banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 05:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 75 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Apr 2013, 09:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Timotic je napisao:
http://www.youtube.com/watch?v=yGTCOFejSKI

Kakva seljacka sjednica. :oops:
Ovdje bi se i nasa elita iz Skupstine snasla ko svoj na svome.

A isto ovako lijepo odgovor zna i Mile izbjeci. Pa mi ispadosmo ono bolja ekonomija od Austrije, Slovenije i okolnih zemalja. Aha.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 10:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Након овога:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DQ6TgaPJcR0[/youtube]

Пајтоновци су промјенили читав свој чувени скеч и убацили на крају "You Can't Say Maggie Thatcher Hasn't Changed Some Things" 8)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BTV3lQc4AmQ[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 11:33 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
obicni ljudi..http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/margaret-thatcher-dead-yorkshire-pit-1819380

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 11:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
shoole je napisao:
Колико обичних људи из УК ти лично познајеш?

5-6 hiljada ljudi, razlicitog pola, obrazovanja, porijekla, itd. U protivnom, moj licni utisak ne bi bio relevantan, pa bi se morali posluziti ekonomskim istrazivanjima, anketama, statistikom, isl.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 11:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Malo je da tako kazem "glupo" pricati kako obicni ljudi zale za njom kad se 80% Britanije veseli njenom preseljenju na vjecna lovista. Kontam da obicnih ljudi ima vise od 20%.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 11:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:

Ti rudnici su bili neprofitabilni i subvencionisani. Kao kad bi neko kod nas rijesio da odjebe Zeljeznice RS sa onim stotinama miliona gubitaka... Sigurno da bi ovih par hiljada zaposlenih bili nezadovoljni.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 11:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
pisalo se o tome kako je onoj zeni Gorbacovu savjetovala da ne dopusti ujedinjenje Njemacki, ne poznajem je, ali cini mi se da je UK bila mnogo nezavisnija nego u vrijeme klempe Blera

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 11:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
shoole je napisao:
Колико обичних људи из УК ти лично познајеш?

5-6 hiljada ljudi, razlicitog pola, obrazovanja, porijekla, itd. U protivnom, moj licni utisak ne bi bio relevantan, pa bi se morali posluziti ekonomskim istrazivanjima, anketama, statistikom, isl.

Питање је било једноставно. Ароганција и покушај духовитости нису одговор.

С обзиром да ниси глуп, покушај да коригујеш став.

Овако испадаш само друга страна медаље. С једне су ови русофили који се диве Путину "до имбецилности" (што каже Радован Трећи), а са друге су такви као ти који од руске више воле "капиталистичку чврсту руку која сређује ствари".

У суштини, и једни и други исти.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 11:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:

Kakva seljacka sjednica. :oops:
Ovdje bi se i nasa elita iz Skupstine snasla ko svoj na svome.

A isto ovako lijepo odgovor zna i Mile izbjeci. Pa mi ispadosmo ono bolja ekonomija od Austrije, Slovenije i okolnih zemalja. Aha.

Ne vidim gdje ti je na tom klipu izbjegavanje odgovora. Mi nismo bolja ekonomija od Austrije, Slovenije, itd. ali je recimo Velika Britanija bolja ekonomija od bilo koje socijalisticke drzave.

Sto se ovog "seljacka sjednica" tice, tu se slazemo. Ovo je jos jace.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Tt24KxQoFP0[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 11:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
И од Кине? :D

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 11:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
pisalo se o tome kako je onoj zeni Gorbacovu savjetovala da ne dopusti ujedinjenje Njemacki, ne poznajem je, ali cini mi se da je UK bila mnogo nezavisnija nego u vrijeme klempe Blera

Da, i recimo zahvaljujuci njoj, Britanija je zadrzala funtu, tako da danas ima stabilnu valutu, ne mora da iz govana vadi drzave iz euro zone koje su pred bankrotom.

Vrh

Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Па нормално да је боља, били би и ми да смо пола свијета држали као своје колоније.

Vrh

staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Timotic je napisao:
spavac je napisao:

Ti rudnici su bili neprofitabilni i subvencionisani. Kao kad bi neko kod nas rijesio da odjebe Zeljeznice RS sa onim stotinama miliona gubitaka... Sigurno da bi ovih par hiljada zaposlenih bili nezadovoljni.

nemam rijeci.. :roll: nek je Falklands war bio profitabilan za Maggie..

komentar takodje jedne obicne osobe iz UK
here is a leader who called Neilson Mandela a terrorist because he was fighting the apartheid regime, which she had a vested interest in... here is a leader who invited General Pinochet to uk for medical reasons, a man who supressed his own people with torture and secret killings, here is a women who's son Mark, was arrested and judged in Africa for smuggling arms to rebels to protect his diamond mines where children as young as 7 worked in. is there anyone with a conscience in the tory party to say it as it is, or just carrying on as you were sir.....

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 11:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:

Da, i recimo zahvaljujuci njoj, Britanija je zadrzala funtu, tako da danas ima stabilnu valutu, ne mora da iz govana vadi drzave iz euro zone koje su pred bankrotom.

Ал свеједно даје паре и за то. Тако је кад уђеш у ЕУ.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 11:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ona je bila tipicni vodja neokolonijalizma.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 11:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
И од Кине? :D

OK, greska. Nije jaca ekonomija od Kine, ako uzmemo ukupan GDP...u tom slucaju nije ni od Indije ili Brazila... GDP po glavi stanovnika.

Al' nije ti danasnja Kina bas neki primjer socijalisticke zemlje. :)

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 12:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
Timotic je napisao:
spavac je napisao:

nemam rijeci.. :roll: nek je Falklands war bio profitabilan za Maggie..

Pa, nije Megi zapocela taj rat.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 12:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
komentar takodje jedne obicne osobe iz UK

Занимљив коментар једног Србина коме је МТ била премијерка:
Citiraj:
Ja sam u UK došao bliže kraju njene vladavine, i kakvo sam stanje našao u civil serviceu slično sam posle 4 godine i napustio, čim sam dobio stalan boravak. Evo kako je "njeno" "rešenje" izgledalo u jednom malom delu (nauka i tehnologija).

- Bila prvo ministar za obrazovanje i nauku, tako nekako, E. Heath ne preterano sposoban, videla kako se pare bacaju, došla posle na vlast i počela sa rezanjem. I šta se desilo - u ovom jednom segmentu nije bilo nikakve ingenioznosti, naprotiv.

- Imao si N pametnih i vrednih svoje plate (zamisli da je normalizovana, 1) i 2N duplo više plaćenih nego što su vredni (recimo da su proseci plata bili isti, jeste se radilo o popriličnoj uravnilovci). Ok, strašno, gubiš 2*N/2=N novca, 35%, recimo. I stvarno je to strašno, toliko traćenje para.

- Ali, i ja ovo karikiram, naravno, samo da istaknem obrazac koji je i pored mog karikiranja bio značajno prisutan - dođe ekipa i skreše budžet na pola. I to sad izgleda kao radikalno i hrabro rešenje. Dok ne pogledaš šta se desi.

- Recimo N pametih odu, deo u industriju, i to nije loše, deo u US, to jeste loše za UK.

- I sad odjednom 2N polupametnih, za instituciju ovog tipa, imaju realne plate i na to je svedena elitna institucija, npr.

- Ok, rekao bi neko, jako je loše to što su slupali elitnu instituciju, ali troškovi su značajno smanjeni. U najboljem slučaju možeš da tvrdiš da je otišlo 50% pameti a ušteđeno 66% novca - ali nije, trećina najboljih u naučno tehnološkoj insituciji su skoro sve, ne samo trećina kreativnog posla.

- A novca nije toliko ušteđeno ni približno - sad odjednom fali ljudi, najbolje ne možeš tek tako da nađeš ni za normalne plate, a kamoli polovne, počinju da se zapošlajvaju mladi na 10K godišnje plate i radi se sledeće:

- Mlad čovek se prvu godinu šalje na kurseve, specifične za ovu organizaciju, i na to se potroši još 10K. U međuvremenu takva osoba traži bolje plaćen posao u industriji, nađe ga za duplo veću platu i ode. Mnogo ih je tako rpohujalo kroz instituciju dok sam ja tamo bio.

Tako, po moj proceni, odoka i malicioznoj, oni su uštedeli ne 66% ili 50% nego 30-40%, recimo, a izgubili 80% vrednosti u nekom strategijski značajnom intervalu, recimo sledećih 15 godina. Oni nisu popravili, nego pokvarili ovaj deo, ma kako im ja priznajem neke uspehe drugde.

Ništa nisu uradili ovde, došli i srezali budžete, oterali mnoge genijalne ljude u US i u državi od 60 miliona ljudi mogli su im, vrlo lako, prve .com ogromne firme biti incorporirane od strane štap-i-kanap anarhičnih faca iz polutrećeg sveta.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 12:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Слажем се, социјалистичкија земља данас је лАмерика, ђе држава свако мало вади неког из гована. како иде оно, лАмерика и Енглеска биће земља пролетерска. О темпора о морес, што би рекли Латини (ако се нисам ђе зајеб'о). :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 12:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
Слажем се, социјалистичкија земља данас је лАмерика, ђе држава свако мало вади неког из гована. како иде оно, лАмерика и ЕНглеска биће земља пролетерска. О темпора о морес, што би рекли Латини (ако се нисам ђе зајеб'о). :)

Pa, neka vade. Neka nastave da subvencionisu propale banke i proizvodjace automobila, a onda kad odu u kurac neka kukaju na svjetsku nepravdu i prijete da ce da ispale nuklearke da bi dobili par tona rize. Tako to ide, jebiga.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 75 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]