skypostman je napisao:
https://www.banjaluka.com/drustvo/samoubistvo-u-ukc-u-pacijent-skocio-sa-cetvrtog-sprata/
Obratite paznju na datum.
lemi_93 je napisao:
A evo ja iz prve ruke znam da se nije desilo u 4 AM i da nije sa četvrtog sprata, nego sa treceg sprata. Pacijent se probudio iz opšte anestezije, i u neuracunljivom stanju skočio kroz otvoren prozor.
Tek sada ovo vidim, tj. kolega forumaš mi je rekao.
Ja sam čuo za to tada kada se desilo i jasno mi je da je zataškano pred izbore.
A izbore ovdje neću komentarisati jer od 1990. ova zemlja i njeni izbori su cirkus Kolorado, zajebancija i bezveznost.
Što se tiče pacijenta, tačno je da je treći sprat u pitanju, i to Klinika za otorinolaringologiju - na četvrtom su Klinika za pulmologiju i Klinika za kardiologiju.
Ali nisam ni od kog čuo taj dio o anesteziji.. zar se na ORL uglavnom ne koristi lokalna anestezija?
Čak i ako je u pitanju opšta anestezija, op. zahvat bi trebao biti izveden u operacionom bloku na prvom spratu koji nema prozore.
I ako je u pitanju opšta anestezija, pretpostavićemo da se koristio Propofol - razbuđivanje traje bukvalno 4-5 minuta.
Tako da mi nije jasan taj dio o anesteziranom pacijentu na odjeljenju umjesto u op. sali koji se još nije probudio iz anestezije - nema mi logike.
Ostalo si sve tačno naveo, ali ne znam otkud ti ostatak priče.
Skok se desio rano ujutro i to ne na ulicu nego prema unutrašnjosti centralnog med. bloka tako da je bilo lako zataškati..
Neko je napisao da je skok bio sa Klinike za oftalmologiju nakon operacije katarakte, a to je takođe 3. sprat.
Na očnom se koristi topikalna (lokalna) anestezija u obliku običnih kapi za oči i laserom se to riješi za par minuta tako da ni ta varijanta ne pije vode.