MuskoBre je napisao:
Opet se vracamo na ono sta je dogovoreno prilikom zadnje "cistke" na ovom podforumu..RS kao genocidna tvorevina i plod etnickog ciscenja ne moze da bude ni na koji nacin predmet diskúsija, kao ni bilo kakva cinjenica.Tacka.
Molim Urednika da se veoma decidno odredi prema ovakvim ispadima. Krajnje je vrijeme..
Ja bih iskreno savjetovao doticnom da se oslobodi svojih licnih predrasuda o drugima, u cilju vodjenja normalne diskusije...
znaci... ono sto sam zelio reci je da se etnickim ciscenjem napravio jedan novi neprirodan poredak koji je jako bezsmislen jer se- kao sto je slucaj na prezentiranoj karti koristi danasnja situacija "ko tu trenutno zivi"... ne prikazuje stanje "ko ima imovinu" i "ko je odave otjeran".... mislim... pametnom je dovoljno pogledati podrucje Srebrenice ili za Banjalucana Novoselije, Sehera, Vrbanje, Trapista, Zaluzana Trna.... i sve je jasno:
Ova karta predstavlja nista drugo nego ocit primjer IDIOTIZMA kojeg smo nacinili etnickim ciscenjem....
za dobrobit svih nas trebamo reci da je rijec o prokletstvu BiH i pokusati ispraviti ovaj uzas.
Svi su etnicki cistili svoje teritorije... zasto je onda upitno postaviti RS na isto mjesto? kako gosn.Hombre uopste smatra da mozemo voditi ikakvu diskusiju ako cemo lagati jedni druge?