banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 16:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Mar 2008, 14:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=50261

Ovakve izjave nas sigurno vode u normalniji suzivot...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 14:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...ili kontrapitanje...zasto je tesko biti fiini...ili zasto je lako biti blentav...valjda nam je to od vazduha i vode...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 14:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sve manje sam optimista po pitanju sanse za iznalazenje rjesenja o normalnom suzivotu, i nekakvom uredjenju ove skalamerije koje nece nikoga "vrijedjati"..

Ovakvi egzibicionisti samo pojacavaju taj utisak...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 14:42 
Ja mislim da se RS i federacija trebaju ukinuti...

to su dva totalno nepotrebna faktora...

normalan zivot moze biti obezbijedjen na drzavnom nivou.. ta nismo amerika.. saka jada i i tri krace medje... i tu smo...

organizovati BiH je ni manje ni vise komplikovano vec organizovati jedan fudbalski tim...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 14:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

nadrealac je napisao:

normalan zivot moze biti obezbijedjen na drzavnom nivou.. ta nismo amerika.. saka jada i i tri krace medje... i tu smo...

organizovati BiH je ni manje ni vise komplikovano vec organizovati jedan fudbalski tim...

Zivjeli smo jednom u BiH bez granica i medja, pa svi znamo kako se to zavrsilo. Trebamo praviti stare greske (a novih imamo vishka), i pljunuti na one koji su zivote dali da ne bi bili opet u bratstvu i jedinstvu?

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 14:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...kad se kuca rusi, prvo ide krov...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 15:16 
MuskoBre je napisao:
nadrealac je napisao:

Zivjeli smo jednom u BiH bez granica i medja, pa svi znamo kako se to zavrsilo. Trebamo praviti stare greske (a novih imamo vishka), i pljunuti na one koji su zivote dali da ne bi bili opet u bratstvu i jedinstvu?

Ne bih rekao da je tako... Mi u stvari tek sada zivimo u BiH... "po prvi put zajedno"...

ranije smo zivjeli u raznim Jugoslavijama, a samim raspadom zadnje smo zakrvili i od tada nismo zivjeli zajedno...

Ne mislim ja na medje federacija i "republika" vec na trokutic koji omedjava BiH...

Zar nije normalno gledati da BiH funkcionise kao drzava i maniti se glupih podjela koje nas dovode u mrznju i sukobe? (kad vec pricamo o "biti normalan")

Kome onda u stvari treba RS ili Federacija? Idiotima koji su prekomjerno paranoidni ili normalnom covjeku?

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 15:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ali je cinjenica da ova skalamerija sve radi, osim funkcionise. Sto nas dovodi do toga da se nesto treba mjenjati.. Jedni navijaju za unitarnu BiH, drugi hoce jasniju podjelu. Shta sad?

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 15:37 
MuskoBre je napisao:
Ali je cinjenica da ova skalamerija sve radi, osim funkcionise. Sto nas dovodi do toga da se nesto treba mjenjati.. Jedni navijaju za unitarnu BiH, drugi hoce jasniju podjelu. Shta sad?

E pa bas TO (podebljano u tvom tekstu) i treba mijenjati... zato i ne funkcionise...

mada, ne vidim ja bas da je neko za unitarnost... svi su za podjele...

treba uvesti novi sistem "narodni" nesto u stilu sa onim kojeg smo imali u staroj Jugi... razlike postoje i dozvoljene su ali se respektujemo i svi imamo jednaka prava...

Samo tako mozemo uspjeti u necemu...

Snovi o dominaciji nad drugima ili odvajanjem RS iz BiH su cista utopija i dugotrajan proces u kojem cemo bankrotirati i kao ljudi i kao drzava (-e)... a na kraju nista od to dvoje nece moci biti uspostavljeno... ziva utopija...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 17:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Prije dva dana na zgardu banjaluckoga muftije na Mejdanu je polupana stakla,ispisano "Srbija",i ostala ikonokrafija. Nazalost takva se desevanja desavaju vrlo cesto u BL,a policija nijemo sve posmatra.Inace muftiluk,kao i sve dzamije u Bl,policija cuva 24sata,a incidenti se samo nastavljaju.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 17:27 
Banjalucki_Behar je napisao:
Prije dva dana na zgardu banjaluckoga muftije na Mejdanu je polupana stakla,ispisano "Srbija",i ostala ikonokrafija. Nazalost takva se desevanja desavaju vrlo cesto u BL,a policija nijemo sve posmatra.Inace muftiluk,kao i sve dzamije u Bl,policija cuva 24sata,a incidenti se samo nastavljaju.

Zanimljivo je zapitati se kakve su to licnosti i sta smatraju da postizu sa tim... (u stvari pitanje je da li je uopste fer govoriti u mnozini)...

a sa druge strane me zanima njihovo politicko opredjeljenje... jer ne vidim nikakvog normaliteta niti da to nekome ili necemu nesto doprinosi...

Cak ne vjerujem ni da se neke mrznje prema drugoj religiji mogu s tim "zadovoljiti"...

Bolesno ponasanje pojedinaca ne bi trebalo da nam bude osnova kojom cemo graditi nesto "normalno".

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 00:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
To su obicni debili koji nemaju sta da rade pa "srbuju".Takvima samo palica treba.Ali kad politicari poput pomenutog lika u prvom postu daju prijedloge tipa "ukidanje RS" i sl...onda to nije za zanemariti.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 09:59 
Flavoure-Flave je napisao:
To su obicni debili koji nemaju sta da rade pa "srbuju".Takvima samo palica treba.Ali kad politicari poput pomenutog lika u prvom postu daju prijedloge tipa "ukidanje RS" i sl...onda to nije za zanemariti.

Sta se u stvari "gubi" ukidanjem entiteta?

i zasto je to toliko bitna stvar?

Ja licno ne vidim nikakve koristi od njih, samo nam smetaju normalnom zivotu...
I sto se mene tice dovoljna nam je drzava BiH, samo je treba ustavno preurediti da se ni jedan od naroda ne osjeca ugrozenim i eto nam normaliteta.
Zagovarati danas da nam je za normalitet neophodna danasnja podjela je nenormalno, jer vidimo vec da od kako je ta podjela nastala nista normalnog nije donijela.

Jos jedna stvar koja bi se time dobila je da bi ljudi poceli da stvaraju jednu "zajednicku svijest" tj. da zive u BiH i da im je to domovina, sto je jos jedna od faza potrebnih da dodje do normaliteta.

Sva suprotna razmisljanja koja ukljucuju podjele i gdje jedan narod mora da dominira nad druga dva (kao sto to Dodik "lijepo" oznacava) nemogu dovesti do normale...
Uzmite samo sadasnju situaciju u RS - dominiraju srbi nad hrvatima i bosnjacima (nije dobro za sve), i neki misle kako je to super... a zaboravljaju da to ukljucuje i da u federaciji dominiraju Bosnjaci i Hrvati sto je totalno lose za Srbe... zar je to normalno? "Prodaj svoj narod na pola teritorije" da bi dominirao na ostalih pola??? Pa takav poredak valja samo kriminalcu koji ce ubirati porez od polovice i rasprodati privredu (da li je tako do sada bilo ili nije? da li je postignut i jedan od "idealistickih" ciljeva nekog od entiteta? Koliko je prodato, a koliko zaradjeno i kome je novac otisao?...)...

normalnom covjeku nemoguce je prihvatiti "meni je dobro, a ko ebe buraza tamo kod "njih".. neka se snadje"....

Treba da je svima JEDNAKO dobro... pa da onda pricamo o normalnom...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 02:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Citiraj:

Zato da se ne bi ponavljali nelegitimni referendumi na kojima će Bošnjaci (uz pomoć braće Hrvata, koji sad nešto kukaju kako su ugroženi) da preglasavaju Srbe i onda da se vade na "većinu". Ako ti imaš neki prijedlog za organizaciju države bez entiteta gdje će biti onemogućeno (primjera radi) da predsjednik stalno bude Bošnjak, volio bih da ga čujem.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 02:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Banjalucki_Behar je napisao:

Pričati o polupanim staklima u Banjaluci pored svih gadosti koje se dešavaju u Sarajevu prilično je licemjerno.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 02:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Neki princip rotacije, kao u SFRJ, sto opet ne iskljucuje modalitet preglasavanja u sustini?

Bez obzira, ustrojstvo bez entiteta nema perspektivu da zazivi u blizoj buducnosti.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 08:31 
Harvester je napisao:
Citiraj:

Zato da se ne bi ponavljali nelegitimni referendumi na kojima će Bošnjaci (uz pomoć braće Hrvata, koji sad nešto kukaju kako su ugroženi) da preglasavaju Srbe i onda da se vade na "većinu". Ako ti imaš neki prijedlog za organizaciju države bez entiteta gdje će biti onemogućeno (primjera radi) da predsjednik stalno bude Bošnjak, volio bih da ga čujem.

U teoriju o "nelegitimnosti" referenduma ne zelim zalaziti... to je "bajka" za sebe.... a preglasavanje je moguce jos uvijek, ako mi ne vjerujes raspisi jedan nelegalan referendum pa ces se uvjeriti... tako da se entitetima po tom pitanju nista nije dobilo...

Reci mi samo da li je po tebi bolje da su tvoji Srbi na teritoriji Federacije ugrozeni danas ili da svi imate ista prava u cijeloj BiH?

Kako organizovati drzavu bez entiteta?

Nije to nikakav problem... ko garantuje manjinama u drugim drzavama da ce njihov predstavnik ikada biti predsjednik? Npr. Sandzaklija, Vojvodjanin ili Albanac u Srbiji? To je normalno tamo, ali kod nas eto nije...

Znamo mi da je BiH posebna po tom pitanju, pa tako mozemo i na poseban nacin srediti situaciju... kao sto rece MuskoBre moze se to rijesiti nekom vrstom "malo ja pa ces ti... pa ukrug", a mozda jednoga dana shvatimo kako smo svi jednaki i da je svejedno koje je nacionalnosti predsjednik pa da ga biramo po zaslugama a ne po zastavama...

Ja bih radije glasao za pametnog "Josipa" nego blesavog "Aliju"...

Citiraj:
Pričati o polupanim staklima u Banjaluci pored svih gadosti koje se dešavaju u Sarajevu prilično je licemjerno.

Porediti i pravdati svoja nedjela sa tudjim je krajnje licemjerno i veoma neinteligentno...
A kritikovati jedno nedjelo je konstruktivan cin... a ne licemjerje

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 14:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Dog god je ovakvih spodoba (Jurišić) kojima je prvenstveno problem ime, nacija ili bilo šta drugo BiH nema napretka.

Zašto se gospodin Jurišić ne upita kako sse pokreće proizvodnja u BiH ili kako da se poveća izvoz i da bar jednom bude veći od uvoza.

Zašto se uvjek razglabamo na temu da li treba biti RS ili ne treba

Nije trebala da postoji SFRJ ali treba da postoji BiH. Ajde bez ovih glupih fraza.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 18 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]