajevu, Haris Silajdžić učinio je nešto potpuno suprotno dogovoru.
Naime, Biden mu je u odvojenom razgovoru naglasio da njegovu sadašnju politiku koju provodi Amerika neće tolerirati te da mora raditi na poboljšanju odnosa unutar BiH i regije.
Na prijedlog Harisa Silajdžića, Predsjedništvo BiH donijelo je odluku o imenovanju nekadašnjeg zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Seada Avdića za novog veleposlanika BiH u Beogradu. Međutim, on neće dobiti agreman jer se nalazi na skupini lokalnih ratnih dužnosnika iz Tuzle koje Srbija sumnjiči za navodni ratni zločin iz 1992. godine, poznat kao “tuzlanska kolona”.

Riječ je o pogibiji većeg broja vojnika JNA koji su se povlačili iz tuzlanske vojarne prema Bijeljini. Avdić je u to vrijeme bio zamjenik načelnika općine Tuzla i vrlo utjecajan političar, piše Večernji list.

Ako bi sada pokušao prijeći srbijansku granicu, bio bi odmah uhićen i proveo bi se isto kao njegov sugrađanin Ilija Jurišić, koji u beogradskom zatvoru čeka ishod suđenja. Imenovanje Seada Avdića zapravo je pokušaj Harisa Silajdžića da nastavi politiku hladnih diplomatskih odnosa sa Srbijom, što mu je također spočitavano.

Zbog Silajdžićeve politike i imenovanja Avdića još najmanje godinu dana BiH će u Beogradu biti zastupljena na razini otpravnika poslova, što je također ponižavanje jer je ovo mjesto u Beogradu izrazito važno za odnose i suradnju dviju zemalja. Osim toga, Avdićevo imenovanje uopće nije slučajno.

Kako doznajemo, Haris Silajdžić je na ovaj način ispunio i svojevrsno obećanje dano Seadu Avdiću u vrijeme kada je ovaj kao zastupnik SDU-a u Parlamentu BiH glasovao protiv travanjskog paketa ustavnih promjena i tako pomogao Silajdžiću da obori taj projekt. Avdiću je obećana diplomatska karijera, ali se nakon fijaska njegove stranke BH Nezavisnih demokrata na izborima privremeno zadovoljio dužnosti u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Kako Avdić nije odustajao od zahtjeva da postane veleposlanik, odnosno inzistiranja na ispunjenu obećanja, Silajdžić je odlučio jednim udarcem ubiti dvije muhe - Avdića imenovati za veleposlanika u zemlju u koju ne može ući, a ispuniti obećanje koje je dao te istodobno nastaviti diplomatsku pat-poziciju u odnosima sa Srbijom.

Nije prvi put da je Silajdžić blokirao imenovanje veleposlanika u Srbiji. Isto je bilo u slučaju Boriše Arnauta koji je dvije godine uzalud čekao odobrenje iz Beograda. Arnaut je srbijanskim vlastima bio neprihvatljiv zbog ključne uloge koju je imao u davanju bosanskohercegovačkog državljanstava braniteljima iz arapskih zemalja.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2009, 13:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.sarajevo-x.com/clanak/090522045

Citiraj:
Tokom posjete američkoj bazi "Bondsteel" kod Prištine Biden je izrazio protivljenje organizovanju nove mirovne konferencije o BiH koja bi zamijenila Dejtonski sporazum i ponovio da je nesavršeni Dejton bio je neophodan i da je bar u doglednoj budućnosti on garant da neće biti nasilja na ovom prostoru.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2009, 13:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Pa činjenica jeste da još jedino taj kompromisni sporazum drži RS,njega ne smijemo dirati!!! Stanje na terenu pokazuje da policije savršeno dobro saradjuju i da ovo što nama valjaju jedna policija jedna samo čista DEMAGOGIJA... RS je činjenica i to sa trajnim karakteristikama... Po mom nekom mišljenju vojsku treba rasformirati potpuno, zaista je preskupa za nerazvijenu zemlju, tročlano predsjedništvo je takodje nepotrebno, kao i oni silni parlamenti, vijeća naroda, može ostati Savjet ministara... Ovako idemo negdje, a gdje ni sami ne znamo (u medjuvremenu bogatuni se bogate, sirotinja ćuti, propast sigurna samo pitanje koliko duboka će biti -OO minus beskonačno)...

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2009, 14:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...ja imam utisak da je sve proslo sa blagim povetarcem...nista...malo mi seliju sjebani ti ameri...jedino im je pateticni nacin obracanja ostao na visini...ono, vi, deca , zene, buducnost i tralala sranja...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]