Rocker je napisao:
veljo1981 je napisao:
Ako ti mene ili ja tebe drzim pod vodom dovoljno da se utopis jel to ubistvo ili utapanje?
Siguran sam da bi patolog našao tragove koji upućuju na to, i jedan i drugi su vrlo vjerovatno radili obdukcije na desetinama žrtava, a takođe sam siguran da svako posjeduje i neku edukaciju kako te tragove tražiti i kako prepoznati nasilje.
Moja iskustva (a vjerovatno i tvoja) se svode na gledanje krimi serija uz napomenu da ja takođe čitam sadržaj dvije forenzičke grupe, ali jako malo informacija se tu može naći vezanih za fizičko nasilje jer je težište na rekonstrukciji i ekstrakciji podataka i informacija iz digitalnih uređaja.
Patolozi pronađu kad neko babu uguši jastukom, svakako bi našli neki trag da je neko Davida držao u vodi do gušenja.
Postoje neke nerazjašnjene stvari i siguran sam da je policija mogla napraviti propuste tokom istrage, prvenstveno u prvim danima prije otkrivanja Davidovog leša (greške se dešavaju i najboljima) i pritisak javnosti u ovom slučaju je zakasnio.
Iz svega jedinu pouku koju trebamo izvući je ta da javnost treba reagovati na vrijeme.
Ma ne kazem ja da oni ne bi nasli, ali...
U jednoj situaciji covjeka na radnom mjestu rokne struja, doktor cim su dovezli les kaze ma vidi se roknula ga struja, zvoni mu mob, obavi razgovor i onda kaze daj da jos jednom pogledam les, nije struja, infarkt je ipak...
Takva nam drzava, sve smrdi od glave, ne znam sta se cudite, mozda je samoubistvo, mozda i slucajna smrt ali nikako u ovoj zemlji ne treba odbaciti zataskavanje da se spasi necija guzica
Sent from my LG-D855 using Tapatalk