banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 07:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 166 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Buđenje iz sna
PostPoslato: 01 Feb 2008, 14:43 
... a i na svojoj kozi osjetio...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 14:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Hm...jos vjerujes u price o agresiji na goloruki muslimanski narod?

Cuj price!
Pa zar se ne sjecate agresije domicilnog stanovnistva Ozrena i Vozuce na goloruke gradjane BiH okupljene u nevladinoj humanitarnoj organizaciji El-Mudzahir 1995. godine!?!?!
Ili recimo agresije Srba iz Sijekovca marta 1992. godine na goloruke gradjane Hrvatske i BiH, okupljene u Kulturno-umjetnicka drustva HV, HOS, PLBiH?!?!?!?!
A tek svi oni silni agresori iz 13 krajiskih opstina koji tako beskrupulozno nasrnuse na goloruke gradjane (a i seljake) okupljene u staru dobru klapu iz Splita pod nazivom 4.gardijska brigada Hrvatske vojske.

Waltere, Waltere, kako ti nista ne shvacas. Pa milione dolara smo platili americkim i evropskim P.R. agencijama da pokazu da je bila agresija - znaci bila je agresija, i tacka!
Pa morali smo cak i naziv nacije promjeniti da bi imbecilni Amerikanci shvatili da neki Srbi iz Srbije vrse agresiju nad Bosnjacima iz Bosne (prosto, zar ne?).
Pa taj goloruki narod je mitingovao za mir, mahao jugoslovenskim zastavama i Titovim slikama.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 15:28 
Citiraj:
Pa taj goloruki narod je mitingovao za mir, mahao jugoslovenskim zastavama i Titovim slikama

Mislis na ono 1992 kada su ih karadzicevi snajperisti gadjali?

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 15:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nadrealac je napisao:
Citiraj:
Pa taj goloruki narod je mitingovao za mir, mahao jugoslovenskim zastavama i Titovim slikama

Mislis na ono 1992 kada su ih karadzicevi snajperisti gadjali?

Da upravo na to.
To je agresija!!! Tako je!!!

Izglasaju otcjepljenje od Jugoslavije, pa onda masu jugoslovenskim zastavama. Posteno.
Nije mi samo jasno zasto i drugi ne koriste tu taktiku.
Ih Siptari da su samo malo pametniji, izadju sad u centar Kosovske Mitrovice sa zastavama Srbije i urlaju "hocemo mir", "hocemo suzivot", i u roku 2 dana SB UN-a izglasa deklaraciju o priznavanju nezavisnosti. I jos im neka od najjacih svjetskih rok grupa odrzi besplatno koncert u centru Pristine.
Treba uputiti u takve "demokratske", "nelicemjerne" metode i Baske, Irce u Sjevernoj Irskoj, Osetine, Abhazce, Skote, Katalonce, Kurde............................

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 15:56 
Iz Jugoslavije...

Pa zar je bilo Jugoslavije bez Slovenije i Hrvatske sa odredjenim izjavama Milosevica na Kosovu?

Mozda su ljudi mahali tim zastavama jer im je falila ona prava stara dobra Juga, a izdvojili su se iz krnjave nakaradne istoimene...

Pitaj Crnogorce sta njima bi da isto ucine... i to se zvalo Jugoslavija...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 16:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nadrealac je napisao:
Iz Jugoslavije...

Pa zar je bilo Jugoslavije bez Slovenije i Hrvatske sa odredjenim izjavama Milosevica na Kosovu?

Mozda su ljudi mahali tim zastavama jer im je falila ona prava stara dobra Juga, a izdvojili su se iz krnjave nakaradne istoimene...

NE!
To se zvalo Srbija i Crna Gora i bilo je konfederativnog tipa.
U Ustavu SiCG je veoma jasno objasnjeno kako se moze izaci iz zajednice, dok u Ustavu SFRJ i bilo koje od republika nije.

A izjave tipa "pa zar je bilo Jugoslavije bez Slovenije i Hrvatske" su vrhunac politickog imbecilizma. Uopste ne vidim svrhu polemisanja s nekim ko izjavi tako nesto!
Da li je igdje u bilo kom dokumentu od 1918-te, preko AVNOJ-a i svih novih Ustava, zakljucno sa onim iz 1974-te godine, spomenuto ovo sto ti maloprije lupi i osta ziv: "Ukoliko iz Jugoslavije ode Slovenija, automatski prestaje da postoji i Jugoslavija"???????????????????????????????????
Da li u slucaju da jedna od njemackih pokrajina proglasi nezavisnot, Njemacka automatski prestaje da postoji?
Ili recimo Sjedinjene Americke Drzave? Ili Kanada? Ili Svajcarska? Rusiju sa svim njenim republikama, krajevima, rejonima i oblastima bolje da ne spominjem, ne postoji komplikovanije drzavno uredjenje na svijetu.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 16:14 
Kolega, znamo mi zasto su dvije republike napustile Jugoslaviju i zbog cega su onda i Bosna i Makedonija ucinile isto...

Posebno tenkicima iz Srbije u Sloveniju i rat u Hrvatskoj su ljudima pokazali o cemu se radi...

ebi ga mozda niste trebali po Banjaluci mahati srpskim zastavama i urlati "ovo je srbija" 90 - 91, postavljati barikade po gradu za svaki bajram, uvoditi pravila das se samo cirilica mora pisati u skolama, muslimanima i hrvatima koji nisu htjeli na front u Hrvatsku davati otkaze na poslovima, ako ste htjeli da se ostane u jugoslaviji...

Opet kao da niko od nas nije bio na tom mjestu u to vrijeme?

Ja se dobro sjecam koliko su prije ikakve price o izdvajanju BiH iz Juge moji skolski "drugovi" poceli sa izlivima cetnikluka...

a onda jos "ili ce ovako biti ili vas nece biti" od doticnog zlocinca koji vam je dao zasluzni prefix genocidni su samo potvrdili potrebu i pravilnost odluke izdvajanja iz tog ostatka Juge...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 16:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2008, 15:21
nadrealac je napisao:
Citiraj:
Hmm...a jesu li u Banja Luci pucali po srpskim svatovima i arlaukali:"Svi cete vi odavde - nije ovo Srbija"? Jesu li u BL napali JNA sa okolnih zgrada kao sto je to u uradjeno u Dobrovoljackoj? Meni se cini da nisu, ali mi se cini da su to Sarajlije radile...zar ne? Ako je Sarajevo PRVO napalo Srbe, sta ti mislis da li Srbi treba s radoscu da umiru ili da uzvrate fasistima napad? ...Dosta je jedan Jasenovac, prijatelju, zar ne....ne mogu vise Srbi kao ovce ici da ih kolju balije i ustase, a cinjenicno ste to opet pokusali 1992. (sifra sjeti se : Sijekovca, Sarajeva, Kupresa, Celica, LJubaca, Klakara, Broda....)....znaci, prijatelju ako prvi napadnes i to hinjski i kukavicki nemoj kukati zbog posljedica...nije muski....

Banjaluka nije bas bila opkoljena 5 godina , ali nije ni zapadno Sarajevo, ali u Banjaluci jesu ugusune bebice i to DVANAEST njih! To se nije desilo nigdje na planeti - da djeca umiru bez vazduha jer su ustasko-muslimanske snage odsjekle taj dio srpske zemlje jasno pokazujuci svoju 'multietnicnost' ....ja mislim da ste vi koji ste splavovima presli Savu bolje prosli od ovih 12 bebica - 12 zvjezdica! Mislim da se slazes sa mnom , zar ne?

Mislim ljudi su gore puno sta rekli pa ja ne bi da ponavljam, nego samo jedno da te pitam:

I sam govoris kako u banjaluci niko od Bosnjaka nista nije uradio srbima... Pa sto nas istjeraste onda? Sto nam sve opljackaste, dzamije srusiste i ni dan danas ne dozvoljavate da se naprave? Ako ste vec fini i posteni?

U Banjaluci ste poceli puno prije rata u BiH pokazivati koliko ste spremni za rat i hodali ste naoruzani gradom... vec dok se vojevalo po Hrvatskoj istresali ste se po nama upadanjem u kuce i pljackanjem... koliko se sjecam ubijen je jedan automehanicar u Vrbanji u to doba a i "Ovo je Srbija" je jecalo gradom... (to sto se tice svatova)..

Ne znam ja prijatelju...ali, hajde da se drzimo hronologije. Mozda i skontamo nesto ako odgovorimo prvo na prve dogadjaje. Znaci , prijatelju, sta su Srbi na BAscarsiji uradili Muslimanima. Sta su Srbi u Sijekovcu uradili Muslimanima? Mislim da ce tvoj odgovor pomoci meni da ja tebi odgovorim na tvoja pitanja koja su hronoloski vezana za dogadjaje koji su POSLIJE ovih iz Sarajeva i Broda..

Citiraj:
A bebe u banjaluci nisu umrle zbog nedostatka kiseonika... Kolega ja sam u to vrijeme radio kod nas u bolnici i znam da je bilo kisika i vise nego sto nam je trebalo...

hmmm...ma, daaaaaa...brzo , prijatelju , na CNN ;)

Знај, и свила и гвожђе исто могу да стежу....

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 16:26 
Pa hajde da se drzimo hronologije... pitao sam te sta smo mi vama ucinili, pa odgovori, nisam te pitao sta je ko drugima cinio...
I ako se drzimo hronologije situacija prema muslimanima i hrvatima u banjaluci je bila gadna jos prije rata u Bosni kao i Sijekovca i ostalog..
pa de onda hronoloski..

sijekovac - pocinjeno od Hrvata (HV 108-a)... a vjecito je nama pripisujete jer neznate kako da odbranite svoj genocidluk..
Bascarsija? pa 92-ge po ljudima sa snajperima onako na ulicama? jel na tu "Bascarsiju mislis" ili na sta konkretno?

A za bebe ti garantujem da je bilo kisika...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 16:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2007, 08:20
Vrtimo se u krug sa ovom SFRJ iz 1992 :roll: :roll: . Ta drzava nije postojala kao clanica UN-a nakon utvrdjenog raspada. A evo sta je bila "SFRJ" u ocima velikosrpskih nacionalista:

http://www.youtube.com/watch?v=PEc-YazxvmE

Za ovo se nisu htjeli boriti ni Slovenci, ni Hrvati, ni Makedonci. Samo su Bosnjaci izgleda trebali biti izuzetak :confused2: .

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 16:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Zagor-Te-Nay je napisao:
BMW8 je napisao:
Zagor-Te-Nay je napisao:
Dodje lik koji u svojoj lokaciji ima napisano Srpsko Sarajevo i onda krene srati o povampirenim mudzehdinima, "nenaoruzanim" vojnicima itd itd. I sad hoces da tebe neko uzme za ozbiljno? *ebemu kuruz mladi, ostaju cinjenice momak. Ostaju cinjenice o sistematskom granatiranju Sarajeva od te "nenaoruzane" vojske. Ostaje snajperisanje te iste vojske. A ti nam i dalje prosipaj price o 6000 pobijenih srba u Sarajevu, o najezdi lavova is sarajevskog zoloskog vrta, o povampirenim mudzhedinima koji ubijaju svoje radi dva-tri napada NATo avijacije, o 88438438439430 logora koji su stanovnici opkoljenog Sarajeva pravili po haustorima, stanovima, podrumima, jer, zaboga u ratu nema sta da se radi, pa hajmo otvarati logore....Te price mozda jos uvijek pale na koncertima Baje Knindze, pod satorom nad vedrim nebom Manjace i slicno. A svijet zna. A mi znamo. Netrebaju nam licemjeri poput vas, da nam prosipaju "istinu", jer u licemjeru vam nema ravnih na ovoj planeti. Valjda ste zato "nebeski narod", vrag bi ga znao. :confused2:

Srpsko Sarajevo nego sta! Odes u Srpsko Sarajevo i pitas kako se zove taj grad gdje zive ti ljudi - njihova se pika, prijatelju :)...

Ima li iko licemjerniji od onih koji zapocnu rat i koji pucaju u svatove i koji izdaju svoju vjeru i koji stanu na stranu okupatora koji je unistio kraljevinu po kojoj se potomci izdajica danas pokusavaju prozvati, ima li licemjernijih od onih koji ubijaju svoj narod radi snimke na CNN-u, ima li licemjernijih od onih koji pucaju na sopstveni narod koji stoji u redu za hljeb, ima li iko licemjerniji od onih koji su spremni "zrtvovati mir" radi svoje fundamentalisticke politike i onda od tog silnog licemjerstva poslije zrtvovanog mira kukaju:"kuku majko, heeeljp baznija" ???!!!! Ja mislim da nema niko licemjerniji , ali valjda , ti , kao i svaka kurva , najvise volis pricati o postenju, zar ne? :D:D

E moj ljudski olosu, upravo sam o tome pricao u gore navedenom postu. Toliki ste kompleksasi da u svemu vidite zavjeru protiv sRRRpskog naroda, jer vi ste nebeski narod, zaboga, vi imate misiju od Boga, sta li vec? :lol: ...Necemo govoriti koliko je bolesno to misljenje al koliko ima pristalica, eh to je vec zabrinjavajuce. Mislite li vi svojim mozgom, ili i dalje po sablonu, kako Srna javi? Sa svrhom ne priznavanja sopstevnih zlocina i fela, vi proizvoljno izmisljate suplje o svatovima, o prodanoj vjeri, o ovome o onome. To je, ljudski olosu, licemjerstvo. Kazes svatovi, zar je moguce da rat pocne ubistvom nekog svata? Sta ste vi, Huti ili Tutsiji ili neko trece africko pleme, pa se osvecuje svako ubistvo koje se desi? A slucajno, eto, tu su bile prippravne "nenaouruzani" sRRRRpski vojnici, koji su, gle cuda, slucajno bili ukopani oko Sarajeva, da osvete svata. Slucajnost? Sta ti mislis? :wink: (znam da nemislis nista, al pitam ipak)

:D:D

evo, ga , tipicni muslimaski "argumentovani" odgovor :D :D

Pa, prijatelju, jesam li igdje pogrijesio? Nisam, naravno...licemjerstvo je tvoj sport :D

Kako rekoh i dokazah gore - prvi ste napravili ratni zlocin , prvi ste krenuli ubijati Srbe u SRBiH i kada Srbi to nisu dozvolili vama kao krivo :) i jos se zalite uciteljici i kukate "heeeljp baznija" - pa zar nije to licemjerno!? Krenes traziti guzici chepa i kad ga nadjes stenjes u suzama :) pa sto ides bez qrca u svatove , prijatelju moj??? :) Ne moze se tako u Evropu :D :D

Ima li iko licemjerniji od ljudi koji dignu spomenik i dzamiju okupatoru?? Hej, vi slavite covjeka koji je ubio svojerucno mozda i TVOG rodjaka?! I jos vam reis tupi utuvi u glavu da je to jedan od najvaznijih ljudi za Muslimane na ovim prostorima??? Necovjek koji je ubio svojerucno zadnjeg bosanskog kralja?! I vi dizete spomenik ubici???? Ubici koji je pokorio ovu zemlju, okupirao je , nanio nebrojene zlocine generacijama ljudi na ovom prostoru??? Pa, ko je ovde lud , prijatelju? :D
Kako da ti to ilustrujem? Mozda npr. kad bi danas Jevreji poceli podizati spomenike Hitleru? Sta bi ti rekao?
Ili kad smo vec kod Jevreja , da npr. Palestinci osvoje Izrael, uniste njegovu drzavnost, pobiju trecinu Jevreja, trecinu konvertuju na Islam, a trecinu porobe, i onda ovi konvertovani dignu spomenik Palestincima i jos povrh svega pocnu sebe ekskluzivno zvati "pravim" Jevrejima! :lol: Ima li ista licemjernije u istoriji, prijatelju moj??? Naravno, da nema...

Dalje...a sta je moglo izazvati gradjanski rat, prijatelju? Da li je dovoljno npr. da Muslimani i Hrvati prekrse ustav oktobra 1991. i donesu nelegalne odluke dok su Srbi spavali? Da li su mozda dovoljni napadi na JNA vojsku u avgustu , septembru? Da li je mozda dovoljan protivustavan i ratnohuskacki referendum? Da li je mozda okupacija Srpskog Broda dovoljno da se zabrinu progonjeni i zatvarani u logore Srbi u Brodu tog marta 1992.? Da li je mozda masakr 9 neduznih civila u Sijekovcu dovoljno da izazove "cudjenje" Srba na poteze organizovanih ustasa i balija? Sta ti mislis? Je li to dovoljno da skrene paznju na planove drustva "vezanih zastava"? Koliko je ubijenih Srba potreban uslov , po tvom misljenju , da se izazove gradjanski rat?
I onda na to sve dodaj pucanje na srpsku crkvu i srpske svatvoe i srpsku zastavu u fundamentalistickom zapadnom Sarajevu - pa ti vidi, moj prijatelju , sta su porucivali "komsije multietnicari" Srbima u SRBiH!

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 16:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Sana je napisao:
Vrtimo se u krug sa ovom SFRJ iz 1992 :roll: :roll: . Ta drzava nije postojala kao clanica UN-a nakon utvrdjenog raspada. A evo sta je bila "SFRJ" u ocima velikosrpskih nacionalista:

.

Prijatelju , ako je SFRJ nestala onda su nestale i sve njene tekovine - kao npr. SRBiH , zar ne? To je tako logicno i tako treba da bude :) i tako ce i biti ! :)

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 16:43 
BMW8 je napisao:
Sana je napisao:

.

Prijatelju , ako je SFRJ nestala onda su nestale i sve njene tekovine - kao npr. SRBiH , zar ne? To je tako logicno i tako treba da bude :) i tako ce i biti ! :)

OK... SRBiH je takodje nestala... sada to vise nije to... idi i naspavaj se mirno... :wink:

a drzava Bosna i Hercegovina je nesto drugo... ona nije ni tekovina Juge, vec je bila drzava za sebe i prije stvaranja Juge...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 16:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nadrealac je napisao:
Pa hajde da se drzimo hronologije... pitao sam te sta smo mi vama ucinili, pa odgovori, nisam te pitao sta je ko drugima cinio...
I ako se drzimo hronologije situacija prema muslimanima i hrvatima u banjaluci je bila gadna jos prije rata u Bosni kao i Sijekovca i ostalog..
pa de onda hronoloski..

Pa, hajde.......26.03.1992. naoruzane komsije MUSLIMANI i HRVATI masakriraju 9 srpskih civila u Sijekovcu...ima li ista slicno na tlu SRBiH da se desilo Muslimanima ili Hrvatima?

Citiraj:
sijekovac - pocinjeno od Hrvata (HV 108-a)... a vjecito je nama pripisujete jer neznate kako da odbranite svoj genocidluk..
Bascarsija? pa 92-ge po ljudima sa snajperima onako na ulicama? jel na tu "Bascarsiju mislis" ili na sta konkretno?

HV 108.? ---> Nijaz Medo Causevic , Pohara Armin, Kovacevic Zemir, Kalenderovic Jasmin, Pinjagic Hibo i Huso, Dugalic Ejub i Idriz, Kovacevic Selver, Balcin Rasid, Memisevic Salko, Kovacevic Suad, Besirevic Adem , Dobojcic Dino, Dugalic Amir - sve prava hrvatska imena , zar ne? Sve "pripadnici" HV ;) i jos svi stanovnici Sijekovca - cudno, zar ne, prijatelju? ;) ...ne, ne, sinko, oni su se zvali "Interventni vod" i SDA ih je organizovala

Citiraj:
A za bebe ti garantujem da je bilo kisika...

Ma, naravno, kako ti rekoh idi na CNN garantuj i to kao i ove gore "clanove" HV-a ;)

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 16:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nadrealac je napisao:

a drzava Bosna i Hercegovina je nesto drugo... ona nije ni tekovina Juge, vec je bila drzava za sebe i prije stvaranja Juge...

:lol:

npr. kada?

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 16:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2007, 22:45
Harvester je napisao:
Zagor-Te-Nay je napisao:
Dodje lik koji u svojoj lokaciji ima napisano Srpsko Sarajevo i onda krene srati o povampirenim mudzehdinima, "nenaoruzanim" vojnicima itd itd. I sad hoces da tebe neko uzme za ozbiljno? *ebemu kuruz mladi, ostaju cinjenice momak. Ostaju cinjenice o sistematskom granatiranju Sarajeva od te "nenaoruzane" vojske. Ostaje snajperisanje te iste vojske. A ti nam i dalje prosipaj price o 6000 pobijenih srba u Sarajevu, o najezdi lavova is sarajevskog zoloskog vrta, o povampirenim mudzhedinima koji ubijaju svoje radi dva-tri napada NATo avijacije, o 88438438439430 logora koji su stanovnici opkoljenog Sarajeva pravili po haustorima, stanovima, podrumima, jer, zaboga u ratu nema sta da se radi, pa hajmo otvarati logore....Te price mozda jos uvijek pale na koncertima Baje Knindze, pod satorom nad vedrim nebom Manjace i slicno. A svijet zna. A mi znamo. Netrebaju nam licemjeri poput vas, da nam prosipaju "istinu", jer u licemjeru vam nema ravnih na ovoj planeti. Valjda ste zato "nebeski narod", vrag bi ga znao. :confused2:

Kakve li droge koristite tamo u Federaciji... Što se lokacije tiče, ona potiče iz vremena kad se taj grad još uvijek zvanično zvao Srpsko Sarajevo, a poslije mi je bilo mrsko da mijenjam. Na kraju krajeva, i vi tamo za Kneževo i dalje pogrešno govorite Skender Vakuf, tako da smo tu negdje na istom.
Što se tiče "nenaoružane" vojske, to je valjda bio očigledan sarkazam s moje strane (odnosno, očigledan kako kome) i odnosilo se na Armiju BiH, Zelene beretke i sl. a ne na srpsku vojsku.
A inače, to što vi "znate" zasnovano je isključivo na dnevnicima TVBiH i Hayat kojih ste se toliko naslušali da ste i sami povjerovali u budalaštine koje pričaju. Nijedan Srbin nije stradao u Sarajevu. Sto hiljada muslimana pobijeno je u Srebrenici. Rat je počeo tako što su se Srbi odjednom povampirili i iz čista mira počeli da kolju mirne i dobre komšije muslimane. Tristo hiljada žena je planski silovano. I tako dalje. Sa vama nema svrhe razgovarati, izvolte vi lijepo uživajte u svojoj crno-bijeloj slici svijeta, a ja odo da pojedem sardinu.

Jebalo te Knezevo, da prostis. Oduvjek se to mjesto zvalo Skender Vakuf i sta sad? Sad bih ja trebo Doboj da zovem Sabanov Han jel? Ne budi lud covjece.
Uostalom, i dalje se bavis okreni naopako-logikom. To sto ti je glava i dalje nafilovana Srninim sredstvima informisanja i post-Djogo sindromom to je vec tvoj problem, jel. Al to sto okreces cinjenice i "nama" prebacivas crno-bijeli pogled na svijet, je jos jedan slucaj svojih fela prebacivati drugima. Sa tim, bivsi Sarajlijo nista neces postici. Za ovakav tip mentaliteta treba, fakat, al mislim bas fakat, jedan (sta jedan, sto i jedan) psihijatar. Al vi imate jednog takvog, negdje je po manastirima SPC, krije se od crno-bijelog svijeta.

BTW, nisam iz federacije. :wink:

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 16:53 
BMW8 je napisao:
nadrealac je napisao:

npr. kada?

Npr od nesto prije godine 1000 pa sve do danas... pogledaj link na mom potpisu pa se i sam uvjeri...
200 godina prije stvaranja srbije....
http://www.euratlas.net/AHP/grand/gr1000.htm

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 16:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nadrealac je napisao:
BMW8 je napisao:
nadrealac je napisao:

npr. kada?

Npr od nesto prije godine 1000 pa sve do danas... pogledaj link na mom potpisu pa se i sam uvjeri...
200 godina prije stvaranja srbije....
http://www.euratlas.net/AHP/grand/gr1000.htm

Ne zamjeri ne klikam na linkove koje postavljaju fundamentalisti...

I kako se zvala to nesto "prije godine 1000"? I koji su narodi tu zivjeli? :)

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 16:57 
Citiraj:
HV 108.? ---> Nijaz Medo Causevic , Pohara Armin, Kovacevic Zemir, Kalenderovic Jasmin, Pinjagic Hibo i Huso, Dugalic Ejub i Idriz, Kovacevic Selver, Balcin Rasid, Memisevic Salko, Kovacevic Suad, Besirevic Adem , Dobojcic Dino, Dugalic Amir - sve prava hrvatska imena , zar ne? Sve "pripadnici" HV i jos svi stanovnici Sijekovca - cudno, zar ne, prijatelju? ...ne, ne, sinko, oni su se zvali "Interventni vod" i SDA ih je organizovala

Dokazi sine... dokazi... gdje su?

Niko na sudu niko pri istrazi...

Mogu i ja imenovati sve moje komsije i ljude koje ja ne volim i reci da su krivi za to i to....

Daj dokaze...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 16:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2007, 22:45
Sinny je napisao:
nadrealac je napisao:
Iz Jugoslavije...

NE!
To se zvalo Srbija i Crna Gora i bilo je konfederativnog tipa.
U Ustavu SiCG je veoma jasno objasnjeno kako se moze izaci iz zajednice, dok u Ustavu SFRJ i bilo koje od republika nije.

A izjave tipa "pa zar je bilo Jugoslavije bez Slovenije i Hrvatske" su vrhunac politickog imbecilizma. Uopste ne vidim svrhu polemisanja s nekim ko izjavi tako nesto!
Da li je igdje u bilo kom dokumentu od 1918-te, preko AVNOJ-a i svih novih Ustava, zakljucno sa onim iz 1974-te godine, spomenuto ovo sto ti maloprije lupi i osta ziv: "Ukoliko iz Jugoslavije ode Slovenija, automatski prestaje da postoji i Jugoslavija"???????????????????????????????????
Da li u slucaju da jedna od njemackih pokrajina proglasi nezavisnot, Njemacka automatski prestaje da postoji?
Ili recimo Sjedinjene Americke Drzave? Ili Kanada? Ili Svajcarska? Rusiju sa svim njenim republikama, krajevima, rejonima i oblastima bolje da ne spominjem, ne postoji komplikovanije drzavno uredjenje na svijetu.

Vidim da si me prozivao na onoj zakljucanoj temi, odronu ljudski, al cu samo da konstatujem, gradjanine prestonice svih sRRRba, da nemozes da poredis jednu slozenu, kompleksnu zajednicu, sa mali milion naroda, religija itd, kao sto je bila SFRJ sa nekom Njemackom, SAD ili Kanadom. Svaka daljna diskusija je suvisna.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 166 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]