RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Nemam pojma koliko si imao srecu ili nesrecu da odes u neke juznije dijelove Srbije, Uzice ili tako neka mjesta, pa to je upropastena drzava, devastirana, narod mentalno razvaljen, pa tamo je vrijeme stalo 1975 godine, e sada se desava to da se polako pokrecu i ti devastirani krajevi, drzavna kasa postaje stabilna, desava se niz uspjeha na nekoliko polja, pogledaj samo bum u vojnoj industriji itd itd, da ne spominjem kako Srbija ubrzano grabi ka EU... Dakle covjek radi, e sada sto je malo zastranio na tom svom putu, jbg desava se...
Nisam nikada bio dole i ne znam kakva je situacija, vjerujem da je većina stanovništa veoma siromašna + medijska blokada je pogotovo izražena u manjim mjestima u N.Sadu iBg-u i nekako se čuje glas opozicije.
Kako misliš državna kasa postala stabilna? Ako može detaljnije o tome.
Da je baš bum u vojnoj industriji ne bih rekao, za vrijeme žutih vojska je srozana na najniže grane, ova vlast je uvela u vojsku par transportera i to je to koliko vidim, a ono avioni kamioni ne vjerujem dok ne vidim.
Od EU nema ništa to je promašena ideja i protraćeno vrijeme, neće Srbiju pustiti da postane član.
Kada kazem vojna industrija, onda ne mislim da vojsku kao oruzane snage, taj dio me ne zanima, vec govorim o namjenskoj industriji koja se polako budi... nadalje samo pred novu godinu je penzionerima kao jednokratna pomoc isplaceno nesto oko 8 milijardi dinara iz budzeta, sto ipak nisu pare, tj mi za malo veci iznos klecimo u MMF, da ne kazem nesto gore, dakle rezultata ima, dali je moglo vise, ja mislim da nije jer Srbija je devastirana zemlja, ne ratom, nego pljackom i korupcijom, samo za Mihalja Kertesa se spominje cifra od 20 milijardi dolara...