The_new_Statesman je napisao:
Brale, ne zbunjuj ovaj narod. Pomislice da smo u dogovoru

Peripetum - muzi- mobile.
Ma nije direktno na temu ali...od sve tuge ostane jedino sarkazam, ironija i malo sale na svoj racun.
Kad neko nesto normalno kaze ko ovaj Skeva onda treba da ga ismijemo, prokazemo i lincujemo.
Al to je druga tema.
Btw,TNS sigurno ti je poznata ova sprava: Peripetum - muzi- mobile.
Tesla je mala beba sa svojim pronalascima prema ovima zapadnim izumima.
A i to je uvezi nas, nase politike i kako mi igramo...
Zapad je davno oprao ruke od nas. Sami nece cak vise ni da nas muzu.
Organizovali su nas da se sami muzemeo. Ubacili nas u njihovu poznatu masinu.
Ti muzes njega on muze tebe i tako u krug nije vazno ko koga samo da se ne preskoci.A u takvoj semi nema da fali mozes samo biti izmuzen vise puta a ne preskocen.
Koja je to perfekcija,koje savrsenstvo, zasto to ne priznat, treba im se divit,klanjat i prinjet koju zrtvu.
Tehnolosko-ideoloski-humanisticki taj njihov stroj je pravi dijamant. Peripetum- muzi- mobile. Masina iz snova.
Gdje lijepsi san. I ko to da pokvari. Skeva sa svojim snom??
Ali nije sve tako hladno i proracunato. Ipak ima zapad dusu imaju usi i sluha. Eto nas vole i za nas ih boli .....dusa.
I oce i da nas cuju, treba biti posten pa priznat im to.
Saslusat ce oni nasa izvinjenja ako muza podbaci i blago ce nas ukorit, ako treba dovesti i novog bika.
Naruzit ce nas ali ne previse da ne odemo u anti depresiju i da ne poremete dobre vibracije i ugodnu atmosferu ovdje.
Jer naj, naj, najvaznije njima je kako se mi osjecamo ili u kojem smo mi mudu a.k.a raspolozenju.
Samo sretne i opustene krave daju najvise i najbolje mlijeko...