banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 07:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 440 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Apr 2016, 00:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2014, 18:43
The_new_Statesman je napisao:
Silvio konkretno Kozarac? To je onaj sto plete mreze? Baja je radio kod njega.

Imas i kod Laktasa nekog seljaka koji na tu foru prebacio skoro citavu fabriku. Pa onaj iz Loncara sto pravi jahte, pa iz Italije ovo:
http://www.capital.ba/megasil-gradi-fab ... iona-evra/
Pa u K. Varosu sto prave cudesa od fiberglasa za Ferarije i sl. Pa u Gradisci nekoliko firmi.

Slazem se za snagu PK, ali PK nije ta koja tebi ili meni odredjuje sta i kako. Moze pomoci, ali iskreno, ja djelovanje ili nedjelovanje austrijske i drugih privrednih komora ne smatram nekom preprekom.

Najveci problem je u bezidejnosti nasih vlasti.

Највећи проблем је то што у већини општина када дође инвеститор,траже му се огромне паре или накнадно рекетира од стране централних органа власти у РС-у.Нажалост конкретно у мом Котор Варошу сам упознат са сличним стварима.

Друга ствар јесте образовање.У све машинске школе осим бањалучке иду ученици са просјеком око 3.00.Циљ већине њих јесте само да добије ту биједну диплому средње школе и крај приче.И поред тога што постоји стручна екипа професора која је спремна да пренесе знање,нема коме.Бјежанија са часова,недисциплина, без жеље да се научи.Све то руши морал професорима и све то пропада.Нема праксе.Па ето и када има,навешћу опет примјер мој Котор Варош,незаинтересованост је огромна.Тек када дођу у те фирме послије школе,дође им памет.

Најбољи ученици одлазе у гимназије,гдје се ради све,али се заправо не ради ништа.Све помало,а опет ништа.Гимназија је екстра,за дјецу коју занимају друштвене науке.Али за остале,то је само губљење времена,требају се одмах послије основне школе посветити машинству,електроници,информатици,математици итд..

И трећа ствар јесте партократски апарат који поједе национални доходак.И не само то што поједе цијели доходак,него још у огромном дијелу задужује државу.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2016, 08:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Upravo to. Ako smo lose obrazovani, nismo konkurentni ma koliko jeftini bili. A da smo obrazovani, onda bi imali drugaciju vlast.

Jbg.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2016, 11:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2014, 18:43
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Do ... -RS/365309

Oдлична прилика да се шумари,електричари,поштари,комуналци,директори, замјеници, секретарице ,запослени у Влади,полицајци,а богами и владајући слојеви студентских организација и њихови послушници- скупе и ј... нану-нанину издајницима.

Претпостављам да ће и Сувара бити спреман.Вјероватно ће бити неколико емисија на РТРС о нападу на нашу републику.Галијашевић,Предраг Ћеранић и остали интелектуалци ће имати пуне руке посла.

Цијели паразитски апарат спреман да брани Републику Српску од издајника,окупатора,и осталих плаћеника.

Понавља се Црна Гора и Македонија.Најгори облик камуфлаже се користи,поистовијећивање националних интереса са сопственим паразитским интересима.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2016, 12:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sto se protesta tice, ja sam rekao da su potrebni Bosicu radi njegovog ega.
I to je sve. Totalno kontraproduktivno. Nesto slicno onim slavnim desavanjima koje su organizovale Ostre nule nakon kojih je Mile izlazio, u pravilu, jos jaci.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2016, 12:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I da. Postavljanje datuma sa vikend iza mogucih desavanja je prilicno (dodajte rijec po vlastitom izboru).

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2016, 13:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
ТНС, није битно требају ли протести, нити ко их, када и зашто организује. Битно је да неко себи даје за право да половину људи назива издајницима које треба протјерати.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2016, 13:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bitno je. Itekako je bitno ne ispasti budala. Jer ce rezultat biti kao kod Nule. I bice nula.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2016, 18:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Zašto bi rezultat bio nula i protesti kontraproduktivni?
Šta ima izgubiti opozicija? Ionako je SDS u BL u padu. Više ima pozicija.
Protesti su legitiman oblik ispoljavanja demokratije. Naravno, mirni protesti.

Mene je iznenadila reakcija Dodika i SNSD-a. Previše su nesigurni... strah?

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2016, 18:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
@Choban, nisam pratio... Šta je uradio SNSD?

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2016, 18:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Chobi, ono sto bih ja uradio na Milinom mjestu bi znacilo kraj Bosketove karijere. A vrlo vjerovatno i SDS-a.
Ali ovakav SDS je od koristi. Dovoljno je da zauzima vrijeme i prostor.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2016, 19:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sargas je napisao:
@Choban, nisam pratio... Šta je uradio SNSD?

Dodik najavljuje kontra miting itd., a sekretar SNSD-a veli:
Citiraj:
Generalni sekretar SNSD Luka Petrović kaže da opozicija želi nasilničkim i rušilačkim metodama da dođe na vlast u RS.

Zašto bi protesti bili nasilni?
Protesti, ako se dese, mogu i trebaju (moraju) biti mirni. Nego, čemu strah od protesta kad je opozicija "nesposobna" kako ih nazivaju?
Prije nekoliko godina vjerovatno bi se predstavnici SNSD-a javno šprdali sa najavama evenutalnih protesta opozicije na entitetskom nivou i ismijavali opozicione lidere, sada se situacija promijenila.

Kao što napisah, mirno protesti su legitiman oblik ispoljavanja demokratije. Bilo je ranije protesta u Srpskoj (zbog različitih razloga), biće ih i u narednim godinama.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2016, 19:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ogroman, ogroman, stvarno ogroman problem je da se situacija nije promjenila zbog djelovanja opozicije.
Ti ljudi cije su rezultati predmet sprdnje sutra treba da budu vlast?!?
Da se tim istim lelemudanima sklanjam sa puta kada naidju sa upaljenom rotacijom?

Sad mislim da se nadaju da ce se desiti nekakav incident 07.05. kako bi u tom potrazili razlog za odlaganje protesta.

Sjeti se samo kako je bilo u CG kada su odlucili da nastave proteste sledeci vikend iako su ih sati djelili od smjene vlasti.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2016, 20:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ti ljudi cije su rezultati predmet sprdnje sutra treba da budu vlast?!?
Da se tim istim lelemudanima sklanjam sa puta kada naidju sa upaljenom rotacijom?

A u vlasti u Srpskoj sada nema ljudi koji su predmet šprdnje i koji se vozaju sa upaljenom rotacijom?
Ili ih i te kako ima.

Poslednji put menjao Choban dana 16 Apr 2016, 20:09, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2016, 20:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tacno sam znao da ces tako odreagovati. Procitaj jos jednom moju prvu recenicu i reci sta mislis na koga tipujem da je zasluzan za trenutnu situaciju?

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2016, 20:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Slika

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Silvio konkretno Kozarac? To je onaj sto plete mreze? Baja je radio kod njega.

Imas i kod Laktasa nekog seljaka koji na tu foru prebacio skoro citavu fabriku. Pa onaj iz Loncara sto pravi jahte, pa iz Italije ovo:
http://www.capital.ba/megasil-gradi-fab ... iona-evra/
Pa u K. Varosu sto prave cudesa od fiberglasa za Ferarije i sl. Pa u Gradisci nekoliko firmi.

Slazem se za snagu PK, ali PK nije ta koja tebi ili meni odredjuje sta i kako. Moze pomoci, ali iskreno, ja djelovanje ili nedjelovanje austrijske i drugih privrednih komora ne smatram nekom preprekom.

Najveci problem je u bezidejnosti nasih vlasti.

Да, мислим да су неке мреже, шта ли? Наравно да влада не може некоме да нареди, али си већ у самом старту уназађен у односу на ФБих. И онда наравно на све то се надовежу ствари које сте и сами навели.

Мислим да је Дервента пример да се могу привућу странци (Италијани ако се не варам). Много тога зависи од самог локала, а не од централне власти.

Мора локал да нађе начин да привуче пажњу, а то наравно није лако. Неки се стварно труде (ево ови људи из Новог Града нпр.) а има их добар део којима пуца рацку. Па Прњавор је дозволио да му се инвеститор пресели из Прњавора у Дервенту због боље пословне климе у Дервенти. Мени је то парадоксална ситуација, али очигледно могућа.

У принципу се ми стално вртимо у круг. Озлоглашени као народ на Западу јесмо. Политичко подобни нисмо. Корумпирани и склони рекетирању (мислим на политичаре) јесмо. Образовање нам је на ниском нивоу и кад се све то сабере... Мало тога изађе на добро.

Али нема ни од кукања ништа. Опција је запети и нешто покушати или се помирити са тужном судбином и пропасти начисто.

Што се тиче ових протеста, ја би пустио опозицију да изађе на протесте да се издува мало. А правити контрапротесте је глупост.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 18:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vidio si sliku predsjednika austrijske Privredne komore sa Putinom?

Evo Dubica igra kod Italijana. Kako i na koji nacin... Ne znam... Opstina kao sto je Dubica imas u HR, Madjarskoj, Rumuniji, Slovackoj koliko hoces, ali opet se Dubica nekako probila.

Kontramiting je glupost ako je to konacni odgovor vlasti. Budalastina na nivou jednog Bosica.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 20:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vidio si sliku predsjednika austrijske Privredne komore sa Putinom?

Evo Dubica igra kod Italijana. Kako i na koji nacin... Ne znam... Opstina kao sto je Dubica imas u HR, Madjarskoj, Rumuniji, Slovackoj koliko hoces, ali opet se Dubica nekako probila.

Kontramiting je glupost ako je to konacni odgovor vlasti. Budalastina na nivou jednog Bosica.

Видео сам али ПК је од самог старта била против тих санкција, него им тата ÖVP нема ону ствар да то блокира. Иначе се ниво аустријског извоза у Русију смањио за 40% у односу на 2014, али и остале постсовјетске земље попут Туркменистана, Таџикистана, Киргистана, итд.

Мада мислим да ће санкције након јуна или да буду укинуте или ублажене доста.

Наравно, ја сам писао о ситуацији инвеститора из Аустрије, али и Италијани су добра прича, с тим што су њихове могућности вероватно мање али са друге стране немају неке предрасуде и оптерећења.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 22:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Naravno, ne znamo kako kotiramo kod Italijana, ali dobro... Licno mi nije jasno zasto se odredjena pozitivna iskustva nekih opstina ne prenose na druge sredine. Ma, jasno mi je al...

Elem, pre koji mjesec zadjem po zgradi Opstine Laktasi i tamo mi jedna (pofina) plavusa ponudi kupovinu zemljista u Poslovnoj zoni Aleksandrovac.

E sad, na stranu sto mi zemlja uopste ne treba. Na stranu sto mi ne treba prilaz za slepere, ali na ulazu u tu PZ stoji znak zabrane za vozila preko 12 tona!

Nisam imao herca da budem zajedljiv, pa sam precutao da bih bas volio upoznati genijalca koji stoji iza citavog projekta.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2016, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Naravno, ne znamo kako kotiramo kod Italijana, ali dobro... Licno mi nije jasno zasto se odredjena pozitivna iskustva nekih opstina ne prenose na druge sredine. Ma, jasno mi je al...

Elem, pre koji mjesec zadjem po zgradi Opstine Laktasi i tamo mi jedna (pofina) plavusa ponudi kupovinu zemljista u Poslovnoj zoni Aleksandrovac.

E sad, na stranu sto mi zemlja uopste ne treba. Na stranu sto mi ne treba prilaz za slepere, ali na ulazu u tu PZ stoji znak zabrane za vozila preko 12 tona!

Nisam imao herca da budem zajedljiv, pa sam precutao da bih bas volio upoznati genijalca koji stoji iza citavog projekta.

То земљиште иначе нуде за 1,5€ по квадрату са стујним прикључком, што је заиста багатела. А ово за забрану преко 12 тона, то је небулоза. Мислим како да ограничиш пословну зону на испод 12 тона возила :oops:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 440 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]