skuba je napisao:
urbana_extravaganca je napisao:
DELLBOY je napisao:
Uslovljavanje može das čini onaj koji ima silu ili pare. (ili oboje) A Srbija nema niti jedno od tog dvoje.
Може Србија много тога јер имамо и ми своје адуте
Volio bih da cujem koji su to aduti ????
Ево ти један: Економски.
Србија је битна земља за југоисточни део Европе(једна од битнијих) и самим тим земља у којој су улагања респектабилна и доносе вишеструку зараду.Наравно то странци већ одавно знају и раде(видимо банке,супермаркете али и оно што људи не знају а то је да има сијасет страних фирми у пољу енергетике и обраде метала,које ту нису именом али са улагањем јесу).
Када би српска влада само мало припретила некаквим санкцијама на тим пољима,причала би се друга прича.
Профити страних корпорација у Србији се мере у стотионама милиона евра.Зар мислиш да ће неко са запада да се одрекне тих пара због неиспоручивања Караџића и Младића?
Лично знам да стране инвеститоре и бизнисмене заболе она ствар и за једног и за другог као и за трибунал у Хагу.
Међутим ту долазимо до следеће ствари.Наши политичари и остали који нам кроје капу пристају на све што треба за паре.Узмимо на пример приватизације?Шта мислите колико пара се слије у џепове наших политичара ван законских оквира од сваке озбиљније приватизације?
Наравно након таквих ствари,сви ћуте и све је супер.
Хашки трибунал је изгубио сваки легитимитет.Пресуде Орићу,Харадинају,Норцу и Адемију у Хрватској(а са благословом Хага),хапшење и осуђивање свих водећих српских политичара и војних комаданата из ратног периода те ова фарса са Шешељем показују да тај суд није правни већ политички.
Србија и те како може да се супростави неким стварима ту(а има и подршку Русије за такве ствари) али у Србији не постоји политичка воља зато.
Нема нигде земље на свету која је толико својох грађана изручила неком страном суду.С друге стране САД имају договор са већином земаља да се њихови држављани не смеју изручити било ком суду за ратне злочинре изузев њиховом без обзира на тежину кривичног дела.
Пустите ту причу ми морамо или...
Мора само да се умре и то кад зато дође време.