banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 07:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 166 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Buđenje iz sna
PostPoslato: 01 Feb 2008, 17:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2007, 22:45
BMW8 je napisao:
Ne zamjeri ne klikam na linkove koje postavljaju fundamentalisti...

I kako se zvala to nesto "prije godine 1000"? I koji su narodi tu zivjeli? :)

Boli istina, zato i ne klikas, pravoslavni fundamentalisto.
:wink:

Poslednji put menjao Zagor-Te-Nay dana 01 Feb 2008, 17:01, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 17:01 
Citiraj:
Ne zamjeri ne klikam na linkove koje postavljaju fundamentalisti...

I kako se zvala to nesto "prije godine 1000"? I koji su narodi tu zivjeli?

hahaha... bojis se skontacemo ti ip?...
neka... paranoja je dobra stvar...

Ne boj se nisam ja fundamentalista, a i to je istorijski atlas (francuski - mozda si mislio na franceze kao fundamentaliste :lol: ) na kojem se lijepo vidi kako je drzava Bosna (istoimena) postojala 1000-te godine...
Mozes pratiti atlas i vidjeti isto tako da je napravljena na teritoriji na kojoj nisu bili naseljeni ni srbi ni hrvati...
tako da su eto recimo bili Bosanci... :lol:
o cemu nam jos svjedoce i mnoge kulturne ostavstine.... imas o tome tema pod covjek i drustvo, pa pregledaj...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 17:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2008, 15:21
Ne, ne, mislio sam na tebe kao fundamentalistu...i ne bojim se za IP, nego sam uvidio da su to uglavnom neki idiotizmi, pa da ne gubim vrijeme :)

Hmm...Bosna postojala? A ovo danas kako se zove? ;)

Bosanci? Staro slovensko pleme, zar ne? ;)

Знај, и свила и гвожђе исто могу да стежу....

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 17:10 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Vidim, negiranje je i dalje glavni fazon forumasa ovdje. Super, i dalje zivite u crnilu svoje "istine". Sta je, npr, francuski atlas, naspram srpskog? :roll:

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 17:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Zagor-Te-Nay je napisao:
Vidim, negiranje je i dalje glavni fazon forumasa ovdje. Super, i dalje zivite u crnilu svoje "istine". Sta je, npr, francuski atlas, naspram srpskog? :roll:

Hmmm, da nema u tom francuskom atlasu starog slovenskog plemena "bosanci" ? :D

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 17:16 
BMW8 je napisao:
Ne, ne, mislio sam na tebe kao fundamentalistu...i ne bojim se za IP, nego sam uvidio da su to uglavnom neki idiotizmi, pa da ne gubim vrijeme :)

vidis i mene je to malo zacudilo, pa sad ganjam malo po istoriji... izgleda da nismo istog soja...

Ima i jedna dobra tema o genetici na forumu koja pokazuje da se dosta razlikujemo genetski jedni od drugih...

idi nadji je pa mi reci svoje misljenje ili napisi zacas koje naravoucenije o temi pa predstavi ljudima...

A ako me smatras fundamentalistom i ako je za tebe to negativan naziv, onda HVALA, jesam... jer volim da me ne vole ljudi poput tebe, ali mislim da bi trebao pogledati definiciju fundamentalizma, jer ja to nisam po definiciji... :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 17:18 
BMW8 je napisao:
Zagor-Te-Nay je napisao:

Pa nismo mi plemenska zajednica kao neki..
mi se civilizovano organizujemo u drzavu, pa stvaramo ime, narod, kulturu...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 17:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nadrealac je napisao:
BMW8 je napisao:

vidis i mene je to malo zacudilo, pa sad ganjam malo po istoriji... izgleda da nismo istog soja...

Ima i jedna dobra tema o genetici na forumu koja pokazuje da se dosta razlikujemo genetski jedni od drugih...

idi nadji je pa mi reci svoje misljenje ili napisi zacas koje naravoucenije o temi pa predstavi ljudima...

A ako me smatras fundamentalistom i ako je za tebe to negativan naziv, onda HVALA, jesam... jer volim da me ne vole ljudi poput tebe, ali mislim da bi trebao pogledati definiciju fundamentalizma, jer ja to nisam po definiciji... :lol:

Ma, prijatelju, najlakse je sebe lagati ;)

Zanimljivo je da se mogu naci genetski razlicitija dva Svedjana nego Svedjan i Juznoafrikanac....a kazu da cimpanze imaju 99% ljudskih gena :D ...pitam se sta bi bilo da su tebe uporedili sa jednim cimpanzom :D :D :D

Genetika je jedan bitan "faktor'" u medjunarodnim odnosima :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 17:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nadrealac je napisao:
BMW8 je napisao:
Zagor-Te-Nay je napisao:

Pa nismo mi plemenska zajednica kao neki..
mi se civilizovano organizujemo u drzavu, pa stvaramo ime, narod, kulturu...

Pa, naravno da niste :D s obzirom da ste nastali 1993. :D mozemo govoriti o coporima ;)

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 17:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Zagor-Te-Nay je napisao:
Sinny je napisao:
NE!
To se zvalo Srbija i Crna Gora i bilo je konfederativnog tipa.
U Ustavu SiCG je veoma jasno objasnjeno kako se moze izaci iz zajednice, dok u Ustavu SFRJ i bilo koje od republika nije.

A izjave tipa "pa zar je bilo Jugoslavije bez Slovenije i Hrvatske" su vrhunac politickog imbecilizma. Uopste ne vidim svrhu polemisanja s nekim ko izjavi tako nesto!
Da li je igdje u bilo kom dokumentu od 1918-te, preko AVNOJ-a i svih novih Ustava, zakljucno sa onim iz 1974-te godine, spomenuto ovo sto ti maloprije lupi i osta ziv: "Ukoliko iz Jugoslavije ode Slovenija, automatski prestaje da postoji i Jugoslavija"???????????????????????????????????
Da li u slucaju da jedna od njemackih pokrajina proglasi nezavisnot, Njemacka automatski prestaje da postoji?
Ili recimo Sjedinjene Americke Drzave? Ili Kanada? Ili Svajcarska? Rusiju sa svim njenim republikama, krajevima, rejonima i oblastima bolje da ne spominjem, ne postoji komplikovanije drzavno uredjenje na svijetu.

Vidim da si me prozivao na onoj zakljucanoj temi, odronu ljudski, al cu samo da konstatujem, gradjanine prestonice svih sRRRba, da nemozes da poredis jednu slozenu, kompleksnu zajednicu, sa mali milion naroda, religija itd, kao sto je bila SFRJ sa nekom Njemackom, SAD ili Kanadom. Svaka daljna diskusija je suvisna.

Nemam ja sta tebe da prozivam fasisto predivni, sam se prozivas svojom gluposcu i imbecilizmom.
Jugoslavija je sine dragi bila federalna drzava, kao i sve gore navedene.
Ali to uopste nema veze s onim o cemu sam ja pisao. Mozemo mi ici i na nize nivoe. Ako se jedna mjesna zajednica odvoji od jedne opstine i pripoji drugoj, znaci po Nadrealcu ne moze vise da postoji opstina. Po toj logici ne znam uopste kako se odrzalo Sarajevo, Mostar, Doboj, Trebinje, Drvar i mnoga druga mjesta u BiH koja su za vrijeme rata ostala bez svojih dijelova.

I sine dragi u Jugoslaviji nije bilo mali milion naroda, vec 6 konstitutivnih i 20 i kusur nacionalnih manjina, koje su komunisti prozvali narodi i narodnosti. O gore navedenim drzavama i broju nacija na njihovom tlu bolje da ne govorimo. Nije tvoj IQ jos na tom nivou.

A kad vec tako prosipas svoju nekulturu, ajde da i to spomenemo.
Ja zivim u gradu koji je prestonica drzave u kojoj zivi preko 160 nacija, u kojoj se govori na preko 100 jezika. Federalna drzava koja se sastoji od 84 ravnopravna drzavna subjekta: 21 republika, 8 krajeva, 47 oblasti, 2 grada federalnog znacaja, 1 autonomna oblast i 5 autonomnih okruga.

I onda se nadjes ti da pricas o drzavi sa malim milionom nacija i religija.
Pokrij se i igraj CS, ako si i tome dorastao

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 18:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nekad se sam sebi cudim. Kako mi dugo treba da shvatim ove nase drugove na forumu.
Mora se imati u vidu da ovi nasi forumski Bosnjaci zive u mrskim i neprijateljskim drzavama tipa Svedske, Danske, USA i slicno.
Znas ono, guzica na toplom, svakog prvog u mjesecu socijala lijeze na racun, ne zna sta ce od dosade. A pameti ni za lijeka.
I onda moraju se opravdati pred sunarodnicima koji su ginuli i krvarili 4 godine, dok su oni lagano sa CNN na SKY NEWS i obratno.

Bas je ovo za mene bilo budjenje iz sna :wink: :)

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 19:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Sinny je napisao:
Nekad se sam sebi cudim. Kako mi dugo treba da shvatim ove nase drugove na forumu.
Mora se imati u vidu da ovi nasi forumski Bosnjaci zive u mrskim i neprijateljskim drzavama tipa Svedske, Danske, USA i slicno.
Znas ono, guzica na toplom, svakog prvog u mjesecu socijala lijeze na racun, ne zna sta ce od dosade. A pameti ni za lijeka.
I onda moraju se opravdati pred sunarodnicima koji su ginuli i krvarili 4 godine, dok su oni lagano sa CNN na SKY NEWS i obratno.

Bas je ovo za mene bilo budjenje iz sna :wink: :)

Govori kreten, pardon, covjek koji zivi u Moskvi :lol: :lol:

Znas i ti dobro da guzica nije dosla u Svedsku, Dansku ili SAD da vidi puta, vec zbog stvaranja "demokratije " u entitetu rs i da nije bas ni socijala nego poslovi, no dobro, ti si bio u Bjelorusiji i uporedio je sa rajem na zemlji, sa drevnom Atlantidom pa je tebi lako vjerovati :cat: :lol: :wink:

Da nisi ti mozda Marko Milosevic, ili kakav drugi ratni profiter, sto je nasao utociste u bratskoj Rusiji? Bez ljutnje, samo pitam.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 19:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zagor-Te-Nay je napisao:

Znas i ti dobro da guzica nije dosla u Svedsku, Dansku ili SAD da vidi puta, vec zbog stvaranja "demokratije " u entitetu rs i da nije bas ni socijala nego poslovi, no dobro, ti si bio u Bjelorusiji i uporedio je sa rajem na zemlji, sa drevnom Atlantidom pa je tebi lako vjerovati :cat: :lol: :wink:

Da nisi ti mozda Marko Milosevic, ili kakav drugi ratni profiter, sto je nasao utociste u bratskoj Rusiji? Bez ljutnje, samo pitam.

Ok djecacicu, uzrok je "stvaranje demokratije" u REPUBLICI SRPSKOJ, a posljedica je infantilnost, pricanje o bajkama procitanih i vidjenih na raznim sredstvima javnog informisanja koja su bila dobro placena da rade za onog ko ih je platio.
Drazi mi je svaki Bosnjak koji se borio u redovima ARBiH ili Hrvat koji se borio u redovima HVO, nego ijedan Srbin pobjegulja, kojii je nakon 2 mjeseca boravka u Beogradu ili Novom Sadu poceo da mi prica ekavicom i prosipa se sa sanerskim zargonom.
Tako isto ce i reci i tvoji sunarodnici koji su bili od prvog do zadnjeg dana u tim govnima, i znaju tacno sta pricaju. Njima ne trebaju bajke o nekim agresijama, jer znaju da su se nocima na prvoj liniji dozivali sa svojim komsijama Hrvatima ili Srbima na drugoj strani linije. I oni preziru takve kao sto si ti, i koliko god da im se uvlacis i dokazujes da si veci Bosnjo od njih - znaj nisi. A ovo sto me nazivas kretenom, samo dokazuje sve ovo o cemu pricam.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 19:55 
Sinny je napisao:
Zagor-Te-Nay je napisao:

Ok djecacicu, uzrok je "stvaranje demokratije" u REPUBLICI SRPSKOJ, a posljedica je infantilnost, pricanje o bajkama procitanih i vidjenih na raznim sredstvima javnog informisanja koja su bila dobro placena da rade za onog ko ih je platio.
Drazi mi je svaki Bosnjak koji se borio u redovima ARBiH ili Hrvat koji se borio u redovima HVO, nego ijedan Srbin pobjegulja, kojii je nakon 2 mjeseca boravka u Beogradu ili Novom Sadu poceo da mi prica ekavicom i prosipa se sa sanerskim zargonom.
Tako isto ce i reci i tvoji sunarodnici koji su bili od prvog do zadnjeg dana u tim govnima, i znaju tacno sta pricaju. Njima ne trebaju bajke o nekim agresijama, jer znaju da su se nocima na prvoj liniji dozivali sa svojim komsijama Hrvatima ili Srbima na drugoj strani linije. I oni preziru takve kao sto si ti, i koliko god da im se uvlacis i dokazujes da si veci Bosnjo od njih - znaj nisi. A ovo sto me nazivas kretenom, samo dokazuje sve ovo o cemu pricam.

Kako god da okrenem ovo sto si napisao, dodjem do zakljucka da mi svi o istom pricamo samo smo debelo ljuti jedni na druge i niko nema namjeru da popusti... MRTVA TACKA...

Navikli valjda da nas uvijek neko okupira i vuce za nos ko bikove... samo tako mozemo zajedno... :angry1:

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 20:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nadrealac je napisao:

Kako god da okrenem ovo sto si napisao, dodjem do zakljucka da mi svi o istom pricamo samo smo debelo ljuti jedni na druge i niko nema namjeru da popusti... MRTVA TACKA...

Navikli valjda da nas uvijek neko okupira i vuce za nos ko bikove... samo tako mozemo zajedno... :angry1:

Pa ovaj forum je jedan fenomenalan nacin da saznamo sve ono sto nismo znali, o svemu sto nam se desavalo u proteklom ratu, a i sire.
Stvarno ne vidim potrebu da mi ovdje jedan drugog lazemo. Ako si rekao da je bilo kiseonika 1992. godine, ajde da ti povjerujemo. Ja stvarno ne vidim ni jedan jedini razlog da lazemo.
Ali ako ja kazem da osim nekolicine paravojnih formacija koje su ovdje dosle da se dokazuju i naravno da pljackaju, nikakvog "srbo-cetnickog agresora" nije bilo, i ako to jos potvrde i svi drugi, ja ne vidim svrhu tog stalnog ponavljanja rijeci agresija, kad svi znamo da je to izmisljotina propagandna.

A ovo sto kazes, ljuti jedni na druge.
Ne mogu ja na tebe da budem ljut, mogu samo na neistine koje napises.
Biti ljut na nekoga ko iz debele hladovine prosipa neke propagandne floskule nemajuci ni najmanjeg dodira sa istinom, i ko te jos tom prilikom naziva kretenom i klincem, iako mu otac mogu biti. HM! Kako biti ljut na njega? Odgovoriti mu istim tonom da, al biti ljut na nekoga kome je potrebna psihijatrijska pomoc, stvarno nije ljudski.

I da, non-stop smo bili pod okupacijom. I kad je postojala srednjovjekovna Bosna, dobro se znalo kome i koliko je morala i na koje nacine da placa tu "nezavisnost". Isto i sa Srbijom i drugim banana drzavicama.

NIje ovo san, vec nocna mora i to zestoka. Fredi Kruger je malo dijete za ovo sto se nama dogadja :)

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 20:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Sinny je napisao:

Ja neznam kako bih nazvao ovo sto ti skrabas, al' sve je osim pametnog i realnog.

No krenimo redom.

Citiraj:

Dobro je da vidis o kakvim bajkama je Srna lagala.

Citiraj:

Evo da se i ja i ti u necemu slozimo. I meni je drazi svaki pripadnik ARBiH od svih Srba pobjegulja sto pricaju ekavicom. A i od ovih "domacih" srba sto dan, danas po BL i ostalim gradovima i selima prosipaju ekavicu i trude se biti veci srbi od srbijanaca recimo. Isto tako vrijedi i za bosanskohercegovacke hrvate koji se uvlace u paksu onima u Hrvatskoj i pokusavaju biti veci hrvati od njih. Isto tako mi idu na zivce i ove vehabije i ostali novopecetni muslimani, koji do juce nisu znali otici do dzamije makar i za Bajram. No, svak' se bori za ono sto mu fali, dozvoli da ti objasnim......Da citiram velikog Stulica. :wink:

Citiraj:
Tako isto ce i reci i tvoji sunarodnici koji su bili od prvog do zadnjeg dana u tim govnima, i znaju tacno sta pricaju. Njima ne trebaju bajke o nekim agresijama, jer znaju da su se nocima na prvoj liniji dozivali sa svojim komsijama Hrvatima ili Srbima na drugoj strani linije.

Oni ne pricaju te bajke, oni su te bajke prezivjeli.

Citiraj:
I oni preziru takve kao sto si ti, i koliko god da im se uvlacis i dokazujes da si veci Bosnjo od njih - znaj nisi. A ovo sto me nazivas kretenom, samo dokazuje sve ovo o cemu pricam

Sumnjam, da neko ko prezire, kao ti npr, Bosnjake, pa cak i dovodi u pitanje postojanje samih Bosnjaka, zna sta ti isti misle. Kako se ja to dokazujem da sam veci Bosnjo od "njihA". Prosvjetli me, molim te.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 20:51 
Sinny je napisao:
nadrealac je napisao:

Pa ovaj forum je jedan fenomenalan nacin da saznamo sve ono sto nismo znali, o svemu sto nam se desavalo u proteklom ratu, a i sire.
Stvarno ne vidim potrebu da mi ovdje jedan drugog lazemo. Ako si rekao da je bilo kiseonika 1992. godine, ajde da ti povjerujemo. Ja stvarno ne vidim ni jedan jedini razlog da lazemo.
Ali ako ja kazem da osim nekolicine paravojnih formacija koje su ovdje dosle da se dokazuju i naravno da pljackaju, nikakvog "srbo-cetnickog agresora" nije bilo, i ako to jos potvrde i svi drugi, ja ne vidim svrhu tog stalnog ponavljanja rijeci agresija, kad svi znamo da je to izmisljotina propagandna.

A ovo sto kazes, ljuti jedni na druge.
Ne mogu ja na tebe da budem ljut, mogu samo na neistine koje napises.
Biti ljut na nekoga ko iz debele hladovine prosipa neke propagandne floskule nemajuci ni najmanjeg dodira sa istinom, i ko te jos tom prilikom naziva kretenom i klincem, iako mu otac mogu biti. HM! Kako biti ljut na njega? Odgovoriti mu istim tonom da, al biti ljut na nekoga kome je potrebna psihijatrijska pomoc, stvarno nije ljudski.

I da, non-stop smo bili pod okupacijom. I kad je postojala srednjovjekovna Bosna, dobro se znalo kome i koliko je morala i na koje nacine da placa tu "nezavisnost". Isto i sa Srbijom i drugim banana drzavicama.

NIje ovo san, vec nocna mora i to zestoka. Fredi Kruger je malo dijete za ovo sto se nama dogadja :)

Ja sam vise mislio u globalu.. ali razumijem te u potpunosti...

Nego nase "istine" pate od jedne izoblicenosti, a to je da smo mi svi prosli kroz neke dogadjaje i dozivljaje koje je "onoj drugoj strani" tesko primiti srcu... svako stvari gleda iz svoje perspektive...sigurno tebi nije drago bilo cuti sta se napravilo u Srebrenici pa sad te vojnike pod vodstvom generala radije nazivas "paravojnim formacijama" (sto je za taj narod tamo bio srpsko-cetnicki agresor) sto meni nimalo ne lezi... a tebe odvaja od toga da je tvoj narod mogao nesto takvo da napravi... isto i mene vuce da kazem da bosnjaci nisu pocinili zlocine a onda na youtube "imam sta da vidim"... sto naravno tebi ne lezi... a ja pokusavam to pripisati mudzahedinima a ne bosnjacima... i tako u krug...

zgazila nas propaganda i promijenila nam normalu zivota...

Hajmo ovako ja cu opisati u grubo neke detalje mog pogleda na rat (znaci moja perspektiva) pa mi reci svoje misljenje i svoj pogled na te stvari:

- ja mislim da su Srbi poceli rat jer se rat pocinje granatama i vojskom a ne kriminalnim djelom kao pucanje na svatove... izjave srpskih vodja pred i u toku rata govore o ciljevima totalnog istrebljenja drugih naroda i ubjedjenju da je to moguce zbog kolicine oruzja i pomoci iz srbije,
- iz one krnjave Juge se moralo izaci jer je Milosevic bio totalni ludak i pokusavao da zadrzi nesto prijeteci vojskom, a to ne volim i nikada ne bi prihvatio suzivot pod prijetnjom oruzjem (poenta: bolje rat nego pakt - fazon)
- svi smo bili dovoljno zagrizeni i zaludjeni i na jedan ili drugi nacin smo doprinjeli ratu (neko suludom osjecaju dominancije neko granatama)
- tesko je reci da postoji manji ili veci zlocin, ali ipak su srbi bili najokrutniji i "najaktivniji"
- Volja za suzivotom i pomirenjem je najmanja kod hrvata, zatim kod srba pa kod bosnjaka najvise iz razloga sto prve dvije skupine imaju "zaledje" dok je treca u strahu da izgubi BiH vise voljna za saradnju

eto par tacaka "u grubo".... prvo mi pale na pamet... ako hoces daj svoju verziju ovoga pa da prodiskutujemo, ljudski...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 20:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Jan 2008, 21:02
...momcicu, mozda bi trebalo da znas da su prve ozbiljne vojne akcije bile upadi hrvatske vojske u sijekovac i citave jedne brigade na kupres...onda je bila dobrovoljacka...pa tuzlanska...onda su bili srbi agresori...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 21:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2008, 01:32
Cudno,Kako to da niko Bjeljinu ne spominje?
Ko je tamo izazvao guzvu?

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 21:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Jan 2008, 21:02
aco51 je napisao:
Cudno,Kako to da niko Bjeljinu ne spominje?
Ko je tamo izazvao guzvu?

...biljana i babo...pa ja...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 166 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]