banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Avg 2025, 06:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214 ... 576  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Mar 2016, 17:09 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
moja mama isto :(

iako sam sinčić...jedinac...i,naravno, zna da volim SDS otkad znam za sebe....

kaže Bosić mrljav,smotan,nikakav.....Dodik ljudeskara...komad!!!!

još usput se "nešto 20 god boji za mene" zbog ne znam ni ja čega :-?

Zbog ovog što napisah je Šakal dugo nosio moj potpis u kojem tražim da se ženama oduzme pravo glasa!!!!

Poslednji put menjao Schlager dana 04 Mar 2016, 17:21, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2016, 17:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Otkud Manojlo Milovanovic u BiH i koji mu je zadatak bio?

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2016, 19:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
motozeljo je napisao:
Evo primjera Schlager .......moja mater penzioner mashala godina.......bila za sds ......cak me i natjerala da idem na onaj plebiscit ili kako vec bi i natjerala da glasam onako SRPSKI kako dolikuje.....
A danas OKORJELI snsd-ovac.......sve moze al Dodu mojne dirat inace kopa oci ......ni u zajebanciji ne smijem tako......
Nije mi jasno kakva promjena......sta reci ......

Кад подвучеш линију испод дјеловања СДС-а и СНСД-а читај Дудека, у задњих 10+ година. Све буде јасно.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2016, 19:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Pa valjda je jasno o cemu se radi. Uprkos svim muljavinama i otimacini para, Dodik vodi politiku koja je prepoznata kao patriotska i prati interese RS-a. Koji su njegovi licni interesi u svemu tome je sasvim druga prica.

Sa druge strane, opozicija na celu sa SDS-om je nekako postala sterilna, izbjegavaju se izjasniti na takav nacin koji bio izazvao negativne reakcije zapada, valjda zbog straha da ne izgube podrsku u rusenju Dodika i njegove vlasti.
Mislim da tu grijese, i da su nam davno mogli uzjahati na ledja da su se drzali iste retorike i pozicije kao nekad.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2016, 19:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ti si covjek optimista.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2016, 20:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
TNS jel ti mislis na djenerala VRS M.M.???!

Rocker je u pravu sto se tice snsd(pritajeni tigar) i sds(skriveni zmaj).....

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2016, 21:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Otkud Manojlo Milovanovic u BiH i koji mu je zadatak bio?

Citiraj:
Рођен је 21. новембра 1943. године у селу Ламинци, Градишка . . .

Nema onaj "facepalm" smajli, a bas bi pristajao.

Apropo toga da sam optimista, pretpostavljam da zelis reci da ne postoji scenario u kojem ce SDS doci na vlast, zbog njihove nesposobnosti.
Nisi u pravu, njima nedostaje samo neko prosjecan sa mudima prosjecne velicine, i da par mjeseci prica stvari koje narod i srbadija voli slusati.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2016, 21:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa sta ako je rodjen tu gdje je je rodjen? Da ga nije mozda SDS (koji je izgleda prethodno porodjen nakon bezgresnog zaceca) doveo da organizuje vojsku?

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2016, 22:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Pa sta ako je rodjen tu gdje je je rodjen? Da ga nije mozda SDS (koji je izgleda prethodno porodjen nakon bezgresnog zaceca) doveo da organizuje vojsku?

Niko ga nije "doveo", procitaj mu biografiju pa ce ti sve biti jasno. Naravno da SDS nije vodao generale okolo, SDS je imao drugaciju ulogu. SDS je u politickom smislu napravio ogroman posao, na dosta stvari su i zasrali ali sta je tu je.

Po pitanju "pada krajiskih opstina", to je svakom jasno - te opstine su morale pasti je ta teritorija imala najrjedju naseljenost.
Trebalo je drzavu dovesti na tih 49%, a logicnije i prakticnije je bilo iseliti 50.000 nego 500.000.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2016, 22:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hocu reci da je SDS instaliran da odradi jedan dio posla. To cime vole da se busaju bi Alija pregazio sa ona dva policijska transportera da nije bilo kitschme koju su napravili Milovanovic, Mladic i ostali koji su dobili zadatak da podignu odbranu.

A zadatak nije izdao SDS.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2016, 23:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U mom kraju nismo ni culi za Milovanovica negdje do -93. Narod se organizovao sam, ni glavni stab ni SDS nisu pomagali. No, trebalo je organizovati zivot i kakvo takvo finansiranje i funkcionisanje svega, a to je ipak SDS nekako otaljavao.
Da ne ispadne da branim SDS, gluvo bilo, ali im moramo odati zasluzeno priznanje.
Kao i generalima i majci Srbji.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2016, 00:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Rocker je napisao:

Po pitanju "pada krajiskih opstina", to je svakom jasno - te opstine su morale pasti je ta teritorija imala najrjedju naseljenost.
Trebalo je drzavu dovesti na tih 49%, a logicnije i prakticnije je bilo iseliti 50.000 nego 500.000.
Rjeđe je naseljena Krajina od Hercegovine? Više stanovnika je u Rudom, Ljubinju, Gacku i sl. nego u Glamoču, Grahovu, Drvaru, Petrovcu, Sanskom Mostu? O resursima kojima raspolaže ti krajevi i da ne pričam. Da, trebalo je svesti Srbe na 49% al trebalo je spriječiti i povezivanje Bosne sa Sandžakom, odvojiti muslimane od Srbije. Zato je pala Krajina, ne zbog rijetke naseljenosti.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2016, 00:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Rocker je napisao:
Rjeđe je naseljena Krajina od Hercegovine? Više stanovnika je u Rudom, Ljubinju, Gacku i sl. nego u Glamoču, Grahovu, Drvaru, Petrovcu, Sanskom Mostu? O resursima kojima raspolaže ti krajevi i da ne pričam. Da, trebalo je svesti Srbe na 49% al trebalo je spriječiti i povezivanje Bosne sa Sandžakom, odvojiti muslimane od Srbije. Zato je pala Krajina, ne zbog rijetke naseljenosti.

Mislio sam prvenstveno na Drvar, Grahovo i Glamoc.

Djelimicno si u pravu sto se tice "razdvajanja", ali meni se cini da je u ovom slucaju bilo vaznije pristati na Tudjmanove ucjene i konacno osigurati Hrvatskoj sigurno zaledje u Kninskoj Krajini. Ko i kako je pristao na to, svima nam je jasno.

Inace, muslimani su jos na teritoriji Srbije fizicki odvojeni od muslimana u BiH.

Krajiske opstine su pale jer su bile pod udarom superiorne vojne sile, dobro opremljene hrvatske vojske koja je u tom momentu raspolagala i jurisnim helikopterima Mi24 koje su dobili iz Ukrajine. Uz sadejstvo sa NATO avijacijom i artiljerijskom brigadom iz jedinice za brza dejstva, mi tamo nismo imali nikakve sanse.
A jasno je i zbog cega nisu date hercegovacke opstine - nije bilo vojske koja ih moze fizicki pokriti na tom pravcu.
Prilicno sam siguran da HV ne bi mogla logisticki organizovati u zadatom roku akciju na tom krilu.
A mozda ih niko nije ni trazio, ni nudio. :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2016, 01:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja tada kao dijete, nisam vjerovao da taj dio RS može pasti ikad, više sam strjepio za BČ, DO, SA, Hercegovinu.

Poslije Srebrenice, mislio sam da je sljedeći Bihać ili Goražde.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2016, 08:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
@Roker
Pale su i bez dejstva superiorne vojne sile. Samo je naređeno povlačenje. Stari mi je bio na Demirovcu, prepješačili do Bočca. Glave su padale tek kada su pokušali uspostaviti liniju prije BL. Poslalo ih kao ovce pod artiljerijsku vatru. Za dan veći gubici nego za cijeli rat.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2016, 09:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Moralo se ginuti dodatno da se malo zamaskira politika koja je to dogovorila, fotelje je trebalo i poslije Dejtona zadržat. Rašo fino obilazio SDK-ove Ključa,S.M. i ostalih "padnutih" opština, pa se malo zaletio i u PD. Trebalo je ostaviti keš za jatake i crne dane tihovanja od SFOR-a, te patrijote u Srbiji..

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2016, 09:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
_зока je napisao:
@Roker
Pale su i bez dejstva superiorne vojne sile. Samo je naređeno povlačenje. Stari mi je bio na Demirovcu, prepješačili do Bočca. Glave su padale tek kada su pokušali uspostaviti liniju prije BL. Poslalo ih kao ovce pod artiljerijsku vatru. Za dan veći gubici nego za cijeli rat.

Zoka, po podacima udruženja pog. i nestalih te centra za ist.rat.zločina te jeseni 95 je poginulo vojske ko u ostatku rata. Hvala politici, dabogda nemali roda i poroda..

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2016, 09:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Nije mi jasno kako ova propala stranka ima obraza da postoji, ogledalo njihove vrednosti, političke sposobnosti i kulture je njihov bivši član Stevandic. Da je Bog dao da nestanu svi skupa sa političke scene.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2016, 11:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
U mom kraju nismo ni culi za Milovanovica negdje do -93. Narod se organizovao sam, ni glavni stab ni SDS nisu pomagali. No, trebalo je organizovati zivot i kakvo takvo finansiranje i funkcionisanje svega, a to je ipak SDS nekako otaljavao.
Da ne ispadne da branim SDS, gluvo bilo, ali im moramo odati zasluzeno priznanje.
Kao i generalima i majci Srbji.

Sto bi culi za Milovanovica ili bilo kog drugog oficira (osim onih koji su odredjeni za paradiranje u svrhu odrzavanja morala)?

A to sto se pripisuje SDS-u bi se uglavnom desilo i bez postojanja te stranke. Nema to veze sa njihovom ideologijom, programom, planom, strategijom ili bilo cim. Vise ima veze sa zivoscu naroda koji se na neki nacin samoorganizovao u prvih par tih mjeseci. Ok, SDS je imao odredjenu strukturu u opstinama jer su bili vlast nakon prvih izbora. Ali da su imali bilo sta opipljivo pa da ih nazovem iskonskim drzavotvornim pokretom ne bi se desila jedna Tomasica.

I ko zna kakve druge stvari koje su nam samo stetile.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2016, 12:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
motozeljo je napisao:
Jest da nije o sds ali je donekle bitno........
Schlager spomenu Orica.........znamo kako se ponasao za vrijeme ratnih operacija u i oko Srebrenice.......ALI
moj suborac , moj brat , moj prijatelj iz Gradiske ........vojni policajac 1bvp se KLEO u Orica kako je njemu i ostalim vojnicima jna spasio zivote kod nekog repetitora u okolini DALJ-a 1991 god u sadasnjoj Hrvatskoj......

Može li na pp ime tog vojnog policajca, možda ga znam...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214 ... 576  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]