banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 22:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 604 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 31  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Maj 2010, 09:14 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
ERROR je napisao:
Jedno pitanje povodom:http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=20437

Da li ste pruzili podrsku ili se planirate pridruziti "jednom dijelu", kako kazu u RTRS opozicije u protestu?

RTRS je izgubio kompas odavno.....Od nepristrasnosti i profesionaliznma ni traga.....J3beš to kad ja rađe gledam vijesti na BN-u nego na RTRS-u.....

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2010, 09:21 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Apr 2010, 13:23
error

Ne znam. Moram provjeriti, pa cu vam odgovoriti.

p.k.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2010, 13:30 
Pripravnik
Pripravnik

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MfO1xyyIcx0[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2010, 13:32 
Pripravnik
Pripravnik

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=J6O8UYc0qj8[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 15:56 
Pripravnik
Pripravnik

Naša stranka pozdravlja profesionalizam MUP-a Kantona Sarajevo
Monday, 03 May 2010
Povodom uspješnog obezbjeđenja skupa održanog danas u ulici Hamdije Kreševljakovića, nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici, Naša stranka pozdravlja profesionalan odnos MUP-a Kantona Sarajevo, koji je i pored svih pritisaka potpuno savjesno i korektno obavio svoj posao, te omogućio da ovaj skup prođe mirno i bez bilo kakvih incidenata.
Povodom uspješnog obezbjeđenja skupa održanog danas u ulici Hamdije Kreševljakovića, nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici, Naša stranka pozdravlja profesionalan odnos MUP-a Kantona Sarajevo, koji je i pored svih pritisaka potpuno savjesno i korektno obavio svoj posao, te omogućio da ovaj skup prođe mirno i bez bilo kakvih incidenata.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 15:37 
Pripravnik
Pripravnik

Naša stranka i Nova socijalistička partija zajedno na izbore

Potpisivanje Sporazuma u Banja Luci (Foto: BL!N)

Naša stranka i Nova socijalistička partija potpisale su danas u Banjoj Luci Sporazum o zajedničkom nastupu na općim oktobarskim izborima u Bosni i Hercegovini, koji podrazumijeva zajedničke liste kandidata za sve nivoe vlasti, javlja Fena.

Sporazum su potpisali predsjednici NSP Zdravko Krsmanović i Naše stranke Bojan Bajić, koji su uvjereni da je na političkoj sceni neophodna demokratska politička alternativa.

Banja Luka i Sarajevo – prvi put zajedno

„Ovo je prvi put da jedna partija koja ima sjedište u Banjoj Luci i druga u Sarajevu iskazuju spremnost da na izbore izađu sa zajedničkim listama, a sve bazirano na želji da se stanje u BiH radikalno promijeni“, rekao je Krsmanović na pres-konferenciji.

Sporazum sadrži osnovne principi i ciljeve u šest tačaka i to ekonomski razvoj, zapošljavanje te ravnomjeran razvoj cijele BiH, stabilnost i demokratsku političku kulturu, a zagovara se i decentralizacija vlasti u skladu s Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi i ostvarivanje temeljnih ljudskih prava i sloboda.

Jedan od ciljeva jeste i osposobljavanje BiH za ulazak u Evropsku uniju u što kraćem roku te suštinska reforma obrazovnog, zdravstvenog i penzijskog sistema i obračun s kriminalom, korupcijom i oduzimanje nezakonito stečene imovine.

Otvoreni i za druge stranke

Dvije stranke ponudit će ovaj sporazum i ostalim političkim partijama s kojima su, kako je rekao Krsmanović, obavile razgovore, posebno ističući da sporazum predstavlja „kostur“ za formiranje takozvanog trećeg bloka u RS-u, a u Federaciji BiH političke alternative.

Na bazi do sada obavljenih razgovora, najavio je, najvjerovatnije će im prići Nezavisna demokratska stranka iz Bijeljine, Liberalno demokratska stranka iz Sarajeva, svi lokalni pokreti iz cijele RS, mnoge nevladine organizacije, Udruženje starih deviznih štediša, pokret „Dosta“ te Zavičajni socijaldemokrati.

Krsmanović je kategoričan da nikome neće davati bezuvjetnu podršku, pa i kada je u pitanju mogućnost da ove dvije stranke podrže kandidate za predsjednika RS-a i člana Predsjedništva BiH Koalicije „Zajedno za RS“, Ognjena Tadića i Mladena Ivanića.

Bajić je istaknuo da je Naša stranka pristupila potpisivanju ovog sporazuma jer je svjesna da je neophodno stvaranje političke alternative koja će po svom djelovanju i po svom političkom programu biti apsolutno različita od svega ostalog što postoji na političkoj sceni u BiH.

„Ovaj trenutak je veoma važan jer smatramo da je većina građana svjesna da je proteklih 20 godina politike u BiH loše i da šteti svim građanima i narodima te da može da još više našteti ako se ta politika nastavi“, rekao je Bajić, prenosi Fena.

Stranke potpisnice će na političkoj sceni djelovati kao jedan „relaksirajući faktor“ koji neće podsticati svađe, međunacionalnu mržnju, a koji će biti orijentiran na razvoj ekonomije, evropske integracije te koji će zagovarati da su ljudska prava garantovana na cijelom prostoru BiH.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2010, 20:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Evo mene opet :)

Sta Vasa stranka misli o Kosovu?
Kakav je stav stranke o konferenciji u Sarajevu i ucescu predstavnika kosovskih Albanaca na istoj? Odnosno, sa kakvim dokumentima, bi oni po Vama trebali uci u BiH sa UNMIK dokumentima, tzv. kosovskim ili srpskim? BiH nije priznala Kosovo.

Odgovoru se ne nadam. :)

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2010, 05:13 
Pripravnik
Pripravnik

The_new_Statesman

Po zakonu, sa UNMIK dokumentima.

p.k.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2010, 09:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
A da to lepo pojasnis, znaci vi priznajete kosovo kao samostalnu drzavu?

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2010, 09:19 
Pripravnik
Pripravnik

hertzog

Drzave i UN priznaju drzave, a ne politicke stranke.
Ja koliko znam BiH nije priznala Kosovo i shodno tome se kao drzava i mora ponasati.

p.k.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2010, 09:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Dobro znas na sta sam mislio... Konkretno nisi odgovorio na pitanje ni TnS-u ni meni... Kakav je vas stav po pitanju Kosova, za Srbiju je Kosovo nereseno pitanje tako da ne mozes reci po zakonu, jer tu jos nema konkretnih stvari dok se proces ne zavrsi... UN takodje, a tako i EU koja je podeljena po pitanju Kosova....

Evo jasnije pitanje, kakav je stav vase stranke po pitanju priznanja Kosova kao samostalne drzave, da li Srbiji treba oduzeti legitimno pravo na njega i da li im treba dati nezavisnost

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2010, 10:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kosovski albanci nece da budu na konferenciji predstavljeni pod UNMIK imenima, a Srbija nije htijela da idu pod Republjik te je zbog toga pronadjen kompromis sa koristenjem iskljucivo licnih imena :)

Ali to se tako moze po kafanama, hotelima i ostalom, ali ne moze na granicnim prelazima :)

Dakle, BiH nije priznala Republjik, i ne priznaje njihova dokumenta. Predstavnici Republjik, bar deklarativno, ne zele pod UNMIK, ukljucujuci i koristenje dokumenata od strane istih.

Treba li ih vratiti?

I ponavljam, kakav je stav Vase stranke o tzv. nezavisnosti Republjik?

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2010, 11:42 
Pripravnik
Pripravnik

Ne postoji odluka organa Nase stranke po pitanju Kosova.
Nasa stranka ce prihvatiti odluku suda.

Ali da vas ne ostavim bez odgovora...
Indirektno, na osnovu nasih politickih principa izrazenih u statutu i programu moze se izvesti sljedeci stav...

Priznavanje nezavisnosti Kosova uspostavilo bi pravni presedan
cije su konsekvence nesagledive.

p.k.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2010, 14:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
A sve naravno u cilju da nezavisnost Kosova ne bi jednog momenta predstavila pravni precedent u slucaju secesije RS ;)

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2010, 15:09 
Pripravnik
Pripravnik

jamezdin

Ja kad sam odgovarao nisam mislio konkretno na taj slucaj.
Listu sa potencijalnim problemima koji bi nastali zbog ovog presedana je sudu podnijela Srbija.

p.k.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2010, 19:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dobro, a sta cemo sa problemom dokumenta ovih iz Republjik?

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 06:02 
Pripravnik
Pripravnik

The_new_Statesman

To pitajte carinike.

Sto se mene tice...
Ja bih se zalago za zakon po kome je kaznjivo vrijedjati pripadnike neke nacije i njihov maternji jezik.

p..

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 07:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Republika Kosovo.

Toplije oko srca?

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 08:02 
Pripravnik
Pripravnik

The_new_Statesman

Ne, nije mi toplije oko srca. To nema veze sa srcem nego sa mozgom.
Moja primjedba na vas "republjik" nema veze sa mojim stavom po pitanju statusa Kosova.
Meni licno je dobrobit BiH primarni cilj i o svemu sto to moze ugroziti, ukljucujuci i pitanje Kosova,
odlucujem iz te perspektive.
Oni koji sa omalozavanjem govore o kosovskim albancima, ismijavaju njihov jezik i obicaje i nisu u stanju da
napuste stereotip o "slasticarima" izazivaju i podgrijavaju njihove separatisticke teznje i istovremeno
pruzaju argumente medjunarodnoj zajednici koja ljudsko dostojanstvo i gradjanska prava stavlja ispred drzavnog suvereniteta.

p.k.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 08:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vau :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 604 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 31  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]