Flavoure-Flave je napisao:
To su obicni debili koji nemaju sta da rade pa "srbuju".Takvima samo palica treba.Ali kad politicari poput pomenutog lika u prvom postu daju prijedloge tipa "ukidanje RS" i sl...onda to nije za zanemariti.
Sta se u stvari "gubi" ukidanjem entiteta?
i zasto je to toliko bitna stvar?
Ja licno ne vidim nikakve koristi od njih, samo nam smetaju normalnom zivotu...
I sto se mene tice dovoljna nam je drzava BiH, samo je treba ustavno preurediti da se ni jedan od naroda ne osjeca ugrozenim i eto nam normaliteta.
Zagovarati danas da nam je za normalitet neophodna danasnja podjela je nenormalno, jer vidimo vec da od kako je ta podjela nastala nista normalnog nije donijela.
Jos jedna stvar koja bi se time dobila je da bi ljudi poceli da stvaraju jednu "zajednicku svijest" tj. da zive u BiH i da im je to domovina, sto je jos jedna od faza potrebnih da dodje do normaliteta.
Sva suprotna razmisljanja koja ukljucuju podjele i gdje jedan narod mora da dominira nad druga dva (kao sto to Dodik "lijepo" oznacava) nemogu dovesti do normale...
Uzmite samo sadasnju situaciju u RS - dominiraju srbi nad hrvatima i bosnjacima (nije dobro za sve), i neki misle kako je to super... a zaboravljaju da to ukljucuje i da u federaciji dominiraju Bosnjaci i Hrvati sto je totalno lose za Srbe... zar je to normalno? "Prodaj svoj narod na pola teritorije" da bi dominirao na ostalih pola??? Pa takav poredak valja samo kriminalcu koji ce ubirati porez od polovice i rasprodati privredu (da li je tako do sada bilo ili nije? da li je postignut i jedan od "idealistickih" ciljeva nekog od entiteta? Koliko je prodato, a koliko zaradjeno i kome je novac otisao?...)...
normalnom covjeku nemoguce je prihvatiti "meni je dobro, a ko ebe buraza tamo kod "njih".. neka se snadje"....
Treba da je svima JEDNAKO dobro... pa da onda pricamo o normalnom...