banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Maj 2025, 22:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5505 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 272, 273, 274, 275, 276  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Maj 2025, 05:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Mislim da pretjerujete. Prvo sa vrijeđanjem, kao rocker u postu iznad, drugo sa paranojom.
Kakva obuka u paintball klubovima? Pa taj što se tamo obuči ima prvi da popije metak. To kao da si rekao da se obučavaju igrajući CS.
Uostalom, ova vlast je efikasno razoružala Srbe koji su imali legalno oružje onim zakonom o drakonskom porezu na njega. L,judi su prodavali pištolje za pet-šest maraka, a sve da bi gore pomenuti Army shop i slični na tome stekli bogatstvo. I šta su Srbi uradili? Opet glasali za iste. Čuvare Srpske. A ti motozeljo, koliko god ja poštovao tvoju ulogu u ratu i ono što radiš na očuvanju sjećanja na svoje suborce, nećeš određivati ko će šta pisati na forumu. Pošto znam na koga ciljaš i na šta je pisao smatram da nisi shvatio kontekst napisanog jer ni jedan ni drugi "incident" nisu bili shvaćeni kao vrijeđanje.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2025, 07:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Vjerovatno da misle na airsoft, a ne paintball.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2025, 08:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Isti kurac, to je lelemudanje. Pas koji laje ne ujeda.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2025, 08:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
I odakle ovo da nema airsoft i paintball klubova u Republici Srpskoj?

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2025, 10:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ma ima i u Srpskoj.
Za neki sukob ili veći incident neće u efikasnosti te namjere imati obuka u air soft klubovima a i zašto bi neko neiskusnu djecu gurao u sukob kad za to postoje oprobane metode islamskih fundamentalista.?Rata može biti samo ako je to u interesu onih koji su ga ovde zakuvali prije 34 godine i mi smo tu bespomoćni

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2025, 10:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Ali ok, uzmimo da se spremaju za rat u tim airsoft klubovima. Za šta se onda sprema policija RS? Zbog čega se naoružava dugim cijevima i oklopnim vozilima? Zbog čega se izvršila reorganizacija sa izdvajanjem žandarmerije, SAJ i slično? Što napisa čiča o ratu ne odlučujemo mi.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2025, 10:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Air soft vježbaju za sukob?!
Kakve sve nebuloze neću čuti.To ti je kao kad se pauni rašire na vuka.
Pa to su samo pozeri i šminkeraj.Prva granata kad bi pala upišali bi se u gaće.
Viđao sam takve koji su početkom 90-tih na sva usta vikali, a kad se zapucalo nagulili vani istog momenta.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2025, 11:06 
Administrator
Korisnikov avatar

Pa druže, ko god je bio u vojsci zna da je taktički/borbeni dio obuke zanemarivo dugačak u odnosu na ostatak drilla. Zašto? Zato što je svrha drilla da ispunjavaš naređenja bez razmišljanja jer ti to spašava život. Gdje se to uči u airsoftu?

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2025, 11:16 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Vojnika praviš sa 18 godina, a drilovanje može da se radi i kroz vjeru a i mržnju.
Ja nikad a ni moji saborci na dan jedinice nismo ušli u Kozaru i pjevali "ubij turčina i kolji hrvata". Dok proslave muslimanske strane u Bihaću i kolone kroz Petrovac odišu multietničarskim povicima "kolji ubij da srbin ne postoji."

E sad to što smo mi uljuljkani i vjerujemo (ne znam kome) je drugi par opanaka.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2025, 11:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ma dajte ljudi, bezveze se zamajavamo glupostima...
Taktika se može učiti i sa drvenim puškama, a sva ova puškaranja su za razonodu i zajebanciju. Ili za pisanje jeftinih naslova i kreiranje populističkih tema u medijima...

Veći je problem što je BiH toliko trula i raspadnuta država, da je na životu drži jedino međunarodna zajednica i visoki predstavnik. Čineći nas poslednjom kolonijom.
A kad se jednom kompletno raspadne, razletiće se ne na entitete već na naselja i opštine kako je krenulo...

U kojoj smo oblasti konkurentni?
Zaraditi se može izvozom prirodnih bogatstava ili ribajući jedni druge. Čekamo da dođe dijaspora i potroši pare.
Realno smo sistem koji živi na kredit koji će vraćati naši potomci, ako oni ne dignu sidro i odu vani...

Ja još čekam na most u Česmi koji je srušen u poplavama 2014. Malo-malo kad vrijeme nije idealno, Česma nema struje.
Autobus vozi na svakih pola sata, a nedeljom na sat vremena, dok godišnja karta za javni prevoz košta isto kao u Beču.
Gomila namirnica košta isto ili slično kao vani. Tehnika je uglavnom skuplja nego vani.
Smeće nam truje prirodu na svakom koraku. Ne treba nama nijedan neprijatelj, jer većeg neprijatelja od nas samih nema...

Dajte molim vas...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2025, 11:30 
Stara kuka
Stara kuka

_зока je napisao:
Mislim da pretjerujete. Prvo sa vrijeđanjem, kao rocker u postu iznad, drugo sa paranojom.
Kakva obuka u paintball klubovima? Pa taj što se tamo obuči ima prvi da popije metak. To kao da si rekao da se obučavaju igrajući CS.
Uostalom, ova vlast je efikasno razoružala Srbe koji su imali legalno oružje onim zakonom o drakonskom porezu na njega. L,judi su prodavali pištolje za pet-šest maraka, a sve da bi gore pomenuti Army shop i slični na tome stekli bogatstvo. I šta su Srbi uradili? Opet glasali za iste. Čuvare Srpske. A ti motozeljo, koliko god ja poštovao tvoju ulogu u ratu i ono što radiš na očuvanju sjećanja na svoje suborce, nećeš određivati ko će šta pisati na forumu. Pošto znam na koga ciljaš i na šta je pisao smatram da nisi shvatio kontekst napisanog jer ni jedan ni drugi "incident" nisu bili shvaćeni kao vrijeđanje.

Ja ne pretjerujem ....... naveo sam činjenice. To što su razoružali srbe sa pištoljima jeste glupost a onaj ko nije htio da plati on je prodao. Recimo ja nisam prodao i neću dok sam živ. Sa pištoljem ne ideš na pušku bombu ili tenk veće su ti šanse sa vilama.

Ja sam napisao šta jeste i znam šta sam trebao tad uraditi. Prijaviti ga gdje treba, i vile su ga pronosale tad da ga ne prijavim ....... jer je on u 1h po ponoći slao poruke pokojnom Krolu i molio ga da utiče na mene da to ne uradim. Pokojnog Krola sam tad poslušao a možda nije trebalo.

Ne moram ja uopšte shvatati koncept ..... činjenica jeste da je opsovao crkvu i spomenik, OPSOVAO i to je za mene dovoljno.

Ti meni trebaš Zoka ko lebac i neću se svađati sa tobom pogotovo ne ovdje.

A vi ga iz administracije i dalje branite dok opet ne uradi nešto slično, pa nek opet promjeni nik i "smiri se malo" pa opet iz početka.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2025, 11:47 
Stara kuka
Stara kuka

_зока je napisao:

Koga i gdje sam uvrijedio ovde na forumu? Psovkom ili posprdnim imenom? Navedi!

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2025, 11:56 
Administrator
Korisnikov avatar

Ne moraš ti prema meni imati neki poseban obzir zbog toga što "ja tebi trebam" jer ja ga i ne tražim niti bit zbog nečega na forumu bilo kome uskratio pomoć ako mogu da je pružim.
Opsovane su sve crkve, džamije i spomenici, ne određena crkva ili spomenik :wink:

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2025, 12:24 
Stara kuka
Stara kuka

Opsovao je crkvu i spomenik, džamija nije. A i da jeste to ne bi ništa promjenilo u mom mišljenu. OPSOVAO je spomenik koji je posvećen 25000 poginulih vojnika i civila. Meni je to sasvim dovoljno.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2025, 15:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Ja sam lijepo zamolio da forumaši komentarišu bez trolovanja, dotični je prošao kako je zaslužio. Tako da, što se toga tiče, vi koji u stvari moderišete forum biste mogli mogli preduzeti mjere protiv trolova -;)

Da se malo osvrnem na nekoliko stvari, za koje se bojim da ipak nisu najbolje shvaćene.
Kao prvo, vojnička obuka, posebno za najjednostavnije pješadijske zadatke, se može do 90% obaviti bez pravog oružja. Kretanje, maskiranje, orijentacija u prostoru, utvrđivanje... Mnogo stvari i vještina koje su potrebne običnom "redovu" se na takav način uče i u vojsci.
No, nije da ja lično to njihovo "treniranje" doživljavam bukvalno, to je u principu više na nivou slanja poruke, odnosno uznemiravanja našeg stanovništva. To je konstantan pritisak tih svih postdejtonskih godina, pritisak koji za krajnji cilj ima (naše) iseljavanje.
Sa druge strane nimalo ne sumnjam da bi određene grupe, posebno iz vehabijsko-islamističkih krugova jedva dočekale da to protjerivanje ubrzaju i oružjem, ukoliko bi im se ukazala prilika.

Koza priča o životnim problemima koji nas sve muče, a koji su uglavnom uzrokovani korupcijom, sa jedne strane imamo autokratski režim oko Dodika a sa druge strane autorkratskog poglavara (sada i nelegalnog) na čelu OHR-a. Mi praktično ne živimo u državi, nego u imitaciji državu, imitaciji koja dobar dio svojih funkcija ne vrši, zbog mnoštva razloga a najvažniji je taj da nema jasnog titulara na nekom nadležnošću, shodno tome nema ni odgovornosti.

Čiča je dobro pogodio suštinu, mi ne odlučujemo da li će biti rata. No, ti isti koji su nam nametnuli rat nas sada drže u kavezu iz kojeg smo prinuđeni gledati vuka, kao u onom čuvenom Ibn Sininom eksperimentu sa janjcima i vukom. Naša djeca odrastaju i školuju se konstantno izloženi i prinuđeni da te prijetnje svakodnevno slušaju, kroz zajednički i nametnuti medijski prostor su izloženi uvredama . . . Ako je to za vas normalan život i "sitnica" za mene nije. To je, po meni, ozbiljan problem kojeg mi trebamo riješiti, inače ćemo fizički nestati sa ovih prostora jako brzo.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2025, 15:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ne postoji riješenje.Bosnu možeš podjeliti na dva ili tri dijela....ti problemi ostaju....Bosnu možeš utopiti u neku širu zajednicu,međunacionalna i vjerska mržnja ostaje....u stvari,nije bitno kakvo nam je političko uređenje kad smo robovi vječne mržnje.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2025, 16:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Za pocetak nebih gledao tako skroz crno.

John F. Kennedy said, "Our problems are manmade--therefore, they can be solved by man"!

Slobodan Braletov prevod: Probleme u BiH je napravio covjek-- slijedi covjek ih moze i rijesit.

I religija i nacija i drzava su nize kategorije od covjeka i ne determinisu ga vec obrnuto!!
Brale.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2025, 16:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Robova mržnje će ostati vrlo malo, uzevši u obzir natalitet i iseljavanje kod svih učesnika iste na Balkanu. Naše vođe najbolje rade na tome, bolje i od neprijatelja .. .

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2025, 17:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Vodje???
Gdje ti vidis Vodje?

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2025, 19:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
krajo je napisao:
Air soft vježbaju za sukob?!
Kakve sve nebuloze neću čuti.To ti je kao kad se pauni rašire na vuka.
Pa to su samo pozeri i šminkeraj.Prva granata kad bi pala upišali bi se u gaće.
Viđao sam takve koji su početkom 90-tih na sva usta vikali, a kad se zapucalo nagulili vani istog momenta.

Навиће се за 15 дана на треску граната, као што су многи морали у том периоду о ком причаш (лично сам причао са једним војником елитног 65. Заштитног моторизованог пука ВРС, о томе, који се као клинац од 19 година морао навићи). Али кад се он навикне на ту треску, из те airsoft "позерај и забава" обуке коју раде интензивно и годинама ће у основи знати шта да ради на терену, како се креће, распоређује, тражи заклон, извршава команда, како се сналази у овој, како у оној ситуацији и сл. док ћу ја, након што се за 15 дана навикнем на треску, и даље тражити на које се дугме копча униформа и шта је шта на пушци. Бобан Марјановић је кракат и незграпан и има шаке као лопате али послије 5 година у НБА шутао је тројке по 10 заредом на тренингу...
"Хоће централа да погреши једном, али неће два пута". Ако их на хиљаде тренира у високој организацији, није то случајно. Неће се нико цимати да врхунски спонзорише и организује догађаје неким клинцима како би се ови, ето, мало зезали.

Добра ствар у свему је, што нас се очигледно и даље боје. Иако су пуни мржње. Дијелом насљедно, а дијелом систематски пошто и запад и њихови вођи из дана у дан пишу "геноцидна творевина, римембер Сребреница" и на декларацијама паштета. Уосталом и комплетан хашки суд (ставио бих и мање слово, али неће се видјети) са својим пресудама је служио управо томе, да одржи, повећа и закуца мржњу према Србима кроз стварање слике код муслимана да су само они страдали, и тако припреми терен за коначан обрачун запада са непослушним русофилским Србима. Што не значи и да ће доћи до тога, али они свеједно припремају терен.

Да се разумијемо, има тамо и маса нормалне раје, али нормална раја се обично сакрива у своје рупе кад дође до чега дође, а најгласнији су ови крвавих очију. Уосталом, тако је било и на нашој страни, да се не лажемо. С тим што је код њих та мржња ипак интензивнија, само јбг ми смо били доста боље наоружани у почетку па смо сабијали ми њих а не обрнуто, а и они су имали боље савјетнике па су водили много више рачуна о томе како ће се представити, док је код великог др Караџића била отворена сезона оргијања...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5505 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 272, 273, 274, 275, 276  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]