banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 02:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1021 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 52  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Maj 2013, 09:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Odustani Zorane, ne vrijedi.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2013, 09:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
_зока je napisao:
Je l' ti ozbiljno upoređuješ SFRJ i SSSR?

Pa kako se ono pricalo prije 4 vojna sila u Evropi tako nesto ?

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2013, 09:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U kojem periodu cetvrta sila???? Ako si se vec docepao nekih knjiga iz istorije pa umisljas nesto, potrudi se barem da razumijes ono sto citas.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2013, 10:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne znam to nisu moje rijeci znam da se prije busalo u prsa sa tim...

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2013, 10:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa sta pricas onda kad ne znas kako i sta...

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2013, 10:35 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jugoslavija je bila zaostala. Nismo poslali ni ljudsku posadu na Mjesec, a Amerikanci jesu...Da je ost'o kralj Srbin bi sigurno bio prvi čovjek u kosmosu....

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2013, 10:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
_зока je napisao:
Nismo poslali ni ljudsku posadu na Mjesec.

Sačekaj malo, sad će Deretić napisati knjigu koja kazuje suprotno...

Nego vidim ja sad...Zoren ovde levati apokalipta pa ovaj od muke na onim biserima sveti postovima gjde njega OFM napada...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2013, 11:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
apokalipto je napisao:

Juga je pravila podmornice ogranicenog radijusa i na dizel (60-70-te) malo modernije od Njemackih iz 40-tih ni po cemu se nisu mogle porediti sa ozbiljnim projektima nuklernih podmornica koje su razvijali sovjeti i zapad one su imale samo jednu svrhu a to je propaganda kako je Juga jaka kako ima podmornice bla bla u realnom ratu te iste bi bile unistene u roku od par dana i vjerovatno nebi bile sposobne bilo sta ozbiljno da urade.Upumpane su ogromne pare na projekte koji su kaskali za svijetom 20-30 godina a ameri su se svojevremeno sprdali kako ih mogu cuti iz atlantskog okeana i u svakom trenutku su znali lokaciju sve jedne od tih podmornica...jedino sto je valjalo su bile mini podmornice za specijalna djelovanja

A kad je to JRM patrolirala po okeanima po mjesec-dva da im treba nuklearna podmornica velikog radijusa? Drugo i Rusi i Ameri i Britanci su imali dizel podmornice sličnih gabarita jer ti za odbranu baze u blizini ne treba nuklearna podmornica genije! :roll: Treće Juga je imala razuđenu obalu i veliki broj ostrva što je idealno za odbranu, postaviš potkop i bateriju na ostrvo i tuci ne mogu te potopiti, podmornice tih gabarita su bile sasvim zadovoljavajuće za tu namjenu...

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2013, 11:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Te podmornice uopće nisu bile upotrebljive, niti su plovile, nešto slično se dešavalo kao što sad sjeverna koreja i Iran rade sa lažnim avionima i raketama koja su čudo tehnike. Zapitajte se: kako to da pored tih silnih podmornica, nikog niste upoznali iz JNA a da je služio na podmornici? Ja sam upoznao ljudi svih rodova, ali nijednog podmorničara, niti sam od drugih čuo da poznaju takvog.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2013, 11:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
Zapitajte se: kako to da pored tih silnih podmornica, nikog niste upoznali iz JNA a da je služio na podmornici?

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/t48848.lt.html
http://podmornicar.org/2013/04/11/tivat-izlozba-posvecena-85-godisnjici-jugoslovenskog-podmornicarstva/
:roll:

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2013, 11:36 
Administrator
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
Ja sam upoznao ljudi svih rodova, ali nijednog podmorničara, niti sam od drugih čuo da poznaju takvog.

Ja nisam upoznao ni jednog crnca....Crnci ne postoje?

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2013, 11:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
apokalipto je napisao:

Juga je pravila podmornice ogranicenog radijusa i na dizel (60-70-te) malo modernije od Njemackih iz 40-tih ni po cemu se nisu mogle porediti sa ozbiljnim projektima nuklernih podmornica koje su razvijali sovjeti i zapad one su imale samo jednu svrhu a to je propaganda kako je Juga jaka kako ima podmornice bla bla u realnom ratu te iste bi bile unistene u roku od par dana i vjerovatno nebi bile sposobne bilo sta ozbiljno da urade.Upumpane su ogromne pare na projekte koji su kaskali za svijetom 20-30 godina a ameri su se svojevremeno sprdali kako ih mogu cuti iz atlantskog okeana i u svakom trenutku su znali lokaciju sve jedne od tih podmornica...jedino sto je valjalo su bile mini podmornice za specijalna djelovanja

A kad je to JRM patrolirala po okeanima po mjesec-dva da im treba nuklearna podmornica velikog radijusa? Drugo i Rusi i Ameri i Britanci su imali dizel podmornice sličnih gabarita jer ti za odbranu baze u blizini ne treba nuklearna podmornica genije! :roll: Treće Juga je imala razuđenu obalu i veliki broj ostrva što je idealno za odbranu, postaviš potkop i bateriju na ostrvo i tuci ne mogu te potopiti, podmornice tih gabarita su bile sasvim zadovoljavajuće za tu namjenu...

Sve da su ih htjeli napraviti to bi bila samo fantazija nije postojala tehnologija za to. Ameri i Britanci su imali moderne obrambene sisteme od kojih jedan dio su cinile i te podmornice. U slucaju Juge za par dana bi avijacija i PVO dozivjele potpuni slom uz ogroman broj mrtvih nakon toga bi bile bombardovane sve luke gdje te podmornice pristaju...sva krupnija flota bi bila potopljena u roku od max 2-3 dana od strane neprijateljske avijacije citav sklop odbrane bi bio unisten i uveden zracni nadzor nad cijelim primorjem a ono malo podmornica koje bi prezivjele(ako bi i bilo takvih) su se mogle jedino predati. I sve komsije sem Albanije su bile dovoljno dobro opremljene da to izvrse.

on topic

ДСС-Двери за породицу на првом месту!

http://www.dverisrpske.com/sr-CS/dveri- ... dnosti.php

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2013, 12:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Kakve su tvoje kvalifikacije da iznosiš takve procjene? Završio si neku visoku školu? Proveo decenije ratujući? Obišao sve bitne vojske svijeta? Druže, lupaš kao Maksim po diviziji....Jebote, skoro tri mjeseca je NATO bombardovao Srbiju i ono malo jada što je ostalo od JNA, a ti pričaš da bi ona bila slomljena dok je bila u punoj snazi za dva tri dana...Jebena kraljevska vojska je propala za šest dana!!! Šest dana! Sa "najmodernijim avionima domaće proizvodnje"....

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2013, 12:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ma dajte ljudi, te podmornice JNA iz 80-tih, bile su na nivou njemačkih, engleskih ili USA iz 30-tih, ta tehnologija je 80-tih u realnim uslovima bila praktično neupotrebljiva i kraj priče. To što su se glupe komunjare trošile i razbacivale državnim novcem samo da bi imali neupotrebljive podmornice, jednako je smisleno kao i priprema da će SFRJ neko napasti nuklearnim oružjem, msm ono, obuka vojnika JNA, ako ti atomska eksplodira sa lijeve strane, ti se baci na desnu i pokrij rukama glOvu :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2013, 13:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
I Sjeverna Koreja proizvodi podmornice.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2013, 13:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Kakve su tvoje kvalifikacije da iznosiš takve procjene? Završio si neku visoku školu? Proveo decenije ratujući? Obišao sve bitne vojske svijeta? Druže, lupaš kao Maksim po diviziji....Jebote, skoro tri mjeseca je NATO bombardovao Srbiju i ono malo jada što je ostalo od JNA, a ti pričaš da bi ona bila slomljena dok je bila u punoj snazi za dva tri dana...Jebena kraljevska vojska je propala za šest dana!!! Šest dana! Sa "najmodernijim avionima domaće proizvodnje"....

Srbija nije bila slomljena jer nije se imalo sta slomiti skoro nikakvu odbranu nije imala jedino sto su mogli birati jeste da li da ih bombarduju 10 dana pa da steta bude 10 milijardi dolara ili 100 dana pa da steta bude 100 milijardi dolara,tako je bilo i sa Jugom kojoj je glavnina avijacije cinila mig 21 i par 29-tki a PVO Neva-125 i KUB za 80-te to nije bila ozbiljna vojska. U tadasnje vrijeme a i danasnje ti si kapitulirao onog momenta kada vise nemas kontolu nad svojim vazdusnim prostorom(cinjenica) Jugoslavija bi u tom nekom scenariju mogla jedino da bira isto sto i Srbija da li da je bombarduju 10 dana pa da steta bude manja i manje mrtvih ili 100 dana pa da steta bude 10 puta veca i 10 puta vise mrtvih...tacka

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2013, 13:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

apokalipto je napisao:
U tadasnje vrijeme a i danasnje ti si kapitulirao onog momenta kada vise nemas kontolu nad svojim vazdusnim prostorom(cinjenica)

Vjecna japamija.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2013, 14:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
a Jugom kojoj je glavnina avijacije cinila mig 21 i par 29-tki a PVO Neva-125 i KUB za 80-te to nije bila ozbiljna vojska.

Većina zemalja istočnog bloka je imala baš te 21ce bis kao glavnini lovačke avijacije, a PVO je isto bio Neva i Kub nemaš pojma....nisu svi imali najmodernije SA-5 i S-200/300 i MIG-29 u svom inventaru iako to mnogi misle.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2013, 15:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
shakal je napisao:
apokalipto je napisao:
U tadasnje vrijeme a i danasnje ti si kapitulirao onog momenta kada vise nemas kontolu nad svojim vazdusnim prostorom(cinjenica)

Vjecna japamija.

:lol: :lol: :lol: :lol:
Pa zar ne vidiš da se sad uvlačimo ješama u guzicu nebi li dobili koju atomsku bombu.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2013, 15:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
nepokoreni je napisao:
Timotic je napisao:
a Jugom kojoj je glavnina avijacije cinila mig 21 i par 29-tki a PVO Neva-125 i KUB za 80-te to nije bila ozbiljna vojska.

Većina zemalja istočnog bloka je imala baš te 21ce bis kao glavnini lovačke avijacije, a PVO je isto bio Neva i Kub nemaš pojma....nisu svi imali najmodernije SA-5 i S-200/300 i MIG-29 u svom inventaru iako to mnogi misle.

Zoka, zabagov'o ti forum! Meni pripisuje Apokaliptove postove! :-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1021 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 52  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]