banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 15:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 252 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Maj 2014, 19:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
sinip je napisao:
О чему ти, синко?

obrati paznju na uvodni dio kliksovog clanaka o Obrenu oko koga smo se zgrazali

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 19:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Schlager je napisao:
1-Smatrate li zloupotrebom aktuelne republičke vlasti i obračunom sa opštinama koje drugačije misle,to što peti dan šalje u Doboj svog povjerenika da "sredi" stvar?
Kad su ljudi prestali umirati,kad se voda skoro povukla a magacini napunili sredstvima solidarnosti? I da senilni Zeko bolje od lokalnih funkcionera zna šta treba gradu Doboju,smatrate li da će ga narod,ni krivog ni dužnog,motkama otjerati otuda?

Реално, Шлагер, не можеш очекивати да грађани Добоја сами учине град функционалним. Полицајац из Добоја брине своју бригу, ако му неко није погинуо или избјегао негдје, онда му дјеца немају струје, воде и хране. Он ће бринути о својима, не о граду. И тако сваки грађанин Добоја. Зато мора мурија са стране. И организација са стране.
Да је тај мученик Обрен показао имало иницијативу или знање око организације (као што је Мићић показао), ово не би било у реду. Али зато мора Зеко.
Само као примјер: ови моји раде у Добоју у тој главној трафостаници од како се повукла вода. Вода и муљ ушли у релеје, ормаре, опрему, страва, не знаш одакле да кренеш. И радили људи максимално ко Алија Сиротановић, дио постројења пустили, а дио чекали да дође опрема.
И јуче упада полиција. Послао Зеко. Кажу: пуштај струју или хапсимо! Кажу ови моји: Ало, нема мјерења, нема заштита, не иде вода и струја заједно. Јок, пуштај или бајбок! Плус тада и Жељка звала директора мог.
И пустили струју, шта ће. 8)
Schlager je napisao:
2-Gdje su sredstva iz Republičkih robnih rezervi da se podjele unesrećenom narodu?

Право питање. Жељка рекла: има средстава у Робним резервама. Ја их не видим.
Schlager je napisao:
3-Kakvo je vaše mišljenje o centralizaciji bankovnih računa i o tome da sva humanitarna pomoć mora prvo u banjaluku,pa se odatle raspoređuje ugroženim opštima,tako da npr Istočno Sarajevo ne može poslati pomoć direktno u Doboj ili Bijeljinu,a sinoć na vijestima slušamo npr "Vlada RS poslala danas 60 kamiona pomoći za Doboj,sutra će isto toliko"?

Опет логично. Да ти имаш неку оперативу на локалном нивоу, неке добро организоване људе, па и ајде. Али немаш, и ово на републичком нивоу је дезорганизовано, а камоли да даш паре општинама.
Schlager je napisao:
4-Smatrate li sramotom Srpske Demokratske Stranke to što "zaliježe" za Obrena Petrovića,iako svako normalan vidi da nije uradio skoro ništa da zaštiti narod tamo,kad već nisu Republičke vlasti,Civilna zaštita i sve ove vladine agencije za vodu,koje su ustvari trebale?
I to što ja sinoć na stranačkom sastanku slušam kako je on 6 dana bio u "vodi do vrata,dok se neki slikaju u prada čizmama na RTRS?

Ваш је. Ако је вама добар, и мени је.
Schlager je napisao:
5-Gadi li vam se text u današnjem Glasu preko pola strane "Dole kapa,Lejdi"!!?

6-Smatrate li da će RTRS i Vlada RS ovakvim postupcima ogaditi Banjaluku ostatku RS i izazvati zlu krv među našim narodom?

7-Smatrate li da BN radi isto što i RTRS,gadi Banjaluku ostatku RS,samo drugim sredstvima i veličajući drugu stranku?

8-Šta nmislite o naslikavanju ministara svih ovih dana,je li to od srca,koliko su pomagali a koliko to koristili u predizborne svrhe?

Државни медији поред информативне улоге, у ванредним ситуацијама какве су рат или природне непогоде, имају и пропагандну улогу. Да смире становништво, да лажу ако је у интересу неког вишег циља.
РТРС провладин медиј, ТВБН про СДС медиј. Ти ћеш рећи: разлика је огромна, ја плаћам РТРС, а БН је приватни медиј, РТРС мора заступати ставове и СНСД-а и СДС-а равномјерно. Слажем се.
С друге стране, ти си сам уочио "анти-Бања Лука" кампању ТВБН. Ја нисам видио да је РТРС био нешто "анти-Бијељина", чак су јако фино представили Мићића и његов труд ових дана.

Сликање министара... тако мора да буде. Није то предизборно сликање. Неко спомену појављивање Лејле Решић на РТРС неколико пута на дан из Приједора. Па није Лејла члан СНСД-а. Нити ће бити на листи СНСД-а на изборима у октобру.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 19:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
A.J.V.A.R. je napisao:
sinip je napisao:
О чему ти, синко?

obrati paznju na uvodni dio kliksovog clanaka o Obrenu oko koga smo se zgrazali

Ах, Кљикс. :) Обрен је званично скинут због смећа. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 20:14 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
shoole je napisao:
Сликање министара... тако мора да буде. Није то предизборно сликање. Неко спомену појављивање Лејле Решић на РТРС неколико пута на дан из Приједора. Па није Лејла члан СНСД-а. Нити ће бити на листи СНСД-а на изборима у октобру.

Ja sam spomenuo Lejlu al' nigdje nisam spomenuo SNSD. Al' nebitno, i da jesam zna se za koga vlada radi i kome se pripisuju njenih uspjesi.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 20:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Нисам ја теби ништа ни приговорио. Слажем се са тобом уосталом. Она ко Ким Џонг Ил, ујутру стоји крај неке воде, гледа нешто и показује рукама нешто. Онда поподне на другој локацији, опет нешто дошла да гледа и показује рукама.

Али она просто није члан СНСД-а. Поделили су рејоне министри, Ђокић ишао у Шамац, Лејла у Приједор. Завичајни принцип.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 20:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Moj post je odgovor na link koji si ti (sinip) postavio...

http://www.klix.ba/vijesti/bih/petrovic ... /140521148

Pročitaj rečenicu desno od slike...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 20:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Да, видио сам послије. Кљикс и новинарство... :) Како рекох, званично је уклоњен због смећа.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 22:21 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
zanimljivo da je na ovoj tacki 3 koju sam postavio,moj stav identican cak i sa nekima iz vladajuce garniture,ali nije ni sa jednim forumasem...

Citiraj:
Pavić: Sakrijte pare od Tegeltije!

Zar on misli da je neko lud pa da nije znao za koga je uplatio sredstva. Evo, neka uplaćuju na opštine, a onaj ko misli da treba Vladi neka naznači, i mi ćemo prebaciti na njen račun!

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić sinoć je ponovo izjavio da se ne slaže s naredbom Republičkog štaba za vanredne situacije da lokalne zajednice ne mogu imati svoje račune i da smatra da takvu odluku hitno treba obustaviti.

On je, reagujući na današnje ponovno obrazloženje ove naredbe od strane ministra finansija Zorana Tegeltije da je ona donesena da bi se obezbijedilo pravilno trošenje tih sredstava, istakao da misli upravo suprotno.

Ja mislim suprotno, da upravo od njega treba sakriti sredstva da bi se pravilno trošila“ rekao je Pavić novinarima sinoć nakon sjednice gradskog štaba za vanredne sitaucije u Prijedoru.

„Smatram da je tu odluku trebalo hitno obustaviti i mogu se složiti da ne treba nevladinim organizacijama i pojedincima dozvoliti da prikupljaju pomoć, ali zabraniti opštinama da prikupljaju pomoć je suludo“ naglasio je Pavić.

On je dodao da je obrazloženje da onaj ko želi uplatiti sredstva nekoj opštini to i naglasi neprihvatljivo jer svako zna kome je uplatom želio namijeniti sredstva.

„Zar on misli da je neko lud pa da nije znao za koga je uplatio sredstva i evo neka svi uplaćuju na opštinu, a onaj ko misli da treba Vladi neka naglasi i mi ćemo prebaciti na njen račun“ rekao je Pavić.

On je i ranije danas reagovao na ovu naredbu Republičkog štaba za vanredne situacije da lokalne zajednice ne mogu imati svoje račune, ocjenjujući je destimulativnom i za građane i za lokalne zajednice i istakao da ona prema ministru finansija, „od načelnika opština pravi lopove, a poštene ljude da nivou Vlade, što je nezamislivo i neprihvatljivo tako nešto od ministra“

previse ste pisali,pa nisam sve pohvatao,zato cu samo ajvarki odgovoriti da je i meni nejasno zalijeganje starnke za obrena...mozda to tumace kao kolegijalnost,ali po meni je glupost....zbog ovakve nediscipline cu uvijek "igrati za raju i zanemarivati taktiku..."

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 22:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ne kontam ja ovu boldiranu rečenicu...Šta sakriti i od koga?

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 22:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Problem sa parama i Tegeltijom je lako rjesiv, eto neka formiraju nadzorni odbor, u koje svakako treba ukljuciti i zombije iz SDS-a, ali ne provjerene bandite nego ako imate koga postenog.
Recimo Dr Milicevic iz Teslica, ili onaj guslar Govedarica.

Spoiler:
Da ne bi bilo pogresno shvaceno, ja izuzetno postujem guslare i njhov poziv. Kao mali sam slusao gusle i guslare - neko ko naci bar dvije tri guslati jednostavno ne moze izrasti u bandita, to je takva poetika đe čojek mora bit na mjestu.

U protivnom desice se sledece - opstine koje imaju brojnu dijasporu ce dobiti pare, opstine koje nemaju ce dobiti nista.
Solidarnost u rijecniku upravo oznacava ovo sto je vlada napravila.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 22:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
previse ste pisali,pa nisam sve pohvatao,zato cu samo ajvarki odgovoriti da je i meni nejasno zalijeganje starnke za obrena...mozda to tumace kao kolegijalnost,ali po meni je glupost....zbog ovakve nediscipline cu uvijek "igrati za raju i zanemarivati taktiku..."

Хипотетички сценарио:
Дудек ће да вас (СДС) пусти једно 2-3 дана, док се среди ситуација у Добоју колико-толико, да види хоће ли се ико оградити од будале. Ако се нико не огради, изаћи ће са ажурним бројем жртава из Добоја и везати то све за Обрена и његове изјаве Федералним медијима.
Послије тога СДС ће бити срећан ако пређе цензус.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 22:40 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
ma nije meni uopste to bitno sa te strane,jer ne sumnjam ja nimalo u ubjedljivu pobjedu sds,cak mi je i smijesno svako drugo misljenje...ne moze RS ove vise ocima gledati,nece ni u doboju snsd pobjediti koliko god se ti uprezao...jednostavno,nije mi drago biti u stranci sa takvim covjekom...

ali,mi ovdje pisemo uglavnom iz srca,a to sa visokom politikom nema nikakvih dodirnih tacaka :( :(

visoka politika,konkretno sds,vjerovatno razmislja ovako (bar koliko ja tu matricu znam)..."kad bismo sad smjenili obrena,time bismo direktno preuzeli odgovornost da smo krivi za dobojske zrtve,a nismo,jer su za poplave zaduzene vladine civilna zastita,agencija za vode,pa cak i naredba za evakuaciju treba doci "odozgo"

politika je kurva.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 22:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Лаку ноћ... СДС је отишао у историју.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 22:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Rocker je napisao:
Problem sa parama i Tegeltijom je lako rjesiv, eto neka formiraju nadzorni odbor, u koje svakako treba ukljuciti i zombije iz SDS-a, ali ne provjerene bandite nego ako imate koga postenog.
Recimo Dr Milicevic iz Teslica, ili onaj guslar Govedarica.

Spoiler:
Da ne bi bilo pogresno shvaceno, ja izuzetno postujem guslare i njhov poziv. Kao mali sam slusao gusle i guslare - neko ko naci bar dvije tri guslati jednostavno ne moze izrasti u bandita, to je takva poetika đe čojek mora bit na mjestu.

U protivnom desice se sledece - opstine koje imaju brojnu dijasporu ce dobiti pare, opstine koje nemaju ce dobiti nista.
Solidarnost u rijecniku upravo oznacava ovo sto je vlada napravila.

Onda ce opstine koje imaju visak da se solidarisu sa onima koje nemaju nista, racuni su transparentni. Zasto bi centralna vlast odlucivala sta je prioritet lokalnim zajednicama? Onda treba ukinuti lokalne skupstine.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 22:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

manitu uci da svira je napisao:
Onda ce opstine koje imaju visak da se solidarisu sa onima koje nemaju nista, racuni su transparentni. Zasto bi centralna vlast odlucivala sta je prioritet lokalnim zajednicama? Onda treba ukinuti lokalne skupstine.

Prvo, ukoliko bi bio otvoren bezbroj racuna, razne NVO, ustanove, kurci palci, to bi samo dodatno pogorsalo stanje i do krajnjih granica otezalo kontrolu.

Zamisli situaciju u kojoj imas 200 + organizacija koje primaju uplate, koliko ljudi bi trebalo da to sve iskontrolise, koordinira i na kraju raspodjeli ?
I koliko bi 200 + organizacija potrosilo novca na vlastite radnike ?

Drugo, kao i u svemu ostalom, prvenstveno je potrebno osbosobiti kapitalne objekte - putnu mrezu, struju, vodovode, medicinske ustanove, skole.
A sve to se finansira sa rep. nivoa (mozda ne sve, ali shvatas point)

Trece, jedinstven racun daje daleko vece mogucnosti za manevrisanje, analogno "strateskoj dubini" u ratu. Vlada moze na osnovu dnevnog priliva uzeti kratkorocne pozajmice da intervenise tamo gdje je nesto veoma hitno, moze iz ostalih fondova kompenzovati, moze sto cuda.

A ako se sve to usitni i rasparca od toga nece biti nikakve koristi.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 22:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Poslije "prvog" nisam citao, kasnije cu.
Koji dio tacno ne razumijes? Kakve Nvo I koji qurci? Gdje to pise? Sta batrljate bezveze, racun Gradiske. racun Prnjavora, racun Bjeljine itd. sa kojim raspolaze skupstina grada, sta tu nije jasno?

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 22:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=y3qG6YL_XQw[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HY6qLYksFlQ[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 22:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Obren je shvatio da je kod Srba ispusio za vijeke vijekova, zato sada igra na poslednji adut, otvoreno se okrece Sarajevu i muslimanima jer su mu njihovi glasovi jedina sansa.

Da neko ima zrno soli u centrali SDS ili ona dva klikera dole pa da su ga se odrekli javno, na vrijeme i uz pravu prljavu kampanju, mogli su profitirati. Ovako ce im Obren biti kamen oko vrata, sto duze-to tezi.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 22:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Drugo, skoro svu lokalnu infrastrukturu finansira lokalna zajednica, otkud ti uopste ideja da to radi drzava? Grad BL je npr. duzan oko 200 miliona km bankama. Ako nesto ne znas nemoj bate bombati bzv.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

manitu uci da svira je napisao:
Poslije "prvog" nisam citao, kasnije cu.
Koji dio tacno ne razumijes? Kakve Nvo I koji qurci? Gdje to pise? Sta batrljate bezveze, racun Gradiske. racun Prnjavora, racun Bjeljine itd. sa kojim raspolaze skupstina grada, sta tu nije jasno?

Nisi citao obrazlozenje odluke.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 252 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]