žaoka je napisao:
...to sto je voja pametan pa uspeo da se nametne tadicu kao premijer je minus tadicu...
Ocigledno ti je pojam politicke odgovornosti stran, onda je i jasno zasto je po tebi tu Voja ispao "pametan".
Sa tako "pametnim" potezima je covjek uspio da, u roku svega nekoliko godina, 80% stanovnistva koji su imali pozitivno misljenje o njemu, svede na tricavih 5-6%. Vrlo "pametno"....
žaoka je napisao:
...razlika izmedju eu i un je ogromna...jer je un politicka organizacija kojoj je primarni cilj zastita prava drzava i naroda, a eu primarno ekonomska unija koja preko politike ostvaruje ekonomski prosperitet drzavama clanicama...
To je tvoje, vrlo subjektivno vidjenje i jedne i druge organizacije.
A takodje vidim, sto se tice tvoje percepcije EU, da si ostao negdje u sedamdesetim, osamdesetim godinama proslog vijeka, kad je to zaista bila prvenstveno ekonomska unija. Cisto da te obavijestim - prije nesto vise od dva mjeseca smo proslavili ulazak u 2008-u godinu.
A jos koji mjesec prije toga je u Lisabonu usvojen tzv. Lisabonski ugovor koji je svojevrstan
ustav EU. EU ima osim toga vojne snage, parlament, sudove....toliko o ekonomskoj uniji....
žaoka je napisao:
...e, ti se pravis blesav ako ne kazes kad je obecao podrsku...il se ne pravis...
...sto se tice mog mozga-mozda me i zajebava...tebe nikako ne moze, sigurno...
hehe ovdje prepoznajem "vrlo istancan" radikalski humor "a la Aleksandar Vucic"...
žaoka je napisao:
...da, nismo prijatelji...
Ah, pa da...ovdje se vec moze jasno prepoznati i radikalski agresivni mentalitet - "ako ne mislis kao ja - ti nisi moj prijatelj, cak je vrlo vjerovatno da si strani placenik, ili, moze biti, izdajnik".

Zaoka, mi svakako nismo neprijatelji a ti kako hoces, vrijedjaj se kad te neko nazove prijateljem...do tebe je.