motozeljo je napisao:
Dva pitanja za Schlagera
1. Za vrijeme ovih skorasnjih izbora napisao si nesto o neznanju jugo oficira u vezi pozdrava.....molim te da to malo bolje pojasnis nama neupucenima......obecao si
2. Kao veteran VRS ( ne kao neko ko voli SDS) koliko je SDS kriv za gubitak teritorije Grahovo,Glamoc,Sipovo,Kupres,Mrkonjic........
Nadam se iskrenim odgovorima koliko je to moguce
Hvala
jesam...obećao sam....
odgovor na prvo pitanje je jako jednostavan.....(Krole,ne čitaj!!!!

)....svi ti oficiri do sredine rata nisu znali koje su nacionalnosti....i 1992 je Mladić kažnjavao ljude zbog srpskih obilježja i brade

....jednostavno,kad su vidjeli da nema ništa od jugoslavije.....od jna...od kadijevića i pički materinih,i kad su sve njihove kolege muslimani i hrvati otišli svojima,ostali su tamo gdje je jedino još ostalo
ja uopšte ne znam kako da tebi dočaram,možda na primjeru....kad je naser orić bio tjelohranitelj slobodana miloševića,atif dudaković kao pukovnik jna osvajao mjesta u zadarskom zaleđu,već tada su momci iz SDS bili na fruškoj gori na obuci sa arkanom,zvekijem,rajom....jednostavno,neko je od prvog minuta znao i šta se sprema i šta mu je činiti,a neko je došao 1992,1993 tamo gdje mu je jedino preostalo....
taj pozdrav za koji pitaš.....to uopšte nije bitno,niti sam siguran da sam u pravu....al ljudi bliski crkvi su mi govorili da ima dobro jutro,pomoz Bog i dobro veče.....i da je potpuno kretenski na jutarnjoj smotri u Odzaku (20 kilometara od prve linije!!!!),da me isti taj oficir,koji je do juče kažnjavao zbog srpskih obilježja pozdravlja u 7 ujutro urliučući "POMOZ BOG JUNACIIIIIIIIIIIIIIII""""
Nadam se da si zadovoljan odgovorom....
Na pitanje ko je kriv za pad krajiških opština...ista ta linija.....komunistička.....mira marković...slobodan milošević.....oficiri (koji su čitav rat,a i kasnije, primali platu iz beograda a onaj ko te plaća taj ti je gazda!!)
Gdje god su bile formacije bliske SDS-tu centimetar nije pao.....Nebitno da li je riječ o Arkanovim Tigrovima,specijali ili MUP-u Tome KOvača....Svagdje gdje je pružen IKAKAV otpor tu se se ustaše i muslimani povlačili u neredu...padalo je samo ono gdje mi iz Beograda pošalju neke kurčeve jedinice i oficire da predaju teritoriju,napuštaju linije,bježe i plaše narod

.....čak i tamo gdje su bili neki naši ljudi koje sam tada obožavao,a sad ih nerado pominjem u ovom odgovoru,tipa Pantelije Ćurguza koji je tad bio SDS-ov načelnik Dubice,Predsjednik Kriznog Štaba i načelnik dubičke brigade....on,i samo on i njegovi stotinjak odabranih su odbranili i Dubicu i Kostajnicu,i Novi grad.....
Ne nasjedaj na ove priče "Radovan dođe u Jajce,Ključ,Sanu...pokupi pare a to sutra padne"...
Svo zlo je bilo što smo srpsko pitanje krenuli rješavati petokrakom,oličenom u triu Slobo-Mira-Oficiri!!!
Šlager je rekao...