Pozitivno je to sto se zaista mnogo ulozilo u uzi centar grada, ulice, saobracajnice, rasvjeta, semafori,instalacije,asfalltiranje, drvoredi, zatim otvorena nova fabrika vode, poboljsan rad komunalne sluzbe, aktivna komunalna policija, novi parkovi, zelene povrsine, pristupacniji rad gradske uprave (mada mislim d ajosh nije dovoljno i kako treba, ali ima pomaka), novi salteri prijemnih kancl G.Uprave na novim lokacijama
Negativno: sto josh uvijek u uzoj gradskoj zoni imamo razrobanih ulica, gdje nepostoji trotoar, niti ulicna rasvjeta, nerijeseno parkiranje oko zgrada u uzoj gradskoj zoni, nisu izgradjene podzemne i nadzemne garaze, igled grada od Hanista pa prema Gl. supu, mnostvo tjenara i supa, sarenilo koje nije ravno stocnoj pijaci, masa stavri koja ne stima u uzoj gradskoj zoni... nadam se da ce nesto promijeniti, jer znam da su azurno skupljali prijedloge po svim dijelovima grada..
A o siroj grad. zoni vjerujem da ima problema poptu asfaltiranja, kanalalizacije (recimo nasleje Drakulic, ono je katastrofalno kad se prodje 'autoputem' pored Vocar prometa) takav ulaz u grad je stavrno razocarenje...zatim rijesiti saobracajnicu kod My Way-a, jer jedna traka za ulaz u grad je prosto smijesna...ma prijedloga je masa po pitanju infrastrukture.
Ono sto zamijerim strasno je u zdravstvenom sektoru. Dakle usluge osnovne zdravstvene zatite u domovima zdravlja koje funkc. u okviru porodicne medicine jesu pomak, no dosta pratecih sluzbi tu fali, takodje, jako losi ulslovi na isturenim ambulantama, a ponajvishe to sto ne postoji preventivno djelovanje i stomatoloska zastita ako nista bar djece , na koju imaju besplatno pravo. dakle zatavrenje skolskih ambulanti, a stanje populacije je katastrofalno...
Ne postojanje doma penzinera ili nekog oblika ustanova gdje ce se ova populacija okupljati, igrati sah i u zimskom periodu, prostor za druzenje.
Najugrozenija populacija bez uslova za zivot...mislim da grad po tom pitanju treba da napravi naselje gdje bi s etakvi ljudi naselili, a da im se pronadje posao (na nivou republike) i onda da se odbija jedan dio plata poput kirije ili nekog poreza gradu sto su stan dobili a da se ljudi uslove da rade i odrzavaju taj svoj posao. Mislim da je mnogo bolje to, nego davati jednokratne pomoci koje se istope kao kocka leda.
prijedloga je masa...sve u svemu , dobro funkcioise sve, kad s epogleda stanje drugih gradova u RS, ipak imamo priliku da zivimo u gradu koji jeste grad, no da moze bolje i vishe, moze svakako!!!
A sto se tice kandidata i ko je odakle...ja sam uvijek za varijantu Lijevcana radije, neko "visoke krajine"
Dakle Skrbic mjesto Davidovica, a Gavranovic za Skupstinu.
Davidovic je OK gradonacelnik, dosta toga je ucinio, no 8 godina je dovoljno da bi mogli malo i promijeniti lice prvog covjeka ovog grada.