banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 20:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11505 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 576  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Apr 2014, 13:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
manitu uci da svira je napisao:
Slageru, bi li ti meni u dvije rijeci mogao objasniti sta je to parlamentarizam?

Pa zar si i ti morao ici do Pristine po diplomu :D

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2014, 13:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
The_new_Statesman je napisao:
Slageru, bi li ti meni u dvije rijeci mogao objasniti sta je to parlamentarizam?

Pa zar si i ti morao ici do Pristine po diplomu :D

Rekoh, da mu objasnim razliku izmedju tebe i poslanika kroz taj odgovor

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2014, 13:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
shakal je napisao:
shakal je napisao:
Maloprije dobio poziv da drzim predavanje na SDS-ovom skupu :lol: :lol: :lol:

Ti bi bio kruna cirkusa :D

:lol: :lol: Rekose da imam odrijesene ruke ako pristanem :lol:

ako ti prognoze budu kao vremenska..jao si ga nama :D

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2014, 13:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
To sa vremenom nije do mene. I nemoj spamati, prijavicu te.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2014, 13:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Manitu, Nea potrebe, neka on meni sa doticnim samo organizuje razmjenu :D

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2014, 13:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@Shakal, jest...ova kiša je juče trebala padati a ne danas..a danas je trebalo biti 20ak stepeni :lol:

a sad na temu
SDS u Prnjavoru os poslednjih opštinskih izbora nije pokazao ništa..al obzirom da im je opozicija ovakva kakva jeste, ne trebaju se plašiti :lol:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1A8V4FcfwaQ[/youtube]

edit...pobrkala lončiće :D

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2014, 13:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Blackrose je napisao:
@Shakal, jest...ova kiša je juče trebala padati a ne danas..a danas je trebalo biti 20ak stepeni :lol:

Ja mogu prognozirati za Derventu, za okolna sela mi vec teze ide. :D

ontopic: ovde kod nas ce biti guravo. Nema nekog posebnog razloga nego su jednostavno ovi dosadili narodu.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2014, 13:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja bih ove sve manje gradove oko BL proglasio mjesnim zajednicama i oduzeo sve nadleznosti osim maticnog ureda

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2014, 13:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni, nisam te poznala :D

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2014, 14:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
_зока je napisao:
On se to buni protiv nepravde, ne žali se na platu bolan.

Ја бих њима свима избројао по 500 КофолМарака мјесечно, па ако им је мало, нек иду нек си нађу неки боље плаћен пос'о, јелте. СТОКА!

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2014, 14:35 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
poljubac za lolly i bleki,a vi ostali malo se prešaltajte na novootvorenu temu snsd 8)

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2014, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Parlamentarizam u dvije rijeci?
:lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2014, 14:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

ne da mi se googlat..a za tebe 8)

viewtopic.php?f=50&t=64615

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2014, 15:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
ne da mi se googlat..a za tebe 8)

viewtopic.php?f=50&t=64615

:D
Je l nema na guglu? Mislim, da bi mogli raspraviti vrijednost rada SDS ovog poslanika naspram TNS ili koga god, moramo odgovoriti :D

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2014, 15:10 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

a jesi dosadan :lol: :lol:

oćeš hrvatsku verziju?

Citiraj:
parlamentarizam, polit. sustav u kojemu zakonodavna vlast pripada parlamentu; sustav parlamentarne vlade koji stoji nasuprot tzv. sustavu predsjedničke vlade. Vlada proizlazi iz parlamenta, koji je nadzire i može je srušiti, ali je drž. poglavar najčešće neovisan o parlamentu.

il neku neutralnu?

Citiraj:
Parlamentarizam je nastao u Engleskoj, u dugovekovnoj borbi staleškog parlamenta saapsolutizmom monarha, da bi bio ozvaničen posle pobede izvojevane u Slavnoj revoluciji(1688. godine), i zbacivanja Džejmsa II sa prestola. Parlamentarizam predstavlja jedno odnajrasprostranjenijih i najraznovrsnijih sistema vlasti uopšte, njega razvijaju mnoge države,kako monarhije tako i republike.U parlamentarnom sistemu je primenjena u ublaženom obliku, u pitanju je tzv.gipka podelavlasti, koja znači da i pored specijalizacije pojedinih organa vlasti, postoje oblasti zajedničkogdelovanja (saradnje)vlasti, i to prevashodno zakonodavne i sudske vlasti. Postoje i sredstva uzajamnog ’’pritiskanja’’ vlasti, do mogućnosti potpunog ukidanja one drugevlasti (raspuštanjem parlamenta, odnosno izglasavanjem nepoverenja vladi).U parlamentarnom sistemu:zakonodavna vlast pripada parlamentu izvršna vlast šefu države i vladi sudska vlast odabranim sudovima.

Najvažnija odlika parlamentarnih sistema jeste principijalna ravnopravnost i saradnja vlasti, pogotovu parlamenta i vlade. Načini te saradnje su brojni. Najvažnija sredstva učešća parlamenta u radu vlade jesu poslanička pitanja ministrima u vladi i samom predsedniku vlade, pokretanje tzv.interpelacije(pitanja o kojima se mora raspravljati i glasati u parlamentu, čimese može postaviti pitanje odgovornosti vlade), anketne i druge stalne i povremene komisije za praćenje i kontrolu rada vlade, glasanje o budžetu, i dr. Sa svoje strane i vlada učestvuje u radu parlamenta, a putem predlaganja zakona (zakonodavne inicijative), utvrđivanjem dnevnog redana sednicama parlamenta, učestvovanje u parlamentarnoj debati i dr.Složenost funkcionisanja parlamentarnog sistema u praksi zahteva ispunjenje određenih preduslova. Pre svega, reč je o postojanju stabilne parlamentarne većine, jer iz te većine proizilazi i sama vlada (koji je operativni nosilac vlasti), a potom i bazičnoj saglasnosti u pogledu temeljnih načela uređenja društva. Najzad, tu je i poštovanje propisanih pravila ’’igre’’čime se podvlači harmoničnost i
umerenost sistema parlamentarne vlade.
- See more at: http://studenti.rs/skripte/sociologija/ ... MfOQp.dpuf

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2014, 15:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Prva verzija je totalni qurac a u drugoj se moras potruditi. Kojekakvim wiki genijalcima se malo zmjesalo, ne :D

Al da te ne davim i velikodusno pomognem :D
Jedno je objasnjavati parlamentarni sistem a sasvim drugo je parlamentarizam. Parlamentarizam je u dvije rijeci: proizvodjenje u demokratiji, to je proizvod demokratije. Poslanicka pitanja, rasprave, interpelacije bla, bla .. su osnovna sredstva a glavni proizvod su zakoni i odluke. Kako je wiki kreten nespretno u drugoj definiciji dao veliki znacaj vladi, moram ga ispraviti: svuda u demokratskom svijetu parlament je zakonodavna vlast a izvrsna moze biti samo jedna od predlagaca istih. Wiki je qurcina.
Dakle, parlament je fabrika, parlamentarizam proces proizvodnje, a odluke, uredbe, zakoni.. su finalni proizvodi.
Sad ovo apliciramo na tvog poslanika i napravimo realno poredjenje sa TNS ovim rezultatima. Obzirom da i sam znas rezultate rada PS BiH, mislim da ne zelis da napravim eksplikaciju i evaulaciju uloge ovog nepazljivog smrde u tom ocaju.
Sto bi Combe rekao, hvaallaa. :D

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2014, 15:46 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

ja vjerujem da si se ti spustio dva nivoa da mi ovo približiš,ali vjeruj da je i to premalo..moraćeš još dva :lol: :lol:

ljudi nikako da shvate da je moj maximalan domet u stranci,kako da nas ne pokradu na izborima,ne naprave bugarski voz,ili ne kupe posmatrače "malih" stranaka da ne udaraju nevažeće glasove tamo gdje je zaokružen kandidat SDS :lol: ....za te umne diskusije,ostaje nam samo da se nadamo da će ovaj forum upratit Savan,ili tako neko 8)

znači,pozicionirajte me tamo negdje između lijepljenja plakata i ovih strateško-umnih diskusija,u neku strogu sredinu! 8)

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2014, 15:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne zezaj nego se izvini TNSu ili brani poziciju "vrijednog " stranackog kolege koji za tupo sjedenje u klupi bere bezmalo pet milja mjesecno :D

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2014, 15:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

ostajem pri stavu da veća mjesečna primanja ima TNS,nego Darko! 8)

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2014, 16:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, al TNS u svom preduzetju mora da radi -inace noga, a Darko uglavnom gleda u dva dugmeta, za I protiv, a ono trece "mic on" izbjegava i pogledati. Ugl, bjezi u restoran i daje izjave za TV :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11505 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 576  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]