spijo je napisao:
SPC
Preciznije bih rekao, određeni interesni krugovi u okviru SPC koji na taj način stvaraju svoje produžene ruke koje će govoriti ono što oni nisu u mogućnosti...
drinin vuk je napisao:
Hercegovac je napisao:
_зока je napisao:
Podijeli to saznanje sa nama...
Isti oni koji plaćaju Nacionalni stroj, Krv i čast, Obraz 1389..
Dveri su po meni mnogo opasnije jer za razliku od ovih koji otvoreno pokazuju svoja naci opredjeljenja, Dveri rade to isto na veopma perfidan i implicitan način, a obožavaju da se kriju iza Srpske pavoslavne crkve posebno iza vladike Nikolaja Velimirovića..
S druge strane, što im se tiče političkog angažmana, ne vidim ništa novo u njihovom programu i nastupima... Klasični isprazni lelek za Kosovom i zloupotreba Republike Srpske u cilju prikupljanja političkih poena - Koštunica copy/paste već viđeno..
Немој генерализовати и причати којешта. Суштински се разликују све наведене организације,можда имају заједничке одговоре у погледу неких основних питања,али у свом идеолошком смислу има размимоилажења.
Po meni je jedina razlika što ovi otvoreno govore stavove koje Dveri takođe guraju, ali na implicitan način krijući se iza Nikolaja, Svetosavlja itd..
Пеле Мали je napisao:
Мало си помјешао ствари.
Наведене организације немају апсолутно никакве везе са Дверима. Двери чине паметни и образовани људи а јавно су их подржали и професор Коста Чавошки и Смиља Аврамов. Ако мислиш да су такви људи фашисти онда јебига.. сви смо фашисти.
Sarađivao sam svojevremeno sa njima (tj. sa njihovom izdavačkom djelatnošću) i znam mnoge koji su došli u sukob sa finansijerima Dveri kada je trebalo osuditi neko nasilje, mržnju ili antisemitizam... Tako da, ne znam od kud ti taj podatak da "Наведене организације немају апсолутно никакве везе са Дверима"... Koliko su puta Dveri osudile nasilje i mržnju koji ovi nacionalni znojevi svakodnevno proizvode? Kada će tema u izdanju Dveri biti porast nasilja u Beogradu npr...?