Ja bih se ipak vratio u realnost ove nebulozno i na silu sastavljene BiH.
Ozbiljno me brine nedostatak svijesti kod naših ljudi o neminovnosti terorističke prijetnje koju predstavlja bosnjačko islamski establishment.
Kao možda bizaran ali jako ozbiljan argument, prilažem slučaj koji se relativno nedavno desio u Tesliću.
Neki "mujo" se napio i htio da ubije komšiju koji je isto "mujo", došli policajci MUPRS među kojima je sigurno morao biti još jedan "mujo", a mujo na njih ladno otvori vatru iz automatske puške "Heckler&Koch, 7.62mm".
https://teslicdanas.net/index.php/iz-te ... krio-videoElem, dakle, neki random pijani mujo u Tesliću ima automatsku pušku, i još je toliko hrabar da puca na policiju.
Nego, da se vratim na temu - večeras sam, vraćajući se sa rekreacije sreo jednog divnog dječaka sa down sindromom kako sa ocem sjedi na klupi, dječak mi se obratio pa sam stao i trudio se tom djetetu popraviti dan koliko mogu. Počnem priču sa ocem, borac, izbjeglica, tužnog pogleda i zabrinut. Kaže - vidiš ti da se oni spremaju . . . Ja sam iz Krupe, tamo čim naraste do 17 vode ga da uči da puca i rukuje puškom, svi naoružani . . .
Činjenično stanje je takvo da skoro svakodnevno možemo vidjeti kako po tim nekim terorističkim leglima razne muje "treniraju" omladinu "za zlu ne trebalo" odnosno nadaju se da će imati priliku da nas napadnu i razjure odavde. Pre neki dan su tamo oko Kladnja u nekoj šumi prekopavali stare rovove i sve to snimali za tiktok, očigledno u namjeri da pokažu kako su militantno nastrojeni.
Ko zna koliko puta je pisano i rečeno da u SDA postoji neka vrsta vojnog štaba koji već odavno ima razrađene planove za "oslobađanje" odnosno protjerivanje neposlušnih Srba. To svi znaju, i OBA i SIPA i Dodik i Miličević i apsolutno svi, vjerujem i nas dosta forumaša.
Sa druge strane, oružane snage su pod praktičnom kontrolom NATO štaba u Sarajevu, uz formalnu kontrolu predsjeništva koja će, naravno, biti nepostojeća ako dođe do nečeg neplaniranog odnosno do najmanjeg sukoba.
Danas je stanje drastično lošije nego prije godinu dana, ako uzmemo u obzir sva dešavanja i nelegalne intervencije u krivični zakon i ustavni poredak od strane nacističkog isprdka Šmita, svakodnevno možemo čuti otvorene prijetnje od funkcionera iz muslimanskih krugova, ministara, ambasadora i uopšte bilo kojeg od njih jer su, uglavnom, jedinstveni po tom pitanju.
Pitanje na koje treba odgovoriti je, da li su te prijetnje stvarne i da li stvarno postoji opasnost od terorističkih akcija podrćanih i potpomognutih od zvaničnih struktura iz mjesta gdje je muslimanska većina dominantna? Doslovno je BiH puna osuđenih terorista koji su išli da ratuju u Siriju, vratili se, osuđeni na godinu, platili i sad slobodno žive i čekaju sledeći Džihad.
Ja lično nisam uplašen, ali idu mi na kurac jer vidim da se običan narod ipak uznemirava, a mediji te njihove huškače iz nekog razloga forsiraju.
Šta mislite o tome ? Da čujem, odnosno pročitam, zanima me svačije mišljenje, pod uslovom da nije trolovanje, u kojem slučaju ću trolla nabiti na onu stvar.