banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 16:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 131 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Jan 2009, 16:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=64699

Hajde sto je kontra federacije i ovih sto prave demonstracije podrske palestincima,ali sta cemo sa Eu,zapadom,kome se Dodikova pola ,kao i cijela drzava svim silama upucava?
Takodje,hajde da je neko od Srba iz Drzavnog aparata nesto porucio,ali kakav on legitimitet i legalitet ima kao premijer dijela manje od pola drzave,bez granica i kakvih ovlastenja po pitanju za vanjske poslove i odnose s drugim DRZAVAMA? Meni ovo izgleda samo kao jedna od besmislenih provokacija na konto Sarajeva,a u cilju zakuhavanja nanovo,jer nova godina je pocela i nesto su se "ulezali"....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2009, 17:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
E ovo je bas bas nisko...Podrzavanje pokolja civila!

?>

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2009, 18:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ako stavimo na stranu palestinsko - izraelski sukob koji traje vjekovima. I kojima je normalno da jedni druge uništavaju. Imamo jedino novo da je Dodik odlučio da stane na jednu stranu u tom sukobu.

Ja Dodika u ovom ne podržavam, jer on to čini iz jednog jedinog razloga sve muslimane stavlja u isti koš, a to je pogrešno. Takođe na RTRS je gostovao Jevrej koji je predstavnik Srpske u Telavivu i koji lobira za srpski interes. Dok je u isto vrijeme zadrta nezavisna bošnjačko-muslimanska televizija Hayat prenosila situaciju iz palestinskog ugla.

Iz svega ovog se može vidjeti da je politika jedna velika kurva. Za ovih nekoliko godina rata na ovim prostorima Izrael nije dao nikakvu podršku Srbima iako smo zajedno stradavali u WWII od strane ustaša i muslimana.

U muslimanskom svijetu se konačno otvaraju oči da bošnjački i albanski muslimani su nesretni produkt zapada i da osim riječi islam nemaju ništa zajedničko sa muslimanima sa istoka. Samo Turska još ulaže nade, ali svi znamo iz kojih razloga to čini. Daćemo i njima do znanja da je 1878. davno prošla i da se nikada više neće vratiti.

Zato je podržavam sav muslimanski svijet koji se iskreno bori protiv Zapada i zapadnih produkata. I nastojim u svojoj sredini da otvorim oči običnom svijetu da muslimani Reisa Cerića nemaju veze sa muslimanima iz ostatka svijeta. Zato nisam protiv podrške Palestincima, ali za to imam svoje razloge.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2009, 18:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...ma boli mnjega i za jedne i za druge-gleda covek gde mu je mekse...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2009, 19:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 09:59
некад ме овај додик баш избије својим сеоским изјавама.... наравно, разумијем да тражи подршку и корист, али тако се увлачити јеврејима посље свега, нема смисла...
јел' схвата он да су ти исти јевреји бомбардовали србију? да су нам ти исти јевреји узели косово ради личне користи?

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2009, 19:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A evo i da se vratim na sarajevsku podršku palestinskom narodu. Gledao sam na TV žgubu Jasminu Žbanić koja poredi palestinski narod sa onim što su Sarajlije proživjele u periodu '92-'95.

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2009, 20:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
A kako je pocelo? Mislim glupi HAMAS se ponasa kao onaj Sakasvili ljetos...

PIH, samo mi zao obicnih ljudi i djece...

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2009, 22:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jan 2007, 15:32
Ма то ме се не тиче. Исламске земље се солидаришу са терористима, а буне се кад неко подржи јевреје... ни једне не волим и само нека се тамане...

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2009, 11:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Dodik je političar. Ovo što je uradio je čista poltika. Bolje se prikloniti nekom ko ima veći uticaj u svijetu nego čitava EU.

Mada nimalo nisam a ovako nešto.
Naprotiv

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2009, 12:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
The_new_Statesman je napisao:
A kako je pocelo? Mislim glupi HAMAS...

...konstantno podjebav'o! I dok mu se god u sredistu ideologije nalazi unistenje Izraela bice omca svim palestincima. A Lemi, ispao glup po x put...

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2009, 16:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hvala pojedincima na razumijevanju. Jedino mi nisu jasni ovi sto sve vide crno-bijelo.bas onako kako gospodari rata zele. Ja licno nisam za Hamas ,kao ni za bilo koga drugog ko gazi preko nevinih leseva da bi dosao do svog svetog cilja. Ok,oni jesu dobili izbore,ali u njihovoj "borbi" im svesrdno pomaze Izrael sa svojim metodama borbe "za mir". Kao veoma mocna drzava,s neprocjenjivim resursima u ljudstvu,tehnici,spijunazi i svem ostalom,Izrael se poput nekih,koje svijet nije zaboravio,koriste odmazdom i neselektivnim bombardovanjima ,kao metodom za smirivanje terorista. Veoma ciljano,svjesni svoje snage,oni i ne zele da Hamas nestane i prestane djelovati,vec u svakoj prilici bacaju ulje na vatru,cineci zlo,stvaraju tlo za dalje sukobe u koijim se zna pobjednik. Mir Izraelu donosi samo nevolje,pritiske za postovanje ljudskih prava,povratak okupiranih teritorija,te se ako malo razmislite mozete zapitati za koga igra Hamas? Za palestinski narod sigurno ne

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2009, 18:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Livine: Lagumdžija reagovao kao islamska fundamentalistička organizacija!!!
Predstavnik Republike Srpske (RS) u Izraelu Arie Livne izjavio je danas Srni da je zaprepašten saopštenjem SDP-a BiH u kojem se oštro osuđuje pismo podrške koje je premijer RS Milorad Dodik uputio izraelskom predsjedniku Šimonu Perezu.

Više:http://www.svevijesti.ba/content/view/20950/215/
Spoiler:
Livine šuknuo Lagumdžiji :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2009, 21:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Cuj,predstavnik Rs u Izraelu :roll:

Meni tip i njegove izjave djeluju kao da je aktivan ucesnik ovog foruma,u vezi spominjanja Lagumdzije zajedno s Holokaustom,Handzar divizijom i sl. Sve to skupa ima veze ko palme,pingvini i Bob Marley otprilike,filozof,svaka cast.
Ah da; :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2009, 22:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

SÄFFLE je napisao:
Cuj,predstavnik Rs u Izraelu :roll:

Kao što imamo predstavništvo u Briselu.

SÄFFLE je napisao:
Meni tip i njegove izjave djeluju kao da je aktivan ucesnik ovog foruma,u vezi spominjanja Lagumdzije zajedno s Holokaustom,Handzar divizijom i sl. Sve to skupa ima veze ko palme,pingvini i Bob Marley otprilike,filozof,svaka cast.
Ah da; :lol: :lol: :lol:

Pa vjerovatno vidio čovjek da Lagumdžija ide po pamet na Sarajevo x forum. :D

Na kraju krajeva čovjek je Jevrej, porodica mu stradala u Jasenovcu, čitav život se sa Arapima bori, a Lagumdžija podržava Palestince i još poredi Bošnjake u periodu '92-'95 sa Palestincima.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2009, 23:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Ово писмо није писмо упућено Палестинцима већ предсједнику Израела!
Писмо има четири реченице:
1. изражава разумјевање за тешку позицију у коме се налази Израел и његови грађани (зар се не налазе ако су стално под нападима Хамаса и бомбаша самоубица; наравно да је становницима Газе пуно пуно теже, али ово није неистина)
2. изражава пуну подршку настојањима да се осигура безбједност и мир народу Израела (нема ништа лоше у томе, спорне су методе које користи Израел)
3. наглашава се да РС не подржава антиизраелске демонстрације и скупове организоване у другом дијелу БиХ, односно у Федерацији БиХ (ово је суштина приче, порука је да не мислимо ми као већина у Сарајеву)
4. изражава увјерење и надање да ће ускоро бити пронађено дугорочно мирно рјешење за сукоб ("углавном да се мир успостави" 8) )

А коме да упути писмо са друге стране и да да подршку том напаћеном народу у Гази? Челницима Хамаса, једног исламистичког покрета? То је власт са друге стране. А имали смо искуства са увезеним ратницима са Блиског Истока...
Мислим да би власти РС поред овога требале да пруже макар симболичну помоћ за цивиле у Гази (лијекови, храна, па и нека лова). Писмо има и унутрашњополитичку сврху да додатно појача разлике у ставовима Сарајева и БЛ...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 10:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

=D> =D> =D> Zadnja recenica je "u sridu",naime,kao sto napisah,MD-politika se uglavnom svodi na pokazivanje i dokazivanje kako su Bl i Sa nebo i zemlja,i samo nek je kontra,pa makar se radilo o sukobu Svedjana i pingvina,i nasoj velikoj ulozi u tom konfliktu.....Tek poslije,nakon par rafala s jedne na drugu stranu,te laganog upozoravanja stranih diplomata,ON ce da pise kako nicim ne osporava zajednicku nam drzavu i da je Rs ta koja gradi,a ne razgradjuje BiH :roll:

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 11:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Не мислим да се МД политика своди на показивање да су БЛ и СА небо и земља. Није овдје продан Телеком зато што у Сарајеву није већ зато што је процјењено да је то стратешки и пословно добар потез. Није овдје уведена фискализација зато што у Сарајеву није већ у циљу додатног уређења економије. Није овдје јавна потрошња у оквирима препорука ММФ-а зато што у Сарајеву није већ зато што је превелика јавна потрошња терет развоја РС. На крају крајева, тај МД са још двојицом договори у Пруду како да се ствари уреде да би БиХ постала функционалнија и како би се неки проблеми ријешили. И то је урадио да би контрирао Сарајеву?

Не мислим да је предсједник Израела Перез прочитао Додиково писмо и помислио: "Супер, Миле је уз нас, сад можемо ући у центар Газе!". Питање је да ли он зна ко је МД... Aли је свакако мудро и политички паметно развијати добре односе са значајним и утицајним политичарима и земљама. У Сарајеву нико званично (пази нико!) није осудио Израел и рекао да су фашисти и довео у питање њихово право да бране своју државу и грађане. Углавном се по форумима и кулоарима тако нешто спомиње. Нико неће да се замјери Израелу и да због Палестинаца износи ставове супротне ставовима Израела, САД и доброг дијела европских земаља.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 16:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Мени су најјачи они што су протестовали у Сарајеви. Онај као организатор каже ми не протестујемо за подршку Палестини већ за обуставу рата а поред њеха стоји неки вехабија са заставом фри Палестина :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 17:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
Zašto se brišu postovi?

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 21:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jeste reis Cerić rekao da Izrael vrši agresiju i genocid nad palestinskim narodom. Žbljoha Jasmina Žbanić i ostali kulturni radnici "multietničkog" grada Sarajeva su obljepljivali žute trake oko ruke šaljući simboličnu poruku kako je to isto sa uništenjem Jevreja na prosotru čitave Evrope i nestanak njihovog kulturnog identiteta.

Zlatko Lagumdžija kao poslanik u skupštini BiH je osuđujući Dodika na samo njegov način, povrjedio osjećaje Jevreja.

Ali nisu svi Jevreji uvrijeđeni, recimo Bošnjačko-silajdžički Jevrej hrvatske nacionalnosti Sven Alkalaj jednostavno ćuti. Njega drma gora kriza identiteta nego sve Bošnjake zajedno. :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 131 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]