banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 20:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267 ... 576  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Okt 2016, 14:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Pa od te tri moguce vecine, koju je SDS osvojio na izborima 2014 ? Neku cetvrtu ?
Nigdje SDS nije osvojio ni natpolovicnu, ni relativnu ni "matematicku" vecinu, ni na jednom nivou. Nego su unapred potpisali sporazum sa SDA i formiranju vecine na nivou BiH i pristupili mu, kukavicki i podlo, na isti nacin kao sto je uradila Sloga nekad davno za sta SDS i sada zna (opravdano) prebacivati Dodiku.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2016, 14:41 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Eto,fino si objasnio da to nije nas patent...i drago mi je da se sjecas da je Mile uradio to isto,i to sa mnogo manje glasova u RS,nego sto smo mi sad imali 2014...

i sa tom njegovom famoznom Alijansom za promjene,gdje je na duplo drasticniji nacin izignorisana volja naroda u RS,nego sad 2014,gdje je bilo knap...

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2016, 14:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Rocker je napisao:
Pa od te tri moguce vecine, koju je SDS osvojio na izborima 2014 ? Neku cetvrtu ?
Nigdje SDS nije osvojio ni natpolovicnu, ni relativnu ni "matematicku" vecinu, ni na jednom nivou. Nego su unapred potpisali sporazum sa SDA i formiranju vecine na nivou BiH i pristupili mu, kukavicki i podlo, na isti nacin kao sto je uradila Sloga nekad davno za sta SDS i sada zna (opravdano) prebacivati Dodiku.
Није освојио никакву већину, указала се прилика да уграбе власт, уграбили је, а Додик и фанови цвиле и дан данас. Шта је ту нејасно? Опет ти о легитимности и осталим срањима?

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2016, 14:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Klajv_Biksbi je napisao:
А шта би требало бити битно некоме ко је у политици него освајање власти?

Rad u interesu grupe koja je glasala za tebe?
Schlager je napisao:
tad sam bio srecan sto smo usli u tu pricu,ocekujuci neki pomak u predmetima visemilionske korupcije..
To bi imalo šansu da SDS-ovci i njihovi finansijeri zajedno sa koalicionim partnerima iz SzP nisu upleteni u korupcijske afere na raznim nivoima.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2016, 14:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Rad u interesu grupe koja je glasala za tebe?

Ако не узмеш власт, како ћеш радити у нечијем интересу? Понављам, освајање власти треба да буде циљ сваког политичара. Када говоримо о овом конкретном случају, како се испоставило, боље да је нису ни освајали, али постављати питања је ли то легитимно или не нема везе с памети.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2016, 14:59 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
to jeste jedan od glavnih postulata politicke i teorije i prakse,da je cilj svakog politickog subjekta-dolazak na vlast....jer jedino tako moze ostvariti svoje ideje....

al s druge strane,meni je draze biti u opoziciji nego jednog dana uci u vlast sa ovima......nema tu kompromisa.....em sto mislim da su doveli ovaj narod na ivicu i bioloskog i ekonomskog opstanka zgrcuci milijarde sebi i odabranima,em sto mislim da bi to obesmislilo sve buduce izbore u sledecih 20 godina.....iskreno se nadam da i Vukota misli tako....

sad je i na BN objavljena vijest da je on nas novi Predsjednik....citam komentare,i svidio mi se ovaj....

Citiraj:
Hercegovac 23.10.2016 15:28

Čestitke novom predsjednike jedine srpske , demokratske i patriotske strane ! Stranke koja se ne bazira na idolu , no na politici . Stranke koja je izmjenila toliko predsjednika , a nikada nije nestala! Da je vječan SDS!

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2016, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Klajv_Biksbi je napisao:
Није освојио никакву већину, указала се прилика да уграбе власт, уграбили је, а Додик и фанови цвиле и дан данас. Шта је ту нејасно? Опет ти о легитимности и осталим срањима?

Vidi, ja sam sasvim jasno kazao svoj stav, a to je da svako ko ne osvoji vecinu u RS-u, a udje u vlast, uzurpira volju gradjana. Nimalo mi nije tesko priznati da to nije bilo legitimno ni kad je SNSD bio u pitanju.
Dakle, apsolutno nemas razloga da mi se na takav nacin obracas.

Sledece - drzim se stava da bi predstavnici na BiH nivou trebali biti predstavnici Republike Srpske, a ne "iz Republike Srpske". Trenutno stanje stvari je odlican primjer kako tako nakaradan sistem NE MOZE funkcionisati.
To sto se neko u SDS-u nadao da ce nekako sa BiH nivoa doci u ucjenjivacku poziciju i oslabiti vlast na nivou republike, i pucao sebi u nogu, je samo znak o kakvim diletantima se radi.

Na kraju, evo da te pitam, a i sve ostale iz SDS klana - koga i sta predstavljaju poslanici SDS-a u PSBiH trenutno ? Republiku Srpsku svakako ne, vecinu gradjana iz RS-a takodje ne.
Koga ?

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2016, 16:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ставови нам се разилазе у самом старту, тако да је свака даља расправа бесмислена. Мени је легитимно све што је изводљиво. Ако је неко у стању узети власт са два посланика, аферим. Два од 80 или четири од пет, мени свеједно. Корисност такво поступка, у смислу резултата на наредним изборима, је нешто друго.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2016, 16:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma ti stvari posmatras iz stranacke perspektive, a ja ne. Ja sam pitao sta je bolje za Republiku Srpsku, a ne za SDS ili SNSD.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2016, 16:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Наравно да је вама из СНСД-а Република Српска на првом мјесту.
Поздрав!

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2016, 16:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Pa i ne trebaju da predstavljaju RS, trebaju da predstavljaju narod bosne i hercegovine pa makar to bili i egipcani. Pun mi je kurac tkz. "borbe" za Republiku Srpsku, a penzije,plate nikad manje, mortalitet sve veci, egzodus sa ovih prostora takodje sve veci. I sta, oni se trebaju boriti za takvu Republiku Srpsku??? Druga je stvar sto nista nisu uradili u Sarajevu za bilo koga.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2016, 17:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Klajv_Biksbi je napisao:
Поздрав!

Ja nisam clan SNSD-a, ali glasao sam za SNSD kandidate na izborima 2014. i 2016. Ne iskljucujem mogucnost da opetglasam i za SDS ili neku drugu stranku, ukoliko zakljucim da su bolji od konkurencije.

Pfc88 je napisao:
Pa i ne trebaju da predstavljaju RS, trebaju da predstavljaju narod bosne i hercegovine pa makar to bili i egipcani. Pun mi je kurac tkz. "borbe" za Republiku Srpsku, a penzije,plate nikad manje, mortalitet sve veci, egzodus sa ovih prostora takodje sve veci. I sta, oni se trebaju boriti za takvu Republiku Srpsku??? Druga je stvar sto nista nisu uradili u Sarajevu za bilo koga.

Tu je Bosicev "Ekonomski Patriotizam" da nas sve izvuce iz krize . . . :lol:

To sto ti govoris bi se moglo shvatiti i malo drugacije. Cini se da u SDS-u vlada stav da od prvobitne ideje Republike Srpske nije ostalo nista, i da preostaje boriti se samo za goli zivot i "koru kruva".

U demokratijama moze biti samo jedan krivac za nesposobnu vlast - jos nesposobnija opozicija.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2016, 17:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Klajv_Biksbi je napisao:
Поздрав!

:lol:

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2016, 17:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Malo je vjerovatno (praktično nikako) da bjelosvjetske lihvarske lopine ne podstiču sve nepoštene radnje onih koji su na vlasti.Sve je to stvar dila onih na vlasti sa njima,ne samo kod nas.Nešto kao prećutno pravilo.Slučaj je htjeo da kod nas tu ulogu obavlja SNSD....to odlično rade duži niz godina i ne znam zašto bi ih mjenjali.¸Kao nagradu za takav predan rad dobili su par jakih pozicija u Ist Vest Pointu (Škrbić i Radojičić).
SNSD glumi zaštitnika Srpske dok sa druge strane kod lihvara zadužuje entitet i za tu uslugu je vrh nagrađen ugrađivanjem u svaki projekat koji se ostvari.SDS je zapala uloga glume opozicije i tu ulogu su stvarno dobro odigrali sa Bosićem na čelu.Naravno,nije dovoljno samo glumiti opoziciju....trebalo se malo i uhljebiti u institucijama BIH ....nije to nešto veliko kao što su u mogućnosti vladajući u RS ali dok god oni ovako dobro glume vlast,SDS je bez šansi da ga zamjeni.
Zbog toga su Bosićeve priče o borbi protiv kriminala i korupcije kao glavnog aduta za promjenu vlasti bespredmetne (u stvari to je njegova gluma opozicionog djelovanja).

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2016, 18:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Rocker je napisao:
Samo za mog drugara Shlagzija:

Slika

:)

Jel ovo dijeljeno za glasove?

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2016, 19:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pfc88 je napisao:

Jel ovo dijeljeno za glasove?

:lol:
Drugar mi rece da je o dobio na nekoj tribini ili druzenju aktivista, moguce kod Rodje. Za glasove se asfaltiralo i postavljala ulicna rasvjeta po seoskim sokacima, standardna prica.

Čiča iz Rogače je napisao:
Malo je vjerovatno (praktično nikako) da bjelosvjetske lihvarske lopine ne podstiču sve nepoštene radnje onih koji su na vlasti.Sve je to stvar dila onih na vlasti sa njima,ne samo kod nas.Nešto kao prećutno pravilo.Slučaj je htjeo da kod nas tu ulogu obavlja SNSD....to odlično rade duži niz godina i ne znam zašto bi ih mjenjali.¸Kao nagradu za takav predan rad dobili su par jakih pozicija u Ist Vest Pointu (Škrbić i Radojičić).
SNSD glumi zaštitnika Srpske dok sa druge strane kod lihvara zadužuje entitet i za tu uslugu je vrh nagrađen ugrađivanjem u svaki projekat koji se ostvari.SDS je zapala uloga glume opozicije i tu ulogu su stvarno dobro odigrali sa Bosićem na čelu.Naravno,nije dovoljno samo glumiti opoziciju....trebalo se malo i uhljebiti u institucijama BIH ....nije to nešto veliko kao što su u mogućnosti vladajući u RS ali dok god oni ovako dobro glume vlast,SDS je bez šansi da ga zamjeni.
Zbog toga su Bosićeve priče o borbi protiv kriminala i korupcije kao glavnog aduta za promjenu vlasti bespredmetne (u stvari to je njegova gluma opozicionog djelovanja).

Ne bih se slozio za ovo u vezi Bosica. Nikad za njega ne bih rekao da je politicki podlac, on je prosto politicka naivcina.
Sve te nepopularne i lose odluke koje je donosio, donosio je da bi odobrovoljio US i konacno SDS skinio sa crne liste State Departmenta. Ostatak ekipe iz SzP-a ne bih komentarisao.

Treba biti objektivan i osvrnuti se desetak godina unazad - ko god je lizao dupe amerikancima nije dobro prolazio na izborima. Tako i sa Dodikom, cim su ga Rafi i ekipa proglasili za neprijatelja americkih interesa, njemu je rejting strahovito porastao. Krsmanovic je izgubio nacelnicku poziciju u Foci kad je poceo previse duvati u sorosevske multi-praktik trube . . .

Elem, izborom Govedarice za predsjednika, SDS nije uradio nista sto ce poboljsati izglede stranke na nekim buducim izborima. Ni kvalifikacije, ni nekih posebnih rezultata a ni harizme. Meni je stvarno zao sto Dr Milicevic nije preuzeo stranku.

Nego, eto Mektic sad dovodi FBI u BiH, sto ce reci da priznaje da oni (SzP) nemaju sposobnih kadrova da im "povedu borbu protiv kriminala i korupcije" :lol: :lol: :lol:
Ajde da vidimo i to cudo.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2016, 20:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
e bih se slozio za ovo u vezi Bosica. Nikad za njega ne bih rekao da je politicki podlac, on je prosto politicka naivcina.
Sve te nepopularne i lose odluke koje je donosio, donosio je da bi odobrovoljio US i konacno SDS skinio sa crne liste State Departmenta.

Interesantno.Pa na koji način politička naivčina tog kalibra se nađe na čelu najveće opozicione stranke??
Kraj ere SDSa je obilježio početak ere SNSDa koji je za razliku od njih u praksu uveliko uveo saradnju sa svjetskim lihvarima.
Citiraj:
Treba biti objektivan i osvrnuti se desetak godina unazad - ko god je lizao dupe amerikancima nije dobro prolazio na izborima. Tako i sa Dodikom, cim su ga Rafi i ekipa proglasili za neprijatelja americkih interesa, njemu je rejting strahovito porastao. Krsmanovic je izgubio nacelnicku poziciju u Foci kad je poceo previse duvati u sorosevske multi-praktik trube . . .

Druže, :D može Dodik da dovede komplet Kremlj u RS ali dug MMFu ostaje...kao i njegovo podaništvo istom.Malo se Dodik zanio krajem prošle godine,oni mu zavrnuli česmu i sad je mekši od princes krofne. :D
Krsmanović je nebitan lik,to su i amerikanci uvidjeli pa mu dali pedalu.Nije im više bitan,čak ni kao glumac.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2016, 20:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čiča iz Rogače je napisao:
Interesantno.Pa na koji način politička naivčina tog kalibra se nađe na čelu najveće opozicione stranke??

Pa on je instaliran, ocigledno greskom. Ja bih prije rekao za Dodika da je politicki podlac, za Bosketa ostajem pri misljenju da je naivcina.
Citiraj:
Kraj ere SDSa je obilježio početak ere SNSDa koji je za razliku od njih u praksu uveliko uveo saradnju sa svjetskim lihvarima.

Ne treba zaboraviti da je Dodikova vlada ta koja je drasticno povecala plate policiji i penzije RVI amputircima. Pretpostavljam da to nije moglo drugacije nego kreditima.
Realno, RS nema ekonomskih mogucnosti da pokrije zdravstvo i isplate penzija iz tekucih uplata u fondove. Mozda bi i moglo, ali bi penzije za pun radni staz bile reda stotinjak maraka.
Sa druge strane, nije postojala ozbiljna kontrola skupstinskih odbora i revizije pri trosenju (pljackanju) para. Rezultat znamo.

Sasvim drugi par opanaka je to sto SNSD nije napravio nista posebno da se poveca broj zaposlenih, tako da to dizanje kredita samo steti na neki duzi period.

Citiraj:
Druže, :D može Dodik da dovede komplet Kremlj u RS ali dug MMFu ostaje...kao i njegovo podaništvo istom.Malo se Dodik zanio krajem prošle godine,oni mu zavrnuli česmu i sad je mekši od princes krofne. :D
Krsmanović je nebitan lik,to su i amerikanci uvidjeli pa mu dali pedalu.Nije im više bitan,čak ni kao glumac.

Nisam uopste mislio na vezu sa MMF-om, nego na korelaciju izmedju uspjeha na izborima i podrske US administracije politickim subjektima. U RS-u ce uvijek americka podrska za rezultat imati negativan uticaj na broj osvojenih glasova.
Prosto ko pasulj.

O odnosu sa MMF-om i drugim lihvarima ne bih puno, realno vrlo slabo i povrsno poznajem materiju. Mozda postoji mogucnost da se odrzi funkcionisanje sistema bez dizanja kredita, ali sugurno ne postoji mogucnost da se tako i ostane na vlasti.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2016, 20:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Mozda postoji mogucnost da se odrzi funkcionisanje sistema bez dizanja kredita, ali sugurno ne postoji mogucnost da se tako i ostane na vlasti.

Ovo je esencija mog prvog posta u našoj diskusiji :D

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2016, 20:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
С друге стране, јако се добро сјећам времена кад СДС власт није хтјела да иде на донаторске конференције јер забога нама не требају паре мрског Запада, или шта већ... Па је онда Федерација добила милијарде а ми дупло голо.

Све го економски стручњак до стручњака на свим странама.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267 ... 576  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]