banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jun 2025, 09:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 226 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Jun 2016, 07:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Sep 2011, 11:18
Tadašnje prijedorsko rukovodstvo je donijelo odluku da nakon borbi koje su vođene na prostoru opštine, a posebno na području grada 30.5, da svi lojalni građani treba da nose bijele trake. Odluka se odnosila na sve građane bez obzira na nacionalnu pripadnost. I to je trajalo nekoliko dana. Međutim, bošnjačke organizacije obilježavaju taj dan tvrdeći da se odluka odnosila isključivo na nesrpsko stanovništvo i poredi to sa obilježavanjem Jevreja u nacističkoj Njemačkoj.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2016, 07:25 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Imaš li neki dokaz za tu tvrdnju?

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2016, 07:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
_зока je napisao:
E nek si se javio, taman da te nešto pitam....Jesu li obilježavali nesrbe u Prijedoru bijelom trakom kao Židove u Njemačkoj? Al pošteno odgovori. Ja znam šta je bilo, a od tvoga odgovora će zavisit da li ću imati visoko mišljenje o tebi kao do sada.

Iskreno, bio sam oko 15 godina star, i nisam vidio Prijedora prvih nekoliko mjeseci jer je bilo niko nikud. Carsafi po kucama su morali biti kod nas nesrba , u mjestu kojem sam zivio. Trake ne. Sto se tice traka oko ruke, cuo jesam za to, a mislim i da je lako provjeriti vjerodostojnost, jer postoje zapovijedi, snimci sa radio Prijedora iz 92.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2016, 07:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
ERROR je napisao:
_зока je napisao:
E nek si se javio, taman da te nešto pitam....Jesu li obilježavali nesrbe u Prijedoru bijelom trakom kao Židove u Njemačkoj? Al pošteno odgovori. Ja znam šta je bilo, a od tvoga odgovora će zavisit da li ću imati visoko mišljenje o tebi kao do sada.

Iskreno, bio sam oko 15 godina star, i nisam vidio Prijedora prvih nekoliko mjeseci jer je bilo niko nikud. Carsafi po kucama su morali biti kod nas nesrba , u mjestu kojem sam zivio. Trake ne. Sto se tice traka oko ruke, cuo jesam za to, a mislim i da je lako provjeriti vjerodostojnost, jer postoje zapovijedi, snimci sa radio Prijedora iz 92.

http://www.frontal.rs/index.php?option= ... vost=57624

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2016, 07:52 
Administrator
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
[ Sto se tice traka oko ruke, cuo jesam za to, a mislim i da je lako provjeriti vjerodostojnost, jer postoje zapovijedi, snimci sa radio Prijedora iz 92.

Postoji snimak Rade Mutića kojim apeluje da svi oni koji su lojalni i koji se predaju (u toku je bila oružana pobuna prijedorskih muslimana kojima su čelni ljudi iz SDA slagali kolike su srpske snage i naložili ih da "oslobode" Prijedor) izvjese na prozor bijeli čaršaf. Za trake ne postoji ništa niti ih je iko ikada spominjao do prije četiri godine.
Žalim sve žrtve al' prijedorskim muslimanima najviše trebaju biti krivi oni koji su ih potakeli da uzmu oružje.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2016, 07:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

_зока je napisao:
Imaš li neki dokaz za tu tvrdnju?

Moj stari je nosio komad bijele krpe oko ruke kad je išao u drugi dio grada kod svoje sestre. To je bio drugi dan poslije napada na Prijedor. Nisu radile telefonske linije pa je išao da provjeri je li sve u redu. Komšije u njenoj ulici su stavile plate na prozore i nosili su traku oko ruke. I Muslimani i Srbi. I to sve piše u njegovom dnevniku.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2016, 07:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Može neka slika dnevnika?

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2016, 08:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Može, ali moram prekriti imena. A to sve kad dođem sa posla. Pisao je drvenom olovkom, valjda će se vidjeti šta piše.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2016, 08:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
ako je pisalo drvenom tesko da se ista vidjelo i kad je napisano a kamoli danas

al evo sacekacemo da napises tih par stranica
i nemoj drvenom nego grafitnom

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2016, 08:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
cuj pisalo u dnevniku nekog covjeka, kakav je to dokaz? moze pisati i da se svemirski brod spustio na Urije

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2016, 08:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
ERROR je napisao:
[ Sto se tice traka oko ruke, cuo jesam za to, a mislim i da je lako provjeriti vjerodostojnost, jer postoje zapovijedi, snimci sa radio Prijedora iz 92.

Postoji snimak Rade Mutića kojim apeluje da svi oni koji su lojalni i koji se predaju (u toku je bila oružana pobuna prijedorskih muslimana kojima su čelni ljudi iz SDA slagali kolike su srpske snage i naložili ih da "oslobode" Prijedor) izvjese na prozor bijeli čaršaf. Za trake ne postoji ništa niti ih je iko ikada spominjao do prije četiri godine.
Žalim sve žrtve al' prijedorskim muslimanima najviše trebaju biti krivi oni koji su ih potakeli da uzmu oružje.

Ako ne postoji dokaz, onda ne postoji, mislim da je lopta na strani onih koji tvrde da jesu postojale trake 92 i toliko o tome.

Opet ostaju zlocini i nevino ubijeni.

Ova zadnja tvrdnja je malo za povratiti. Jesu SDA govna kriva i budale koje su se primile snose svoj dio, ali ima u svakom narodu odredjen procenat budala koji su uvijek spremni. To ih opet ne stavlja na prvo mjesto. Kako god, to nije tema, ne raspravlja se ko je kriv, djelo postoji, obiljezavanje je tema.

Negdje sam nedavno citao knjigu, izdanu od ustaske emigracije, dijelom se radi o nasim krajevima tokom II svj rata. U njoj se mogu ´naci slicne tvrdnje povodom nepobitnih pokolja koje su ustase cinile nad srpskim stanovnistvom 41-45 . Slicna opravdanja, samo uloge malo drukcije podijeljene. Tuzno.

I isto kao sto moji sunarodnici slegnu ramenima, kazu da je izmisljeno,preuvelicano , zasluzeno, izazvano i sta sve ne (i uvijek ono jebeno ALI), kad se prica o nevino pobijenim Srbima u onom ratu, tako i vi danas. Niko sebe da pogleda, da razumije druge i barem za trenutak stavi prst na celo.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2016, 08:45 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
To sa trakama je nevidjeno preuvelicavanje......cijeli rat su se nosile trake radi razlikovanja...pogotovo u zonama borbenih dejstava.....oni koji su bili na ratistu sjetice se....nosile su se trake na ramenu...oko ruke...raznih boja....jedna ili dvije....uniforme su bile nasledjene od jna....svi smo bili skoro isto obuceni i nekako smo mrali razaznavati svoje.....a kamoli u gradovima gdje su ljudi u civilu a borbe nisu zavrsene ili prijeti opasnost od novih okrsaja

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2016, 08:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Trake ili ne, iako su ovo nazvali po njima, poenta je opet zlo koje je napravljeno, skrivano i danas ignorisano. Poenta je takodje Pavicev bezobrazluk i ignorisanje zelje za podizanjem spomenika, barem ubijenoj djeci iz tog perioda, u isto vrijeme dok se dici i busa kako je sve super na planu demokratije, povratnika i sl u Prijedoru.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2016, 08:53 
Administrator
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
Ova zadnja tvrdnja je malo za povratiti. Jesu SDA govna kriva i budale koje su se primile snose svoj dio.

Što je za povratiti? Je l' bilo kakvih problema u Prijedoru prije te pobune? Je l' se najavljivalo klanje nesrba, čišćenje i sl? Čemu onda pobuna?
ERROR je napisao:
Trake ili ne, iako su ovo nazvali po njima, poenta je opet zlo koje je napravljeno, skrivano i danas ignorisano. Poenta je takodje Pavicev bezobrazluk i ignorisanje zelje za podizanjem spomenika, barem ubijenoj djeci iz tog perioda, u isto vrijeme dok se dici i busa kako je sve super na planu demokratije, povratnika i sl u Prijedoru.
Skrivano i ignorisano? Koliko je Srba iz Prijedora osuđeno za ratne zločine? Garant više nego Hrvata i Bošnjaka uopšte.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2016, 08:56 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
poenta je da zele reci turili trake da obiljeze nesrbe i pomlate ih ko jevreje nacisti.....nije ovo zelja za istinom i pijetet mrtvima vec zla namjera...dakle zlonamjeran pristup stvari...da je neko dosao i rekao ljudi,pobijeni su ti i ti mi bi da obiljezimo ili sta vec prvi bih bio za......ovako i sa ovakvim pristupom nataknem florens i njene pajdase na racku

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2016, 09:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
U sustini sami pretvaraju zrtve u politicki kapital i onda se ibrete sto su nam odnosi takvi kakvi jesu.
Zasto bi vrlo malo obicnih Bosnjaka upitalo vlastite politicke i vjerske elite da li bi radije 60.000 zivih Bosnjaka ili jednu jedinu (pa i u najavi)?

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2016, 09:51 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Zoka, jesu li bile trake ili ne?

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2016, 10:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Po riječima Prijedorčana bili su čaršafi...vješali su ih i Srbi i nesrbi. Svi koji nisu htjeli da učestvuju u sukobima. Niko nije nosio traku oko ruke, pogotovo na nacionalnoj osnovi. Uostalom, sami rekoše:
Citiraj:
”A jes’ ti Skljoco prim’jetio kad su vas odvodili da su na ogradama ispred srpskih kuca bile svezane bijele trake?"
”Jesam, na komsinoj ogradi preko puta je stajala bijela traka”, odgovorih.

viewtopic.php?f=27&t=23980&hilit=BIJELE+TRAKE

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2016, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
Citiraj:
Prijedorčanin sam i bio sam tada u njemu. Kada sam došao uveče kući , bio sam angažovan u odbrani grada, moja žena i djeca su stavili na balkon bijeli čaršaf, kao i sve komšije i srpske i muslimanske nacije, a ukući je bilo taj da preko 20 komšija muslimana i Hrvata pošto ih je žena pozvala da bi se osjećali sigurnije. Ljudi suživi, zdravi , mogu da potvrde. Ukoliko to iko dokaže da je neko naredio nošenje bijele trake, ja bih bio u stanju da izvršim harakiri. To su laži i obmane, to dobro znaju Prijedorčani svih nacija koji su se zatekli u gradu.
Ne kažeem da nije bilo neljudskog ponašanja od strane mojih sugdradjana u ratu, kao što ih je bilo svugdje u BiH, na svim stranama, i moji sugradjani su za to osudjeni , što nije slućaj sa onima koji su vršili zločine nad mojim narodom.

http://www.frontal.rs/index.php?option= ... vost=33795

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2016, 11:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
Srbe treba samo jebati.
dok ovi obiljezavaju neke bijele trake,neko ministarstvo bih nece da odobri sredstva da se iskopa 200 srba kod mostara.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 226 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]