RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Možda nisam bio dovoljno jasan, ali mislio sam na sankcije koje su uvedene Srbiji zbog rata u BiH, zbog tih stvari vlada mišljenje da bi njima bilo bolje da mi nismo morali da branimo ono što je naše u BiH...
Био си јасан и наравно да Србија не оптужује РС, чак ја за тако нешто још до сада нисам чуо. То је бесмислено. Не знам чему уопште толико раздвајање "ових" и "оних" Срба, изгледа да се то раздвајање много жустрије анализира и потпирује у РС. За време рата смо били једно а сада смо исто једно с тим што је један део Срба у другој држави и то је све. Не видим никакав проблем осим у мислима постављача теме.
skeva je napisao:
Srbija je rat u BIH mogla rijesiti za 2 dana, niko joj nije kriv za sankcije...
И рат у Крајини за још 2 дана и рат у Вуковару за још два дана и онда рат у Словенији за још 3 дана..... и рат са НАТО-ом за још пар дана....
Panzer je napisao:
Ja imam neki osjećaj da političari iz Srbije ozbiljno pretenduju na RS u slučaju odvajanja od ostatka BiH. Njima je normalno da Srbi žive u jednoj državi, što jeste istina ali oni već sada očekuju da budemo još jedna autonomna pokrajina...
Политичари из Србије, бар ови са власти, претендују да уђу у ЕУ и добро знају да РС неће бити стварно независна још дуго времена па је и не гледају на тај начин.
shakal je napisao:
Ne doživljavaju nas oni uopšte jednakima sebi, barem po tom pitanju, oni su veći Srbi. Dovoljno govori i što se na anketama oko 55-60% ljudi izjasnilo da podržava izručenje generala.
"Nije on naš, nije se borio za Srbiju", a da nije bilo njega, bili bi im Hrvati u Zemunu opet, k'o '41-e.
Нико не каже да се он није борио за Србију али је већина ЗА изручење суду и то не због тога што је био генерал и што је учествовао у рату него зато што је побио превише деце у том истом.