banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 17:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1021 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 52  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Apr 2013, 04:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Timotic je napisao:
apokalipto je napisao:
I jest mjesto zlocina krsenje ustava je zlocin i to najgori za to se dozivotno robija.

Krsenje ustava je i zabrana prava na slobodno okupljanje.

Највеће кршење устава јесте рад против државе.

Кршење устава није забрана права на слободно окупљање јер постоји законска основа која може да забрани слободно окупљање (нпр. забрана митинга СРС пре два дана у Београду). Не постоји законска основа која дозвољава рад против државе. То се назива издаја државних интереса и повлачи са собом највећу могућу законску казну (и народну која те једноставно етикетира термином издајник).

Да ли заиста постоји неко овде ко мисли да је потписани споразум добар за Србију када видите да исти подржавају ЛДП и ЛСВ а сви знако ко су и какве су дотичне странке?

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2013, 07:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Niko ovde ne spori da je to što je potpisano loše, i da je politička vlast u Srbiji grozna....već da bi s Dverima bilo još gore...

A kad smo već kod tog rada protiv države, onda bi Dveri trebalo prve ukinuti, ako su spremni da obustave rad skupštine ukoliko ispituju jednog po jednog da li su izdajnici...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2013, 18:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Да ли заиста постоји неко овде ко мисли да је потписани споразум добар за Србију када видите да исти подржавају ЛДП и ЛСВ а сви знако ко су и какве су дотичне странке?

dakle, by default, sve sto LDP podrzava je izdaja drzavnih interesa?

ja recimo mislim da je potpisani sporazum izuzetno dobar za srbiju i maksimum koji su sada mogli da izvuku.

nego, ja imam odlican prijedlog za dveri. zasto ne bi odrzali miting pod nazivom "kosovo je srpsko" u centru pristine? mislim, po njima, kosovo je bilo srpsko sve dok ga ova vlast nije prodala. posto potpisani izdajnicki sporazum jos uvijek nije poceo da se provodi, znaci da je kosovo jos uvijek srpsko, i nema nikakvih prepreka da citavo STARESINSTVO ode u pristinu i objasni sipcima tamo da zive na srpskoj zemlji.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2013, 19:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
Mozda zato sto nisu toliko glupi....sta bi dobili time sto bi otisli u Pristinu sta podrazumevas pod objasnili????

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2013, 19:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Kršenjem ustava odvojile su se skoro sve bivše republike u periodu ranih devedesetih.Sad se odvojila i jedna pokrajina isto kršenjem ustava.
Kako u devedesetim tako i sad Srbija nema u svijetu prijatelja ni u jednoj "istorijski bratskoj"državi da bi taj ustav i odbranila.Džaba je bila skorašnja posjeta Dačića Rusiji i Francuskoj,u svijetu nema trajnih prijateljstava već samo trajnih interesa.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 11:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Kršenjem ustava odvojile su se skoro sve bivše republike u periodu ranih devedesetih.Sad se odvojila i jedna pokrajina isto kršenjem ustava.
Kako u devedesetim tako i sad Srbija nema u svijetu prijatelja ni u jednoj "istorijski bratskoj"državi da bi taj ustav i odbranila.

uz sitni detalj da je srbija prva koja je prekrsila taj ustav na koji se poslije pozivala, ogranicavanjem autonomije kosovu. a da ne spominjemo 'antibirokratksu' revoluciju kojom je milosevic smijenio rukovodstvo kp vojvodine, kosova i crne gore i tamo postavio svoje poslusnike.
pa cak i u takvoj situaciji, sve 'istorijski bratske' drzave su 1991 bile protiv nezavisnosti hrvatske i slovenije, sve dok milosevicu nije palo na pamet da bi se kriza mogla rijesiti vojnim putem.
ali ko bi se zamarao tim detaljima...

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 11:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 16:53
Milanko Djeric je napisao:
pa cak i u takvoj situaciji, sve 'istorijski bratske' drzave su 1991 bile protiv nezavisnosti hrvatske i slovenije, sve dok milosevicu nije palo na pamet da bi se kriza mogla rijesiti vojnim putem.

kako da ne
da li ti stvarno vjeruješ u ovo ili koliko vidim u ovih par postova pišeš čisto da budeš kozmin kontra

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 12:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
kako da ne
da li ti stvarno vjeruješ u ovo ili koliko vidim u ovih par postova pišeš čisto da budeš kozmin kontra

poslusaj izjave tudjmana iz tog vremena, koji je govorio da ih je samo njemacka podrzavala u nezavisnosti, poslusaj izjave nekih svjetskih zvanicnika koji su govorili da su se evropske zemlje spremale da nadglasaju njemacku povodom nezavisnosti hrvatske i slovenije. bilo je vise planova evrope kojima se republikama sfrj predlagalo da se sfrj prekonstituise kao konfederacija. na kraju krajeva, na zahtjev evrope su slovenija i hrvatska morale na tri mjeseca da odgode svoju odluku o nezavisnosti, ne bi li se postigao neki dogovor.

probaj malo da se informises prije nego sto prihvatis teoriju o jadnim srbima koji su uvijek jedini u pravu, ali ih mrzi cio svijet...

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 12:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Probaj ti malo da se informišeš šta piše u ustavu iz 1974 i na koji način se republike mogu odcjepiti.
Ustav je zakon u svakoj državi a sve ostalo je politikanstvo.Tu spada i tvoja priča.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 13:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nemam teoriju o jadnim srbima, niti da su oni uvijek u pravu, kao i da ih cijeli svijet mrzi...

samo si ti budala ako vjeruješ bilo kakvim izjavama, pogotovo nekih mafijaša i luđaka... kakve crne izjave, pa tuđman je izjavljivao da srbi moraju da ostaju u svojoj domovini, da će ih zaštiti, imaće sva prava. pa ako su tako mislili što su onda donosili božićni ustav. pa opet je tu ono ponavljanje starčevićevih 3% itd.
kakva samo njemačka to je toliko nerealno, možda da bi uspjeh još više sebi prišio

ne sjećam se tih izjava sa kraja 80ih i pcetkom 90ih. bio sam balavi klinjo, dovoljeni su mi postupci, a ima i raznih izjava nesto kasnije. bilt će podići našu ekonomiju i otvoriti nas evropi, vesli klark je naš zaštitnik, kušner srpski prijatelj, holbruk je najmoralniji političar, medlin bože me sačuvaj olbrajt...

90% pravnika i politikologa reći će se ustavom iz 74. godine de facto prelazi sa federalne u konfederalnu zajednicu. na šta su se oni pravno pozvali pri referendumima i odluci o samoopredeljenju. što je naravno prihvatila badinterova komisija i naglasila da je pravo isključivo na republikama, a ne naradodima, što smo mi nešto pokušavali izvući. i to kao pet - šest predsjednika ustavnih sudova će napraviti komisiju i samo ce dati svoje misljenje, koje nista ne mora da znaci i niko nije obavezan da ga prihvati i da se pridržava tih misljenja. ma nemoj

a to odlaganje od tri mjeseca je čisto mazanje očiju. kao mi ćemo nešto pokušati, (joj negdje sam čitao o tom odlaganju i postoji neki razlog šta se dešavalo u tom vremenu, ali sad se ne mogu sjetiti da me jebeš) nije bilo šanse da se nešto spreči i zaustavi, niti su oni tu pokušali, a i referendum je nešt rekao i imao svoje uloge malo prije toga

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 14:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako si bio klinjo u kasnim osamdesetim onda se ne sjećaš čistog hrvatskog zraka u konzervama i povampirenog ustaštva.
Što se tiče ta tri mjeseca odgode,mnogi su se upinjali da tu pronadju pravo Hrvatskog naroda da u ime samo Hrvatskog naroda proglase nezavisnost zemlje koja je bila i Srpska koliko i Hrvatska, ali na kraju se sve svodilo na tezu: imali su podršku svjeta, bili su jači, što to Srbi nisu vidjeli.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 16:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Prema Ustavu SFRJ iz 1974. godine (a koji su zdušno podržali i skoro svi srpski komunisti) jasno stoji da republički pravni akti imaju supremaciju, a na saveznom nivou "kako se dogovore"... Upravo ta godina treba da se navodi kao godina raspada SFRJ - kad savezna vlast izgubi supremaciju, ne možemo više govoriti ni o kakvoj državi..

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 17:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako nekom nije jasno,Srbi su ustavom Hrvatske predviđeni kao konstitutivni narod.Dakle, nema preglasavanja .Ustav iz 1974. daje pravo samoodređenja konstutivnim narodima.. Jedan narod nije mogao da proglasi otcjepljenje i u ime ovog drugoga.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 18:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
spijo je napisao:
Ako si bio klinjo u kasnim osamdesetim onda se ne sjećaš čistog hrvatskog zraka u konzervama i povampirenog ustaštva.

Има нас који се сјећамо... Јер нисмо били клиње.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 19:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa to je otprilike to, ja sam govorio o tom božićnom ustavu iz 90e u smislu da srbi u hrvatskoj više nisu konstitutivan narod itd

a ne sjećam se kraja 80-ih i početka 90-ih, ali jesam gledao, čitao i slušao razne priče o "povampirenom ustaštvu" u bih i hr

a sjećam se i priče kada je komšija krajem 90e išao u pariz avionom iz zg. kada je došao na aerodrom mislio je da je došao u ndh. ništa ne postoji vezanu za sfrj, radnici na aerodromu obučeni u ona njihova crna ustaška odjela, na beretki stoji slovo u, a na nadlaktici stoji isto neka traka. išlo nekoliko njih tada i srbe su odvojili sa strane i usledio je poseban postupak i tortura pri detaljnom pregledu.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 19:28 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
De manite se rasprava o raspadu Jugoslavije, ima dovoljno tema o tome. Vratite se na "Dveri"....

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 22:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

tako je, vratimo se dverima!

evo, recimo http://www.dverisrpske.com/sr-CS/nasa-p ... enduma.php

dveri, koje govore u ime naroda, se protive referendumu o briselskom planu

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 22:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
The fact that I'm paranoid doesn't mean they're not after me. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2013, 00:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Milanko Djeric je napisao:
tako je, vratimo se dverima!

evo, recimo http://www.dverisrpske.com/sr-CS/nasa-p ... enduma.php

dveri, koje govore u ime naroda, se protive referendumu o briselskom planu

Прво, против референдума који би Вучић да организује за 15 дана био би свако нормалан.

Друго, правно и уставно је питање да ли је референдум спроводив а да се односи на Ким јер у Уставу Србије јасно пише да је КиМ неотуђиви део Републике Србије и да де јуре и де факто подлеже Уставу и законима Србије. Самим тим, потписани бриселски споразум крши устав јер де факто признаје Репубљик Косова и то по свим основама а приде демонтира институције Републике Србије на КиМ. То је тешко кривично дело и за то се у нормалним земљама робија максимално (а негде губи и глава).

Такође, не може референдумско питање да гласи "Да ли сте за Бриселски споразум или не" јер реално колико становништва зна уопште шта пише у том фамозном споразуму кад реално грађанима Србије споразум објашњавају они који су га потписали и то кроз глорификацију.
Ако би се већ створио правни простор да се спроведе референдум, онда би то аутоматски морао да буде и референдум о промени устава а као такав мора да отвори јавну дебату широких размера у којој ће грађанство да чује све стране приче.

Треће, Двери су апсолутно у праву када наглашавају ово са крађом гласова. Имате председника земље и потпредседника владе и министра војног који су махали на телевизији неким џаковима и поднели кривичне пријаве и шта се десило? Ништа.

Имате, захтев ДСС-а по питању тзв. "Војвођанске декларације" који је упућен Уставном суду а који је већ одавно морао да буде размотрен с обзиром да се ради о приоритету али није размотрен. И може да се набраја још 1000 ствари али када се све сабере, Србија не испуњава услов да одржи један озбиљан референдум који би буквално одлучио о будућој унутрашњој и спољној политици земље.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2013, 05:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Silvio Dante,da li je pravno i ustavno ispravno sprovoditi referendum u Srbiji a da se to isto ne učini i na području KiM koja je po ustavu još uvjek neotuđivi dio Srbije.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1021 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 52  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]