mandrak je napisao:
aj sve nekako mogu razumiti ali ti se drinin nisi ni ispilio kad se to desavalo i ti sad kazes slageru da si bolje upucen od njega.
Дринин је мислио искључиво на случај Шешељ.
nepokoreni je napisao:
Prika, neki ljudi su pratili tu utakmicu iz prvih redova dok si ti bio u pelenama...znači ne znaš bolje od nekoga ko je učestvovao u narodnom veselju zvanom građanski rat.
нажалост нисам био у пеленама, али има логике позајмљивао сам исте мањој дјеци. Но то нема везе са мојим сазнањима о СРС и војводи.
Schlager je napisao:
ma vuk je uvijek najupuceniji,ja sam navikao vec

...nebitno da li je sport,sminkanje,hrana,politika,porodjaj,sex....pa sta onda ima prirodnije nego da je i u rat najupuceniji....
a sad ozbiljno...nisam ja ni u ratu bio nimalo zadovoljan seseljevim odnosom prema tim njegovim dobrovoljcima....jadni ljudi su slati ovamo kao jagnjad na klanje....neobuceni,bez jasnog lanca komandovanja,bez discipline,fizicki nespremni...ako ih dodje 80,ima najmanje 79 razlicitih uniformi...jedino u kopackama nisam vidio nikoga....a onom dogadjaju u Masickoj Sagovini o kojem je juce najvise pricao sam i licno prisustvovao,doduse,nakon sto se zbilo to strasno klanje.....to je bila najisturenija linija prema Novoj Gradisci i preuzeli su je ti Seseljevi cetnici...za Svetog Nikolu,1991 popusti im paznja,popiju previse alkohola,da ne koristim neke ruznije rijeci,i naravno neprijateljski izvidjaci to brzo primjete,ustase naprave akciju,zauzmu selo,pobiju ih 18 u roku od par minuta,dosta ih i zarobe zive...nismo uspjeli povratiti to selo nikad i tu liniju,ali smo sa Veljkovim Vukovima sa Vucjaka bar uspjeli zatvoriti dalji prodor i uspostaviti cvrstu liniju prema Medarima i Trnavi...Medju tim zarobljenim cetnicima je bila i jedna djevojka,koju su ustase danima vukli zakacenu za auto po Novoj Gradisci,na opste odusevljenje tamosnjeg stanovnistva,sve dok nije izdahnula,jadnica...
A ovi koje je on sinoc pljuvao cijelo vece,su bili u pravom smislu VOJSKA,pogotovo u odnosu na seseljevce...tu je disciplina bila kao u marincima,obrijani svi,jednoobrazno obuceni,fizicki spremni,sposobmi momci,alkohol zabranjen.......Bez obzira na sve sto im se prisiva i od cega je veliki dio tacan,trgovina sa Mikelicem,Petim Korpusom,Babom,pa sisanje dezertera na kraju rata,ubistvo Riste Djoge itd,ipak je taj JSO sa Legijom,Rajom Bozovicem,Arkanom,Zvezdanom Jovanovicem i ostalima odigrao ogromnu ulogu na pocetku rata,i,bez obzira sta pricao Drinin Vuk i Vojislav Seselj,jako veliko je pitanje da li bi u nasim rukama i danas bili Brcko,Bijeljina,Visegrad,Zvornik,Samac i jos neki gradovi,da ih oni nisu zauzeli u prvim danima rata..ustvari,siguran sam da bar pola ne bi bilo nase.Jesu radili svasta,ali mi se ipak povracalo sinoc slusajuci Seselja kako ih cinkari,sa sve detaljima,datumima,brojevima pobijenih Bosnjaka,lokacijama i sl....samo da bi olaksao svoju poziciju.....
Uostalom,ja sam iznosim svoj stav,i kako mi je bilo neprijatno sinoc,a ne ocekujem da bilo ko od Seseljevih sljedbenika na ovoj temi misli isto kao i ja...
Једно и основно моја дискусија с тобом се односи искључиво на случај Шешељ,његове јединици,утицај,значај,кривицу,не на рат уопште и остале ствари ;9 И да немој се вадити на дужину поста,испоштуј ме,као што сам ја тебе.

Када сам рекао да познам боље него ти,то се односило искључиво на то,на ту тематику,не на остале ствари током те 4 године
"као јагњад на клање"?Остале српске патриотске јединице су слане на профи начин? (изузев Арканове и ЈНА војника) Наравно да нису, то ће ти рећи,а вјероватно си се током рата и сам сусретао са причама и догађајима, да су многи добровољци из Србије животе губили по нашим брдима јер нису познавали најбоље путеве и ратиште. Дакле не треба генерализовати,или рећи како је Шешељ послао војнике да би се водило да је и он допринио. Уосталом не би било лоше да покушаш доћи до неких података везаних за само учешће српских јединица из Србије у протеклом рату,биће ти јасније као и то гдје је ко заслужан,гдје је ко био.
Исто тако било је више тзв. четничких фракција, то о тзв. опијању, неспремности такође је релативно, јер колико је само обичних војника из ВРС било спремно, обучено итд итд? Дакле причам о голобрадим момцима,јединцима, неким који су више у току рата провели у рову него ван њега из страха и свега осталога....
Опет кажем тешко је рећи кога је он пљувао. Али могла би се направити паралела Аркан вс Шешељ. Аркановци су ослобађали,Шешељеви су славили туђе побједе? То је исто као у партизанским филмовима гдје се Четници представљају као слављеници туђих побједа. Могао бих до сутра. Већ сконтах да ти апсолутно ниси пратио Шешељево суђење? Ниси дакле упознат са његовом оптужницом? Ниси упознат са периодом за шта се терети?
Вјероватно онда мјешаш и Вукове четнике са Шешељевим?
А што се тиче олакшавања сопствене позиције, Шешељ би одавно требао бити на слободи,али ти ниси како кажеш пратио суђење па ето видио завршну ријеч и донио закључак. Управо су ти исти тај исти Вук и остала багра раније појели говно,отјерали Шешеља у Хаг и рекли да се води политички смишљен процес, да се задржи што је могуће више,а данас тај исти четник Вук је симбол европеизма,али наравно Шешељ је пичка забога Шешељ прича како је Аркан крао и крао и крао,а Вук је легенда јер гдје би Вук крао он је сасвим случајно мјењао мишљења ко Војо гаће.