Slazem se. Mile se po apsolutistickom nacinu vladanja priblizio Slobi. Ali izmedju njih dvojice postoji i jedna znacajna razlika. Naime, dok je Sloba vremenom pravio sve vise neprijatelja zbog straha od gubitka vlasti i neke ludacke paranoje, Mile ima skroz drugaciji sistem - on sve potencijalne protivnike prevodi na svoju stranu!
I po mom misljenju, postao je jedan od najlukavijih politicara na citavom ex-yu prostoru, a za Slobu je tata-mata.
Pa evo samo primjer kako je sredio Ivanica. Prosto genijalno. Poslije izbora PDP mu uopste nije trebao za formiranje vlasti. Ali privukao ih je cisto zato da ne bi otisli na drugu stranu. I to nije sve, sad poslije kompromitujuce presude Ivanicu vrlo je realno da PDP vise nece predstavljati bitan faktor. A i ako prezive izbore, te budu predstavljali neku opasnost, vjerujem da ce im opet dati mrvicu kolaca, cisto da se obezbijedi od neke buduce protivnicke koalicije.
Sve u svemu, smijesno mi je kad ljudi pozivaju na promjene a pri tom ne sagledavaju realno stanje niti navode neku opciju, koja btw. danas u RS prakticno i ne postoji. Jer ako cemo iskreno - SNSD je miljama ispred svih ostalih, i po ljudstvu, i po organizacijii a na kraju ipak i po rezultatima (prosli jesu krali manje ali sjetimo se - RS se opasno klimala tad, o policiji da ne govorim, a te stvari su vrlo bitne za prosjecnog glasaca).
Nego, jedine promjene koje su po mom misljenju trenutno moguce (i prijeko potrebne) su - u opozicionim strankama, zatim je potrebna njihova konsolidacija pa tek onda mozemo pricati o promjeni vlasti.
Licno, ja sam skeptik i po pitanju tih promjena, a kamoli promjene vlasti. A sve i da krene nabolje za opoziciju, tesko je ocekivati opipljiv rezultat cak i za sledece parlamentarne izbore. Prema tome, Mile ce da nas "pazi" jos koju godinu svakako, samo da ne bude i deceniju