Banjalucki_Behar je napisao:
MuskoBre je napisao:
Behar, jel mozes mrtav ozbiljan, bilo kome, na pitanje :"Da li BiH BAREM LICI na drzavu?" odgovoriti potvrdno? Pusti Ustave, Dejtone, slova na papiru. Pitam te fakticki, ne de jure.
Definicija drzave je, teritorija, stanovnistvo, suverenitet, to su segmenti definicije svake drzave na svijetu, a drzava BiH to sve posjeduje, u svakome smislu, i nikada nije bila jaca. Znam da to tebi zvuci kao nesto nemoguce, ali to je realnost, puka realnost.
Klasika, ti u pitanju procitas ono sto zelis da procitas, a ne ono sto pise. Ja fino rekoh pusti de jure, reci mi za de facto stanje, da li ova danasnja BiH BAREM LICI na nesto sto je slicno drzavi?
To sto negdje nesto pise, to macku o rep. Demokratija je kad vecina izabere nekoga za vlast. U RS je vecina izabrala SNSD, pa je danas ovo mnogo mnogo blize tiraniji i despotizmu, nego demokratiji. Pusti teoriju.
Reci ces da je situacija gdje se na 51% teritorije neke drzave protezira ideja i stav da je onih 49% nastalo genocidom, da je to sasvim normalno za nesto sto se naziva drzavom? Reci ces mi da je normalno da fudbalska reprezentacija BiH NIJEDNU utakmicu nije odigrala na teritoriji RS ne zato sto joj ne odgovara recimo stadion Borca, nego iz znas ti jako dobro kojih razloga? To je normalno?Nemoj samo na ovo odgovoriti sa onom svojom teorijom kako je bilo neko takmicenje gdje ucestovala BiH u Bl, ili gdje vec, neki rukomet, ili neke mlade selekcije, ili tako nesto. To si vec spominjao, i to djeca u obdanistu ne mogu da progutaju. I nemoj samo reci, treba samo vremena, doci ce to na svoje.
Reci ces mi da je normalno da dva i po miliona ljudi RS naziva TAKOZVANOM RS, 16 godina nakon Dejtona, a sami su potpisali taj isti Dejton? To je tebi normalno za jednu drzavu?
Dvoje ljudi kada zivi u zajednici, ako ne zele da nastave, ako se ne vole, bilo sta, rastanu se. Tebi tvoje, meni moje, zajednicko popola, i Bog te veselio. Brak na silu je u normalnom drustvu iskorjenjen prije 500 godina.