Rivaldinho je napisao:
Навиће се за 15 дана на треску граната, као што су многи морали у том периоду о ком причаш (лично сам причао са једним војником елитног 65. Заштитног моторизованог пука ВРС, о томе, који се као клинац од 19 година морао навићи). Али кад се он навикне на ту треску, из те airsoft "позерај и забава" обуке коју раде интензивно и годинама ће у основи знати шта да ради на терену, како се креће, распоређује, тражи заклон, извршава команда, како се сналази у овој, како у оној ситуацији и сл. док ћу ја, након што се за 15 дана навикнем на треску, и даље тражити на које се дугме копча униформа и шта је шта на пушци. Бобан Марјановић је кракат и незграпан и има шаке као лопате али послије 5 година у НБА шутао је тројке по 10 заредом на тренингу...
"Хоће централа да погреши једном, али неће два пута". Ако их на хиљаде тренира у високој организацији, није то случајно. Неће се нико цимати да врхунски спонзорише и организује догађаје неким клинцима како би се ови, ето, мало зезали.
Jutros sam baš ukucao u Gugl koliko je sličan airsoft pravoj stvari i neki lik odgovorio na takvo pitanje i kaže ima veze, ali i steći će se i neke loše navike, tipa kuglica ne probija neki zaklon, dok pravi metak ima da probije ko ništa. I još je nešto ispisao, dometi, težina itd.
Ali svakako ljudi koji to treniraju lakše mogu da se obuče i naviknu na pravu stvar.
A vjerujem da su i planinari, u tom pogledu, u prednosti u odnosu na obične ljude.