banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 18:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Sep 2014, 17:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Gde trebam otici da potpisem peticiju?

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2014, 17:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
_зока je napisao:
Mora da ju je deknuo neko sa Starčevice pa od tada vuku tu ozlejeđenost tim mitskim naseljem.

:lol: :lol: :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2015, 02:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Podjela Banjaluke na opštine, o kojoj je u proteklom periodu bilo mnogo priče, po svemu sudeći, neće se desiti uskoro, ali je zato prilično realno da će pojedina naselja tražiti status opštine, kao što je slučaj sa Starčevicom.

Zbog činjenice da su kao najmnogoljudnija mjesna zajednica zapostavljeni od gradskih vlasti, na Starčevici su odlučili da pokrenu inicijativu formiranja opštine, po uzoru na Stanare, a u tome im podrška stiže ne samo od mještana Starčevice, nego i iz ostalih gradskih naselja, koja imaju isti ili još gori tretman kada su u pitanju ulaganja u naselja.

Dosadilo biti prioritet

Jedno od takvih naselja su i Priječani, odakle stiže podrška inicijativi za opštinu Starčevica, ali i za rješavanje uzroka problema zbog kojih se uopšte razmišlja o takvim potezima.

“Na Starčevici su imali naizgled vrlo rješive probleme u naselju, ali ni to im nije riješeno. U Priječanima je slično, mi smo prioritet od 2012. za put, od 2011. za školu, od 2014. za most i stalno ostajemo prioritet po mnogo čemu, a ni grad ni republika dosad nisu izdvojili ni marku za prioritete. Mislim da je slučaj Stanara put kojim treba ići, a to je, čini mi se, poručio i predsjednik Milorad Dodik kada su Stanari dobijali status opštine. Uostalom, ako Stanari, Istočni Mostar, Istočni Drvar i slični imaju osnova da budu opštine, a broje stanovnika koliko jedna ulica na Starčevici, onda i ovde svakako ima osnova “, kaže predsjednik MZ Priječani Nebojša Tojagić.

Legitiman zahtjev

U ovoj mjesnoj zajednici kažu da bi o takvim idejama u svakom slučaju trebalo da se izjašnjavaju mještani putem referenduma, ali da je evidentno da postoji potreba da se ljudi sami organizuju i urede život u svom naselju jer niko drugi to, očigledno, neće učiniti umjesto njih.

“Kao građanin Banjaluke definitivno bih podržao tu ideju. Mi ćemo pratiti šta se dešava, a podržavam njihov legitiman zahtev i volio bih da se mjerodavni izjasne o ovom pitanju jer, realno govoreći, ova ideja proizlazi iz potreba građana. O tome bi trebalo da kažu svoje političari i ekonomisti, ali svakako i mještani svih mjesnih zajednica koje gravitiraju ili graniče sa Starčevicom, a u tom slučaju nama bi posebno bio interesantan stav ljudi iz Česme, koja se nalazi između nas i Starčevice”, kaže Tojagić.

Uskoro i portal

Grupa građana Starčevice koja je pokrenula inicijativu o osnivanju opštine najavila je da će uskoro zaživjeti veb-portal “Starčevica opština”, na kojem će se prostor dati argumentovanoj raspravi o mogućnosti realizacije ideje o Starčevici kao opštini.

Na portalu će moći da se nađu vijsti iz naselja iz grada, projekti koji bi poboljšali život u naselju kao i predstavljanje ideje o opštini kroz zakonske i realne mogućnosti.

Izvor:

Press

Lauš i sela iza Lauša su u većem sranju nego ovi separatisti, pa im opet ne padaju ovakve fix ideje. Jedva čekam da pročitam njihove argumente.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2015, 03:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Najveća mjesna zajednica poručila gradskim vlastima u Banjaluci: Ne treba nam ništa!
Objavljeno: 17.09.2015. - 09:36

Što se tiče prioritetа, oni su se zаhvаlili grаdskoj uprаvi i poručili dа im ne trebа ništа!
Slika
Autor: BUKA / E.P. Veličina slova:aaa
Sаvjet grаđаnа mjesne zаjednice Stаrčevicа, inače najveće mjesne zajednice u Republici Srpskoj, ove godine je umjesto liste prioritetа, koji se svаke godine šаlju u Grаdsku uprаvu, pozvаo grаdonаčelnikа i predsjednikа Skuptšine grаdа Budimirа Bаlаbаnа nа hitаn sаstаnаk. Što se tiče prioritetа, zаhvаlili su se grаdskoj uprаvi i poručili dа im ne trebа ništа!

Poštovаni, zаhvаljujemo Vаm nа ukаzаnom povjerenju, аli grаđаnimа Stаrčevice zа 2016. godinu zаistа ne trebа NIŠTA. Školu imаmo i plаnirаmo uvesti i noćnu smjenu zа nаših 1670 osnovаcа. Obdаnište ste otvorili pred izbore. Smilovаće se neko dа kupi i nаmještаj, pа dа počne s rаdom.
"Mаlа sportskа dvorаnа nаm ne trebа, jer su nаšа đecа nаviklа dа nа čаsovimа fizičkog vаspitаnjа igrаju pаntomime, а košаrku mogu gledаti nа tv. Fudbаl i tenis mogu igrаti nа rаčunаru, а imаju i pаrking, kаd komšije vikendom odu nа selo. Od reonske tržnice smo odustаli, jer nаm hipermаrketi obezbjede i jаbuke iz Špаnije i bijeli luk iz Kine" navedeno je u pismu predstavnika mjesne zajednice Starčevica
Rupe u аsfаltu možemo jednostаvno zаobići bez puno gunđаnjа. S obzirom dа smo prošle četiri godine uredno dostаvljаli prioritete, а Vi uvаžili gotovo ništа, smаtrаmo besmislenim dа ponovo prepisujemo istu listu. Umjesto nove (а stаre) liste, nаš prioritet je hitаn sаstаnаk s gospodinom grаdonаčelnikom Gаvrаnovićem i gospodinom Bаlаbаnom, predsjednikom Skupštine grаdа. S poštovаnjem, Sаvjet MZ Stаrčevicа – stoji u pismu grаdskim vlаstimа.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2015, 11:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Ђеца?

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]