banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Maj 2025, 22:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5504 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 271, 272, 273, 274, 275, 276  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Apr 2025, 22:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ne šteti Kinezima,u tome i jeste problem Amerike

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2025, 07:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Kina je zavrsena prica USA tu vise nista ne moze. Dominacija zapada koja je trajala 5-6 vjekova zavrsava, sunce izlazi na istoku.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2025, 18:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tramp će izgurati što je započeo ili će završiti kao Kenedi....ne postoji treće

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2025, 20:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Znamo da je Kina bila pokorena opijumom kada su bili u slicnoj poziciji sto se tice odnosa izvoza i uvoza kao sada.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2025, 20:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
To je prošlo vrijeme.
Trenutno Kinu mogu riješiti jedino nuklearno.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2025, 20:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nije proslo vrijeme jer postoji mogucnost da se Kinezi sada svete Zapadu. Ono sto je nekad bio opijum, sad je tiktok, lgbt, zeleni, ovi sa psecim maskama, droge naravno...

Pretrazi za: Unrestricted Warfare i Three Warfares.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2025, 17:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
СНСД-ов Љубиша Ћосић кахвендише на Фејсу са Рамом Исаком:

- Ајмо направити државу по мјери свих нас
- Несретна ентитетска линија

итд.

Извор: https://www.facebook.com/share/v/15ihgMGE9Q/

Ови из сарајевске регије били жестоки борци у рату, али изгледа су ти сви погинули... остали Шаровић, Ћосић, Божовић...

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2025, 17:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Čiča iz Rogače je napisao:
Tramp će izgurati što je započeo ili će završiti kao Kenedi....ne postoji treće

Nije tema ali ima i sa nama veze.

U stvari sta je to novo? Sta je to "Sto je zapoceo"!? Objektivno gledano po meni nista posebno novo.

Opet ponavljam Tramp za sada nije donijeo nista radikalno novo niti je usmjeren ka tome necem sto nije vidjeno i sto je novo!!
Amerika na prvom mjestu..je li to nesto novo??

Svijestan je da Amerika pada i da se vise ovako ne moze. Ali to je sve on i dalje vidi izlaz u staroj ideloskoj mantri nastavlja staru neokon ekonomsku politiku: Prebijanja preko koljenja, prijetnjih ratom, proxi ratovima(Ukrajina), ucjenjivananja sada i prijasnjih prijatelja pa sve do genocida slucaj sa Gazom i njegovim i Bibijevim planom.

Zasto bi ga likvidirali zbog ovog kako nastavlja staro....??

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2025, 18:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jel ti poznat pojam "nova desnica"?
Tramp je svestan da Amerika biše nije jedina svjetska sila i sve što radi je spuštanje javnog mjenja na nivo sebi ravnima,Kina,Rusija.Evropa je druga liga i nije vrijedna spomena.Prvo što se od njega očekuje to je nužni obračun sa onim zakulisanim moćnicima koji drže štampariju novca.Ko god se do sad od predsjednika usudio da to riješi neslavno je završio.Ne vidim gdje ti nalaziš da se on zalaže za sukobe u Ukrajini.Istina po nekad umije da bubne glupost poput one o Grenlandu i Kanadi ali daleko je to od neke ozbiljne prijetnje.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2025, 21:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Gdje im je to javno mnijenje bilo prije Trampa pa da može da se spusti nize? Spustanje nivo javnog mijenja od strane Trampa negdje ispod je vrlo diskutabilna teorija pa čak i kad Tramp gluposti priča

Na primjer

Na kom nivou je ovaj

"We are under immediate threat from Russia. We see daily sabotage, destruction of data lines and submarine cables, systematic disinformation of our population. We also see poisonings and murders in many cities in Europe. This is the work of the Russian government and its accomplices."
Švabo Merc

https://x.com/DD_Geopolitics/status/1916911843744092226

A na kom ja ovaj

"Ako se ovo ne zaustavi, Ukrajinci neće pobijediti, izgubit će. Mediji stvaraju iluziju da će, ako rat još potraje, Rusija jednostavno kolabirati i Ukrajina vratiti sve teritorije. To nije stvarnost."

https://www.index.hr/vijesti/clanak/jd- ... 66102.aspx

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2025, 19:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jel ti poznat pojam "nova desnica"?
Tramp je svestan da Amerika biše nije jedina svjetska sila i sve što radi je spuštanje javnog mjenja na nivo sebi ravnima,Kina,Rusija.Evropa je druga liga i nije vrijedna spomena.Prvo što se od njega očekuje to je nužni obračun sa onim zakulisanim moćnicima koji drže štampariju novca.Ko god se do sad od predsjednika usudio da to riješi neslavno je završio.Ne vidim gdje ti nalaziš da se on zalaže za sukobe u Ukrajini.Istina po nekad umije da bubne glupost poput one o Grenlandu i Kanadi ali daleko je to od neke ozbiljne prijetnje.

Ocito je Cica da ti vjerujes onome sto on prica a ne sta se desava.
Po meni glavna uloga Trampa i zasto je pripusten na vlast nema veze toliko sa novom desnicom i unutrasnjom politikom u US koliko sa vanjskom politikom.

Da li je Tramp u onome sto prica "iskren", da li je Tramp "nesto novo" ili je ustvari dio pripremljene seme i koja je postojala prije njegovog dolaska na vlast. Seme koju sad igra Amerika zajedno sa Evropom i ostalim saveznicima.

U prilog tome da nije nista novo i da je dio skrivene pripremljene seme za njega koja se odvija pred nama evo nekoliko cinjenica mislim da cemo se slozit a onda pitanje.

Cinjenica 1. Evropa je pod neprikosnovenom kontrolom Amera od 45 da se sad ne upostamo u NATO i njene poslusnike.

Cinjenica 2. Kad je Amerika krenula na sirenje NATO i okupiranje istocne Evrope da je Evropa zivjela i prosperirala na jeftinom Ruskom plinu, nafti, dobri odnosi i svima dobro.

Cinjenica 3. Kad je Amerika krenula sa sankcijama prema Rusiji i prisiljavanjem Evropski zemalja da sijeku veze sa Rusijom, otkazivanjem ugovorenih ugovora te miniranjem North Strima i sankcijama prema Rusiji da Evropi to nije odgovaralo i da su tesko to prihvatale pogotovu Njemacka.

Cinjenica 4. Dosao je Tramp koji hoce da uspostavi normalne odnose sa Rusijom, da ukine sankcije (znaci opet jeftin plin i nafta nazad u Evropu). Tramp hoce da zaustavi rat u Ukrajini i odjenom sad Evropa to nece i suprostavlja se tome sad je Evropa nosioc ostrice i kritike Rusa a prije je to bila Amerika. Imamo sad "Good and Bad Boys" semu za plebes, (dobri i losi momci, da te podsjetim u kaubojskim filmovima losi momci imaju crne sesire a dobri bjele) :)

Ameri dobri a Evropa losa!!
Za svakog je tu nesto blago receno nelogicno!!
Zasto se sad Evropa ponasa tako?

Odgovor na to mora da ide sledecim putem, prvo da li je Evropa sada "slobodna" i van kontrole od Amera pod kojima je od zavrsetka 2svr i uspostave NATO saveza??

Ako je odgovor na to da, Evropa tj EU se oslobodila poslusnog Amarickog tj NATO dominiranja i samostalno odlucuje. Ako je to odgovor a svi znamo da stanje realno nije tako, drugi odgovor je da je to sve plan i dio igre koju Tramp sada igra. Znaci Tramp je nista novo samo magla koja je pustena i siri se da pokriju novi putevi.

A usput mu je pusteno naravno da fekalise po drzavnom uredjenju, ustavu, kulturi, plebesu i moralu to je za plebes i to moze. Ali za ozbilje stvari to mora ici po planu drugih.
Zato ce rat u Ukrajini ici dalje bez prekida i Trampovog zaustavljanja istog i nebih rekao da ce zavrsit kao Kenedi.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2025, 19:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Brale001 je napisao:

Ako je odgovor na to da, Evropa tj EU se oslobodila poslusnog Amarickog tj NATO dominiranja i samostalno odlucuje. Ako je to odgovor a svi znamo da stanje realno nije tako, drugi odgovor je da je to sve plan i dio igre koju Tramp sada igra. Znaci Tramp je nista novo samo magla koja je pustena i siri se da pokriju novi putevi.

Koju to igru igra i šta mu je cilj,koji su to novi putevi

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2025, 19:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Daleko ste odlutali od teme, a izgleda da sam ja kriv. :D

Brale mani se filozofiranja, spusti se malo na niži nivo i konkretizuj i ograniči raspravu na "bejha" i muslimansku alavost.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2025, 20:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
U redu je ovo pitanje o tome da li su Evropa i USA zaista raskinuli. Ipak je to povezanost sa tradicijom. I sto je jos vaznije, tesko je povjerovati u americku demokratiju tipa republikanci ili demokrate te ne steci utisak da su to samo dvije strane iste americke politike i strategije. Ako ih ipak mozda krasi izvjesna dosljednost, bez obzira na to da li su ovi ili oni trenutno na vlasti, stvarnost raskola postaje upitna. A opet, to sto sad Evropa zvanicno nije za nekakvo kakvo- takvo rjesenje koje bi znacilo prestanak sukoba iako je ispastala i ispasta zbog tog rata, a zvanicna USA jeste iako od rata profitira, govori kakav je to bolestan odnos i u kako ludom svijetu zivimo.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2025, 20:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Brale001 je napisao:

Koju to igru igra i šta mu je cilj,koji su to novi putevi

Odgovorio sam to na topic: Ukrajina Gradjanski rat.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2025, 20:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
Daleko ste odlutali od teme, a izgleda da sam ja kriv. :D

Brale mani se filozofiranja, spusti se malo na niži nivo i konkretizuj i ograniči raspravu na "bejha" i muslimansku alavost.

Dobro evo nesto o nasime perjanicama kulture i umjetnosti.
Evo necu sad moci spavat citam Bregi zabranili ulaz u Letoniju, pa kud ce tamo pjevat stvarno nema osjecaj za sensibilitet plebesa!!
On bi da veseli tamo i zabavlja narod a plebes zali i tuguje za Ukrajinom,za Zelenim i njegovom naci ekipom.... a opet kum mu Kusta kod Putina sprema se na paradu pobjede nad fasizmom i nacizmom koji kontrast....ccc!! Pa dje zivimo mi esshh!!

Pa zar su pare toliko vazne i koliko je covjeku dosta...?!!

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2025, 21:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja bih se ipak vratio u realnost ove nebulozno i na silu sastavljene BiH.

Ozbiljno me brine nedostatak svijesti kod naših ljudi o neminovnosti terorističke prijetnje koju predstavlja bosnjačko islamski establishment.

Kao možda bizaran ali jako ozbiljan argument, prilažem slučaj koji se relativno nedavno desio u Tesliću.
Neki "mujo" se napio i htio da ubije komšiju koji je isto "mujo", došli policajci MUPRS među kojima je sigurno morao biti još jedan "mujo", a mujo na njih ladno otvori vatru iz automatske puške "Heckler&Koch, 7.62mm".
https://teslicdanas.net/index.php/iz-te ... krio-video

Elem, dakle, neki random pijani mujo u Tesliću ima automatsku pušku, i još je toliko hrabar da puca na policiju.
Nego, da se vratim na temu - večeras sam, vraćajući se sa rekreacije sreo jednog divnog dječaka sa down sindromom kako sa ocem sjedi na klupi, dječak mi se obratio pa sam stao i trudio se tom djetetu popraviti dan koliko mogu. Počnem priču sa ocem, borac, izbjeglica, tužnog pogleda i zabrinut. Kaže - vidiš ti da se oni spremaju . . . Ja sam iz Krupe, tamo čim naraste do 17 vode ga da uči da puca i rukuje puškom, svi naoružani . . .

Činjenično stanje je takvo da skoro svakodnevno možemo vidjeti kako po tim nekim terorističkim leglima razne muje "treniraju" omladinu "za zlu ne trebalo" odnosno nadaju se da će imati priliku da nas napadnu i razjure odavde. Pre neki dan su tamo oko Kladnja u nekoj šumi prekopavali stare rovove i sve to snimali za tiktok, očigledno u namjeri da pokažu kako su militantno nastrojeni.

Ko zna koliko puta je pisano i rečeno da u SDA postoji neka vrsta vojnog štaba koji već odavno ima razrađene planove za "oslobađanje" odnosno protjerivanje neposlušnih Srba. To svi znaju, i OBA i SIPA i Dodik i Miličević i apsolutno svi, vjerujem i nas dosta forumaša.

Sa druge strane, oružane snage su pod praktičnom kontrolom NATO štaba u Sarajevu, uz formalnu kontrolu predsjeništva koja će, naravno, biti nepostojeća ako dođe do nečeg neplaniranog odnosno do najmanjeg sukoba.

Danas je stanje drastično lošije nego prije godinu dana, ako uzmemo u obzir sva dešavanja i nelegalne intervencije u krivični zakon i ustavni poredak od strane nacističkog isprdka Šmita, svakodnevno možemo čuti otvorene prijetnje od funkcionera iz muslimanskih krugova, ministara, ambasadora i uopšte bilo kojeg od njih jer su, uglavnom, jedinstveni po tom pitanju.

Pitanje na koje treba odgovoriti je, da li su te prijetnje stvarne i da li stvarno postoji opasnost od terorističkih akcija podrćanih i potpomognutih od zvaničnih struktura iz mjesta gdje je muslimanska većina dominantna? Doslovno je BiH puna osuđenih terorista koji su išli da ratuju u Siriju, vratili se, osuđeni na godinu, platili i sad slobodno žive i čekaju sledeći Džihad.

Ja lično nisam uplašen, ali idu mi na kurac jer vidim da se običan narod ipak uznemirava, a mediji te njihove huškače iz nekog razloga forsiraju.
Šta mislite o tome ? Da čujem, odnosno pročitam, zanima me svačije mišljenje, pod uslovom da nije trolovanje, u kojem slučaju ću trolla nabiti na onu stvar.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2025, 22:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2025, 23:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Rocker je napisao:
Ja bih se ipak vratio u realnost ove nebulozno i na silu sastavljene BiH.

Ozbiljno me brine nedostatak svijesti kod naših ljudi o neminovnosti terorističke prijetnje koju predstavlja bosnjačko islamski establishment.

Kao možda bizaran ali jako ozbiljan argument, prilažem slučaj koji se relativno nedavno desio u Tesliću.
Neki "mujo" se napio i htio da ubije komšiju koji je isto "mujo", došli policajci MUPRS među kojima je sigurno morao biti još jedan "mujo", a mujo na njih ladno otvori vatru iz automatske puške "Heckler&Koch, 7.62mm".
https://teslicdanas.net/index.php/iz-te ... krio-video

Elem, dakle, neki random pijani mujo u Tesliću ima automatsku pušku, i još je toliko hrabar da puca na policiju.
Nego, da se vratim na temu - večeras sam, vraćajući se sa rekreacije sreo jednog divnog dječaka sa down sindromom kako sa ocem sjedi na klupi, dječak mi se obratio pa sam stao i trudio se tom djetetu popraviti dan koliko mogu. Počnem priču sa ocem, borac, izbjeglica, tužnog pogleda i zabrinut. Kaže - vidiš ti da se oni spremaju . . . Ja sam iz Krupe, tamo čim naraste do 17 vode ga da uči da puca i rukuje puškom, svi naoružani . . .

Činjenično stanje je takvo da skoro svakodnevno možemo vidjeti kako po tim nekim terorističkim leglima razne muje "treniraju" omladinu "za zlu ne trebalo" odnosno nadaju se da će imati priliku da nas napadnu i razjure odavde. Pre neki dan su tamo oko Kladnja u nekoj šumi prekopavali stare rovove i sve to snimali za tiktok, očigledno u namjeri da pokažu kako su militantno nastrojeni.

Ko zna koliko puta je pisano i rečeno da u SDA postoji neka vrsta vojnog štaba koji već odavno ima razrađene planove za "oslobađanje" odnosno protjerivanje neposlušnih Srba. To svi znaju, i OBA i SIPA i Dodik i Miličević i apsolutno svi, vjerujem i nas dosta forumaša.

Sa druge strane, oružane snage su pod praktičnom kontrolom NATO štaba u Sarajevu, uz formalnu kontrolu predsjeništva koja će, naravno, biti nepostojeća ako dođe do nečeg neplaniranog odnosno do najmanjeg sukoba.

Danas je stanje drastično lošije nego prije godinu dana, ako uzmemo u obzir sva dešavanja i nelegalne intervencije u krivični zakon i ustavni poredak od strane nacističkog isprdka Šmita, svakodnevno možemo čuti otvorene prijetnje od funkcionera iz muslimanskih krugova, ministara, ambasadora i uopšte bilo kojeg od njih jer su, uglavnom, jedinstveni po tom pitanju.

Pitanje na koje treba odgovoriti je, da li su te prijetnje stvarne i da li stvarno postoji opasnost od terorističkih akcija podrćanih i potpomognutih od zvaničnih struktura iz mjesta gdje je muslimanska većina dominantna? Doslovno je BiH puna osuđenih terorista koji su išli da ratuju u Siriju, vratili se, osuđeni na godinu, platili i sad slobodno žive i čekaju sledeći Džihad.

Ja lično nisam uplašen, ali idu mi na kurac jer vidim da se običan narod ipak uznemirava, a mediji te njihove huškače iz nekog razloga forsiraju.
Šta mislite o tome ? Da čujem, odnosno pročitam, zanima me svačije mišljenje, pod uslovom da nije trolovanje, u kojem slučaju ću trolla nabiti na onu stvar.

Činjenica jeste da spremaju mlade na neki otvoreni sukob, imaju ogroman broj paintball klubova i bez problema dolaze do svega potrebnog od opreme (koja nije nimalo jeftina), ti mladi prolaze osnovnu pješadijsku obuku po stranim standardima, načuo sam da imaju i strane instruktore .. ..... imao sam priliku držati u ruci raznorazne modele ..... svesrdno u nabavci potrebnih stvari im pomažu Army shop koji gle čuda obitava u BL, i gdje sam slušao gazdu da su mu najbolje mušterije iz federacije i da ne može nanijeti koliko kupuju. Ali zato SIPA i ostale bezbjedonosne agencije svesrdno guše bilo kakav pokušaj formiranja ijednog takvog kluba u Republici Srpskoj.
Ispričaću jedan skorašnji slučaj policajca koji radi na Tunjicama koji je upisao privatni fakultet bezbjednosti u BL u kojem gledaj slučaja isti pohađaju "studenti" iz Bihaća. I priča mi taj policajac (ima 22 godine) kako je iz noćne smjene došao da polaže ispit u uniformi policije Republike Srpske. Toliku količimu mržnje, bahatog i bezobreznog ponašanja nikad u životu nije vidio, samo zato što se pojavio u uniformi. Toliko je bilo loše da su dotičnu ekipu izbacili sa ispita. Prijavio ih je i putem društvenih mreža je vidio ko su i šta su i čime se bave u "slobodno vrijeme".
Da li treba da se plašimo? Naravno da da. Pogotovo je kritično u graničnim zonama između Federacije i Republike Srpske. Ovo što sam napisao su činjenice.

Pa i ovde na forumu su pojedinci (koji i danas pišu) psovali Srpsku Pravoslavnu Crkvu i spomenik poginulim borcima koji se gradi u Banja Luci ..... i to administracija tolerše tako što se jednostavno promjeni nik i nastavi se po starom.

Kolega iznad je postovao pjesmu paranoja. Nije to paranoja već iskustvo, ono čega kolega koji je postovao pjesmu nema ....... Rocker kao i ja smo prošli iste stvari i vidjeli svašta, on je ovo dobnro napisao.

Glede ovo u Tesliću ..... H&Koch G3A3 sam zarobio u ratu (rasturio sam joj cijev i oštetio zatvarač prije nego sam je predao SFOR-u), i sa tim puškama su bili naoružavani i HV,i HVO i armija BiH.

Mislim da se već sad sprema sranje ili je već sve spremno, samo se čega mig iz inostranstva. Niko iz hrvatskog i srpskog korpusa ne spominje rat, prijetnje ratom isklljučivo dolaze od strane muslimanskih političara.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2025, 00:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

motozeljo je napisao:
Kolega iznad je ...

Turčin.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5504 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 271, 272, 273, 274, 275, 276  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]