hadzidado je napisao:
Slabo ti je poređenje jer nije problem Assad nego oni koji bi da mu skinu glavu.
On je sasvim ok za Siriju, dapače, bolje bi prošli da je bio čvršće ruke na početku "revolucije".
Sinny,
Na koji bijedni narod misliš?
Sirijcima je bilo super prije rata.
Sada imaju srušenu državu, a još uvijek nije gotovo.
Rusi za Jeljcina nisu imali šta jesti.
Sada je već druga priča.
Daleko da je idealno ali je neuporedivo bolje od 90-tih.
Мислим наравно на грађане Руске Федерације, којих преко 40% живи на граници биједе.
Док Русија исправља криве дрине по читавом свијету, за то вријеме ни мало не гледа како јој живи грађани.
Русија је тако великодушна отписати дуг једној Венецуели, у којој је литар бензина 2 рубља, али зато великодушно отправи у Магадан сваког свог грађанина који не врати кредит, и који мора да плаћа бензин по 35'-40 рубаља.
Оно што ми зовемо потрошачка корпа или код њих животни минимум је око 10000руб а многи у регионима доктори или професори имају плату од 9000.
Народ шути и трпи, и зомбира се свим могућих медијима.
Питање докле.
Русија сигурно има своје унутрашње проблеме (корупција, депопулација, тероризам,итд.) али када сам био тамо не чини ми се да је баш толико страшно. Треба узети у обзир и чињеницу, да Руси нису навикли на изобиље (изузев европског дела), да су навикли на чврсту руку и да су на крају крајева словенски народ који сигурно никада неће бити у стању да у целој земљи успостави ред и демократију.