The_new_Statesman je napisao:
Silvio konkretno Kozarac? To je onaj sto plete mreze? Baja je radio kod njega.
Imas i kod Laktasa nekog seljaka koji na tu foru prebacio skoro citavu fabriku. Pa onaj iz Loncara sto pravi jahte, pa iz Italije ovo:
http://www.capital.ba/megasil-gradi-fab ... iona-evra/Pa u K. Varosu sto prave cudesa od fiberglasa za Ferarije i sl. Pa u Gradisci nekoliko firmi.
Slazem se za snagu PK, ali PK nije ta koja tebi ili meni odredjuje sta i kako. Moze pomoci, ali iskreno, ja djelovanje ili nedjelovanje austrijske i drugih privrednih komora ne smatram nekom preprekom.
Najveci problem je u bezidejnosti nasih vlasti.
Највећи проблем је то што у већини општина када дође инвеститор,траже му се огромне паре или накнадно рекетира од стране централних органа власти у РС-у.Нажалост конкретно у мом Котор Варошу сам упознат са сличним стварима.
Друга ствар јесте образовање.У све машинске школе осим бањалучке иду ученици са просјеком око 3.00.Циљ већине њих јесте само да добије ту биједну диплому средње школе и крај приче.И поред тога што постоји стручна екипа професора која је спремна да пренесе знање,нема коме.Бјежанија са часова,недисциплина, без жеље да се научи.Све то руши морал професорима и све то пропада.Нема праксе.Па ето и када има,навешћу опет примјер мој Котор Варош,незаинтересованост је огромна.Тек када дођу у те фирме послије школе,дође им памет.
Најбољи ученици одлазе у гимназије,гдје се ради све,али се заправо не ради ништа.Све помало,а опет ништа.Гимназија је екстра,за дјецу коју занимају друштвене науке.Али за остале,то је само губљење времена,требају се одмах послије основне школе посветити машинству,електроници,информатици,математици итд..
И трећа ствар јесте партократски апарат који поједе национални доходак.И не само то што поједе цијели доходак,него још у огромном дијелу задужује државу.