banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 00:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 77 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Jan 2011, 18:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Citiraj:
Diplomatski incident u Banjaluci: Turska delegacija tražila skidanje zastave RS

BANjALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović otkazao je u subotu sastanak sa ministrom inostranih poslova Turske Ahmetom Davutogluom nakon što je turska delegacija tražila skidanje zastave Republike Srpske iz sale za sastanke u Palati Republike u Banjaluci.
Drugi razlog je kašnjenje turskog šefa diplomatije 75 minuta na već pomjereni termin sastanka, saopšteno je u subotu iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.
"Smatramo ovakav postupak turske strane neprimjerenim ponašanjem i diplomatskim incidentom koji će svakako imati posljedice", navodi se u saopštenju.
U saopštenju se podsjeća da je Radmanović prihvatio da se sastane u Banjaluci u Palati Republike sa Davutogluom, iako je taj sastanak iznenada i kasno zatražen sa turske strane, što je neubičajeno u diplomatskoj praksi.
"U međuvremenu iz Turske ambasade su tražili pomjeranje sastanka zakazanog u 15.30 sati za pola sata kasnije, što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović takođe prihvatio. Nakon toga, kada je i taj rok prošao iz turske delegacije tražili su skidanje zastave Republike Srpske iz sale za sastanke koje čine stalni postav u Bijelom salonu u Palati Republike", navodi se u saopštenju.
Predsjedavajući Radmanović, kako je saopšteno, nije prihvatio taj ultimativni zahtjev i kada je ministar već kasnio 75 minuta na već pomjereni sastanak, otkazao je zakazani sastanak sa ministrom inostranih poslova Turske.
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u subotu nakon razgovora sa ministrom inostranih poslova Turske Ahmetom Davutogluom da Turska podržava dogovor u BiH i njen teritorijalno-politički integritet.
"Turska smatra da je unutrašnji dogovor i dijalog stvar domaćih političkih aktera i da se na taj način jedino mogu tražiti rješenja", rekao je Dodik novinarima nakon sastanka u Banjaluci, kome je prisustvovao i predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić.
Istakavši da je RS siguran partner u očuvanju mira na prostoru jugoistočne Evrope, Dodik je izrazio uvjerenje da Turska ima namjere da podrži unutrašnji dijalog u BiH, ne favorizujući nikoga.
"To nas ohrabruje da gradimo atmosferu povjerenja, kao i da razvijamo ekonomsku i privrednu saradnju", rekao je Dodik, koji je izrazio zadovoljstvo što je turski ministar u subotu posjetio RS, te ga pozvao da ponovo dođe u Banjaluku i obrati se intelektualnoj zajednici.
Dodik je poručio da je angažovanje prirednika iz Turske u RS dobrodošlo.
Davutoglu je rekao da je BiH izazov za sve koji žive u regionu i da predstavlja kičmu stabilnosti Balkana.
"Ovdje će saradnja sva tri naroda biti dobra vijest za cijeli svijet. Turska podržava integritet, prosperitet i ekonomski razvoj BiH", rekao je Davutoglu i istakao da je njegova zemlja zainteresovana za realizaciju ekonomskih projekata u BiH.
Govoreći o ustavnim promjenama u BiH, Davutoglu je naglasio da je potrebno provesti odluku suda u Strazburu u predmetu "Sejdić i Finci protiv BiH".
On je izrazio zadovoljstvo što je posjetio Banjaluku, kao i time što ga je predsjednik RS pozvao da održi predavanje u ovom gradu.
Davutoglu, koji boravi u posjeti BiH, prije posjete Banjaluci, razgovarao je u Sarajevu sa bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i predstavnicima više političkih stranaka, a u večernjim časovima u subotu posjetiće se Mostar, gdje će se sastati sa predsjednicima HDZ BiH i HDZ 1990 Draganom Čovićem i Božom Ljubićem.
Vezana vijest:
Turski ministar obišao gradilište Ferhat-pašine džamije u Banjaluci

http://www.nezavisne.com/novosti/bih...-RS-77704.html

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2011, 19:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Dodik je izrazio uvjerenje da Turska ima namjere da podrži unutrašnji dijalog u BiH, ne favorizujući nikoga. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nisu ga uopste trebali ni primiti.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2011, 19:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
:lol: :lol: :lol:

Pa nije mu ovo Kurdistan.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2011, 19:18 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Pa i Josipovic kad je bio,osnovna preokupacija hrvatskom dijelu protokola je bila kako da slucajno ne udje u kadar nasa zastava,ili da ne bi stao ispred nje.

Samo tada nije bilo politickog interesa da se to potencira. Politika je kurva,a Dautoglu je majmun.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 11:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Pametan čovjek, taj Otoman...Srbi ga ionako ne vole pa mu ovako nešto i ne smeta, dok mu kod bošnjaka dodatno raste rejting, kako njega, tako i Turske.
Naravno, žalosno je što ovakav akt neće imati nikakve posljedice, ša makar i diplomatske s jedne strane, a s druge će dodatno rasplamsati sukob Srba i bošnjaka...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 11:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ponasaju se svuda kao da su u svojoj vlastitoj kuci, misle da je ovo jos Osmansko carstvo. Slicno se ponio turski ambasador u Austriji prije nekog vremena, izvredjao sve Austrijance bez dlake na jeziku. Naravno, u Turskoj proglasen za nacionalnog heroja.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 12:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Hihihihi neće Turci ovakvi u Jevropu ni za milion godina... :)
Slobodno neka se Turci bahate ali ne bi trebali zaboraviti da su kandidati za ulazak u EU jedno 20 godina i da se ruka koja te hrani ne grize. Doduše ne hrani njih EU nešto previše ali ih naprimjer hrani Austrija gdje još malo pa nisu dobili status "konstitutivnog" naroda... :roll:

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 12:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Turci imaju problema u svom dvoristu koje nisu sposobni rjesiti, a rjesavali bih u Bosni odakle su vec jednom petama dali vjetra.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 12:46 
Veteran
Veteran

Ма реално, сами себи копају раку.
Европа постаје све више и више конзервативна, на све осим хришћана гледа се са омаловаважавањем. Велике земље са негодовањем гледају на дошљаке, нарочито муслимане, тако да су турци своје отпрдили.
Могуће да ће добити неке специјалне везе са ЕУ или нешто слично, али да ће постати чланица ЕУ- то никада!

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 13:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To je jedan od razloga sto im pojedini politicari sada slobodnije sanjaju mokre snove o nekoj neootomanskoj imperiji :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 13:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gpeJQx-JncA[/youtube]

не волим Турке

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 13:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ni Arapi ih ne vole, a o drugima da ne pricamo...

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 13:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
никад та Турска неће видјет ЕУ.
најбољи доказ за то је Кипар.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 14:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Srpski politicari su budale sto uopste dopustaju da se ovi mjesaju, umijesto da jasno kazu da ne zele tursku na ovom podrucju zbog genocida i zlodjela koja su napravili kroz istoriju, oni prihvataju te razgovore i na kraju se desava ovo sto se desava.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 14:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma pametnije je pokusati razgovarati nego glumiti uvredjenu mladu kao sto Turska radi zadnjih godina.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 14:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Oni sanjaju još uvijek Otomansko carstvo od Jadranskog mora do Kineskog zida. A naše snajke gledaju Šeherzadu i Gumuš i kako već, malo mi je Horhea i Rosalindi pa sad mi još i Tarkan i Fatima jašu po glavi, tuđa nam govna nikad ne smrde uvijek lijepo mirišu :mad:

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 16:04 
Veteran
Veteran

Ја не схватам ко може гледати та турска говна.
Плус још што је турски језик силовање за уши...

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 16:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Pa ne bih rekao da ovo neće imati odjeka, kolektivni šef države BiH odbio da primi ministra inostranih poslova Turske.

Druga stvar je što je Turcima đon obraz.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 20:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Sad je na BN vijestima bio prilog, sastanak tog Davutoglua ili koga već, bio je prisutan Dodik. Ovaj zatražio da se pomjeri srpska zastava i oni je ladno skloniše, sve prikazano. Može li veće poniženje?! Opet smo im raja, niža sorta.

Citiraj:
Druga stvar je što je Turcima đon obraz.

A gdje je sad nama obraz?

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 21:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ovi naši bi skinuli i gaće i naguzili se istima samo ako im dobro plate. Obraz-đon sve prodane duše, veći je Srbin Emil Vlajki od njih sviju.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 77 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]