Džontra je napisao:
Apokalipto, ja znam da ti sve shvataš bukvalno...Shvatam ja da ti nemaš svoje, kritičko mišljenje, i da svoje stavove zasnivaš na mišljenju drugih...Kad kažem čitava Evropa se ulizuje, ne mislim na to da idu svi za njemcima i govore im kako su fini i ljepi, kako ne izgledaju debelo...već mislim da čitava Evropa želi da bude u dobrim odnosima s Njemačkom...Misliš li da će Srbija ili Turska ikad ući u EU dok je Njemačka članica iste?
Naravno da se ni francuska ni VB ne slažu s politikom Njemačke, jer Njemačka politika, kao vodeća sila EU, se ne odnosi samo na njihovu unutrašnju politiku, već i na politiku čitave EU...Odnosno ono što Njemačka odluči, utiče i na te zemlje...
Druga stvar, ratovi Francuske su tu zemlju i doveli do siromaštva, zbog koje je revolucija i osnovana....Tako da militarizam druge monarhije nije argument protiv...Već dokazuje da je monarhija glupost
A o slobodama...Pa sve slobode koje su ti date...
Sloboda izbora vlasti...nema ništa gore za čovječanstvo nego da jedan čovjek odlučuje o budućnosti naroda i države...u stvari ima...da jedan čovjek samo na osnovu rođenja u jednoj porodici dobija to pravo...
Negdje sam citao da su osobe sa nizom inteligencijom vise sklone vrijedjanju sad me natjera da se pokusam sjetiti gdje
Uspio si sam sebe demantovati "zele" biti u dobrim odnosima al majku mu samo da Njemci ne namecu toliku kontrolu unutar EU sto bi to bilo dobro odmah bi bilo sve bajno. Ono sto Njemacka "odluci" se ne uklapa u politiku EU gdje po nekom pravilu nijedna drzava ne smije niti moze uticati na druge bez kompromisa unutar Brisela tako da se moze postaviti pitanje koliko doticne drzave zele biti u takvom savezu uzmimo u obzir da je 3 po velicni stranka u Francuskoj za izlazak iz EU a premijer(cini mi se) VB je rekao da ako pobijedi na sljedecim izborima da ce raspisati referendu o izlasku iz EU al to nije tema.
Ima teorija da je revolucija pocela zbog erupcije vulkana negdje na sjeveru Europe ako se ne varam da je pepeo iz vulkana stvorio malo ledeno doba koje je lose uticalo na poljoprivredu tj izazvala glad do tada Francuska je ekonomski bila medju bolje razvijenim drzavama.
Sto se slobode odlucivanja tice kada je pocelo npr bombardovanje Libije narod nista nije upitan Britanski,Njemacki,Holandski,Grcki da li oni uopste zele da se pare na to trose kada je EU odlucila da pomogne finansijski Grckoj i ostalim drzavama narod nije ucestvovao u procesu odlucivanja da li oni zele da njihove pare idu sprijecavanje ili odlaganje propasti doticnih drzava.
_зока je napisao:
Apokalipto svakim postom dokazuje da je veoma neobrazovan i da mu glava ne služi za razmišljanje....
Prosvjetli nas o sveznajuci