Schlager je napisao:
Ne znam za ostatak SDS,ali mogu ti iznijeti svoje licno misljenje.......nakon ovolike ljubavi prema njemu,ja licno sam promjenio stav,drasticno......Do izbora sam mislio da mu je mjesto iza resetaka,a sad niposto ne bih volio da se to desi!!!.....neko koga narod toliko voli,da ga sutra uhapse,usao bi u gusle!!!!
A mi bi bili obiljezeni kao izdajnici za vijeke vjekova.....jos dosli na ispraznjene fondove.......to bi bio kraj SDS.....ovako nije....nema predaje.......nasa sansa je jedino da mu narod kaze DOSTA...nikako SIPA ili OHR...nadam se da si zadovoljan odgovorom

Pa ja sam svakako zadovoljan, SDS izgubio . . .
Salu na stranu, vanja ti je detaljno obrazlozio ovo u vezi Dodika i negativne kampanje.
A ja pisem jer imam tu manu da svima okolo dijelim savjete i pravim se pametan, pa sam pre neko vece razmisljajuci kako SDS-u posoliti pamet zakljucio da su najvise pogrijesili sto su narodu govorili kako je Dodik lopov, umjesto da narodu govore kako su oni posteni (i sposobni).
Na lokalu se
mora imati ljude koji ne izgledaju kao neki lik kojeg bi Bora Stjepanovic glumio u nekom filmu.
Politika je proizvod koji se mora reklamirati, a reklama ne trpi nefotogenicne face i ljude koji zvuce ko cobani.
Znas koji je najveci problem u US za demokrate sada ? To sto su toliko pretjerali kupujuci sve medije i ankete pa se stekao utisak da Trump nema ni 10% sanse za pobjedu. Sad su zakljucili da to nije dobro, jer ce tako izvjestan rezultat ostaviti mnoge (njihove) glasace kod kuce, koji ce racunajuci na prognoze jednostavno zaljuciti da nema potrebe da izlaze jer je Trump svejedno izgubio.
Cak se i Obama pre neki dan guzio da kaze crncima da obavezno izadju, jer "od njih zavisi".
Izbori i kampanja su veoma ozbiljna rabota, a sad iz ove perspektive se moze reci da je SDS toj raboti pristupio amaterski.