banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 19:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Sep 2008, 14:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Beograd -- Tomislav Nikolić podneo ostavku na mesto šefa poslaničke grupe radikala u Skupštini i na funkciju zamenika predsednika SRS.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=317359

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2008, 14:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Полако долази до пуцања у СРС-у...
Штета, мислим да би Вучић а можда и Николић од СРС направили једну озбиљну странку десне оријентације.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2008, 17:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
Hah!!!!
Nevjerovatno, uspjeli su poslije Gojkovicke da otjeraju i Tomu. A lijepo mu je Maja govorila prije pola godine da je on sledeci u nizu.
Jos samo da se ona budaletina vrati iz Haga pa onda na sledecim izborima da pokupe zasluzenih 10% (pitanje da li bi bilo i toliko). :lol:
Iako nisam ljubitelj Nikolicevog lika i djela mislim da je on najzasluzniji sto je SRS postao najjaca stranka u Srbiji. Ovo je svakako veliki udarac za SRS, a najsmjesnije u cijeloj prici je to sto ove polupismene spodobe (Mircic, Todorovic, Jovanovicka...) sigurno sad likuju i slave sto su kao "izgurali" svoje...

Sve u svemu, nadam se da ce se u Srbiji konacno profilisati desna opcija sa kvalitetnim ljudima. Ovakav rasplet mozda i dovede do toga, a sada je ocigledno da je ovakav SRS samo skup nepismenih fanatika koji veze s mozgom nemaju, i kojima je samo splet okolnosti (tranzicija, postratne traume, siromastvo...uz svega par korektnih ljudi) donijeo udio od 30% u glasackom tijelu.
Prosto se najezim kad pomislim da su ovakvi mogli doci i na vlast. :roll:

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2008, 20:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
bio je interesantan komentar na dnevniku rtsA
seselj pravi cistku jer se iduce godine vraca u srbiju sudjenje ce se zavrsiti, ili ce ga pustiti ili osuditi na onoliko koliko je vec odlezao ili vecinu odlezao

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2008, 15:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skuba je napisao:
Hah!!!!
Nevjerovatno, uspjeli su poslije Gojkovicke da otjeraju i Tomu. A lijepo mu je Maja govorila prije pola godine da je on sledeci u nizu.
Jos samo da se ona budaletina vrati iz Haga pa onda na sledecim izborima da pokupe zasluzenih 10% (pitanje da li bi bilo i toliko). :lol:
Iako nisam ljubitelj Nikolicevog lika i djela mislim da je on najzasluzniji sto je SRS postao najjaca stranka u Srbiji. Ovo je svakako veliki udarac za SRS, a najsmjesnije u cijeloj prici je to sto ove polupismene spodobe (Mircic, Todorovic, Jovanovicka...) sigurno sad likuju i slave sto su kao "izgurali" svoje...

Sve u svemu, nadam se da ce se u Srbiji konacno profilisati desna opcija sa kvalitetnim ljudima. Ovakav rasplet mozda i dovede do toga, a sada je ocigledno da je ovakav SRS samo skup nepismenih fanatika koji veze s mozgom nemaju, i kojima je samo splet okolnosti (tranzicija, postratne traume, siromastvo...uz svega par korektnih ljudi) donijeo udio od 30% u glasackom tijelu.
Prosto se najezim kad pomislim da su ovakvi mogli doci i na vlast. :roll:

Мени Тодоровиж делује као сасвим ок лик. Није уопште неписмен како ти написа чак напротив. Мада морам да признам да имају и бисера попут оне Радете нпр.
И није фино назвати 30% бирача Србије неписменим фанатицима.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2008, 23:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

urbana_extravaganca je napisao:
Мени Тодоровиж делује као сасвим ок лик. Није уопште неписмен како ти написа чак напротив. Мада морам да признам да имају и бисера попут оне Радете нпр.
И није фино назвати 30% бирача Србије неписменим фанатицима.

Prijatelju obrati paznju - nepismenim fanaticima nisam nazvao birace SRS-a, vec ljude u SRS-u, dakle one koji vode stranku. Pri tom, kad kazem "nepismeni" ne mislim da bukvalno ne znaju da se potpisu (mada bi bilo dobro i to provjeriti) vec prije svega mislim na politicku nepismenost, a to, koliko god se trudio - ne mozes da pobijes. Dovoljno je pogledati javne nastupe tih ljudi, njihovo ponasanje, odluke koje donose, odnos prema sopstvenim djelima itd.
Evo ti najbolji primjer tog Todorovica za kojeg ti tvrdis da je ok. Znaci covjek je u 14h rekao jedno da bi nakon svega par stvari ustvrdio nesto sasvim suprotno. Sto i nije najveci problem. Najveci je problem sto pri tom ubjedjuje sve prisutne da je to od pocetka tako.
Pa sta mislis zasto se Toma povukao? Pa upravo zato sto ne moze tako da se ponasa. Covjek ne dozvoljava da ga bilo ko pravi budalom, makar to bio i sef stranke. Jer Toma je javno rekao da ce SRS glasati za SSP ako se usvoji amandman, amandman je usvojen, a onda se ispostavi da SRS ipak nece glasati za... i...jednostavno nije mogao da predje preko toga, ne moze da prihvati da njegova rijec vrijedi ko toalet papir. A pogledaj kako se pri tom ponasa taj Todorovic. Jad i bijeda...poltronstvo u onoj svojoj najogoljenijoj formi. Pa bar da je objasnio kako je eto naknadno doslo do promjene, ali ne, valjda misli da smo svi mi retardirani i da nam je pamcenje ko kod muve. Eno danas vec optuzuje Nikolica kako se tajno sastajao sa Tadicem.
I sad ti kazes - lik je ok...ma daaaj.
Dalje, ajde vidi sta se desilo u NS i Vojvodini. Otjerali su Gojkovicku. Jer zaboga ona je "sumnjiva", "suruje sa zutima", "podriva jedinstvo stranke" a ustvari zena pokusavala da od jedne autisticne, zatvorene stranke napravi modernu partiju koja ce moci da vodi drzavu i koju ce narod prepoznati kao takvu. Uspjela je u NS, i normalno, zasto da ne proba i vise. No medjutim - "izdajicu" su "na vrijeme prepoznali" i "po zasluzi" otjerali...za "dobro" stranke...i sta se desilo? Naravno, na izborima u Vojvodini - katastrofa... Skroz demolirani...
A da li je iko od tih kvazipatriota nakon toga ponudio ostavku? Ne naravno!

E tako ce ti druze biti i sad poslije ovoga, samo na nivou cijele Srbije. Ovi koji ostanu u stranci NEMA SANSE da ikad ostvare pa ni priblizan rezultat koji su imali sa Nikolicem (mozes ti sad da tvrdis - ok je ovaj ili onaj, ipak izbori ce pokazati), a jedno je sigurno - nikome od njih tad nece pasti na pamet da kaze "e ljudi mozda smo pogrijesili, mozda smo mi bili u krivu". Nego ce i dalje prosipati izlizanu pricu o srpstvu i izdajicama, bacace kletve na politicke protivnike, mozda poleti i koja casa u parlamentu (pogotovu ako se onaj vrati iz Haga)...i tako...toliko o najjacoj stranci.

I ponovicu opet - nepismeni fanatici. To sam oduvijek govorio za tu stranku, i to ne vidi samo covjek koji politici pristupa sa emocijama. A na kraju krajeva, vrijeme ce pokazati, jer, osim ako se ne dese neke nove krupne promjene, ja garantujem da ce se situacija razvijati upravo ovako kako sam napisao, pa eto ako se to ne obistini - ti me slobodno podsjeti.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2008, 11:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Сад немам баш времена да подробније одговорим али ћу само да ти кажем тако како су неписмени ови из СРС-а тако су неписмени и ови из ДС-а.
С друге уопште не би било нормално да је СРС гласао за ССП, то би од стране СРС била издаја бирача. Николић можда јесте имао добре намере али не заборави да је тај исти Николић читаву своју изборну кампању председничку, као иову прошлу базирао против ССП и ЕУ, значи логично да је СРС против.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2008, 14:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

urbana_extravaganca je napisao:
С друге уопште не би било нормално да је СРС гласао за ССП, то би од стране СРС била издаја бирача. Николић можда јесте имао добре намере али не заборави да је тај исти Николић читаву своју изборну кампању председничку, као иову прошлу базирао против ССП и ЕУ, значи логично да је СРС против.

Pa nije bas tako - kampanja radikala je bila zasnovana na ocuvanju cjelovitosti drzave. Jer nisu samo jednom ponovili da u sustini nemaju nista protiv EU ako i samo ako se postuje teritorijalni integritet. Zato su i zahtijevali da se u SSP ugradi amandman, koji ti sad ne pominjes, a koji bi jasno isticao teritorijalni integritet. Amandman je usvojen i sta se desava? Gospoda se predomislila. :roll:
Pazi, ja bih shvatio situaciju da je u usvojenom amandmanu bilo nekih kompromisa sa DS, pa se sad oni dvoume da li im je to dovoljno. Ali to nije bilo tako. Taj amandman je u potpunosti - njihov. Od rijeci do rijeci. E sad, ako su oni bili nezadovoljni tim sto pise, pa koji djavo su ga onda uopste pisali i koji djavo su se uopste natezali oko toga da se usvoji? Sto odmah nisu rekli da su protiv SSP-a u bilo kom obliku, i kraj. Niko im ne bi mogao nista prigovoriti. Ali ovako...skroz neozbiljno, smijurija i cirkus, ispada da ne znaju gdje udaraju. I nije slucajno sto ljudi poput Nikolica odlaze, jer im je jasno da tako ne moze. I jos nesto - Toma je ocigledno naucio jednu vaznu lekciju - iskljucivost je u politici velika mana. I po meni je njegovo razmisljanje vezano za sve ovo bilo skroz ok. Bio je u pravu kad je rekao da ce se SSP svakako usvojiti, i kad je vec tako bolje da to bude uz taj amandman, jer ipak bi to bio jedan plus za stranku koja je u opoziciji i koja u sustini nema nikakav uticaj na donosenje odluka, a sutra ako dodju na vlast ipak mogu da se pozivaju u pregovorima sa EU na to sto pise u amandmanu.
Medjutim, jasno je da logika u stranci nije prevladala, sto po meni nije iznenadjenje upravo zbog ljudi koji su u njoj. Jer jasno je da ipak Seselj vodi glavnu rijec, iz ona svoja cetiri kvadrata, hiljadama kilometara odavde. I to na osnovu informacija koje mu dostave po principu "rekla-kazala". Pa ajde molim te reci jel to normalno? Jel to ozbiljna stranka?
I sad treba ubijediti ljude da glasaju za njih... nemoguce.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2008, 16:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

То друже што си ти написао има смисла само до једне границе.
Гласањем за ССП радикали би дефинитивно издали обећања која су дали пред изборе.
Па не тако давно у току кампање управо је Николић био против уласка у ЕУ, јер је сматрао да му ЕУ неће дозволити да пече ракију. Ја сам лично против ССП и ЕУ али сад пишем са аспекта немог посматрача. Ја сам се надао да ће СРС успети да нађе пут којим би свела Шешељев утицај (Шешеља иначе сматрам за веома интелигентног човека али он треба да се бави научним радом и пише књиге, политика није за њега) и предефинисала се у једну модерну десницу каква данас постоји у Аустрији (слободарска партија), Белгији (странка Фламенаца) или Бугарској (Атака). На тај начин би и сам СРС за мене био много прихтављивији иако се опет не бих сматрао симпатизером СРС јер имамо суштинске разлике у погледу државног уређења.
Међутим Томислав Николић сигурно није личност која треба да изврши ту реформу.
То су требали да одраде Вучић, Гојковићева и Делић. Сад Делић је већ са Николићем, Маја за себе а Вучић ни на небу ни на земљи. Кад се све то сабере произилази резултат да ће СРС изгубити најмање 10-15 % гласача на следећим изборима, што ће нажалост довести до дефинитивног утврђивања власти багре која се сада тренутно налази на врху. Мада не би ме изненадило да дође до помирења. Након владе ДС - СПС + Чанак и Вук у Србији ме више ништа не може изненадити.

Испоставило се да су једини себи доследни остали ови из коалиције ДСС- НС.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008, 19:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jan 2007, 15:32
Дакле, у међувремену је Николић и дефинитивно одлучио да оснује нову странку, којој су се, поред бивших радикала ( око 40-45% ) придружили и неки виђенији људи који до тада нису били чланови ни једне странке!
Поред тога, Николић је успио да задржи мандате за њега и још 17 посланика који су му пришли, међу њима и генерал Делић, и наставиће дјеловање.
Борба је вођена око Вучића, за сада је Тома у предности, јер је Вучић дао оставку на све функције у СРС-у и привремено се повукао из политике, али га Николић наводи као оснивача нове странке!

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008, 19:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

А ево и како је дошло до распада...дакле ово је суштина и цијела истина
Citiraj:
BEOGRAD, 16.09.2008

Tanjug

Zapisnici razgovora radikala o glasanju za ratifikacij S S P
Šef poslaničke grupe "Napred Srbijo" Tomislav Nikolić dostavio je danas medijima zapisnike sa dve sednice stručnog tima za odbranu Vojislava Šešelja, koji potvrđuju da je predsednik stranke iz Haga u julu nalagao da SRS glasa za ratifikaciju S S P-a ukoliko bude usvojen radikalski amnadman

Nikolić je medijima dostavio zapisnike sa sastanka od 9. jula u kome je lider SRS poručio da će radikali glasati za ratifikaciju sporazuma ukoliko Vlada Srbije bude prihvatila amandman SRS, i od 5. septembra u kome je promenio odluku.
Na početku zapisnika Šešelj je saopštio da će SRS glasati za Vladin predlog rezolucije (o kontinuitetu državne politike prema Kosovu i Metohiji), ali ne i za S S P ukoliko ne bude usvojen amandman radikala.
"Ništa, glasaćemo im za tu rezoluciju, a nećemo im glasati za sporazum, ako ovo naše ne daju", kaže Šešelj.
Nikolić mu odgovara: "...Mene je zvao Tadić, ja sam mu rekao - to sve što piše tu ubaci u zakon o proglašenju sporazuma pa ćemo da razgovaramo. Zato što, ako to nije u zakonu o ratifikaciji, onda ne obavezuje države koje ratifikuju sporazum".
Šešelj mu je na to odgovorio: "E pa dobro. I ako to naše usvoje, ja sam to čitao, to je dobro napravljeno i nećemo od toga da odstupamo. To je uslov da bismo glasali za sporazum, ako neće to da prihvate, glasamo protiv sporazuma. Ja mislim da je to jedino racionalno".
Nikolić mu na to odgovara da je "problem (Vojislav) Koštunica".
Šeselj ga pita da li to znači da je Koštunici neprihvatljiv amandman radikala, na šta Nikolić odgovara da Koštunica "glumi čoveka koji je protiv Evrope".
Lider SRS je izrazio bojazan da Koštunica "malo ne istisne sa ultranacionalističke pozicije SRS, pa da on to postane" i rekao: "Voleo bih da i on bude za ovu opciju".
Pri kraju tog sastanka Šešelj zaključuje: "...Ako se naš ovaj amandman, ovo isto ubaci u njihov zakon o ratifikaciji glasamo za. Ako se ne prihvati to naše glasamo protiv".
Onda je Šešelj dodao: "Znači tu smo precizirali do kraja i možemo da branimo tu poziciju. Hoćemo u EU ako nam garantuju Kosovo u sastavu Srbije. To smo definisali pred izbore. I znači držimo se toga i ne odstupamo nigde. Pa da malo sa osećajem gađenja hoćemo u EU, ali Kosovo je iznad svega...".
Na sednici stručnog tima od 5. septembra, kojoj nije prisustvovao Nikolić, poslanici SRS Vjerica Radeta, Zoran Krasić, Gordana Pop Lazić i Nataša Jovanović obavestili su Šešelja da je Vlada Srbije prihvatila amandman SRS i da je sa govornice saopšteno da će radikali da glasaju za predlog zakona o ratifikaciji S S P.
Na to ih Šešelj pita: "A ko je odlučio bre, kad smo odlučili, na kom stranačkom organu? Ne, nećemo mi za to glasati. Sutra ćemo onda održati sastanak predsedničkog kolegijuma u šest sati pa ćemo videti hoćemo li glasati ili ne. Ali ja sam zapravo da mi za to ne glasamo. Što bismo glasali?".
Krasić je rekao da je za njega najbitnije pitanje da li podržavanje S S P znači promenu stava EU prema pitanju Haga, na šta mu je Šešelj rekao da to "nije nikakva promena".
Krasić mu na to odgovara: "Pa zašto bi mi glasali. Neko tebe proganja i hoće da te ubije, a mi treba...", a Šešelj ga preseca rečenicom: "I nećemo da glasamo".
Potom je Šešelj pitao sve prisutne na sastanku da se izjasne da li su za to da se glasa za S S P, na šta su Krasić, Radeta, Jovanović i Pop Lazić odgovorili da nisu za to da se glasa, a Božidar Delić je kazao: "Ja sam za to da se uopšte ne glasamo".
Šešelj konstatuje: "Da ne dođete tada kada bude glasanje o tome", što Radeta potvrđuje.
Šeselj kaže: "Dobro, imamo do tad vremena da se čujemo, ali ja mislim da ovo treba da provedemo kroz predsednički kolegijum, da to bude zvanično utvrđen zajednički stav... Da tu ne bi bilo slobodnih strelaca".
Pop Lazićeva mu kaže: "Danas je već ostao utisak u javnosti i ostavili smo takvu poruku da ćemo mi glasati za to", na šta Šešelj uzvrća: "Ne znam kako, s kojim odobrenjem, s kim. I šta nas briga za taj utisak", a na pitanje prisutnih šta da kazu Nikoliću, odgovara da je važno da ne daje obećanje da će SRS glasati za to.
"To mu recite i ništa drugo...", poručio je Šešelj.

Наравно да свако нормалан оправдава Тому и цијени његову принципијелност!

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2008, 12:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
BEOGRAD, 17. septembra 2008. (Beta) - Poslanička grupa Srpske radikalne stranke zatražila je da Skupština Srbije razreši Tomislava Nikolića sa mesta predsednika Administrativnog odbora i članstva u Odboru za ustavna pitanja.

Sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović rekao je agenciji Beta da o razrešenju Nikolića koji se odvojio iz poslaničke grupe SRS i formirao svoju "Napred Srbijo", odlučuje sam Administrativni odbor.

Upitan da li je SRS tražio vraćanje mandata poslanika koji su prešli u novu poslaničku grupu Tomislava Nikolića, Odalović je rekao da to nije pitanje Skupštine "koja samo konstatuje mandate i sastav odbora" nego da je to slobodna volja poslaničkih grupa.

Poslaničke mandate sa izborne liste dodeljuje Republička izborna komisija, a Administrativni odbor ih potvrđuje. Poslaničke mandate nakon potvrđivanja u Administrativnom odboru Skupština Srbije samo konstatuje.

Јадни радикали, сада као муве без глава покушавају да на најглупље начине оборе Тому!!! Како једна велика странка лако падне у очима кад схватиш како иза лидера стоји гомила неспособњаковића

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 13:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

У току је скупљање потписа за оснивање нове странке...потписе скупљају чланови посланичке групе ,,Напред Србијо" у Кнез Михаиловој улици.
Citiraj:
Stranka koju će formirati Tomislav Nikolić biće moderna stranka desnice koja će se zalagati za očuvanje jedinstvenosti države, voditi nacionalnu politiku ali i težiti Evropskoj uniji, istakli su danas članovi poslaničke grupe "Napred Srbijo".

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]