banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 07:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1021 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 52  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Maj 2013, 11:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
STRATOKASTEL je napisao:
apokalipto je napisao:

O kakvim slobodama tačno pričamo?

Robespjer je jednom prilikom u parlamentu rekao jednom politickom protivniku, Zirondincu i monarhisti:" Gospodine, ja mrzim ono sto vi govorite, ali se punim srcem zalazem za vasu slobodu da to kazete."
To ti je demokratsko pravo na slobodu izrazavanja, jedno od temeljnih nacela francuske revolucije, isto ono nacelo koje tebi omogucuje da ovdje ostavljas postove i propagiras stvar koju vecina (bar na ovom forumu) smatra atavizmom 19. vijeka.

I koliko se ta sloboda izrazavanja danas koristi da li si ikada na TV-u cuo debatu o npr americkoj invaziji na Irak da li je to agresija ili ne ili debatu o GMO za ili protiv ja licno nisam. Pitam samo za zapad Bosna je jos uvijek u istom sistemu u kojem je Francuska bila prije revolucije.

Ono sto smatra vecina ne mora znaciti i da je ispravno ili tacno da se vecina pitala mi nikada nebi sa drveta sisli a kamo li sta drugo uradili.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 11:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ukoliko si upućen (a nisi) imaš dnevnu emisiju na CC koja se zove Daily Show...nećeš vjerovati, ali skoro u svakoj epizodi se govori o napadu SAD-a na Irak i Afganistan...odnosno koliko je to loše...Dakle otvoreno suprostavljanje politici...preko medija...sloboda govora...
Samo zato što ti ne znaš za nešto, ne znači da to nema...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 11:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Da nije bilo francuske revolucije, mi bi vjerovatno jos dugo, ako ne i jos uvijek, bili dio Osmangskog carstva.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 11:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Timotic je napisao:
Da nije bilo francuske revolucije, mi bi vjerovatno jos dugo, ako ne i jos uvijek, bili dio Osmangskog carstva.

pa ne bih rekao da u osmanskom carstvu nismo bili slobodnije nego sad, a niti bi smio tvrdit da nam je sada bolje nego u osmanskom carstvu, ustvari ne sad, nego od 45' pa do sad.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 12:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
old fashion men je napisao:
STRATOKASTEL je napisao:
To ti je demokratsko pravo na slobodu izrazavanja, jedno od temeljnih nacela francuske revolucije

A vjerovatno je drugo temeljno pravo te iste revolucije, pravo na pogubljenje giljotinom bez suđenja i dokazane krivice?

Jel ti drazi montirani proces? Ni jedna nasilna promjena vlasti, bilo revolucija ili kontrarevolucija, nije prosla bez jednog ili drugog.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 12:11 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Apokalipto svakim postom dokazuje da je veoma neobrazovan i da mu glava ne služi za razmišljanje....

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 12:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
Apokalipto, ja znam da ti sve shvataš bukvalno...Shvatam ja da ti nemaš svoje, kritičko mišljenje, i da svoje stavove zasnivaš na mišljenju drugih...Kad kažem čitava Evropa se ulizuje, ne mislim na to da idu svi za njemcima i govore im kako su fini i ljepi, kako ne izgledaju debelo...već mislim da čitava Evropa želi da bude u dobrim odnosima s Njemačkom...Misliš li da će Srbija ili Turska ikad ući u EU dok je Njemačka članica iste?
Naravno da se ni francuska ni VB ne slažu s politikom Njemačke, jer Njemačka politika, kao vodeća sila EU, se ne odnosi samo na njihovu unutrašnju politiku, već i na politiku čitave EU...Odnosno ono što Njemačka odluči, utiče i na te zemlje...

Druga stvar, ratovi Francuske su tu zemlju i doveli do siromaštva, zbog koje je revolucija i osnovana....Tako da militarizam druge monarhije nije argument protiv...Već dokazuje da je monarhija glupost
A o slobodama...Pa sve slobode koje su ti date...
Sloboda izbora vlasti...nema ništa gore za čovječanstvo nego da jedan čovjek odlučuje o budućnosti naroda i države...u stvari ima...da jedan čovjek samo na osnovu rođenja u jednoj porodici dobija to pravo...

Negdje sam citao da su osobe sa nizom inteligencijom vise sklone vrijedjanju sad me natjera da se pokusam sjetiti gdje :scratch:

Uspio si sam sebe demantovati "zele" biti u dobrim odnosima al majku mu samo da Njemci ne namecu toliku kontrolu unutar EU sto bi to bilo dobro odmah bi bilo sve bajno. Ono sto Njemacka "odluci" se ne uklapa u politiku EU gdje po nekom pravilu nijedna drzava ne smije niti moze uticati na druge bez kompromisa unutar Brisela tako da se moze postaviti pitanje koliko doticne drzave zele biti u takvom savezu uzmimo u obzir da je 3 po velicni stranka u Francuskoj za izlazak iz EU a premijer(cini mi se) VB je rekao da ako pobijedi na sljedecim izborima da ce raspisati referendu o izlasku iz EU al to nije tema.

Ima teorija da je revolucija pocela zbog erupcije vulkana negdje na sjeveru Europe ako se ne varam da je pepeo iz vulkana stvorio malo ledeno doba koje je lose uticalo na poljoprivredu tj izazvala glad do tada Francuska je ekonomski bila medju bolje razvijenim drzavama.

Sto se slobode odlucivanja tice kada je pocelo npr bombardovanje Libije narod nista nije upitan Britanski,Njemacki,Holandski,Grcki da li oni uopste zele da se pare na to trose kada je EU odlucila da pomogne finansijski Grckoj i ostalim drzavama narod nije ucestvovao u procesu odlucivanja da li oni zele da njihove pare idu sprijecavanje ili odlaganje propasti doticnih drzava.

_зока je napisao:
Apokalipto svakim postom dokazuje da je veoma neobrazovan i da mu glava ne služi za razmišljanje....

Prosvjetli nas o sveznajuci :roll:

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 12:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

apokalipto je napisao:

Ono sto smatra vecina ne mora znaciti i da je ispravno ili tacno da se vecina pitala mi nikada nebi sa drveta sisli a kamo li sta drugo uradili.

...rekose svi kraljevi, carevi i totalitarni vlastodrsci od kada je svijeta i vijeka. I jos dodase da je njihova vlast od boga/da ih je providjenje poslalo/da ispunjavaju istorijsku misiju...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 12:25 
Administrator
Korisnikov avatar

Prvo napiše da ne treba pitati većinu jer, parafraziram, da se većina pita još bi ostali na drvetu, a onda piše da oko bombardovanja Libije većina nije konsultovana....

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 12:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nit ja kontam šta sam ja sebe demantovao, nit kontam kontam kako se to Britanija usprotivila bombardovanju Libije kad je i sama istu bombarovala, ili Njemačka koja je dala de se s njenih aerodroma uzljeće...I pare za bombardovanje iste su ubrzo vraćene zakupom naftnih polja od strane zemalja koje su tu istu Libiju bombardovale...

narod ne mora biti upitan...Vlast odlučuje. A vlast odlučuje zato što ju je narod tu postavio...Odluke vlasti predstavljaju volju većine, odnosno naroda.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 12:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Džontra je napisao:
narod ne mora biti upitan...Vlast odlučuje. A vlast odlučuje zato što ju je narod tu postavio...Odluke vlasti predstavljaju volju većine, odnosno naroda.

Ej?

A, ja mislio da volju vecine predstavljaju stranke sa 4% podrske.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 12:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

STRATOKASTEL je napisao:
apokalipto je napisao:

...rekose svi kraljevi, carevi i totalitarni vlastodrsci od kada je svijeta i vijeka. I jos dodase da je njihova vlast od boga/da ih je providjenje poslalo/da ispunjavaju istorijsku misiju...

Ne nego neko pametan a odnosilo se na Teslu,Da Vincija,Alberta i majmuna koji je sisao sa drveta i mlatno jazavca toljagom...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 12:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Majmuna?
Zar ti kao poštovaoc Dveri i pravoslavlja vjeruješ da je čovjek nastao od majmuna?
A ako je nastao od majmuna, onda nešto kao "jedan sišao s drveta" nije moguće, jer sve životinje vodi isti nagon...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 12:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Prvo napiše da ne treba pitati većinu jer, parafraziram, da se većina pita još bi ostali na drvetu, a onda piše da oko bombardovanja Libije većina nije konsultovana....

Na izborima u zemljama koje su ucestvovale u napadu vodece partije sigurno nisu rekle od vaseg poreza finansirat cemo ubijanja po Africi.

Džontra je napisao:
Majmuna?
Zar ti kao poštovaoc Dveri i pravoslavlja vjeruješ da je čovjek nastao od majmuna?
A ako je nastao od majmuna, onda nešto kao "jedan sišao s drveta" nije moguće, jer sve životinje vodi isti nagon...

Slazem se sa jednim dijelom politike onim koji se odnosi na privredu,socijalno uredjenje drzave i decentralizaciju.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 12:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

apokalipto je napisao:
STRATOKASTEL je napisao:
apokalipto je napisao:

Ne nego neko pametan a odnosilo se na Teslu,Da Vincija,Alberta i majmuna koji je sisao sa drveta i mlatno jazavca toljagom...

Los primjer, koji u glavnom govori o tome da su ti velikani (kao uostalom i Galileo, Njutn i ostali koji su sirili svjetlo) radili uprkos establismentu koji je a priori protiv svih promjena koji mogu ugroziti njihovu poziciju, a dozvoljavao one promjene koje ce tu poziciju ucvrstiti.

Njih niposto ne smijemo svrstavati medju one koji kao manjina zele nametati svoju politicku volju vecini, na ovaj ili onaj nacin.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 12:45 
Administrator
Korisnikov avatar

apokalipto je napisao:
i decentralizaciju.

Kako provesti decentralizaciju nepitajući većinu? Podijeliti Srbiju na grofovije i Starešinstvo Dveri proglastiti grofovima?

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 13:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
apokalipto je napisao:
i decentralizaciju.

Kako provesti decentralizaciju nepitajući većinu? Podijeliti Srbiju na grofovije i Starešinstvo Dveri proglastiti grofovima?

Sta hoces vi imate vozda 8)

Raspisati referendum o decentralizaciji bi u Srbiji bila revolucija. Ako sam dobro upucen zadnji put 1974 kada je prekrajan ustav i Srbija dobila dvije pokrajine referendum nije sproveden tj narod niko nista nije pitao.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 14:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
DemoNkrate i liberali su nas vratili u kraj 19 vijeka a Dveri bi u 13 vijek :lol: originalno nema šta....

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 15:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
STRATOKASTEL je napisao:
no_pasaran je napisao:
Ne kaki...vecina dijaspore ima srpsko drzavljanstvo...cak sta vise mogu se kanalisati da isto uzmu....i da nije tako ovo ne bi bio nikakav problem kad bi se imala politicka volja....cudo kako vam ne smeta nekoliko milijardi koji se svake godine sliva u sr i rs bez kojih bi kolabirali a da se ima pameti da se taj novac usmeri na nesto pametnije da se ljudima da posao/buducnost, poveca efikasnost/drzavni budzet itd....

Gledas stvari pojednostavljeno, idealisticki. U kojoj to dimenziji je nekom iz dijaspore vaznije da mu komsija (lokalac) zivi bolje, nego da sam izgradi jos jedan (sasvim nepotreban)sprat kuce?
To funkcionise jedino kod Jevreja i Izraela, ali oni u tome idu par hiljada godina prije ostatka covjecanstva.

Naprotiv gledam veoma preduzimacki na celu stvar...ovo sto si napisao tako samo razmisljaju ljudi koji nemaju takvu kulturu odnosno sirotina koja se ne razume i koja nema ideja i gde je kapitalizam tek na zacetku....

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2013, 18:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=A2EypFCxHPE[/youtube]

Malagurski posećuje Titovog unuka Josipa Broza i nakon obećanja da će Broz organizovati radne akcije koje su nekada pomagale da se gradi otadžbina, odlaze do Belog dvora da vide da li bi Broz mogao da se vrati tamo odakle je njegov deda vodio državu. Posle toga, sami organizuju radnu akciju u 21. veku.

Gosti: Vladan Glišić, Mila Alečković, Igor Petrović.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1021 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 52  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]