ERROR je napisao:
Sve je to fino, sa sustinom ili bez sustine, ja pokusavam svijet oko sebe gledati realno, te vidim da nista ne moze nazor, pa tako ni multietnicnost, kao ni "zatorivanje"....
Svako bira sam, hoce li ili nece spustiti gard, dati sansu "onima tamo" i sagledati stvari realno, ili se usredotociti i pikirati samo na lose stvari preko "ograde"....
Licno sam ga spustio davno, svojom voljom, i mogu reci da mi je puno lakse, idem cesto u svoj grad, osjecam se komotno, poslujem, okruzujem se pozitivnim ljudima svih vjera , te vidim da se mogu opustiti u svakom pogledu... bude nekad nekih sitnih "ispada", ali svugdje se svasta desava....ja gledam pozitivu....
Jedino mi ide na k...c kad mi ponekad ´neko od "mojih" prebaci neke stvari tipa; "Zaposljavas Srbe...sjedis, pijes s njima, a ne znas je li il nije on ili neko njegov ubio tvog ..., a imao sam i par rasprava bas s nekim najblizim, te me niko ni za milimetar nije uspjeo ubijediti niti pomjeriti, vec mozda obrnuto...cak sam jednog dobio da napokon potrazi starog prijatelja("onog tamo") i ucini mu dobro...
Kako god, po mom misljenju za etnicka ciscenja 90-tih su krivi Srbi za RS, a MH-koalicija za federaciju, svak na svoj nacin, krvavi ili perfidni.... S druge strane, sad, 15 godina nakon rata, kriviti iste sto se Meho ne vrati u Bl, ili Milan u Sa , je samo supacko pravdanje sopstvenog nemara, nezainteresovanosti i kukavicluka. Kao sto ni meni niko nije od 2000-te prostirao crveni tepih kad dolazim, niti mi se klanjao i sirokog srca vracao oduzeto, ostavljeno ili oteto, ne mislim da je to za ocekivati negdje drugo, npr. u Sa...
Nekom je krivo sto nema Bosnjaka u RS? Vrati se. Ako moze moj kum, bivsi borac XVII krajiske, ko ne moze?
Nekom je krivo stro nema Srba u Sa? Vrati se, ili idi tamo sto cesce i pokazi da je to i tvoje.
jasno

jos bi dodao da je tesko i jednima i drugima jer posla nema ni za vecinsko stanovnistvo. i svi procesi bi isli brze i bolje i iskrenije da svi prihvate svoju odgovornost i sranja u ovom gradjanskom ratu nazovu pravim imenom