Po mom mišljenju Šešelj je jedini političar iz Srbije koji bi mogao pobediti Tadićija na izborima za predsednika, a da pri tom nije izdajnik, strani plaćenik i pro-evropejac, a možda čak i uopšteno gledano računajući i ovaj pomenuti šljam (mislim na nevernog Tomu) je Šeki jedini koji bi mogao pobediti Francetića. Takođe smatram da je Šešelj drugi najbolji političar kojeg Srbija ima, po meni, prvi i najbolji je Koštunica, ali jebe ga ona njegova nepopularna uspavana i neobaveštena faca.

Šešelj je strašno inteligentan, elokventan, obrazovan, ima tu neku harizmu koju je neophodna za vladanje masom, donekle se može reći da je pravni i politički genije, ali da je u svojoj karijeri imao grešaka imao ih je, a i da je lupao gluposti lupao je, takođe imao je mnogo netaktičnih poteza i izjava koje su proizašle očitim nedostatkom mudrosti, a mudrost je jako važna karakteristika za političara.
Ni meni se uopšte nije svidelo kad je u negativnom kontekstu pominjao ,,Arkanove tigrove'', jako mi smeta kad bilo ko protiv njih priča, jer to je vojna jedinica iz Srbije koja je ubedljivo najviše učinila na našem nastanku, spašavanju života srpskog stanovništva i našem opstanku. Arkan je za nas učinio mnogo više nego čitava JNA. Oslobodio mnoge gradove koji se danas nalaze u sastavu R.Srpske, spasao na hiljade i hiljade srpskih života i u presudnim momentima branio Republiku Srpsku od dušmana u leto 95te tako što ih je (naravno sa VRS koja je tad bila u rasulu i bez municije) zaustavio kod Novog Grada i tako spasao ovaj deo R.Srpske (Novi Grad, Prijedor, a možda i Banja Luku). Na aj način smo dobili na vremenu da smrljamo potpis u Dejtonu. Njemu strašno zameram to što je ubio Ristu Đogu, ako je to istina, a po svemu sudeći jeste i to što nije spremao svoje ,,Tigrove'' za odbranu KiM 99te od eventualne kopnene intervencije NATO-a. A to što je dezertere šišao, brijao i tukao, e za to mu svaka čast, to je najmanje što je mogao učiniti, ja bih ozbiljno razmislio i o streljanju! Takođe mi ne smeta ni što se on i njegovi ''tigrići'' bogatili, jer su otimali i plenili ratni plen od neprijatelja, vozili u Srbiju i prodavali. Ne vidim u tome ništa loše, čak je to i dobar stimulans za vojsku. On je to radio otprilike ovako:,, E momci, vidite ono selo ispred nas je tursko, u njemu Turci vrše obuku, naoružavaju se i iz njega napadaju susedna srpska sela. Zato ih mi sad idemo sve počistiti, a što nađemo u selu naše je (pare, nakit, vozila, tehnika, oružje itd).'' Pa to je za mene genijalno, sjajana motivacija za ratnike.