Citiraj:
Schlageru uz duzno postovanje ali imas nekako sektaski pristup, imanentan SNSDu
ni ovo ti nije tacno...ja priznajem da sam stalno bio uz stranku,i da nisam nikad mjenjao boje.....ali danas,sutra da se kandidujemo ti ili ja za nesto,mnogo cistiji je tvoj CV!!!!
ja mogu zivjeti jos tri zivota,ali najstariji clanovi ce me pamtiti kao "onoga koji je dizao oruzanu pobunu protiv svoje stranke"
eto,nisam nikad pisao detaljno o tome,ali sad cu....Tasko me precjenio prekjuce kad je rekao da sam tu od pocetka,a Raskolnikova unizio rekavsi da je dosao "mjesec dana pred izbore"...nisam....avgusta 1990 kad su na osnivanje banjaluckog SDS dolazili u Park Mladen Stojanovic ,pokojni Jovo Raskovic,Zelembaba i ostali...i kad se mnogo danasnjih mojih drugara uclanilo u stranku,ja nisam znao ni da SDS postoji

....ja sam u to vrijeme jos bio pobratim sa Hordama Zla
U stranku sam se uclanio tek 1992...kad smo na ratistu dobijali ona dva formulara...jedan za referendumsko pitanje "da li ste za ostanak u SFRJ".....a drugi ko zeli da se uclani u SDS....dobro,jest da nas se tad iz citave cete Vojne policije (100+ljudi) samo dvojica uclanila,ali opet priznajem da ja nisam nikakav prvoborac SDS....
Poslije "Septembra 1993",razjebane su cak i najjace jedinice VRS...nikad nakon toga ni 1 Prvi bataljon Vojne Policije,ni 16 Krajiska nisu licile na sebe

...sve je bilo,ili pusteno kucama,ili razbacano po drugim jedinicama....za stranku da i ne pricam....cak i taj "drugi" koji se tad sa mnom uclanio ni danas ne zeli da cuje za sdS

.....Stranka nikad nije zvanicno izbacila nikog.....Ali meni nije ni trebalo izbacivanje....Dovoljno je bilo da vidim kako me nakon septembra gleda onaj koji je cistio WC tih dana kad je bio uhapsen u septembru.....I ne samo on.....kao npr,da neko od ovih forumasa s kojim pijem pivo,odjednom pocne gledati kroz mene kad mu pricam nesto

....Nebitno....citavo vrijeme sam radio neke stvari za stranku i ljude koji su znali i ko sam i sta sam,i kakvo je moje razmisljanje.....Uglavnom,zvanicno clanstvo sam obnovio samo ono 2000 i neke kad je radjena obnova clanstva,tako da si u stranci vjerovatno i duze od mene,posto kazes da nisi mlad...uz to nisi ni dizao "oruzane pobune protiv svoje stranke"....
Zato,ni ti ni ostali,nemojte precjenjivati ni moju duzinu staza u SDS,niti da sam neki sektas......Al bar sam svjestan toga svega,i ovo je jedan od razloga zbog kojih sam rekao da je jedini moj uslov za zvanicnu obnovu clanstva da nikad ni na kakve liste ne dolazim...em sto mi i ne treba,em sto ih ima i previse u stranci koji vrlo dobro znaju da sam bio u "Septembar 1993".......