banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 15:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268 ... 576  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Okt 2016, 21:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
sinip je napisao:
С друге стране, јако се добро сјећам времена кад СДС власт није хтјела да иде на донаторске конференције јер забога нама не требају паре мрског Запада, или шта већ... Па је онда Федерација добила милијарде а ми дупло голо.

Tad je možda bilo duplo golo ali kad jednog dana naslijede SNSD na entitetskom nivou imat će duplo golo na kvadrat (niti donacija niti resursa)

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2016, 21:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Интересантно... Тад су биле донаторске конференције, значи паре су се дијелиле (малтене) за бадава, али не, не би ми то. Ми ћемо то сами, о-рук, крамп, лопата, тачке, Тито-партија и тај рад... Аха, јесте да. А Федералци узимали и градили. И крали, као што би и наши. Али и градили. А не пада ти на памет да су се тад можда узеле те паре које су се нудиле да би сад био бољи стандард? И више изграђених ствари и можда више индустрије. Макар малчице?
Али не, дај да ја пљујем контра страну јер узима кредите, док "моја" страна води економску политику типа "ови на власти су лопови, ми смо поштени, пустите мало нас сад". Тачно као она сцена из "Маратонаца" са првом пројекцијом тон филма. Јебено невјероватно. А у међувремену се десило укидање СДК, каубојска приватизација банкарског сектора, игре без граница с рафинеријом и свашта нешто још у чему СНСД баш и нешто није учествовао.

Тачно је СДС секта, шта ради од памћења својих чланова и симпатизера. Нема другог објашњења.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2016, 22:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Sinipe, nije to bas tako kao sto se tebi cini da je bilo.
Para je bilo, ali samo za muslimanske povratnike. Pare su u ogromnoj vecini plasirane preko raznoraznih NVO koje su listom bile registrovane u federaciji.
SDS je tada bio pred veoma teskom odlukom - ili da prihvati "investicije" koje bi u 90% slucajeva dodatno ojacale bosnjacku komponentu i time prakticno otpise sve pogranicne opstine (Teslic, Doboj, Modricu Focu, Zvornik, Visegrad itd itd) ili da rigidnom politikom rizikuje krivicne i politicke sankcije, ali spasi nas narod od ekonomske okupacije. Plus, ne treba zaboraviti ni prvi uslov koji je pred vlasti RS bio postavljen netom posle rata - puna i bezuslovna saradnja sa Hagom. To je u stvari bio trik i izgovor da se "prokletim Srbima" ne da nista.

Nisam siguran da nisu bili u pravu. Na kraju, ti si Dobojlija i dobro znas kako je od Doboja napravljeno predgradje Jelaha, umjesto da bude obratno.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2016, 22:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne postoje "džabne para",što bi rekli moji seljaci.Eto,sektaši nisu htjeli donacije i kredite,možda su naivno vjerovali da se uz ovolike resurse može napraviti napredno društvo.Ali nisu znali da to društvo čine samoživi pojedinci koji ne razmišljaju dalje od sutra,bukvalno.Jbg.
Čuj SNSD nije učestvovao u prodaji banaka :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2016, 22:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
Sinipe, nije to bas tako kao sto se tebi cini da je bilo.
Para je bilo, ali samo za muslimanske povratnike. Pare su u ogromnoj vecini plasirane preko raznoraznih NVO koje su listom bile registrovane u federaciji.
SDS je tada bio pred veoma teskom odlukom - ili da prihvati "investicije" koje bi u 90% slucajeva dodatno ojacale bosnjacku komponentu i time prakticno otpise sve pogranicne opstine (Teslic, Doboj, Modricu Focu, Zvornik, Visegrad itd itd) ili da rigidnom politikom rizikuje krivicne i politicke sankcije, ali spasi nas narod od ekonomske okupacije. Plus, ne treba zaboraviti ni prvi uslov koji je pred vlasti RS bio postavljen netom posle rata - puna i bezuslovna saradnja sa Hagom. To je u stvari bio trik i izgovor da se "prokletim Srbima" ne da nista.

Nisam siguran da nisu bili u pravu. Na kraju, ti si Dobojlija i dobro znas kako je od Doboja napravljeno predgradje Jelaha, umjesto da bude obratno.

А чуј, политика је умијеће могућег. Најлакше је било рећи ко вас јебе, не требају нам ваше паре и окренути леђа. И након свега свеједно имамо негативан природни прираштај, одсељавање због економске ситуације и Добој као предграђе Федерације, како рече. И сарађивали смо са Хагом све у 16. А требало је имати кадрове који би и из такве ситуације извукли нешто позитивно, колико се могло. На крају крајева Чавић је ономад дао мандат Дудеку не због тога што је Дудек најлакше могао да скупи већину (а могао је) него зато што је у пуном јеку била кампања на свим фронтовима о јединственој полицији. И "увалио" му врућ кромпир. Сви знамо шта је даље било. Најлакше је и тада било рећи, а јеби га, шта се може, или овако или никако. Е то је онај дио који СДС од рата није имао, кадрове и памет, осјећај за ситуацију и да зна кад треба да се лупи од сто и каже "добро вас је било".

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2016, 22:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Čiča iz Rogače je napisao:
Ne postoje "džabne para",što bi rekli moji seljaci.Eto,sektaši nisu htjeli donacije i kredite,možda su naivno vjerovali da se uz ovolike resurse može napraviti napredno društvo.Ali nisu znali da to društvo čine samoživi pojedinci koji ne razmišljaju dalje od sutra,bukvalno.Jbg.
Čuj SNSD nije učestvovao u prodaji banaka :lol:

Уз оволике ресурсе се и може направити напредно друштво. Али за то требају стручни кадрови и планирање. Дугорочно. Упореди Русију за вријеме Јељцина и за вријеме Путина. Иста земља, исти људи, исти ресурси. Небо и земља разлика. Кад спомињем продају банака, мислим на онај најранији период укидања СДК и одлуке да се све мора приватизовати јер "странци тако кажу, а они ваљда најбоље знају". Јел био ико тада са три чисте да каже чекајте мало, то нама не одговора овде због тога, тога и тога... Није? Е набијем их све.
И много више но једном сам рекао да су ми сви исти, зато ме и избија ово страначко препуцавање (поготво СДС-ово, искрено), јер су и једни и други показали колико (не)знају.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2016, 16:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
http://mondo.ba/a695786/Kolumne/Zarko-M ... Bosic.html

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2016, 16:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
sinip je napisao:
А чуј, политика је умијеће могућег. Најлакше је било рећи ко вас јебе, не требају нам ваше паре и окренути леђа. И након свега свеједно имамо негативан природни прираштај, одсељавање због економске ситуације и Добој као предграђе Федерације, како рече. И сарађивали смо са Хагом све у 16. А требало је имати кадрове који би и из такве ситуације извукли нешто позитивно, колико се могло. На крају крајева Чавић је ономад дао мандат Дудеку не због тога што је Дудек најлакше могао да скупи већину (а могао је) него зато што је у пуном јеку била кампања на свим фронтовима о јединственој полицији. И "увалио" му врућ кромпир. Сви знамо шта је даље било. Најлакше је и тада било рећи, а јеби га, шта се може, или овако или никако. Е то је онај дио који СДС од рата није имао, кадрове и памет, осјећај за ситуацију и да зна кад треба да се лупи од сто и каже "добро вас је било".

Ne, to je pogresna percepcija. Pare nije bilo moguce dobiti ni za jedan projekat koji nije bio u svojoj sustini antisrpski.
Pare su dobijali raznorazni mediji koji su u to vrijeme sirili bjesomucnu antisrpsku kampanju, govorili i pisali o zlocinima Srba a ignorisali zlocine nad Srbima.
"Puna saradnja sa Hagom" je koristena samo kao izgovor da se Srbima ne da nista, ne samo Srbima u RS-u nego i u Srbiji.
Dodik je to mudro iskoristio prve dvije godine mandata, uspio dobiti neke korisne kredite za infrastrukturu - prvo mi pada na pamet nova trasa preko Borja, a bilo je toga jos.
Vec u sledecem mandatu im je okrenuo ledja i vise se nije osvrtao na ucjene.

SDS-u se ima toliko toga prigovoriti, ali u to vrijeme su im ruke bile svezane. Da, vjerovatno su se mogli malo bolje snaci u svemu, ali ne treba zaboraviti da je u to vrijeme SDS rukovodstvo listom bilo ili na optuznicama ili pod istragom. Vrlo prosto, nisu mogli slobodno donositi odluke, niti su imali dovoljno nekompromitovanih kadrova da urade bilo sta ozbiljno.

Srbi i Hrvati su od rata konstantno izlozeni agresiji stranog faktora, sto kroz akcije SFOR-a i OHR, a u velikoj mjeri i preko nametnutih institucija u pravosudju. To su tek Dodik i Covic na neki nacin uspjeli zaustaviti i staviti pod kontrolu, iako ni oni nemaju snagu i mogucnost da ucienjene nepravde isprave.

Dakle, SDS je napravio najvise gresaka od kad im je Bosic zasjeo na celo, i to je neki period o kojem vrijedi diskutovati.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2016, 15:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
http://pravdabl.com/sds-protiv-sds-a-bo ... u-partiji/
Mora Baja ove svoje slati na praksu kod Vucica, nista ovo ne valja.
Jos samo da Dodik pocne prozivati nekoga za dezerterstvo ili "nedajboze" sverc

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2016, 16:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Ako ga ovako podj... žnj portali, šta će mu raditi jači mediji ;)
Mada, Govedarica jeste razgulio u Srbiju za vrijeme rata da izbjegne služenje vojnog roka. Da je u nekoj drugoj stranci to mu ne bi bio problem kod članova, ali s obzirom da je u SDS-u... Moglo bi biti.
I još bio zadnji na prijemnom na FPN-u sa osvojenim jednim bodom.
Uostalom, na ATV-u pomenuše da je "narodni guslar" uz kadrove guslanja, plus pitali jednu novinarku a ona ladno reče da je Govedarica prije govorio "u desetercu" :lol:
Ako je Lemi kroz rečenicu da je on "naš čovjek" prokomentarisao izbor Govedarice, toj još više govori.

Da su ovi iz SDS-a htjeli neke reforme, organizovali bi prave unutarstranačke izbore.
Ovako navrat-nanos dobiše na čelu jednog Govedaricu i to jedinog (!) kandidata (a demokratska u imenu) kojeg je predložio niko drugi do vječiti gubitnik Bosić.
Meni žao Govedarice. Mogao je da ostane vječiti poslanik... do penzije...

Kad smo kod SDS-a, možda je najbolju rečenicu napisao Manitu poslije kraha SDS-a na izborima, a prije ustoličenja Govedarice
manitu uci da svira je napisao:
Tu stranku treba rasformirati 40 dana nakon izbora, za godinu joj obaviti pomen, a poslije zaboraviti

Samo da dodam da uz ovakvu opoziciju "nema zime" za SNSD. Već sada mogu da planiraju s kim da formiraju vlast poslije izbora 2018. i koga da postave na koju poziciju.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2016, 17:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Дежурним душебрижницима је изгледа горе што на СДС-овим страначким изборима (којим већ по реду) има само један кандидат, него што све остале странке имају једног предсједника од оснивања, а ево спреман сам се кладити, и до самог краја.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2016, 18:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Kad je SDS u pitanju, da li je taj jedan vrijedan?

Ili su neki požurili sa izborom kako neko drugi (možda i bolji) ne bi došao na čelo pa bi ti neki izgubili pozicije.

Mada, i Govedarica može povući neke poteze. A pod potezima ne mislim na poteze gudalom po guslama ;)
Ako žele savjet neka me kontaktiraju na pp. Može žiralno plaćanje, može i kompenzacija :iconbiggrin:
Toliko za sada od mene na ovoj temi ;) bio sam u pravu previše puta, a nisam vidovnjak :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2016, 18:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Задњи пут кад су неком платили за савјет провели су се као бос по трњу у већ легендарном ТВ дуелу "Оги контра Баје"... :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2016, 20:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tadić je izgleda nagulio na vrijeme jer nije htio da dočeka sudbinu Babića i najvjerovatnije Vulina.Sve pohvale za Govedaričin potez :cat:

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2016, 20:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Sta se desilo sa Babicem?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2016, 20:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
A vecinski naslovi "cistka Tadicevih kadrova", nemojte pickice da bi ko napisao da je u pitanju cistka nesposobnih kadrova.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2016, 20:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
V@nja je napisao:
Sta se desilo sa Babicem?

Smijenjen sa pozicije sekretara stranke.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2016, 20:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pfc88 je napisao:
A vecinski naslovi "cistka Tadicevih kadrova", nemojte pickice da bi ko napisao da je u pitanju cistka nesposobnih kadrova.

Kad je tako. Jer odakle oni tako nesposobni tu gdje su bili koliko do sada? :D

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2016, 20:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Neki link?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2016, 20:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
http://mojabanjaluka.info/index.php/inf ... -banjaluke

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268 ... 576  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]