banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 15:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Fidel Kastro
PostPoslato: 28 Nov 2016, 19:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
https://www.facebook.com/events/1141773055899871/

Ne znam, koliko je on dobro rješenje, ali i separatisti na sjeveru zemlje kažu da je čovjek dijaloga.

Choose me; I want to serve – Nana Addo

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2016, 19:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Što volim forumaše poput Braleta, koji za sebe misle da sve bolje znaju od drugih...takvo preseravanje hrani moju napaćenu dušu....

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2016, 19:52 
brale procitao da su ljudi koji koriste sarkazam pametniji pa pokusava biti sarkastican

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2016, 19:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
:lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2016, 21:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Neki dan je Kristijan Amanpur dobila internacionalnu nagradu za "Slobodno novinarstvo".

Primajuci nagradu odrzala je govor u kome spominje "genocid" u BiH a zaboravlja 300,000 protjeranih Srba iz Hrvatske i sve ostalo sto su pravili ovdje na podrucju bivse Juge.

Takva osoba i slicna ekipa, takav moralni okvir, takva ideoloska struktura treba da meni i mome dijetetu bude moralni svetionik. To je izvoriste gdje se kupi znanje i pamet o tome ko je demokrata a ko je diktator.
Hvala.

Daleko od toga da su moja misljenja uvijek tacna ili vrijedna nesto posebno, najvjerovatnije ima propusta.
Ne bi bilo dobro da mislimo isto.

Uvijek sam cijenio i postovao politicke prostitutke. Prostituisanje nije moralna kategorija, njima to pada vise kao radna obaveza. Politicke prostitutke otvoreno, iskreno bez uvijanja i mazanja kazu kolika je tarifa i sta su po zanimanju, ne prikrivaju se.

Za razliku od lijepih hipokritskih "moralnih" figura koje ga "Primju sa svake strane" a predstavljaju se kao vrijednosne ideoloske karijatide koje predstavljaju "demokratski" svijet!!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2016, 21:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ne dozvoli Brale da te izbace iz takta sitne duše.
Inače Džontrica voli istresati gaće na nama starijim forumašima koji smo približnih godina kao njegov otac.Vjerovatno ne smije tati protivrječiti i iznijeti mu u lice svoje frustracije našom generacijom jer smo mi (po njemu) najveći krivci za sva sranja koja su se desila i odgovorni za sav očaj u kome se nalazi njegova generacija.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2016, 21:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nea šta pravi si Frojd...
Ako tatici kažem nešto, dobijem šamarčinu, pa onda pizdim po forumu...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2016, 21:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čiča iz Rogače je napisao:
Ne dozvoli Brale da te izbace iz takta sitne duše.
Inače Džontrica voli istresati gaće na nama starijim forumašima koji smo približnih godina kao njegov otac.Vjerovatno ne smije tati protivrječiti i iznijeti mu u lice svoje frustracije našom generacijom jer smo mi (po njemu) najveći krivci za sva sranja koja su se desila i odgovorni za sav očaj u kome se nalazi njegova generacija.

Da smo ga zas..li jesmo. :D

Davno sam reko da smo imalo pametni ili bar malo da koristimo od ovog sto nam je ostalo uglavi, trebali bi da podavimo ovu nasu nejac djecu. Da ih na spavanju dok jos mozemo golim rukama onako dotucemo dok smo jos u snazi.

Inace kad ukapiraju i shvate sta smo im ostavili uskoro ce nas razvlacit skonjima...traktorima ko zicu desetku, mljeti i prosipati iz aviona ko djubrivo po Lijevcu.... :roll: :roll:

Btw, ovaj izgleda vec ukapirao!!! :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2016, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne podrzavam ostanka na vlasti bilo koga vise od 4 godine ili najvise 2 mandata(ukupno 8 godina).
Vlast sama po sebi korumpira ljude. Apsolutna vlast korumpira apsolutno.

Hocu da unesem mali faktor objektivnosti bar kako ga je vidim uvezi ove teme o Kubi.

Osnovna ljudska prava i slobode su jedno a zivotni standard ljudi je nesto drugo. Zivotni standard je vezan za ekonomiju direktno. Nije direkno vezan za prava, slobode ljudi ili stepen demokratije u drustvu. Indirekno utice ali nije odlucujuci.

Primjer kod nas ovdje, prisutna demokratija i slobode, nema politicki zatvorenika, nema ubijanja novinara i nestanka opozicioni politicara ili lidera preko noci. Nista od toga a ne zivi se sve bolje i bolje.
Kako to?
Drugi primjer. Primje uspona Hitlera trideseti gdje je Njemacka zapadala sve vise u nacizam, diktaturu, gazila osnovna ljudska prava i slobode a zivotni standard Njemaca isao gore.

Ne postivanje osnovni ljudski prava, uskracivanje politicki sloboda je vlro vazan faktor u bilo kojoj drzavi u svijetu. Medjutim kako se on prezentuje i kako se koristi i da li se objektivno predstavlja je isto toliko vazno i bitno ako ne jos vaznije.

Kako se manipulira.
Lako je provjerit te podatke evo recimo zemlja nedaleko od Kube, Meksiko.

Meksiko ima porazavajuce pokazatelje, od 2010 do 2015 nestalo je oko 2000 ljudi sto politicki aktivista sto obicni gradjana opozicijonara vlasi, jednostavno nestalo i nista se o njima nezna.
U Meksiku u 2014-2015 ubijeno je oko 120 novinara, medjutim da li smo ikad culi na CNN, Fox news ili bilo kojem MSM sa zapada da je Meksiko primjer nedemokratije i da mu se trabaju uvesti sankcije.

Meksiko drzava clanica NAFTA trgovinskog saveza(Ameri,Meksiko,Kanada) i kao zemlja Eldorado za Americke i Kanadske kompanije sa jeftinom radnom snagom nikad nece imat "Demokratsko Proljece" ili "Svilenu, Orandzastu ili bilo koje boje revoluciju".
Moze li neko zamislit da se Meksiko spominje i proziva zbog toga ili nedaj boze da mu se nametnu sankcije ili jos nesto gore??

Kako moze neko to i pomislit kad jedan Meksiko ima izabranog presjednika, ima visestranacke izbore, ima opoziciju, ima "demokratiju" a recimo Kuba nema.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2016, 16:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne podrzavam ostanka na vlasti bilo koga vise od 4 godine ili najvise 2 mandata(ukupno 8 godina).
Vlast sama po sebi korumpira ljude. Apsolutna vlast korumpira apsolutno.

Hocu da unesem mali faktor objektivnosti bar kako ga je vidim uvezi ove teme o Kubi.

Osnovna ljudska prava i slobode su jedno a zivotni standard ljudi je nesto drugo. Zivotni standard je vezan za ekonomiju direktno. Nije direkno vezan za prava, slobode ljudi ili stepen demokratije u drustvu. Indirekno utice ali nije odlucujuci.

Primjer kod nas ovdje, prisutna demokratija i slobode, nema politicki zatvorenika, nema ubijanja novinara i nestanka opozicioni politicara ili lidera preko noci. Nista od toga a ne zivi se sve bolje i bolje.
Kako to?
Drugi primjer. Primjer uspona Hitlera tridesetih gdje je Njemacka zapadala sve vise u nacizam, diktaturu, gazila osnovna ljudska prava i slobode a zivotni standard Njemaca isao gore.

Ne postivanje osnovnih ljudski prava, uskracivanje politickih sloboda je vlro vazan faktor u bilo kojoj drzavi u svijetu. Medjutim kako se on prezentuje i kako se koristi i da li se objektivno predstavlja je isto toliko vazno i bitno ako ne jos vaznije.

Kako se manipulira.
Lako je provjerit te podatke evo recimo zemlja nedaleko od Kube, Meksiko.

Meksiko ima porazavajuce pokazatelje, od 2010 do 2015 nestalo je oko 2000 ljudi sto politicki aktivista sto obicni gradjana opozicijonara vlasi, jednostavno nestalo i nista se o njima nezna.
U Meksiku u 2014-2015 ubijeno je oko 120 novinara, medjutim da li smo ikad culi na CNN, Fox news ili bilo kojem MSM sa zapada da je Meksiko primjer nedemokratije i da mu se trabaju uvesti sankcije.

Meksiko drzava clanica NAFTA trgovinskog saveza(Ameri,Meksiko,Kanada) i kao zemlja Eldorado za Americke i Kanadske kompanije sa jeftinom radnom snagom nikad nece imat "Demokratsko Proljece" ili "Svilenu, Orandzastu ili bilo koje boje revoluciju".
Moze li neko zamislit da se Meksiko spominje i proziva zbog toga ili nedaj boze da mu se nametnu sankcije ili jos nesto gore??

Kako moze neko to i pomislit kad jedan Meksiko ima izabranog presjednika, ima visestranacke izbore, ima opoziciju, ima "demokratiju" a recimo Kuba nema.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2016, 22:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Danas sam pricao sa jednom Kubankom i ona mi rece da je bas zalosna sto je Castro umro, malo nije zaplakala dok smo pricali.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2016, 22:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Za vrijeme ovog rata u mojoj kući Kastro, Gadafi i Husein postaju sveta trojica, moja naivna baba se nadala da će oni zgaziti Ameriku. :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2016, 09:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Ovakve teme su i dobar pokazatelj koliko je američka propaganda još uvijek jaka, i ako ne kao prije ali...

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2016, 09:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nek čovjek koji kači linkove na tekstove koje i ne čita, govori o propagandi... ono što ti je rekao TNS za čačkanje nosa i dalje stoji...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2016, 10:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čudi me da si se ti našao prozvanim.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2016, 10:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

https://sputniknews.com/analysis/201611 ... ba-legacy/

Citiraj:
Cuba is today the only country in the Americas where child malnourishment does not exit (UNICEF).
Cuba has the lowest child mortality rate in the Americas (UNICEF).
130,000 students have graduated from medical school in Cuba since 1961.
Cuba has eliminated homelessness (Knoema) 54% of Cuba's national budget is used for social services.
Cuba has the best education system in Latin America.
Cuba has sent hundreds of doctors and nurses on medical missions across the Third World.
Cuba was the first country to eliminate mother-to-child transmission of HIV (World Health Organization)

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2016, 19:00 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
apokalipto je napisao:
Čudi me da si se ti našao prozvanim.

:lol:
Mir Api.....

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2016, 19:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam američki špijun...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2016, 07:48 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Džontra je napisao:
Ja sam američki špijun...

Da , da ..... rece to jedan poznanik prije neki dan !!!

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2016, 15:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]