banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 23:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 305 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Jun 2011, 11:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Cinjenica da se Cobreti nalozio na ovu pricu moze dosta reci o istoj.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 12:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Besparica je napisao:
Cinjenica da se Cobreti nalozio na ovu pricu moze dosta reci o istoj.

наклон до пода.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 12:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2008, 00:31
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Možda nisam bio dovoljno jasan, ali mislio sam na sankcije koje su uvedene Srbiji zbog rata u BiH, zbog tih stvari vlada mišljenje da bi njima bilo bolje da mi nismo morali da branimo ono što je naše u BiH...

Био си јасан и наравно да Србија не оптужује РС, чак ја за тако нешто још до сада нисам чуо. То је бесмислено. Не знам чему уопште толико раздвајање "ових" и "оних" Срба, изгледа да се то раздвајање много жустрије анализира и потпирује у РС. За време рата смо били једно а сада смо исто једно с тим што је један део Срба у другој држави и то је све. Не видим никакав проблем осим у мислима постављача теме. 8)

skeva je napisao:
Srbija je rat u BIH mogla rijesiti za 2 dana, niko joj nije kriv za sankcije...

И рат у Крајини за још 2 дана и рат у Вуковару за још два дана и онда рат у Словенији за још 3 дана..... и рат са НАТО-ом за још пар дана....

Panzer je napisao:
Ja imam neki osjećaj da političari iz Srbije ozbiljno pretenduju na RS u slučaju odvajanja od ostatka BiH. Njima je normalno da Srbi žive u jednoj državi, što jeste istina ali oni već sada očekuju da budemo još jedna autonomna pokrajina...

Политичари из Србије, бар ови са власти, претендују да уђу у ЕУ и добро знају да РС неће бити стварно независна још дуго времена па је и не гледају на тај начин.

shakal je napisao:
Ne doživljavaju nas oni uopšte jednakima sebi, barem po tom pitanju, oni su veći Srbi. Dovoljno govori i što se na anketama oko 55-60% ljudi izjasnilo da podržava izručenje generala.

"Nije on naš, nije se borio za Srbiju", a da nije bilo njega, bili bi im Hrvati u Zemunu opet, k'o '41-e.

Нико не каже да се он није борио за Србију али је већина ЗА изручење суду и то не због тога што је био генерал и што је учествовао у рату него зато што је побио превише деце у том истом.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 12:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
shakal je napisao:
Ne doživljavaju nas oni uopšte jednakima sebi, barem po tom pitanju, oni su veći Srbi.Dovoljno govori i što se na anketama oko 55-60% ljudi izjasnilo da podržava izručenje generala.

"Nije on naš, nije se borio za Srbiju", a da nije bilo njega, bili bi im Hrvati u Zemunu opet, k'o '41-e.

Upravo obrnuto! Srbi ovdje u BiH su mnogo veći Srbi od onih u Srbiji jer kada je u pitanju srpska stvar ovdje nema dileme. Sve stranke kao i narod se slože oko istog cilja a tamo to nije slučaj. Tamo ima više često suprotstavljenih mišljenja pa čak i pogubnih po nacionalne interese.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 12:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Svi imaju svoje interese i djeluju prema njima, Srbija takodje ima svoje interese i onda je sasvim normalno da djeluje na nacin za koji smatra da je dobar za nju. Ja nisam nikad bio u Srbiji i ne znam kako tamo ljudi razmsiljaju, a i ne interesuje me, mi ovdje imamo RS i borimo se za nasu stvar.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 12:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
hercegovac27 je napisao:
shakal je napisao:
Ne doživljavaju nas oni uopšte jednakima sebi, barem po tom pitanju, oni su veći Srbi.Dovoljno govori i što se na anketama oko 55-60% ljudi izjasnilo da podržava izručenje generala.

Upravo obrnuto! Srbi ovdje u BiH su mnogo veći Srbi od onih u Srbiji jer kada je u pitanju srpska stvar ovdje nema dileme. Sve stranke kao i narod se slože oko istog cilja a tamo to nije slučaj. Tamo ima više često suprotstavljenih mišljenja pa čak i pogubnih po nacionalne interese.

Pa sta je obrnuto ako si se složio sa mnom? :D

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 12:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
АЛЕКСАНДАР je napisao:
skeva je napisao:
АЛЕКСАНДАР je napisao:
постоји разлика између мене и тебе, ја не гледам само своју гузицу, ја гледам и људе око себе.

Sa ovom recenicom si sve rekao, nema se svrhe sa tobom raspravljati....
Inace, pun mi je kurac velikih srba, koji sad nesto mede a kad bi se zaratovalo bili bi na drugoj strani zemaljske kugle... Eno, puna ih je australija, i oni bi se sigurno pripajali srbiji....

Valteru, to za naoruzanje stoji... Samo je sad cudno, kako sa tolikim naoruzanjem nismo mogli odmah sve zauzeti? Nismo mogli ili nismo smjeli? Pricao sam sa par ljudi o pocetku rata, svi imaju istu pricu, nasi "heroji generali" nisu dali da se ide u zauzimanje teritorije iako nije bila cuvana a muslimani nisu imali ni puske....

да, и ја мислим да сам том реченицом све рекао.
да сам ја сада негдје вани онда би имало смисла то што си ти сад рекао, овако апсолутно нема.

Bio bi da je gusto :wink: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 12:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Mene nerviraju i oni sto "znaju" kako bi se neko drugi ponasao u slucaju rata...tj. "znaju" da bi nagulio...nerviraju me vise cak i od "vjecitih internet ratnika".

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 12:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ispostavilo se tacnim u mnogo slucajeva :wink:

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 12:35 
Stara kuka
Stara kuka

shakal je napisao:
hercegovac27 je napisao:
shakal je napisao:

Pa sta je obrnuto ako si se složio sa mnom? :D

Ti si napisao da su Srbi u Srbiji veliki Srbi što nije uopšte tačno!

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 12:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Napisao sam da oni sebe tako dozivljavaju

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 12:57 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Realnost je to da nije bilo Srbije nebi bilo ni nas... Pa ko nam je ostavio onoliku tehniku i naopruzanje> SRBIJA. Tako nam je dala nekakvu prednost na startu rata. Sta se poslije desavalo...drugi je par opanaka.

Vojna imovina koju smo mi posjedovali nije bila Srbijanska nego je nekada pripadala JNA, ili ti ga Jugoslovenskoj Narodnoj Armiji... Nama je ostalo samo ono što smo uspjeli da spriječimo da ne odvezu u Srbiju, tako da nemoj da pričaš ono za što nisi siguran... Srbija je nama polovinom 94 godine uvela sankcije, doduše tadašnja vlast, al nešto se ne sjećam da se narod pobunio... Da narod okrivljuje nas, za sankcije koje su namutnute Srbiji i godine teškog života...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 12:57 
Stara kuka
Stara kuka

shakal je napisao:

Pojam veliki Srbin, veliki Hrvat, veliki Bošnjak dodati po želji se odnosi na termin gdje pripadnici jednog naroda imaju nešto radikalnije stavove i jedinstveni su oko nekih stavova bitnih za određeni narod od ostatka tog naroda u matičnim državama. Srbi van Srbije su veći Srbi od onih u matici. Isto se odnosi na Hrvate, Bošnjake, Albance.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 13:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
hercegovac27 je napisao:
shakal je napisao:

Pojam veliki Srbin, veliki Hrvat, veliki Bošnjak dodati po želji se odnosi na termin gdje pripadnici jednog naroda imaju nešto radikalnije stavove i jedinstveni su oko nekih stavova bitnih za određeni narod od ostatka tog naroda u matičnim državama. Srbi van Srbije su veći Srbi od onih u matici. Isto se odnosi na Hrvate, Bošnjake, Albance.

Aj ti to objasni Srbima u Srbiji.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 13:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Realnost je to da nije bilo Srbije nebi bilo ni nas... Pa ko nam je ostavio onoliku tehniku i naopruzanje> SRBIJA. Tako nam je dala nekakvu prednost na startu rata. Sta se poslije desavalo...drugi je par opanaka.

Vojna imovina koju smo mi posjedovali nije bila Srbijanska nego je nekada pripadala JNA, ili ti ga Jugoslovenskoj Narodnoj Armiji... Nama je ostalo samo ono što smo uspjeli da spriječimo da ne odvezu u Srbiju, tako da nemoj da pričaš ono za što nisi siguran... Srbija je nama polovinom 94 godine uvela sankcije, doduše tadašnja vlast, al nešto se ne sjećam da se narod pobunio... Da narod okrivljuje nas, za sankcije koje su namutnute Srbiji i godine teškog života...

Vidim da ne znas o cemu pricas... Pa jesmo mi to oruzje oteli od Srbije ili nam ga je ona ostavila!? Kako to da nisu pucali na nas ako smo na silu oteli? Ko je vojsku snabdijevao municijom do tih sankcija. Sleperi su stizali iz Srbije. Ko nam je kriv sto smo vise pucali u vazduh za bozic i slave nego sto smo stedili. Kad je Srbija zavrnula slavinu(a bila je prinudjena)...ostali smo bez municije...sami smo sebi krivi.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 13:23 
Bič božji
Bič božji

Vidim da ne znas o cemu pricas... Pa jesmo mi to oruzje oteli od Srbije ili nam ga je ona ostavila!? Kako to da nisu pucali na nas ako su smo na silu oteli? Ko je vojsku snabdijevao municijom do tih sankcija. Sleperi su stizali iz Srbije. Ko nam je kriv sto smo vise pucali u vazduh za bozic i slave nego sto smo stedili. Kad je Srbija zavrnula slavinu(a bila je prinudjena)...ostali smo bez municije...sami smo sebi krivi.

Ako je neko kod tebe iz haubica i artiljerije pucao u vazduh, onda taj ima gadan psihički problem... Znaš ti dobro na šta ja mislim, ostavili su jer je naš kadar činio 90% pripadnika tadašnje JNA, ali to ipak nije spriječilo kadar iz Srbije da pokuša da oveze naoružanje u Srbiju, evo da te pitam, znaš li možda koji avioni su činili letačku eskadrilu na aerodromu "Željava", a možeš li mi dati odgovor koji avioni su činili borbenu eskadrilu Ratnog Vazduhoplovstva i Protiv vazdušne Odbrane Vojske Republike Srpske, znaš li kojeg datuma je JNA povukla svoje vojnike što Oficire i Podoficire što redovne vojnike iz Srpske Republike Bosne i Hercegovine, tada se tako zvala... Znaš li ko je doletio "kikašem" 08/05/1992 godine na aerodrom u Mahovljanima...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 13:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ево, ја знам да је више од пола пилота овдје било из Србије.
чак је била прича она да ће Врбању претворит у пилотско насеље, да ту доведу породице итд.
мој стари је био војно лице и био је припадник ЈНА али сво вријеме је био овдје у рату под командом ВРС.
и он и још много официра ЈНА.
то повлачење оружја о ком причаш је било `94 чини ми се, јер се још није знало шта ће пасти а шта остати.
логичан потез је повући оружје да не остане непријатељу.
а онај пут, кад су хрвати и зелени били на мањачи, тад је милошевић назвао туђмана и рекао му да ако приђу још један метар бања луци да ће загреб авионима сравнити са земљом.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

RBA logicno je da je Srbija sebi uzela vrjednije avione jer je i sama bila pod prijetnjom rata. Nama je ipak ostavila sasvim dovoljno svega...SVEGA...u odnosu na neprijatelje. I to ne moze niko osporiti covjece. Kasnije je doslo do razmimoilazenja stavova politicara sa dvije strane Drine i to je rezultiralo zavrtanjem slavine. Reci da nam Srbija nije pomagala je u najmanju ruku IDIOTSKI.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 13:35 
Bič božji
Bič božji

АЛЕКСАНДАР je napisao:
ево, ја знам да је више од пола пилота овдје било из Србије.
чак је била прича она да ће Врбању претворит у пилотско насеље, да ту доведу породице итд.
мој стари је био војно лице и био је припадник ЈНА али сво вријеме је био овдје у рату под командом ВРС.
и он и још много официра ЈНА.
то повлачење оружја о ком причаш је било `94 чини ми се, јер се још није знало шта ће пасти а шта остати.
логичан потез је повући оружје да не остане непријатељу.
а онај пут, кад су хрвати и зелени били на мањачи, тад је милошевић назвао туђмана и рекао му да ако приђу још један метар бања луци да ће загреб авионима сравнити са земљом.

To dal je neko nekoga zvao telefonom nije stvar koju ćemo ja ili ti ikada saznati pouzdano, ali nešto se desilo i spriječen je potpuni kolaps i naš egzodus, za koji su djelimično krive i vlasti u Srbiji koje su nam uvele sankcije...

Svi oficiri su dobili mogućnost da idu u Srbiju, niko nije silom ovdje ostavljen, znači svako je to odabrao iz ovog ili onog razloga... Neko se ovdje oženio, neko se skućio, ali rekao sam ti da su mogli da idu, dosta njih je to i iskoristilo... Ko su bili piloti i odakle su, to je meni nebitna stvar, jedan od najboljih je bio musliman , koji je promjenio ime, a nesretnim slučajem je stradao na aerodromu u tadašnjoj Krajini na aerodromu Udbina... Povlačenje oružja je bilo na početku rata... To je spriječeno...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 13:39 
Bič božji
Bič božji

RBA logicno je da je Srbija sebi uzela vrjednije avione jer je i sama bila pod prijetnjom rata. Nama je ipak ostavila sasvim dovoljno svega...SVEGA...u odnosu na neprijatelje. I to ne moze niko osporiti covjece. Kasnije je doslo do razmimoilazenja stavova politicara sa dvije strane Drine i to je rezultiralo zavrtanjem slavine. Reci da nam Srbija nije pomagala je u najmanju ruku IDIOTSKI.

Meni nije logično da je sebi uzela ništa što je bilo pod našom kontrolom... Njima niko nije prijetio ratom, a mi smo bili u RATU... Niko nama ništa nije ostavio nego je samo logičan slijed da smo mi to stavili pod svoju kontrolu jer su druga dva naroda napustila tadašnju JNA... Ja nisam rekao da nama Srbija nije pomagala, jeste i hvala ima na tome, ali imaju pogrešnu percepciju o nama, to je poenta čitave priče... Ja Srbiju volim, nemoj da me neko pogrešno shvati, ali prije svega volim Republiku Srpsku...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 305 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]