banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 10:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Evroazijska unija
PostPoslato: 08 Okt 2011, 07:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Elvis Presley je napisao:
_зока je napisao:
Гдје Амери који живе у иностранству праве проблеме?

Ameri kao narod ne postoje.
To je nacija.

Super.Manjkavost vlastitog argumenta ćemo pojačati "ismijavanjem" tuđeg ne korištenja tačne sociološke definicije.... :-?
Frisky_Dingo je napisao:
_зока je napisao:
Кинези ниси били у прилици да намећу дргима ишта...Осим што су окупирали Тибет.И што су имали интервеницију у Камбоџи да спријече пад Црвених кмера....

zoka nisu oni okupirali tibet i nikada oni nisu osvajali,
Kako misliš nisu okupirali Tibet? Zar Tibet nije bio nezavisno kraljevstvo? Čak i dok je bio u sastavu kineskog carstva imao je relativno veliku autonomiju...

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 08:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Frisky_Dingo je napisao:
nama trebaju samo cisti racuni.

Druže, a ko će da naplaćuje te račune, seljaci i radnici, gradska sirotinja. Taj račun vro lako može biti glava tvog djeteta ili tvoja, zato je i krnji mir bolji od rata !

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 08:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
_зока je napisao:
_зока je napisao:

To je nacija.

Super.Manjkavost vlastitog argumenta ćemo pojačati "ismijavanjem" tuđeg ne korištenja tačne sociološke definicije.... :-?

:violent3:

Slazem se sa zorEnom. Ali, ja bih opet radije da se malo promjeni stanje na vrhu, cisto da ovi vide da oni nisu jedini super, mega, giga... Mislim da bi jedina razlika bila to sto Kinezi ne bi pucali tako daleko za osvajanje teritorija ratnim putem. Oni to uglavnom rade ekonomijom.
I ako bi Kina zasjela na tron, za nekih 10 godina, recimo, to bi znacilo da je BRIC tad glavni u svijetu.

S jedne strane imamo dokazane koljace i "demokrate": Amerika, Britanija, Njemacka i Francuska i njihovi djetici, a ovamo ovu cetvorku. BRIC ne bi toliko prljavo igrao i ubijao sirom svijeta zbog nafte i zlata (jeste da su imali oni svojih momenata kroz istoriju), ali bi i njima logicno na prvom mjestu bio profit. Ne bi oni u svojim firmama nama davali platu 1500KM, za isti posao koji Ameri placaju 700KM.

Sve je to u pet deka. Gore od ovih svjetskih policajaca ne moze. To je jedini razlog zasto zelim njihov krah. A ako "ovi" pobjede, kontam da ce biti jeftiniji put u Rusiju :D

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 08:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Halpert je napisao:
Možete samo zamisliti tu rapsodiju, nema eu-nagovaranja, nema legalizovanih gay-parada i ostalih abominacija koje tište ljudski rod, samo lopata u ruke i za kojih 10 godina smo popravljeni.
Mala napomena: hrvate ne puštati u evroazijsku zonu! :D

Чуј не пуштати Хрвате?!?!?!?!
А њихово иранско подријетло??? :D :D

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 08:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Plus,ljudi zaboravljaju....Carstvo da bi postalo veliko i moćno ne može da bude dobro i da gleda prijateljske veze i interese...Gleda se samo vlastiti interes. Ako je Kina ili Rusija danas prijeteljski raspoložena prema nama ne znači da će tako biti i za dve godine.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 09:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
jel se ti salis? mi smo najebali zadnjih dvadeset godina upravo zato sto nas dozivljavaju kao ruske saveznike. da li je to istina ili nije, nije bitno, jer politika i jeste potpuno iracionalna, a pogotovo odnos zapada prema rusiji.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 10:02 
Administrator
Korisnikov avatar

Nije stvar kako nas Amerika doživljava...Stvar je da li nas Rusi doživljavaju kao saveznike i rade li šta po tom pitanju.Ne narod nego država.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 10:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
_зока je napisao:
Nije stvar kako nas Amerika doživljava...Stvar je da li nas Rusi doživljavaju kao saveznike i rade li šta po tom pitanju.Ne narod nego država.

Ima malo nesto i u tome kako nas dozivljava ruski narod ili kineski, a daleko je to pozitivnije nego kod Amera gdje smo satanizovani do te granice da jedino oni rijetki koji dodju u Srbiju budu uvjereni da nije tako. A koji je to procenat? 0.001%?

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 10:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ja mislim da je kljucno ne kako nas neko dozivljava, vec kako amerika dozivljava rusiju. preko nas se samo prelamaju odnosi velikih sila. u americkoj administraciji apsolutnu vecinu cine jevreji porijeklom iz rusije i poljske koji imaju potpuno iracionalnu mrznju prema svemu sto je rusko. zasto je to tako, trebalo bi nam dosta vremena, ali sustina je da smo mi zrtve te politike.
znaci, da ne postoji takav odnos prema rusiji, mi nikada ne bi ni bili u ovakvoj situaciji.a rusi jako dobro znaju sta se desava.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 10:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Pa dobro,šta rade Rusi po tom pitanju?

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 13:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
_зока je napisao:
_зока je napisao:

To je nacija.

A da mozda razmislis o onome sto pisem umjesto da odmah trabunjas?

Nije isto kada imas Kineze kao manjinu u nekoj drzavi i kad imas, nazovi Amerikance.
Gdje si cuo za "Americku cetvrt" u nekom inostranom gradu?

Drugo, sto se tice Rusije, zasto bi Rusija koji klinac na nas gledala kao na saveznike kad se guzimo EU i SAD-u zadnjih 10 godina??

Putin je najbolji politicar danasnjice. Kaze covjek fino "Rusija gleda svoje interese i to je to". Akcije Srbije nisu u interesu Rusije i dovidjenja. U prevodu, kad se opametite, javite se.

Sto se tice Kine, ne znam kako se Tibet, Tajvan i jos neke zemlje koji su, kao sto sam rekao, u okruzenju Kine, mogu porediti sa citavom Juznom Amerikom, Vijetnamom, Irakom, Afganistanom, Srbijom, Libijom i ostalim zemljama na koje je Amerika izvrsila invaziju.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 16:34 
Administrator
Korisnikov avatar

Nije isto kada imas Kineze kao manjinu u nekoj drzavi i kad imas, nazovi Amerikance.
Gdje si cuo za "Americku cetvrt" u nekom inostranom gradu?
А гдје си ти чуо за "америчку мафију" било гдје изван Америке? Претпостављам да си чуо за кинеску мафију која оперише баш из тих "мирних" кинеских черврти?

Sto se tice Kine, ne znam kako se Tibet, Tajvan i jos neke zemlje koji su, kao sto sam rekao, u okruzenju Kine, mogu porediti sa citavom Juznom Amerikom, Vijetnamom, Irakom, Afganistanom, Srbijom, Libijom i ostalim zemljama na koje je Amerika izvrsila invaziju.

Добро,је ли се ти намјерно правиш глуп? Па Кина није имала снаге да се избори са својим проблемима,а требала је да интервенише по свијету....Па ни Америка није увијек била окренута интервенцијама у циљу "одбране" својих интереса него је као и Кина била окренута изолацији.Сад кад Кинези стају на своје ноге полако ће да се окрену и остатку планете. Не морају ратовати,довољно је да те затрпају својом робом и тиме униште конкурентност твога производа на властитом тржишту. Шта ти више треба?

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 17:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja se pravim glup???

Ti meni kazes da je gore kada te neka drzava zatrpa robom sa svog trzista nego kada baca bombe po tebi??

Aj dobro :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 18:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_зока je napisao:

biraju putina za predsjednika, prave evroazijsku uniju, stite svoje interese. ista stvar sa tibetom koji je meki trbuh kine. raspitaj se ko podrzava "nezavisini tibet"

zamisli situaciju da se nastave ovi protesti na vol stritu i amerikanci ubiju neke protestante. kina i rusija zatraze preko savjeta bezbjednosti da se povuce nedemokratski razim obame. isti princim kao u sjevernoj africi. ako odbiju, da li bi, po tebi, bilo normalno da ih kina bombarduje?
naravno, ovaj scenario je nemoguc jer zivimo u jednopolarnom totalitarnom svijetu gdje jedna strana provodi fizicki teror i ubija gdje stigne a i mentalni, sto se vidi iz tvojih stavova.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 19:02 
Administrator
Korisnikov avatar

Frisky_Dingo je napisao:
_зока je napisao:

biraju putina za predsjednika, prave evroazijsku uniju, stite svoje interese.
Мислим,шта раде у вези помоћи нама?
Frisky_Dingo je napisao:
ista stvar sa tibetom koji je meki trbuh kine. raspitaj se ko podrzava "nezavisini tibet"
Знам ја ко подржава независност Тибета али његова стратешка важност за Кину јој не даје право да га окупира.
Не контате ви мене....Нисам ја против Кине,у суштини подржавам њено јачање ради баланса снага у свијету.Само сам против било какве уније која би прелазиле границе Балкана....

Frisky_Dingo je napisao:
naravno, ovaj scenario je nemoguc jer zivimo u jednopolarnom totalitarnom svijetu gdje jedna strana provodi fizicki teror i ubija gdje stigne a i mentalni, sto se vidi iz tvojih stavova.

Ти си из мог противљења Евро-Азијској унији закључио да ја подржавам америчко шерифовање по свијету? Аналитика ти је јача страна,видим....
Ja se pravim glup???

Ti meni kazes da je gore kada te neka drzava zatrpa robom sa svog trzista nego kada baca bombe po tebi??

Aj dobro :roll: :roll: :roll:
Да....Осим ако те гађају нуклеарним оружијем,бомбе су "краткотрајан" проблем...Неодстатак перспективе који доводи до масовних одлазака младих и биолошког нестанка нације са једног простора због немогућности онога што називамо нормалним животом (посао од кога можеш прехранити породицу,стан,ауто,бла,бла...) ,а до којег долази због немогућности одржавања сопствене привреде јесте већи проблем од бомбардовања....Кад би се,дао Бог,неким чудом ријешили јефтине кинеске робе и "отворене тржишне утакмнице",можда би нешто успјели и да произведемо,а онда и продамо....

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 19:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dzaba je.

http://www.imdb.com/title/tt1029172/

Pogledaj film pa vidi sta je bolje, da ti Kinezi namecu trziste na svoj nacin ili Ameri na svoj.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 19:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Зашто мислиш да ће кинески начин бити бољи? Они газе тенковима сопствени народ,а тебе ће дочекати раширених руку....И немој молим те да ми објашњаваш шта значи "амерички начин"....Објаснила ми је цијев бровинга која је била уперена у мој нос у Хан Пијеску...

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 19:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kako pomoci kad se trecina parlamenta zalaze za nezavisno kosovo, a vlast ne moze da razluci da li je za evropu ili kosovo? i jos se u sred beograda organizuju antiruski skupovi gdje ruski ambasador mora da intervenise, mjesto da drzava to zabrani. da ne govorim da je srbija jedina zemlja u istoriji ciji predsjednik javno govori da nece braniti svoju teritoriju vojnim sredstvima ni po koju cijenu :oops:

i u takvim uslovima rusija u sb stiti nas interes, i da nije nje bilo bi gotovo sa kosovom.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 19:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Ја видим како Русија штити Сирију,а и то ради јер ту има једину базу на Средоземљу.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 19:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Зашто мислиш да ће кинески начин бити бољи?

a jel moze biti gori? ja sam ti napisao gore motive amerikanaca, kinezi mogu imati istorijski ili ne znam kakav motiv da nekom dodju glave ali to ni u jednoj varijanti necemo biti mi.

sta ti mislis zasto su organizovane revolucije u sjev. africi?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]