Schlager je napisao:
1-Smatrate li zloupotrebom aktuelne republičke vlasti i obračunom sa opštinama koje drugačije misle,to što peti dan šalje u Doboj svog povjerenika da "sredi" stvar?
Kad su ljudi prestali umirati,kad se voda skoro povukla a magacini napunili sredstvima solidarnosti? I da senilni Zeko bolje od lokalnih funkcionera zna šta treba gradu Doboju,smatrate li da će ga narod,ni krivog ni dužnog,motkama otjerati otuda?
Реално, Шлагер, не можеш очекивати да грађани Добоја сами учине град функционалним. Полицајац из Добоја брине своју бригу, ако му неко није погинуо или избјегао негдје, онда му дјеца немају струје, воде и хране. Он ће бринути о својима, не о граду. И тако сваки грађанин Добоја. Зато мора мурија са стране. И организација са стране.
Да је тај мученик Обрен показао имало иницијативу или знање око организације (као што је Мићић показао), ово не би било у реду. Али зато мора Зеко.
Само као примјер: ови моји раде у Добоју у тој главној трафостаници од како се повукла вода. Вода и муљ ушли у релеје, ормаре, опрему, страва, не знаш одакле да кренеш. И радили људи максимално ко Алија Сиротановић, дио постројења пустили, а дио чекали да дође опрема.
И јуче упада полиција. Послао Зеко. Кажу: пуштај струју или хапсимо! Кажу ови моји: Ало, нема мјерења, нема заштита, не иде вода и струја заједно. Јок, пуштај или бајбок! Плус тада и Жељка звала директора мог.
И пустили струју, шта ће.

Schlager je napisao:
2-Gdje su sredstva iz Republičkih robnih rezervi da se podjele unesrećenom narodu?
Право питање. Жељка рекла: има средстава у Робним резервама. Ја их не видим.
Schlager je napisao:
3-Kakvo je vaše mišljenje o centralizaciji bankovnih računa i o tome da sva humanitarna pomoć mora prvo u banjaluku,pa se odatle raspoređuje ugroženim opštima,tako da npr Istočno Sarajevo ne može poslati pomoć direktno u Doboj ili Bijeljinu,a sinoć na vijestima slušamo npr "Vlada RS poslala danas 60 kamiona pomoći za Doboj,sutra će isto toliko"?
Опет логично. Да ти имаш неку оперативу на локалном нивоу, неке добро организоване људе, па и ајде. Али немаш, и ово на републичком нивоу је дезорганизовано, а камоли да даш паре општинама.
Schlager je napisao:
4-Smatrate li sramotom Srpske Demokratske Stranke to što "zaliježe" za Obrena Petrovića,iako svako normalan vidi da nije uradio skoro ništa da zaštiti narod tamo,kad već nisu Republičke vlasti,Civilna zaštita i sve ove vladine agencije za vodu,koje su ustvari trebale?
I to što ja sinoć na stranačkom sastanku slušam kako je on 6 dana bio u "vodi do vrata,dok se neki slikaju u prada čizmama na RTRS?
Ваш је. Ако је вама добар, и мени је.
Schlager je napisao:
5-Gadi li vam se text u današnjem Glasu preko pola strane "Dole kapa,Lejdi"!!?
6-Smatrate li da će RTRS i Vlada RS ovakvim postupcima ogaditi Banjaluku ostatku RS i izazvati zlu krv među našim narodom?
7-Smatrate li da BN radi isto što i RTRS,gadi Banjaluku ostatku RS,samo drugim sredstvima i veličajući drugu stranku?
8-Šta nmislite o naslikavanju ministara svih ovih dana,je li to od srca,koliko su pomagali a koliko to koristili u predizborne svrhe?
Државни медији поред информативне улоге, у ванредним ситуацијама какве су рат или природне непогоде, имају и пропагандну улогу. Да смире становништво, да лажу ако је у интересу неког вишег циља.
РТРС провладин медиј, ТВБН про СДС медиј. Ти ћеш рећи: разлика је огромна, ја плаћам РТРС, а БН је приватни медиј, РТРС мора заступати ставове и СНСД-а и СДС-а равномјерно. Слажем се.
С друге стране, ти си сам уочио "анти-Бања Лука" кампању ТВБН. Ја нисам видио да је РТРС био нешто "анти-Бијељина", чак су јако фино представили Мићића и његов труд ових дана.
Сликање министара... тако мора да буде. Није то предизборно сликање. Неко спомену појављивање Лејле Решић на РТРС неколико пута на дан из Приједора. Па није Лејла члан СНСД-а. Нити ће бити на листи СНСД-а на изборима у октобру.