banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 22:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 542 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 28  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Razdruzivanje
PostPoslato: 15 Sep 2011, 22:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Banjalucki_Behar je napisao:
Kao prvo ja zivim u mojoj Banjaluci :D Kao drugo, nikada nijedna bosnjacka opcija nece ni pomisliti na tako nesto, ali sigurno NIKADA ni u najludem snu nece pristati na ovakvu glupost.

A zasto? Vidis da se RS nece ukinuti, nema vise prenosa nadleznosti, pa ne mogu se ni izborni rezultati sprovesti jer se ne mozemo dogovoriti ni vi ni mi, a ni vi ni hrvati. Imate u federaciji 13 vlada? Na osnovu cega mislis da je to sve funkcionalno? A ne mozes nista od toga da ukines u ovakvoj postavci odnosa... Ajd dobro razumijem tebe, ti bi ostao manjina, ali narod u federaciji bio bio svoj na svom, i ne bi ga usporavao neki Dodik iz neke RS s kojom mlade generacije ne osjecaju nikakvu emocionalnu povezanost u smislu BiH patriotizma.

Ja sam svoj na svome ovdje u Banjaluci, uvjek bio i ostao :D . BiH je uvijek bila izmjesana, i otvorena za sviju. Ja razumijem u podpunusti tvoju frustraciju i ljudi koji sanjaju raspad, a jedini raspad koji se desio je raspad preko Drine, pocev od SR-Jugoslavije, SCG, Kosova, evo vidimo sta se desava sa Sandzakom i Vojvodinom.

Danas u Banjaluci imamo na hiljade drzavnih sluzbenika, pocev od OS BiH preko SIPE, itd, koji slobodno setaju gradom za drzvnim grbom na rukavima, zastave BiH se viore sirom Banjaluke. Da je to neko rekao samo prije par godina streljali bi ga na po gospodske, a danas je to cista realnost.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2011, 22:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
niko vama ne brani da koristite vase simbole, to je normalno i to nije problem. problem je sto se pokusava na silu odrzati nesto sto je vjestaci isforsirano, nenormalno i protiv svake logike, da ne govorim protiv volje naroda. postojanje bosne se kosi za zdravim razumom.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2011, 22:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
evo vidimo sta se desava sa Sandzakom i Vojvodinom.

Kosovo je okupirano od strane nato, a biće i oslobođeno ne sekiraj se, a de nam pojasni šta se to dešava sa Raškom i Vojvodinom?

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2011, 22:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Frisky_Dingo je napisao:
niko vama ne brani da koristite vase simbole, to je normalno i to nije problem. problem je sto se pokusava na silu odrzati nesto sto je vjestaci isforsirano, nenormalno i protiv svake logike, da ne govorim protiv volje naroda. postojanje bosne se kosi za zdravim razumom.

Jedino na silu sto je bilo, bio je to da se unisti drzava BiH, ali nije proslo. Niko na silu nije tjerao nijednu stranu da podpise Dayton, sto znaci da bez volje jednoga konstitivnoga naroda nema nikakvih promjena.

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2011, 23:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ko da unisti drzavu bih? i nije bila drzava vec republika unutar yu.

dejton je cista sila. odvedeni su u vojnu bazu i zakljucani. ustav je oktroisan, sve je na silu uradjeno.

sto se tice konstitutivnih naroda problem je sto je vec preglasavanjem jednog naroda proglasena bosna. taj argument sa bosnjacke strane je apsurdan. a i rs ima svoj zakon o referendumu ima teritoriju ima granice i ima narod.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2011, 23:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Frisky_Dingo je napisao:
ko da unisti drzavu bih? i nije bila drzava vec republika unutar yu.

dejton je cista sila. odvedeni su u vojnu bazu i zakljucani. ustav je oktroisan, sve je na silu uradjeno.

sto se tice konstitutivnih naroda problem je sto je vec preglasavanjem jednog naroda proglasena bosna. taj argument sa bosnjacke strane je apsurdan. a i rs ima svoj zakon o referendumu ima teritoriju ima granice i ima narod.

Pa ti koji su pokusali da uniste drzavu BiH, su na sviranju klavira sirom evropski zatvora. Mile je milion puta obecao refrenduam pa opet nista, a taj zakon se moze okaciti macku u rep.

Sto se tice Daytona on je jedini validni ustav na ovim prostorima, i preporucio bih da procitas prvi clan ustava, bice ti sve mnogo, mnogo jasnije :D

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2011, 23:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sustina cijele price je da ne postoji unutrasnji konsenzus oko nicega i da ova bosna moze da postoji samo na jaslama amerike i evrope a to ne moze trajati vjecno. sve dok bude postojala samo ce stvarati nove frustracije kod ljudi a to je i jedino sta ona u stanju da proizvede-potencijal za movi rat. za tebe i tvoju porodicu kao i za one nesretnike srbe sto su ostali u federaciji podjela je najbolje rijesenje. svi sigurnosni problemi ce biti rijeseni a ti ces moci komotno da ides na utakmice bosne iz bl.

Poslednji put menjao Frisky_Dingo dana 15 Sep 2011, 23:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2011, 23:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Behar, jel mozes mrtav ozbiljan, bilo kome, na pitanje :"Da li BiH BAREM LICI na drzavu?" odgovoriti potvrdno? Pusti Ustave, Dejtone, slova na papiru. Pitam te fakticki, ne de jure.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2011, 23:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Behar, jel mozes mrtav ozbiljan, bilo kome, na pitanje :"Da li BiH BAREM LICI na drzavu?" odgovoriti potvrdno? Pusti Ustave, Dejtone, slova na papiru. Pitam te fakticki, ne de jure.

Definicija drzave je, teritorija, stanovnistvo, suverenitet, to su segmenti definicije svake drzave na svijetu, a drzava BiH to sve posjeduje, u svakome smislu, i nikada nije bila jaca. Znam da to tebi zvuci kao nesto nemoguce, ali to je realnost, puka realnost.

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2011, 23:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:

Definicija drzave je, teritorija, stanovnistvo, suverenitet, to su segmenti definicije svake drzave na svijetu, a drzava BiH to sve posjeduje, u svakome smislu, i nikada nije bila jaca. Znam da to tebi zvuci kao nesto nemoguce, ali to je realnost, puka realnost.

Klasika, ti u pitanju procitas ono sto zelis da procitas, a ne ono sto pise. Ja fino rekoh pusti de jure, reci mi za de facto stanje, da li ova danasnja BiH BAREM LICI na nesto sto je slicno drzavi?

To sto negdje nesto pise, to macku o rep. Demokratija je kad vecina izabere nekoga za vlast. U RS je vecina izabrala SNSD, pa je danas ovo mnogo mnogo blize tiraniji i despotizmu, nego demokratiji. Pusti teoriju.

Reci ces da je situacija gdje se na 51% teritorije neke drzave protezira ideja i stav da je onih 49% nastalo genocidom, da je to sasvim normalno za nesto sto se naziva drzavom? Reci ces mi da je normalno da fudbalska reprezentacija BiH NIJEDNU utakmicu nije odigrala na teritoriji RS ne zato sto joj ne odgovara recimo stadion Borca, nego iz znas ti jako dobro kojih razloga? To je normalno?Nemoj samo na ovo odgovoriti sa onom svojom teorijom kako je bilo neko takmicenje gdje ucestovala BiH u Bl, ili gdje vec, neki rukomet, ili neke mlade selekcije, ili tako nesto. To si vec spominjao, i to djeca u obdanistu ne mogu da progutaju. I nemoj samo reci, treba samo vremena, doci ce to na svoje.

Reci ces mi da je normalno da dva i po miliona ljudi RS naziva TAKOZVANOM RS, 16 godina nakon Dejtona, a sami su potpisali taj isti Dejton? To je tebi normalno za jednu drzavu?

Dvoje ljudi kada zivi u zajednici, ako ne zele da nastave, ako se ne vole, bilo sta, rastanu se. Tebi tvoje, meni moje, zajednicko popola, i Bog te veselio. Brak na silu je u normalnom drustvu iskorjenjen prije 500 godina.

Poslednji put menjao MuskoBre dana 15 Sep 2011, 23:45, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2011, 23:45 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Frisky_Dingo je napisao:
jos jedna stvar, muslimani ne kontrolisu republiku srpsku kao sto ne kontrolisu ni 50% federacije, oni su izgubili te teritorije i priznali su to potpisivanjem mirovnog sporazuma, tako da ideja da oni nesto brane ili smatraju da njima pripada je potpuno suluda. to nije njihova teritorija, oni imaju 24% i to je sve. ako pokusaju, eventualno agresiju, to bi bilo cisto samoubistvo a i nemaju mogucnost za tako nesto, tako da se radi o supljoj prici. naravno, zahvaljujuci nasim nesposobnim politicarima bosna ce na formalno postoji jos izvjesno vrijeme...ali ne jos dugo.

U stvari Bošnjaci kontrolišu 30% teritorije FBiH nakon razgraničenja sa Hrvatima 1995. a Hrvati na demografskom planu gube neke opštine u centralnoj Bosni.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2011, 23:47 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
MuskoBre je napisao:

BiH nije država nego protektorat!

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2011, 23:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
MuskoBre je napisao:

Klasika, ti u pitanju procitas ono sto zelis da procitas, a ne ono sto pise. Ja fino rekoh pusti de jure, reci mi za de facto stanje, da li ova danasnja BiH BAREM LICI na nesto sto je slicno drzavi?

To sto negdje nesto pise, to macku o rep. Demokratija je kad vecina izabere nekoga za vlast. U RS je vecina izabrala SNSD, pa je danas ovo mnogo mnogo blize tiraniji i despotizmu, nego demokratiji. Pusti teoriju.

Reci ces da je situacija gdje se na 51% teritorije neke drzave protezira ideja i stav da je onih 49% nastalo genocidom, da je to sasvim normalno za nesto sto se naziva drzavom? Reci ces mi da je normalno da fudbalska reprezentacija BiH NIJEDNU utakmicu nije odigrala na teritoriji RS ne zato sto joj ne odgovara recimo stadion Borca, nego iz znas ti jako dobro kojih razloga? To je normalno?Nemoj samo na ovo odgovoriti sa onom svojom teorijom kako je bilo neko takmicenje gdje ucestovala BiH u Bl, ili gdje vec, neki rukomet, ili neke mlade selekcije, ili tako nesto. To si vec spominjao, i to djeca u obdanistu ne mogu da progutaju. I nemoj samo reci, treba samo vremena, doci ce to na svoje.

Reci ces mi da je normalno da dva i po miliona ljudi RS naziva TAKOZVANOM RS, 16 godina nakon Dejtona, a sami su potpisali taj isti Dejton? To je tebi normalno za jednu drzavu?

Dvoje ljudi kada zivi u zajednici, ako ne zele da nastave, ako se ne vole, bilo sta, rastanu se. Tebi tvoje, meni moje, zajednicko popola, i Bog te veselio. Brak na silu je u normalnom drustvu iskorjenjen prije 500 godina.

I za tebe bi bilo jako poucno da procitas clan 1. ustava BiH. Medutim sljedeci tvoju logiku, vece znacenje od ustava ima igranje jedne fudbalske utakmice u Banjaluci. Recu samo da su clanovi te reprezentacije 5 Banjalucana, vise nego dovoljno. :D

Druga stvar koja je mnogo bitnija od fudbalske utakmice odigrava se svako jutro u krugu kasarne Kozara koja se nalazi takode u Banjaluci. Za divno cudo, vojnici(koji su se gledali preko nisana) svako jutro na jarabol stojeci mirno podizu zastavu BiH, i tako je vec nekoliko godina.

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Poslednji put menjao Banjalucki_Behar dana 15 Sep 2011, 23:59, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2011, 23:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hercegovac27 je napisao:
MuskoBre je napisao:

BiH nije država nego protektorat!

Ustav BiH, clan 1.

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2011, 23:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Podizu zastavu jer su skontali da je vole i da im je super ovako. Kako da ne.

Dizace je dok budu imali dobre plate a onda ce da im se dize nesto drugo, i za zastavom i za "cjelovitom BiH".

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 00:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

I za tebe bi bilo jako poucno da procitas clan 1. ustava BiH. Medutim sljedeci tvoju logiku, vece znacenje od ustava ima igranje jedne fudbalske utakmice u Banjaluci. Recu samo da su clanovi te reprezentacije 5 Banjalucana, vise nego dovoljno. :D

Druga stvar koja je mnogo bitnija od fudbalske utakmice, se desava svako jutro u krugu kasarne Kozara koja se nalazi takode u Banjaluci. Za divno cudo, vojnici(koji su se gledali preko nisana) svako jutro na jarabol stojeci mirno podizu zastavu BiH, i tako je vec nekoliko godina.

Ja tebi pricam o stvarnom zivotu, a ti o slovima na papiru. Znas ti jako dobro o cemu ja pricam, no se malo pravis neuk. :D

Sto ti VASI (moji sigurno nisu) ne dodju da igraju u svoju Banjaluku? Jos ces mi reci da kad si se vratio iz Zenice sa zadnje utakmice, da si imao zavezanu zastavu BIH oko vrata, i slavljenicki je setao kroz Gospodsku? :D ..Ko ima u sebi dovoljno zelje da se barem jednom upozna sa logikom i zdravim razumom, brzo mu postane jasno sta znaci kad zastavu sopstvene drzave ne smijes da isfuravas kad ti hoces, i gdje ti hoces. Znam ja da ces ti sad reci kako je ti forsiras redovno u po dana na najjavnijim mogucim mjestima po Bl, ali podforum Humor je malo iznad :lol:

Sa trobojkom i orlom ko god je po Bl i ostatku RS paradirao, nikad mu nije falila dlaka sa glave. Iole normalnom covjeku to govori vise nego dovoljno, kad je zastava druge drzave dobrodoslija nego sopstvene. Tebi to ama bas nista ne govori?

A sto se tice tih vojnika..Kao da si zaboravio da oni za to primaju platu?? Srbi koju su isli na dobrovoljnu sluzenje roka, nadam se da se sjecas kako su reagovali kad su polagali zakletvu? Ili da ti opet pustim klip? :D
Pripadanje jednoj drzavi, se ne nalazi na papiru, i u slovima. Neku drzavu ili osjecas svojom, ili ne. Valjda ti je jasno sta barem 90% stanovnistva na 49% teritorije misli o tome.

Ja necu vise, jer znam da ces ti opet o tome sta pise u Ustavu, sta pise u Dejtonu, koje su oznake na dokumentima, ciji je pasos, itd, itd..Ja sam pricao o obicnim stvarima, a ti slobodno nastavi o tome sta kaze koji Clan, i Ustav :D

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 00:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:

Druga stvar koja je mnogo bitnija od fudbalske utakmice, se desava svako jutro u krugu kasarne Kozara koja se nalazi takode u Banjaluci. Za divno cudo, vojnici(koji su se gledali preko nisana) svako jutro na jarabol stojeci mirno podizu zastavu BiH, i tako je vec nekoliko godina.

Ja tebi pricam o stvarnom zivotu, a ti o slovima na papiru. Znas ti jako dobro o cemu ja pricam, no se malo pravis neuk. :D

Sto ti VASI (moji sigurno nisu) ne dodju da igraju u svoju Banjaluku? Jos ces mi reci da kad si se vratio iz Zenice sa zadnje utakmice, da si imao zavezanu zastavu BIH oko vrata, i slavljenicki je setao kroz Gospodsku? :D ..Ko ima u sebi dovoljno zelje da se barem jednom upozna sa logikom i zdravim razumom, brzo mu postane jasno sta znaci kad zastavu sopstvene drzave ne smijes da isfuravas kad ti hoces, i gdje ti hoces. Znam ja da ces ti sad reci kako je ti forsiras redovno u po dana na najjavnijim mogucim mjestima po Bl, ali podforum Humor je malo iznad :lol:

Sa trobojkom i orlom ko god je po Bl i ostatku RS paradirao, nikad mu nije falila dlaka sa glave. Iole normalnom covjeku to govori vise nego dovoljno, kad je zastava druge drzave dobrodoslija nego sopstvene. Tebi to ama bas nista ne govori?

A sto se tice tih vojnika..Kao da si zaboravio da oni za to primaju platu?? Srbi koju su isli na dobrovoljnu sluzenje roka, nadam se da se sjecas kako su reagovali kad su polagali zakletvu? Ili da ti opet pustim klip? :D
Pripadanje jednoj drzavi, se ne nalazi na papiru, i u slovima. Neku drzavu ili osjecas svojom, ili ne. Valjda ti je jasno sta barem 90% stanovnistva na 49% teritorije misli o tome.

Ja necu vise, jer znam da ces ti opet o tome sta pise u Ustavu, sta pise u Dejtonu, koje su oznake na dokumentima, ciji je pasos, itd, itd..Ja sam pricao o obicnim stvarima, a ti slobodno nastavi o tome sta kaze koji Clan, i Ustav :D

Ma naravno ocekivao sam takav odgovor, nista cudno od tebe :D

Bez obzira na sve tvoje frustracije, sirom Banjaluke se viore zastave BiH, Godsposkom svaki dan setaju ljudi sa zastavama BiH na ramenima, i to jedina realnost. A osjecanja su sasvim nesto drugo, od njih se ocigeldno nezivi :D :D :D

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 00:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 00:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
:lol: :lol: :lol:

:D :D :D

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 00:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Бехар ти си дечко тежак илузиониста.

Распад БиХ је неминован и то је нешто у чему се слажу сви (ала ама баш сви) међународни експерти је да је БиХ као држава не егзистира и не функционише. Такође сви јој превдиђају више него црну будућност. Док год се народи унутар БиХ буду држали насилна на окупу постојаће међуетничке тензије које ће блокирати целу земљу. То је то. Све остало су твоје лепе жеље које више не узима за озбиљно ни дете од 7 година.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 542 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 28  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]