banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 15:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2007, 22:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Je l Radišić bio gradonačelnik kad je bio zemljotres? Nisam sigurna, pa ako neko zna...
Ljudi, šta se svađate bezveze... Onaj ko je na vlasti, uvijek će krasti. Nema tog kome je dosta ono što ima... Ako još i uradi nešto za BL, great then... Samo da ne bude neki seljak i dobro je... :D
+ izbori su za god dana... Ko zna koiko će novih likova da se pojavi u međuvremenu.... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2007, 00:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
inzaghi pitaj malo upućenije zašto je na biračkom spisku na području opštine banjaluka 180 000 ljudi!

-parking prostor moraju plaqćati ljudi koji žive u zgradama, još malo ćemo plaćati i što stojimo i hodamo trotoarom!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2007, 11:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Mislim da je potpuno nebitno iz kojeg je sela covjek koji se bori za grad!!!
Svi oni koji zele dobro istom trebaju biti na vrhu!
p.s. Skrbic je iz Aleksandrovca/Laktasa.. cisto da se zna, ako nekoga zanima....
Sta, znaci, ako neko nije iz grada, ne treba u njega ni dolaziti, niti se boriti za dobrobit istog??
Smijesni su mi ovi komantari... Totalno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2007, 11:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

- tabla koja stoji na ulazu u Banjaluku o bratskim gradovima je samo ukras i nista vise, da smo stvarno braca ulozili bi oni nesto u nas, ovako samo sluzi za diyanje rejtinga i nista vise!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2007, 00:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

- olimpijski bazen, grad će se zadužiti za 5 000 000 KM , a ukupni troškovi će biti 15 000 000 KM , BL treba bazen , ali po koju cijenu, ali će se kroz godinu dana na ovom forumu pojaviti faca i reći će nije tačno ja gledao investicioni plan! 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2007, 00:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Ovo je za pet!

Pripadnici nacionalnih manjina, ubuduće, zastupaće lakše svoja prava na lokalnom nivou. Naime, Odlukom o izmjeni i dopuni Statuta grada svim nacionalnim manjinama garantuje se jedno odborničko mjesto u Skupštini grada.

Nacrt ove odluke prihvaćen je nakon javne rasprave i naći će se na razmatranju na skupštinskom zasjedanju zakazanom za četvrtak, 27. decembra.

Prema riječima Steve Havreljuka, predsjednika Saveza nacionalnih manjina RS, manjine su svoja prava do sada ostvarivale angažovanjem u određene političke stranke.

- U tom slučaju uglavnom su prednost imali interesi stranke, nego interesi pripadnika manjina, pa nam mnogo znači to što ćemo dobiti priliku i mjesto da se borimo za svoja prava - kaže Havreljuk. Na sljedećim lokalnim izborima, dodaje Havreljuk, formirali bi nezavisnu listu, koju bi predložili za glasanje.

Marica Slavnić, vršilac dužnosti načelnika Službe za poslove Skupštine grada i gradonačelnika, pojašnjava da je riječ je o usklađivanju Statuta grada s odredbama Izbornog zakona BiH, kojim je utvrđeno da se broj pripadnika nacionalnih manjina bira u Skupštinu grada na osnovu posljednjeg popisa stanovništva.

- Time će broj odbornika u Skupštini grada, kojih trenutno ima 31, biti povećan za jedno mjesto, koje bi u skladu s popisom iz 1991. dobio predstavnik nacionalnih manjina - kaže Slavnićeva.

Prema Izbornom zakonu BiH, propisano je da se pripadnicima nacionalnih manjina u onim opštinama u kojima oni čine više od tri odsto stanovništva dodijele dva mjesta, odnosno jedno, ukoliko ih je manje od tri odsto. Republički zavod za statistiku dostavio je podatke Gradu o 3,7 odsto stanovnika koji su se 1991. izjašnjavali pod kategoriju ostali. Pretpostavlja se da su se osim manjina tako izjašnjavala lica koja su iskazivala regionalnu pripadnost ili ona za koje je nacionalna pripadnost nepoznata.

- S obzirom na to, ne može se pouzdano tvrditi da se u Banjoj Luci nalazi više od tri odsto pripadnika nacionalnih manjina, ali se s velikom vjerovatnoćom može zaključiti da je taj procenat do tri odsto. Shodno tome, manjinama se dodjeljuje jedno mjesto - pojašnjavaju u Službi za poslove Skupštine grada i gradonačelnika.
Najbrojniji Ukrajinci i Romi

Pripadnici nacionalnih manjina u Banjoj Luci udruženi su u Savez nacionalnih manjina, koji čini 11 udruženja, i to Čeha, Italijana, Jevreja, Mađara, Makedonaca, Nijemaca, Poljaka, Roma, Slovaka, Slovenaca i Ukrajinaca. Najbrojniji su Ukrajinci i Romi, a među najmalobrojnije spadaju Nijemci i Slovaci.

(Fokus)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2007, 01:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
filozof sa vrbasa je napisao:
parking prostor moraju plaqćati ljudi koji žive u zgradama, još malo ćemo plaćati i što stojimo i hodamo trotoarom!

Kako se otvaraju prodavnice stalno jos malo ce se kupovati i vazduh. Voda se vec prodaje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2007, 20:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...- gradjevinska mafija vlada gradom, a ne davidovic, - trosenj da bi se namestili poslovo pomenutoj mafiji, - zanemarivanje interesovanja mladjih u pogledu rada ugostiteljskih radnji pa se posle deset ide u celinac npr, losa opremljenost skola i vrtica dok za luksuz ima, -seljakluk...ima jos, al dok se setim...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2007, 20:23 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Maj 2007, 15:18
- lose skole i vrtici, visoka stopa kriminala, ulice prepune rupa, oronuli gradski stadion, smijesno radno vrijeme ugostiteljskih objekata, jadni aqua park, gradjevinska mafija, ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2008, 12:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Nov 2007, 09:11
Tomo_Sokota je napisao:
Necu da psujem ali znam sta bih rekao za Davidovica.Dok u BL zatvara lokale zbog radnog vremena,Actros radi 24 sata a doticni gospodin vidjen u sitne sate u tom lokalu.

Nije samo u pitanju Aktros nego sve i jedan lokal iza table Zaluzani radi dokad hoce ma fuj fuj fuj

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2008, 12:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Nov 2007, 09:11
inzaghi je napisao:
fantomacan je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
Da i meni je ovo napumpano do boli , i ja sam čuo da je Davidović sa neke druge opštine! Pa se nameće pitanje, zar smo toliko smotani mi u BL da os 250 000 ljudi ne možemo naći nekog nego glasamo za drugogo?

-nepostojanje azila za lutalice kako ljudske tako i pse i mačke! Drugi gradovi i to manji u BiH to odavno imaju!

Čini mi se da ima i azil ali da ga drži neka NVO. Mali naravno.

cuj, banjaluka ima 250 000 stanovnika. :roll: malo sutra

Da da ima i 350 000 ljudi nisu svesni koliko se naroda naselilo u BL kooiko je napravljeno zgrada,neka mjesta koja ni za vikendicu nisu bila sad je kuca do kuce,nemojte se zavaravati BL je malte ne uduplana po broju stanovnika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2008, 16:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Pozitivno je to sto se zaista mnogo ulozilo u uzi centar grada, ulice, saobracajnice, rasvjeta, semafori,instalacije,asfalltiranje, drvoredi, zatim otvorena nova fabrika vode, poboljsan rad komunalne sluzbe, aktivna komunalna policija, novi parkovi, zelene povrsine, pristupacniji rad gradske uprave (mada mislim d ajosh nije dovoljno i kako treba, ali ima pomaka), novi salteri prijemnih kancl G.Uprave na novim lokacijama

Negativno: sto josh uvijek u uzoj gradskoj zoni imamo razrobanih ulica, gdje nepostoji trotoar, niti ulicna rasvjeta, nerijeseno parkiranje oko zgrada u uzoj gradskoj zoni, nisu izgradjene podzemne i nadzemne garaze, igled grada od Hanista pa prema Gl. supu, mnostvo tjenara i supa, sarenilo koje nije ravno stocnoj pijaci, masa stavri koja ne stima u uzoj gradskoj zoni... nadam se da ce nesto promijeniti, jer znam da su azurno skupljali prijedloge po svim dijelovima grada..
A o siroj grad. zoni vjerujem da ima problema poptu asfaltiranja, kanalalizacije (recimo nasleje Drakulic, ono je katastrofalno kad se prodje 'autoputem' pored Vocar prometa) takav ulaz u grad je stavrno razocarenje...zatim rijesiti saobracajnicu kod My Way-a, jer jedna traka za ulaz u grad je prosto smijesna...ma prijedloga je masa po pitanju infrastrukture.
Ono sto zamijerim strasno je u zdravstvenom sektoru. Dakle usluge osnovne zdravstvene zatite u domovima zdravlja koje funkc. u okviru porodicne medicine jesu pomak, no dosta pratecih sluzbi tu fali, takodje, jako losi ulslovi na isturenim ambulantama, a ponajvishe to sto ne postoji preventivno djelovanje i stomatoloska zastita ako nista bar djece , na koju imaju besplatno pravo. dakle zatavrenje skolskih ambulanti, a stanje populacije je katastrofalno...
Ne postojanje doma penzinera ili nekog oblika ustanova gdje ce se ova populacija okupljati, igrati sah i u zimskom periodu, prostor za druzenje.
Najugrozenija populacija bez uslova za zivot...mislim da grad po tom pitanju treba da napravi naselje gdje bi s etakvi ljudi naselili, a da im se pronadje posao (na nivou republike) i onda da se odbija jedan dio plata poput kirije ili nekog poreza gradu sto su stan dobili a da se ljudi uslove da rade i odrzavaju taj svoj posao. Mislim da je mnogo bolje to, nego davati jednokratne pomoci koje se istope kao kocka leda.
prijedloga je masa...sve u svemu , dobro funkcioise sve, kad s epogleda stanje drugih gradova u RS, ipak imamo priliku da zivimo u gradu koji jeste grad, no da moze bolje i vishe, moze svakako!!!
A sto se tice kandidata i ko je odakle...ja sam uvijek za varijantu Lijevcana radije, neko "visoke krajine" :roll:
Dakle Skrbic mjesto Davidovica, a Gavranovic za Skupstinu.
Davidovic je OK gradonacelnik, dosta toga je ucinio, no 8 godina je dovoljno da bi mogli malo i promijeniti lice prvog covjeka ovog grada. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2008, 17:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

simplicity je napisao:
8 godina je dovoljno da bi mogli malo i promijeniti lice prvog covjeka ovog grada. :D

Dovoljno i previse. Ovaj se dovoljno obezbijedio. Sad treba staviti novog, pa sve ispocetka :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 02:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Svi ugostiteljski objekti na području grada Banjaluke na Badnji dan mogu da rade neograničeno radno vrijeme, ali uz obavezu poštivanja javnog reda i mira, saopšteno je u petak iz Administartivne službe Grada.

"Ovaj zaključak gradonačelnik Dragoljub Davidović donio je na zahtjev gradjana i ugostitelja koji su izrazili potrebu za dužim radom ugostiteljskih objekata zbog predstojećeg vjerskog praznika i proslave tradicionalnog Božićnog uranka", navodi se u saopštenju.

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata regulisano je Odlukom o odredjivanju radnog vremena ovih uslužnih djelatnosti, a u izuzetnim slučajevima promjene radnog vremena kao što je u ovom slučaju, posebnim zaključkom donosi gradonačelnik.

(Srna)

--------------------------------------------
Minus minus minus

E Davidoviću Sotonin sine!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 13:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Bio Mejdan je napisao:
Tomo_Sokota je napisao:
Necu da psujem ali znam sta bih rekao za Davidovica.Dok u BL zatvara lokale zbog radnog vremena,Actros radi 24 sata a doticni gospodin vidjen u sitne sate u tom lokalu.

Nije samo u pitanju Aktros nego sve i jedan lokal iza table Zaluzani radi dokad hoce ma fuj fuj fuj

А зар то не припада другој општини?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 14:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Spider Pig je napisao:
. Onaj ko je na vlasti, uvijek će krasti. Nema tog kome je dosta ono što ima...

Zato treba stvoriti mehanizme i zakone da ne mogu krasti oni koji su na vlasti kao u civilizovanim zemljama. Kod nas je to jos na principu komunizma, ko ima vlast dozvoljen mu pristup svugdje pa i parama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 14:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...prvo parama pa onda svugde...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2008, 00:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jun 2003, 10:36
jebes ga, vidim svi ovdje nesto seru, pa da i ja sernem...vecheras ispred SDK (valjda se tako zove ono gdje su ona dva kipa) na cesti sam ugazio (sreca, namjerno - da vidim koliko je duboka) u rupu koja mi je do koljena, sunce ti jebem ledeno....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2008, 01:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...ajde, kenjas...i ja...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2008, 03:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zaključak je vrlo jednostavan, draža mi je svaka dodikova izgovorena laž, nego sve najcrnje istine koje vidim na ulici i u kontaktu sa ljudima!

Sa Dodikovim lažima udraićemo u beton i nećemo ni osjetit kada nam se razbije glava, a sa ovim isitnama osjetićemo jaku bol! a bol i patnju ne želim sebi pa tako ni drugima!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]