banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Jul 2025, 02:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 276 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Jan 2012, 02:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Frisky_Dingo je napisao:
jbr. napiso sam poduži tekst i propao mi.

ukratko. rat će se desiti i to prije nego što putin formalno bude izabran za predsjednika. postoje dva scenarija - iran zbrisan sa lica zemlja ili izrael zbrisan sa lica zemlje, to će suštinski promjeniti usa politiku jer ona i postoji od kada je ovi kontrolišu. sa ahmadinedžadom nema kompromisa jer njega pare ne zanimaju i on ne vodi tu vrstu rata . amerikanci još to nisu skontali.

Amerikanci to nisu skontali, ali Frisky Dingo sa banjaluckog foruma jeste.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2012, 14:20 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
danijell je napisao:
Najbolje znaju oni koji su prije 25 godina srušili iranski civilni avion i ubili preko 200 civila...

Da i nakon toga je iranska obavještajna služba srušila avion iznad Lokerbija u Škotskoj za što su optužili Libiju. Da stvar bude gora pilot što je srušio iranski civilni avion iznad iranskih teritorijalnih voda dobio je i orden za taj zločin. U avionu među ubijenima je bilo i državljana tadašnje SFRJ. O toj nesreći se i danas šuti i teško se može naći u zapadnim medijima podatak da se radilo o civilnom avionu. Ali zato se može dosta naći o slučaju Lokerbi.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2012, 14:37 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 16 Jan 2012, 11:51
Evo jednog zanimljivog teksta na tu temu:
http://www.dnevniavaz.ba/globus/svijet/ ... -moru.html

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2012, 23:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
dobro, to je jedan od scenarija. i nisu samo samoubice regrutovane u revolucionarnu gardu, on godinama obučava pilote, tako da ćemo gledati kamikaze allover again. za razliku od gadafijevih plaćenika ovo su ipak fanatizovani islamisti i kod njih nema nazad. moj omiljeni scenario je da amerikanci dožive prvi krah u iranu, da se ron pol kao kandidat republikanaca za predsjednika samostalno kandiduje i dobije izbore. ovo će narvno,biti jako teško , jer su svi izbori u americi unaprijed odlučeni, ali je zanimljivo da on ima sve veću podršku i kad bi se desilo da samo izađe samostalno na izbore bio bi velika stvar. ja sam siguran da u slučaju totalne katastrofe u iranu (koja je neizbježna) i nezadovoljstva u americi, oni ne bi mogli da iskontrolišu izbore.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2012, 23:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ovo je ron pol, vrlo hrabar čovjek koji će ili biti likvidiran ili završiti u bijeloj kući ako dođe do rata (ovo likvidiran mnogo vjerovatnije)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aiBzw75KH9c[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2012, 00:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Friški ti izgleda da voliš bajke.I za Obamu su pričali kako će se sve promjeniti. Na čelo SAD, bar za sada, neće doći covjek koji nije postavljen od onih koji su postavili Bušove, Klintona,Obamu i sve prethodne, ma koliko da taj novi govori drugačije. Ti koji postavljaju znaju da je ljudima potreban drugačiji svjet i zato će vam reći bas ono sto želite da čujete!Nema bajki ako su ti oči širom otvorene.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2012, 00:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

znam ja to jako dobro. ovo sam napisao da u slučaju vojnog i finasijskog sloma usa postoji čovjek koji je sposoban da vrati staru slavu americi, jer ta zemlja je zaista bila jedna ozbiljna država prije nego što su je preuzeli bankari 1917. ko bi reko, iste godine kad i oktobarska revolucija :)

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2012, 10:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
U slučaju vojnog i finansijskog sloma Amerike (a pogotovo finansijskog), nema nikoga ko bi Ameriku mogao ponovo da dovede do stare slave; a i nama svima ostalima, neka je bog na pomoći.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2012, 13:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
a i nama svima ostalima, neka je bog na pomoći.

Ovo mi nije jasno.....

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2012, 21:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
jer ta zemlja je zaista bila jedna ozbiljna država prije nego što su je preuzeli bankari 1917. ko bi reko, iste godine kad i oktobarska revolucija

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JkmU5Q9MtQg[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2012, 22:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
spijo je napisao:
Citiraj:
a i nama svima ostalima, neka je bog na pomoći.

Ovo mi nije jasno.....

Danas se ne može desiti da samo jedna zemlja propadne finansijski, a da to ne pokrene lančanu reakciju. Pogledaj samo primjer Grčke, hoće da crkne, a ne daju joj, a Grčka je još najmanji problem. Ako Amerika rikne (finansijski), ode u tri pm cijelo svjetsko tržište jer nema na svijetu zemlje koja tamo ne izvozi. Dok se svjetsko tržište malo konsoliduje i sredi, milioni (možda i milijarde ovog puta) bi ostale bez posla i mogućnosti da se izdržavaju. Stanje pogodno za revoluciju. Ili haos. Tipujem na haos i anarhiju.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2012, 11:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
"U Iranu je lakše kupiti drogu, nego sladoled"

U Iranu je konzumiranje droge zabranjeno, a za trgovinu drogom dobija se smrtna kazna. Prošle godine zbog toga je pogubljeno oko 500 ljudi. Ipak, broj narkomana iz godine u godinu raste.

Prema oceni stručnjaka, u Iranu je između 10 do 15 odsto stanovništva zavisno od droge. Feran je imao 16 godina kada je počeo sa hašišom. Onda je prešao na opijum. Dve godine ga je pušio, s vremena na vreme, kako sam kaže. Onda je probao krek i nemilosrdno počeo da propada. Sada ima 25 godina i želi da se izleči. Da iznova otpočne život. A lekari bi u tome trebalo da mu pomognu… „Nisam bio dobar čovek i radio sam mnoge loše stvari, to zna i moj lekar. Jednom sam ukrao zaleđeno pile iz zamrzivača, da bih dobio drogu od dilera. Koliko sam samo morao da ga molim da to prihvati!“

Stresno društvo

Zvanično je u Iranu od droge zavisno samo dva odsto stanovnika, kaže dr Aškon Reza. Lekari i klinike nadležnih državnih institucija navode, međutim, da ih je osam odsto. To znači da se Iran, pored Pakistana, nalazi na prvom mestu u svetu kada je reč o udelu narkomana u stanovništvu. „Iz iskustva tvrdim da ih ima više od osam odsto. Prema mojoj proceni, između 14 i 15 odsto. Tu nisu obuhvaćeni oni koji drogu uzimaju samo s vremena na vreme, da bi se zabavili. Govorimo o osobama koje svakodnevno uzimaju drogu kao što je opijum i imaju jasne karakteristike zavisnosti.“

Mnogi faktori doprinose tome da u Iranu toliko ljudi poseže za krekom, opijumom, hašišom i kristalom. Dr Aškon Reza je upravnik centra za lečenje od narkomanije na zapadu Teherana. On smatra da je Iran „stresno društvo“. Islamska Republika, sa velikim brojem mladih stanovnika, ima mnogo problema: veliku nezaposlenost mladih, slab privredni rast, nisku produktivnost, sve veće društvene napetosti i restrikcije, kaže psihijatar Avisa Mohamedian. „Izvesno je da su socijalni problemi u Iranu faktor za veliku potrošnju droge. Naša omladina ne zna kako da koristi slobodno vreme i kako da se zabavlja. I to igra važnu ulogu.“

Droga za dva dolara

Tome treba dodati geografsku blizinu najvažnijim zemljama proizvođačima droge, a to su Avganistan i Pakistan. Iran se energično bori protiv trgovine narkoticima, tvrdi Mohamad Masud Zahedian, šef Uprave za suzbijanje narkotika. Samo tokom 2010. konfiskovano je oko 430 tona narkotika. Na granici sa Avganistanom i Pakistanom vodi sa pravi rat, kaže Zahedian.

Ipak, iransko tržište sa pet do deset miliona narkomana, preplavljeno je jeftinom drogom. Jedan narkoman kaže: „Kad uzmem taksi, za pet minuta mogu da nabavim bilo koju drogu. Poznajem dilere. U Iranu je verovatno lakše kupiti drogu, nego sladoled.“

Dr Aškon Reza ukazuje na jedan drugi aspekt: „Cena kristala je pala. Kada se pojavio na tržištu, gram je koštao 60 do 80 dolara. Sada se može dobiti za šest. To znači da je narkoman kome je dnevno dovoljna trećina grama, sa dva dolara namiren za ceo dan.“

Deutsche Welle...

Odmah ih bombardovati, narkomani...
Nešto mi se čini da Avganistan ima ulogu danas za Iran, KInu, Rusiju, ... kao nekada Indija za Kinu zbog čega su izbili opijumski ratovi. Ma nisu oni takvi....

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2012, 19:27 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Sad kad Iran zakljuca Strait of Hormuz, ode nafta na $200..
http://uk.finance.yahoo.com/news/nuclear-row-iran-faces-tough-064552685.html

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2012, 18:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2010, 11:58
Citiraj:
SAD prave bombu za napad na Iran
IZVOR: TANJUG
Vašington -- Vojni planeri u Pentagonu poboljšavaju razornost bombe, kojom planiraju da unište iranska nuklearna postrojenja ukoliko Teheran ne obustavi svoj program.

Vojni zvaničnici SAD došli su do zaključka da njihova najveća konvencionalna bomba, ipak, nije u stanju da uništi dobro utvrđena iranska podzemna nuklearna postrojenja, tako da se ulažu napori za njeno poboljšanje, piše danas "Volstrit žurnal".

Ministarstvo odbrane je dosad uložilo oko 330 miliona dolara za izradu 20 takvih specijalnih bombi za uništavanje betonskih bunkera. Pentagon traži još oko 82 miliona dolara kako bi učinio bombu efikasnijom, naveli su američki zvaničnici.

Ministar odbrane Leon Paneta je, u intervjuu za "Volstrit žurnal", istakao da bomba ne bi mogla da uništi neke od iranskih najdubljih bunkera.

On je dodao da treba još da se radi na njenoj izradi, ali da će biti spremna uskoro.

"Još uvek pokušavamo da razvijemo bombu", istakao je Paneta.

Kompanija "Boing" je 2009. godine dobila zadatak da prilagodi oružje američkom nevidljivom bombarderu B-2.

Vazduhoplovne snage su dobile prve bombe u septembru, a dosad je potpisan ugovor o kupovini 20 bombi, dok se veća isporuka očekuje u 2013. godini, nakon dodatnih testova.

Kako navode američki vojni zvaničnici, bomba je duga oko šest metara, teška 13,6 tona, ima više od 2,5 tone eksplozivnog materijala i može da raznese betonske zidove debljine do 18 metara.

Američki predsednik Barak Obama smatra da američke i međunarodne sankcije mogu da obuzdaju iranski nuklearni program ako bude bilo vremenam, ali je zatražio od Pentagona da iznese i vojne opcije.

U svom govoru o stanju nacije, Obama je naglasio da nema sumnje da je Amerika rešena da spreči iran da dođe do nukelarnog oružja i da nijedna opcija nije isključena kako bi se došlo do tog cilja.

Izgleda da je suplja prica ovo kako su sve opcije na stolu, oni su zacrtali da je Iran sledeci pa cak i da ovi odustanu od nuklearnog programa vjerujem da bi smislili nesto drugo. Koje licemjerje, pricati javno o izradi bombe, koliko debele bunkere moze probijati i sl., a ovamo se zalagati za dijalog, toleranciju i sta ti ja znam.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2012, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka

Da Ameri prave neku superbombu koju bi upotrijebili protiv Irana ne bi o tome govorili u javnosti nego bi šutili i radili.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2012, 20:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jan 2012, 13:02
Nisu mislili dirati Izrael,ali posto je Dodik tamo isao sad ce oni biti prvi na tapeti :).Ma samo opusteno,ali sta god da se desi bice to katastrofa...

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2012, 20:57 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
jos nekih 6-7 mj da Iran zavrsi, a poslije ameri mogu gace da navuku..zato se trude da sto pre udare il sprijece zavrsetak pomocu sankcija..

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2012, 22:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2010, 11:58
hercegovac27 je napisao:
Da Ameri prave neku superbombu koju bi upotrijebili protiv Irana ne bi o tome govorili u javnosti nego bi šutili i radili.

Opasni su pa im se moze, ne znam kakve probleme im moze izazvati to sto su iznijeli u javnost da prave "superbombu". Niko ih ne moze sprijeciti u pravljenju iste i niko ih ne moze sprijeciti da istu upotrebe ukoliko to zele, tako da...nema potrebe da ista kriju tu jbg. my humble opinion

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2012, 23:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
је л` неко гледао пресинг вечерас?
каже арие ливне: "неће бити још једног холокауста. народ јеврејски више није ненаоружан. ако буде још један такав напад, то ће бити много ширих размјера него што они мисле да може да буде"

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2012, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka

Ameri sigurno šute kao zaliveni o svom najnovijem oružju jer je to vojna tajna. Uostalom tako se ponaša svaka ozbiljnija zemlja. Ako su već iznijeli u javnost da prave superbombu namijenjenu za Iran neće ni Iran sjediti skrštenih ruku. Valjalo bi da Iran malo požuri sa razvojem nuklearnog oružja. Doduše Iran ima jaku vojsku. Iran nije isto što i Libija, Irak i Afganistan. Ako se Ameri ne mogu nositi sa situacijom u Iraku i Afganistanu šta bi ih tek čekalo u Iranu. Biće posla u SAD-u za proizvođače najlonskih vreća!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 276 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]