urbana_extravaganca je napisao:
Мени Тодоровиж делује као сасвим ок лик. Није уопште неписмен како ти написа чак напротив. Мада морам да признам да имају и бисера попут оне Радете нпр.
И није фино назвати 30% бирача Србије неписменим фанатицима.
Prijatelju obrati paznju - nepismenim fanaticima nisam nazvao birace SRS-a, vec ljude u SRS-u, dakle one koji vode stranku. Pri tom, kad kazem "nepismeni" ne mislim da bukvalno ne znaju da se potpisu (mada bi bilo dobro i to provjeriti) vec prije svega mislim na politicku nepismenost, a to, koliko god se trudio - ne mozes da pobijes. Dovoljno je pogledati javne nastupe tih ljudi, njihovo ponasanje, odluke koje donose, odnos prema sopstvenim djelima itd.
Evo ti najbolji primjer tog Todorovica za kojeg ti tvrdis da je ok. Znaci covjek je u 14h rekao jedno da bi nakon svega par stvari ustvrdio nesto sasvim suprotno. Sto i nije najveci problem. Najveci je problem sto pri tom ubjedjuje sve prisutne da je to od pocetka tako.
Pa sta mislis zasto se Toma povukao? Pa upravo zato sto ne moze tako da se ponasa. Covjek ne dozvoljava da ga bilo ko pravi budalom, makar to bio i sef stranke. Jer Toma je javno rekao da ce SRS glasati za SSP ako se usvoji amandman, amandman je usvojen, a onda se ispostavi da SRS ipak nece glasati za... i...jednostavno nije mogao da predje preko toga, ne moze da prihvati da njegova rijec vrijedi ko toalet papir. A pogledaj kako se pri tom ponasa taj Todorovic. Jad i bijeda...poltronstvo u onoj svojoj najogoljenijoj formi. Pa bar da je objasnio kako je eto naknadno doslo do promjene, ali ne, valjda misli da smo svi mi retardirani i da nam je pamcenje ko kod muve. Eno danas vec optuzuje Nikolica kako se tajno sastajao sa Tadicem.
I sad ti kazes - lik je ok...ma daaaj.
Dalje, ajde vidi sta se desilo u NS i Vojvodini. Otjerali su Gojkovicku. Jer zaboga ona je "sumnjiva", "suruje sa zutima", "podriva jedinstvo stranke" a ustvari zena pokusavala da od jedne autisticne, zatvorene stranke napravi modernu partiju koja ce moci da vodi drzavu i koju ce narod prepoznati kao takvu. Uspjela je u NS, i normalno, zasto da ne proba i vise. No medjutim - "izdajicu" su "na vrijeme prepoznali" i "po zasluzi" otjerali...za "dobro" stranke...i sta se desilo? Naravno, na izborima u Vojvodini - katastrofa... Skroz demolirani...
A da li je iko od tih kvazipatriota nakon toga ponudio ostavku? Ne naravno!
E tako ce ti druze biti i sad poslije ovoga, samo na nivou cijele Srbije. Ovi koji ostanu u stranci NEMA SANSE da ikad ostvare pa ni priblizan rezultat koji su imali sa Nikolicem (mozes ti sad da tvrdis - ok je ovaj ili onaj, ipak izbori ce pokazati), a jedno je sigurno - nikome od njih tad nece pasti na pamet da kaze "e ljudi mozda smo pogrijesili, mozda smo mi bili u krivu". Nego ce i dalje prosipati izlizanu pricu o srpstvu i izdajicama, bacace kletve na politicke protivnike, mozda poleti i koja casa u parlamentu (pogotovu ako se onaj vrati iz Haga)...i tako...toliko o najjacoj stranci.
I ponovicu opet - nepismeni fanatici. To sam oduvijek govorio za tu stranku, i to ne vidi samo covjek koji politici pristupa sa emocijama. A na kraju krajeva, vrijeme ce pokazati, jer, osim ako se ne dese neke nove krupne promjene, ja garantujem da ce se situacija razvijati upravo ovako kako sam napisao, pa eto ako se to ne obistini - ti me slobodno podsjeti.